Close
Duke shfaqur rezultatin -9 deri 0 prej 9
    Mafia Negra Maska e gega
    Anėtarėsuar
    05-07-2003
    Vendndodhja
    canada
    Postime
    25

Aristidh Kolja-Arvanitasat

E hapi kete teme per ato qe e kan lexuar librin "arvanites" nga Aristidhi Kolja.
    Doja te dija mendimet ose njohurit e juaja.

Pershendetje!
    Fotografitė e Bashkėngjitura Fotografitė e Bashkėngjitura  
    la tierra de las įguilas

i/e regjistruar Maska e huggos
    Anėtarėsuar
    02-08-2002
    Vendndodhja
    Hell-As
    Postime
    869
    Mendimi im eshte se ka nje ndryshim te tmerrshem ne perkthimin e librit ne shqip.. ndaj origjinalit ne greqisht.

Fraza te tera jane jo vetem keq-perkthyer.. por mesa duket teper qellimisht jane shtremberuar...

Personalisht nuk e konsideroj hero Kolian. Qellimi i tij nuk ishte aspak te ngrinte vleren shqiptare.. por perkundrazi te vertetonte ngjashmerine qe greket me shqiptaret kane.. (gje qe me duket se neve nuk na intereson edhe aq..)

kaq per tash..
    miqesisht,
    huggos
    detyra ime ėshtė qė me gjithė fuqinė time t'i shėrbej kėtij brezi; duke bėrė kėshtu, njėkohėsisht, kam dhėnė kontributin tim mė tė mirė edhe pė brezin e ardhshėm... - george mueller

Mafia Negra Maska e gega
    Anėtarėsuar
    05-07-2003
    Vendndodhja
    canada
    Postime
    25
    Huggos,

Per mendimin tende kush thu ti se e ka deformuar librin, se me ca di une, kur libri eshte perkthyer, Kolia ka ken hala gjath!
    Me vjen keqe qe nuk e kam lexuar librin ne Shqip por nga versjoni Grek mendimi i im eshte qe ai tregon vetem te verteten se pse nuk kemi devoj per me na e ngrisur vleren kush, mjafton qe ne te dime flerat e tona (qe nuk jan pak) duke njoftur historin tone dhe duke mos len cdo Grek te na e ulur.

Nuk e di se per cfar herojsh e ke fjalen por Kolja eshte marr te tere jeten te gjej fakte qe tregojne madheshtin e historis dhe kultures shipetare qysh para krishtit.
    Ai ishte i vetmi qe i kujtoj Grekeve qe herojte e 1821 ishin 90% shipetar, qe greket kanvjedhur historin tone dhe vazhdojne duke na chfryzu.
    Ai shkrune per bukurin e gjuhes tone, te shoqerise tone, deri dhe te kengeve dhe te veshjes tone. Ku ndoshta nuk eshte hero por nuk di ka pasur hero qe e ka dashte popudhin tone me shum...

Sa per ngjashmerin tone me Greket... Ai mundohet te diftojne qe Pellazget nuk ishin nje popudh i ri qe u ul por qe ato kan qen aty me mira vjet.
    Mendimi im eshte qe Kolja perdore kete fakt per te bazuar faktet e tjera qe thot.
    Pershendetje.

Aristidhi Kolja:" Kisha dashur me ken i pasur dhe me jetu 400 vjet qe me shpenzu ato vjet dhe ato pare per me kerku per popullin Shipetar!"

Per fat te keqe ai u vrare me metoda misterioze nga
    qarqet ultranacionaliste greke.....
    la tierra de las įguilas

i/e regjistruar Maska e huggos
    Anėtarėsuar
    02-08-2002
    Vendndodhja
    Hell-As
    Postime
    869
    Botimi grek i librit, faqe 6:
    qė tė jetė dikush shqiptar sė pari duhet tė jetė grek..

pershendetje..
    detyra ime ėshtė qė me gjithė fuqinė time t'i shėrbej kėtij brezi; duke bėrė kėshtu, njėkohėsisht, kam dhėnė kontributin tim mė tė mirė edhe pė brezin e ardhshėm... - george mueller

Mafia Negra Maska e gega
    Anėtarėsuar
    05-07-2003
    Vendndodhja
    canada
    Postime
    25
    I dashur Huggos, per chudi nuk shof asgje si ajo ne faqen #6 te versjonit Grek, por diku me perpara ai thote:
    ...Greku para se te jet Grek, ka ken Arvanitas, domethane Pellazg....Grek do me than nje Arvanitas i civilizuar...>>.
    Ndoshta per kete e ke fjalen i dashur Huggos.
    la tierra de las įguilas

nga dyqonet e reja
    Anėtarėsuar
    04-04-2003
    Postime
    327
    para se te flisni per SHQIPERINE; hiqni simbolet bizantine te perdorura nga klubet e futbollit...

nuk mund te bej nje lidhje midis fiseve te veriut dhe '' vllazerise'' greke, qe kane te vetmen te perbashket ne etimologjine e fjales ...miser!!! te njejte ne keto dy gjuhe kaq te ndryshme!!!

i/e larguar Maska e Fredi
    Anėtarėsuar
    12-05-2002
    Vendndodhja
    Greqi
    Postime
    55
    Kujtoni pak kohe me pare ne luften per clirimin e kosoves me sa force e mbrojti kete lufte Kolia.
    Une nuk kam lexuar ndonje liber te kolias por kam lexuar shume per te dhe e kam degjuar edhe ne biseda televizive dhe gjithmone kam vene re se dilte ne mbrojtje te shqipetareve hapur.
    Ketu qendron edhe fakti qe e vrane ndoshta.

i/e regjistruar Maska e cool_shqype
    Anėtarėsuar
    30-05-2007
    Vendndodhja
    jetoj me lemoshat e nanes natyre
    Postime
    1,024
    figure e madhe dhe e PA ZEVENDESUESHME
    MERITON NJE RRESPEKT PER ATE QE KA BERE PER BASHK- PATRIOTET E TIJ DHE TE GJITH SHQIPTAREVE NE PERGJITHESI........RRESPEKT

me 40 hajdutė Maska e alibaba
    Anėtarėsuar
    12-12-2005
    Vendndodhja
    Ne shpellen e pirateve
    Postime
    5,671
    Mirė e ka thanė Kolia, Helenėt e lashtė ishin qė tė gjithė Ilirė tė transformuar.

Gjuha e tyre ishte njė zhargon qė kishte pėr bazė Ilirishten origjinale. Kurse grekėt e sotėm qė i kemi aty pėrfundi, janė ca aziatikė qė kisha ortodokse i shfrytėzoi dhe ende po i shfrytėzon pėr luftė kund shpirtit ilir nė ato zona.

Tema tė Ngjashme

1. Aristidh Kola
    Nga Iliriani nė forumin Elita kombėtare
    Pėrgjigje: 12
    Postimi i Fundit: 26-09-2021, 04:10
  2. Si mund tė ulet ndikimi grek nė shqipėri ?
    Nga Anton nė forumin Ēėshtja kombėtare
    Pėrgjigje: 192
    Postimi i Fundit: 14-08-2011, 17:46
  3. "Aristidh Kolėn e vranė shėrbimet sekrete greke"
    Nga ALBA nė forumin Elita kombėtare
    Pėrgjigje: 19
    Postimi i Fundit: 28-09-2009, 18:51
  4. Dosja antishqiptare e Greqisė, 1912-2007
    Nga BARAT nė forumin Historia shqiptare
    Pėrgjigje: 645
    Postimi i Fundit: 15-10-2007, 19:27
  5. Botimi i Kolise
    Nga Anton nė forumin Ēėshtja kombėtare
    Pėrgjigje: 6
    Postimi i Fundit: 29-07-2002, 10:38

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •