ja dhe nje nga une:
Ishin njehere dy shoke, te deshperuar nga jeta, dhe ia keputen nje te pire, poshte nje peme, duke iu ankuar Zotit se pse i kishte lene te dy te varfer, dhe nuk u kish realizuar asnje deshire.
Pine sa pine, i pa Zoti aq te rene pertoke nga morali, dhe vendos t'u jape nga 3 kokrra veze, qe sapo ta thyenin secilen, t'u plotesohej nga nje deshire. E te dy sic ishin ashtu, moren vezet dhe u ndane e iken secili per hesap te tij. I premtuan njeri tjetrit qe do takoheshin pas 5 vjetesh po ne te njejtin vend.
Pasi kaluan 5 vjet, njeri nga keta te dy afrohet per tek vendi ku e lane, dhe shikon tjetrin qe prap po pinte i deshperuar. Shkon dhe i flet ky atij qe po pinte, e i tregoi historine, se si me vezet kishte kerkuar 3 deshira. E para kishte qene te behej i pasur, dhe i ishte plotesuar, E dyta ishte nje shtepi e bukur dhe i ishte plotesuar, E treta ishte te kishte nje grua te mire dhe i ishte plotesuar dhe kjo. Dhe tani ai ishte i kenaqur nga jeta.
I kthehet ketij qe po pinte dhe e pyeti, po ti c'bere me vezet?
Une - tha ky qe po pinte - sapo u ndame nga njeri tjetri, me shkau njera nga vezet dhe me ra pertoke, u ca dhe une mendova epo kam 2 te tjerat dhe thashe: "vari ka*et"
kur sapo u ktheva ne shtepi pashe qe me ishin varur ka*et ngado neper shtepi. keshtu vendosa - tha- dhe cava kokien e dyte te vezes me deshiren "hiqmi ka*et". Dhe keshtu u hoqen dhe ka*et nga shtepia ime.
Po mire i thote ky tjetri po me vezen e trete c'bere, se kishe ate te pakten.
lere mos me pyet -tha ai qe po pinte- se kur u hoqen ka*et, u hoq dhe ai imi, keshtu qe e theva dhe te treten me deshiren "kthema prap ka*in tim"
Kjo ishte.
Krijoni Kontakt