Close
Faqja 16 prej 25 FillimFillim ... 61415161718 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 151 deri 160 prej 243
    i/e regjistruar Maska e aadili
    Anëtarësuar
    21-09-2006
    Vendndodhja
    Zürich
    Postime
    295
    Këtu në Zvicër ne shqipëtarët kemi larë l.sh.
    Asnjë Institucion të mirëfillt ku mundë të takohesh dhe të mburesh se je shqipëtar.
    S`kanë faj fëmijtë dhe të rinjtë që sjellen si të humbur,besoj se faj është i prindërve të tyre dhe i politikanve shqipëtar që synim e kanë vetëm të pasurohen pa zgjedhur metoda se si.

Po unë dhe Ti, çfar presim?
    Jamë gjithëmon i gatshëm ta jap edhe atë pak pasuri që e kamë për pak dije më tepër.

aadili.

i/e regjistruar Maska e Milla
    Anëtarësuar
    19-10-2006
    Vendndodhja
    në zvicër
    Postime
    60
    Citim Postuar më parë nga aadili Lexo Postimin
    Këtu në Zvicër ne shqipëtarët kemi larë l.sh.
    Asnjë Institucion të mirëfillt ku mundë të takohesh dhe të mburesh se je shqipëtar.
    S`kanë faj fëmijtë dhe të rinjtë që sjellen si të humbur,besoj se faj është i prindërve të tyre dhe i politikanve shqipëtar që synim e kanë vetëm të pasurohen pa zgjedhur metoda se si.

Po unë dhe Ti, çfar presim?
    Jamë gjithëmon i gatshëm ta jap edhe atë pak pasuri që e kamë për pak dije më tepër.

aadili.
    Posi ka institucione shqiptare në Zvicër, është LAPSH-i. Po bëhen 17 vite që merret me edukimin dhe shkollimin e të rinjëve në gjuhën amtare. Janë hapur shumë shkolla shqipe në tërë zvicrën. Këto shkolla mbahen gjallë me mundin e djersën e mësimdhënësve dhe prindërve të nxënsve. Mjetet janë të siguruara nga vet prindërit. Ka raste që gati për 17 vite mësimdhënësi punon në mënyrë humanitare, pa pagesë. Rezultatet janë shumë të mira dhe të mëdha gati në çdo shkollë. Ju personalisht nëse doni që të kyçeni në ndihmesë të kësaj shkolle tregoni adresën ku gjendeni ose së paku kantonin dhe t'iu orientoj në mënyrën e ndihmës. Për rëndësin dhe profesionalitetin e kësaj shkolle mund ta gjeni në faqen e LAPSH-Zvicër.

!Welcome! Maska e StormAngel
    Anëtarësuar
    05-02-2003
    Vendndodhja
    Zurich, Switzerland
    Postime
    6,846
    Milla ka te drejte,
    LAPSH eshte institucion shume me vlere per shqiptaret ketu ne Zvicer, mirepo me duket se problemi qendron aty se shumica e shqiptareve ndoshta edhe nuk dijne gje per ekzistencen e ketij institucioni.
    We didn't land on Plymouth Rock, Plymouth Rock landed on us.

Perjashtuar Maska e BuB@
    Anëtarësuar
    15-05-2007
    Vendndodhja
    Në Planetin e kaltër !
    Postime
    102
    Shqiptarët në zvicërr, jan bër delët e zeza të bariut Ch. Blocher !

Të nënqmuar,.. e të nënqmuar... eeeh ??? Të Nënqmuar ! Po edhe kjo eshte kaluese, s'ka arsye se pse nuk mund t'integrohen edhe Shqiptarët ashtu siq Italianët e Spanjollët.

bile,.. edhe pak, Dhasht Zoti, edhe ndoshta e bejm kantonin e "27- Kosovo"

i!i!i!i!i!i!i!i!i!i!i!i! Maska e biligoa
    Anëtarësuar
    16-08-2007
    Postime
    3,216

Lightbulb

pershendetje atdhetare kombetare shqiptareve ne Zvice

rofete shqiperia e bashkuar
    Nese eshte e bere me dashuri, asgje nuk eshte mekat.

Anëtarësuar
    19-10-2006
    Vendndodhja
    në zvicër
    Postime
    60
    Citim Postuar më parë nga BuB@ Lexo Postimin
    Shqiptarët në zvicërr, jan bër delët e zeza të bariut Ch. Blocher !

Të nënqmuar,.. e të nënqmuar... eeeh ??? Të Nënqmuar ! Po edhe kjo eshte kaluese, s'ka arsye se pse nuk mund t'integrohen edhe Shqiptarët ashtu siq Italianët e Spanjollët.

bile,.. edhe pak, Dhasht Zoti, edhe ndoshta e bejm kantonin e "27- Kosovo"
    Ka mundësi se edhe atë do ta bëjmë, por pa ty. Se ne nuk duam kantonin e "27 Kosovo" por ne duam Kantonin "27 Kosova"Ka dallim pak këtu për të dytin janë shqiptarët ndërsa për të parin je ti me shokët tuaj. Mos u brengos ti se çfarë i bënë Blosheri shqiptarët. Ne kemi zot që na mbron po ty ore i mjerë kush do të mbrojë a thue Tariku yt i cili është i ndjekur dhe i dënuar nga shteti zvicëran sepse ai e shkeli bukën e besën e këtij vendi ai njëherit e njollosi edhe femrën, gruan. Natyrisht shqiptarët gjithëmonë e kanë pësuar nga ata që ti i ke idolë.Nuk jemi të nënçmuar, jemi krenar se ne jemi punëtorë dhe të ndershëm. Neve integrohemi por duke mos harruar në të njëjtën kohë gjuhën e as traditat e kombit tonë. Shqiptarët sot në Zvicër marrin pjesë në organizimin e shoqërisë zvicërane. Ka me dhjetra deputet nëper komunat e zvicrës. Shumica prej tyre kanë pozita të larta në pushtetin zvicëran.NUUUUK JEMI TË NËNçMUAR!!!!!!!!!!!!
    Ndryshuar për herë të fundit nga Milla : 01-10-2007 më 08:42

i/e regjistruar Maska e BaBa
    Anëtarësuar
    12-03-2006
    Vendndodhja
    Facebook.com/BabaAlbanian
    Postime
    4,061
    Pershendes stelen nga vlora qe jeton ne zvicer goc flori .
    Dhe kau i mirë po s'e ngacmove, s'tërheq në brazdë.

Perjashtuar Maska e BuB@
    Anëtarësuar
    15-05-2007
    Vendndodhja
    Në Planetin e kaltër !
    Postime
    102
    Citim Postuar më parë nga Milla Lexo Postimin
    Ka mundësi se edhe atë do ta bëjmë, por pa ty. Se ne nuk duam kantonin e "27 Kosovo" por ne duam Kantonin "27 Kosova"Ka dallim pak këtu për të dytin janë shqiptarët ndërsa për të parin je ti me shokët tuaj. Mos u brengos ti se çfarë i bënë Blosheri shqiptarët. Ne kemi zot që na mbron po ty ore i mjerë kush do të mbrojë a thue Tariku yt i cili është i ndjekur dhe i dënuar nga shteti zvicëran sepse ai e shkeli bukën e besën e këtij vendi ai njëherit e njollosi edhe femrën, gruan. Natyrisht shqiptarë gjithëmonë e kanë pësuar nga ata që janë të pacipë dhe të pabesë.Nuk jemi të nënçmuar, jemi krenar se ne jemi punëtorë dhe të ndershëm. Neve integrohemi por duke mos harruar në të njëjtën kohë gjuhën e as traditat e kombit tonë. Shqiptarët sot në Zvicër marrin pjesë në organizimin e shoqërisë zvicërane. Ka me dhjetra deputet nëper komunat e zvicrës. Shumica prej tyre kanë pozita të larta në pushtetin zvicëran.NUUUUK JEMI TË NËNçMUAR!!!!!!!!!!!!
    Millo*** un vetem shaka bëra, se kantonin e 27 as n'enderr sun ta keni par, ate qe e thash ishte vetem si enkurajim pakës. Se as Kosova e as Kosovo per fat te keq. Brengosem, se vet jam Shqiptar dhe ty dhe blocherit n'Rrs ju kisha dërgue ! Ti nuk ke zot, por ke Zotra të nxjerrura nga mitologjit greke,.. Subhanallah, Un e kam vetëm Një Zot. Dhe Ai më mjafton ku do që jam.

Shqiptarët jan të nënqmuar shuuuuuuuuuuumë në Zvicërr, sa që as vend pune sun po gjejn. I njoh llojin e njerzve sikur ti, presin me padurim ta marin pasaportin Zvicrran dhe te kthehen ne vendlindje per ti shitur MEND vendasve kishe un jam Modernizuar tash, s'jam si ju njeri i thjesht që kënaqem me jet modeste, ncncnc...

Tariku kurr nuk eshte ndjekur nga Zvicrranët o injorant, aj tash punon në univerzitetin Oxford dhe njekohsisht punon me shtetin Britanik dhe mbron vlerat islame sa her që është nevoja duke e lën anash punen dhe shtetin per ZOT !

Aj eshte Vëllau IM ! Zoti e Ruajt dhe e Mëshiroft se është per qdo lavdat !

Ju (Millo) nuk jeni puntor, por ju jeni Argat, lavira, që edhe vllaun tend e shet per ta ruajtur postin e punës. Po thuaje të verteten se nuk te dhemb askund pasha ty ! Nuk i tregoj Blocherit që ke fol keq, se s'ka qare, pasaportin + ka me ta dhën !

Anëtarësuar
    19-10-2006
    Vendndodhja
    në zvicër
    Postime
    60
    Citim Postuar më parë nga BuB@ Lexo Postimin
    Millo*** un vetem shaka bëra, se kantonin e 27 as n'enderr sun ta keni par, ate qe e thash ishte vetem si enkurajim pakës. Se as Kosova e as Kosovo per fat te keq. Brengosem, se vet jam Shqiptar dhe ty dhe blocherit n'Rrs ju kisha dërgue ! Ti nuk ke zot, por ke Zotra të nxjerrura nga mitologjit greke,.. Subhanallah, Un e kam vetëm Një Zot. Dhe Ai më mjafton ku do që jam.

Shqiptarët jan të nënqmuar shuuuuuuuuuuumë në Zvicërr, sa që as vend pune sun po gjejn. I njoh llojin e njerzve sikur ti, presin me padurim ta marin pasaportin Zvicrran dhe te kthehen ne vendlindje per ti shitur MEND vendasve kishe un jam Modernizuar tash, s'jam si ju njeri i thjesht që kënaqem me jet modeste, ncncnc...

Tariku kurr nuk eshte ndjekur nga Zvicrranët o injorant, aj tash punon në univerzitetin Oxford dhe njekohsisht punon me shtetin Britanik dhe mbron vlerat islame sa her që është nevoja duke e lën anash punen dhe shtetin per ZOT !

Aj eshte Vëllau IM ! Zoti e Ruajt dhe e Mëshiroft se është per qdo lavdat !

Ju (Millo) nuk jeni puntor, por ju jeni Argat, lavira, që edhe vllaun tend e shet per ta ruajtur postin e punës. Po thuaje të verteten se nuk te dhemb askund pasha ty ! Nuk i tregoj Blocherit që ke fol keq, se s'ka qare, pasaportin + ka me ta dhën !
    Ti ske së pari asnjë farë feje se skur ti ti besojshe zotit nuk do të rreshe. RRena është e dënuar prej perëndisë, nëse i beson. Tarik Ramadani ka punuar në univerzitetin e Friburgut mirëpo për shkak të deklaratave të tija demagogjike dhe se për shkak se ka poshtëruar femrën e civilizuar ku ai edhe ha bukën ashtu si ti ju është marrë autorizimi i qëndrimit në Zvicër pikërisht në Kantonin e Gjenevës.Po kjo s'ka rëndësi për mua rëndësi ka ajo çka të kam shkruar më lartë.Një gjë po të them nëse ti ke farë feje me atë çka shprehesh kundër kombit tënd atëherë s'kam bisedë shumë të gjat.Ti këtu po e quan popullin shqiptarë në Zvicër "Lavira". Po kush po e shet popullin ore tru tharë. Ti me ata vëllezërit tuaj që i përmende. Ti kur i poshtëron figurat kombëtare, poshtëron popullin tënd, as ai besimi yt sduhet asgjë, sepse veç je bërë lavir duke kërkuar strehim te një popull tjetër. Por as ai s'të do se e kuptojnë shumë lehtë se kur se do të tëndin lehtë do ta tradhtosh edhe atë. Një musliman i vërtetë nuk e çon askënd në rrotë të samës si thue ti. Ata janë të shara të nivelit të ulët. Siç duket ti je shoku i atyre studentëve të përjetshëm që hanë bukën pa djersë në kurrizë të tjerve. Një hoxhë këtu një natën e Ramazanit thonte: Të gjithë ata që rrijnë tërë kohën e hanë bukën në kurriz të tjetërkujt (si ti) është haram. Ty të paska mbulue harami e zullumi e vështirë që ka me të shpëtue as Tarik Ramadani kur të shkojsh në atë dynja.
    Sa për atë që ku shkoj unë unë i kam sigurue vetit një të ardhme të sigurt sepse kam punuar e me djersen time i kam krijue kushtet që të zgjedh se ku do të shkoj. Megjithate nuk jam servil i çiftit tëndë, sepse ska nevojë të bëhem servil i askujt i shërbej popullit tim por edhe në të njëjtën kohë vendit ku jetoj.
    Ndryshuar për herë të fundit nga Milla : 01-10-2007 më 12:11

Perjashtuar Maska e BuB@
    Anëtarësuar
    15-05-2007
    Vendndodhja
    Në Planetin e kaltër !
    Postime
    102
    Citim Postuar më parë nga Milla Lexo Postimin
    Ti ske së pari asnjë farë feje se skur ti ti besojshe zotit nuk do të rreshe. RRena është e dënuar prej perëndisë, nëse i beson. Tarik Ramadani ka punuar në univerzitetin e Friburgut mirëpo për shkak të deklaratave të tija demagogjike dhe se për shkak se ka poshtëruar femrën e civilizuar ku ai edhe ha bukën ashtu si ti ju është marrë autorizimi i qëndrimit në Zvicër pikërisht në Kantonin e Gjenevës.Po kjo s'ka rëndësi për mua rëndësi ka ajo çka të kam shkruar më lartë.Një gjë po të them nëse ti ke farë feje me atë çka shprehesh kundër kombit tënd atëherë s'kam bisedë shumë të gjat.Ti këtu po e quan popullin shqiptarë në Zvicër "Lavira". Po kush po e shet popullin ore tru tharë. Ti me ata vëllezërit tuaj që i përmende. Ti kur i poshtëron figurat kombëtare, poshtëron popullin tënd, as ai besimi yt sduhet asgjë, sepse veç je bërë lavir duke kërkuar strehim te një popull tjetër. Por as ai s'të do se e kuptojnë shumë lehtë se kur se do të tëndin lehtë do ta tradhtosh edhe atë.
    Kush ke ti që më flet si kryetar i keti kombi or ? Ty të quajta Lavir, sepse je Lavir ! Me nder me then, je më bet por do t'rri modest dhe nuk do t'them më shumë !
    Dhe se ka ngren buken e zvicrës por bukën e Zotit. Tarik Ramadan eshte nje filozof që as zvicrran e as shqiptar as te themra e kembes sun i vin. Kjo eshte nje e vertet që askush sun e mohon. Zoti i a dhuroj diturinë e ty injorancën, qfar ti besh ?! Kshtu e ka jeta !
    Un si poshtëroj figurat Kombtare, por ju kur i sjellni figurat kombtare në favor të krishterizmit sikurse Gjergjin qe ka luftuar per krishtin e papen e asaj kohe etj pallavra t'zhanrit t'juaj. Ju automatikisht më detyroni që mos ta njoh atë si Heroj timin por si heroj i nje besimi si katolicizmi dhe ortodokcizmi. Un per ksi heroj s'kam Nevoj dhe nuk ndikojn ASPAK në jetën time te perditshme.
    Nëse flasim pa doreza, Heroji më i madhë i të gjitha koherave që njeh Historia Shqiptare, at here na është i pa harrueshmi, i pa zavendsueshmi i madhi Adem Sh. Jasharaj që ra dëshmor me ter familjen e tij (Zoti qoft i kënaqur me ta) !
    Ky është Heroj i cili e ndryshoj historin, dhe t'ardhmën e Shqiptaris !
    Feja ime eshte feja e Zotit. Feja Islame !

Faqja 16 prej 25 FillimFillim ... 61415161718 ... FunditFundit

Tema të Ngjashme

1. Paketa e propozuar nga Ahtisari për statusin final të Kosovës
    Nga Nice_Boy në forumin Çështja kombëtare
    Përgjigje: 451
    Postimi i Fundit: 21-10-2007, 12:59
  2. Gjergj Kastrioti sipas pikëpamjeve antishqiptare
    Nga Davius në forumin Historia shqiptare
    Përgjigje: 77
    Postimi i Fundit: 28-04-2006, 12:45
  3. Çka i ndanë dhe çka i bashkon shqiptarët?
    Nga Davius në forumin Çështja kombëtare
    Përgjigje: 1
    Postimi i Fundit: 03-04-2006, 18:33
  4. Kadare - "Kombi shqiptar në prag të mijevjeçarit të tretë"
    Nga Eni në forumin Çështja kombëtare
    Përgjigje: 1
    Postimi i Fundit: 03-01-2004, 04:24
  5. Kombi shqiptar ne prag te mijevjeçarit te trete - shkruar nga Ismail Kadare
    Nga Kallmeti në forumin Tema e shtypit të ditës
    Përgjigje: 11
    Postimi i Fundit: 18-12-2002, 09:26

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •