Close
Faqja 14 prej 25 FillimFillim ... 4121314151624 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 131 deri 140 prej 243
    !Welcome! Maska e StormAngel
    Anëtarësuar
    05-02-2003
    Vendndodhja
    Zurich, Switzerland
    Postime
    6,846
    Citim Postuar më parë nga Preng Sherri
    Sa për vete, shpejtë u merzita ngaqë s'mund të duroja ca biseda koti për lekun dhe rreth lekut kështu që mezi e kisha pritur aeroplanin e mesditës për të fluturuar në drejtim të Tiranës.
    Kjo eshte e vetmja gje qe i sjell njerezit dy mije kilometra larg vendlindjes. Leku.
    Ka edhe me keq se ne Zvicer, ka. Po ka edhe me mire.
    Shyqyr Zotit, mire jemi. Deri tashi.
    We didn't land on Plymouth Rock, Plymouth Rock landed on us.

i/e regjistruar Maska e Milla
    Anëtarësuar
    19-10-2006
    Vendndodhja
    në zvicër
    Postime
    60
    Citim Postuar më parë nga çarli_mangup
    Kam kënaqësine t'ju pershendes te gjitheve....
    jetoj në këtë shtet më shumë se një dekand, me intereson te bisedoj, debatoj për te gjitha femoment e kesaj shoqërie, si dhe per lehtësimin e jetës te bashkombasve te mi ketu, fjala integrim nuk me pelqen! hee.
    Jam nga Vilajeti i Shkupit me origjine, nga fusha e Pollogut, me shume kënaqesi do kembeja ide dhe biseda me gjithe shqiptarët e trevave tjera, e dua shume gjuhen time, kombin dhe kulturen e tij

jua dua pra te gjitheve !
    Ka 27 vite që jetoj në Zvicër. Shkëmbimi i ideve për të gjitha gjithashtu më ka pëlqyer çdoherë. Sa i përket integrimit unë po të them se brezi i ri na ka humbur, jo që është integru por është asimilu. Aty ku nuk ka shkolla shqipe ky proces po përshpejtohet. Me çështjen e mësimit plotësues merrem që 16 vite. Ka rezultate të mëdha. Të gjithë ata që e kanë ndjekur mësimin plotësues dinë diçka nga të parët e tyre. Aty ku nuk ka shkolla fëmijët veç po asimilohen. Ata nuk din fare pak ose aspak shqip. Gjatë tërë ditës fëmijët janë në shkollë ku flasin gjuhën e vendasëve, n¨dersa në mbrëmje ndjekin emisionet ose lojërat në gjuhën po ashtu të vendasëve. Mbetet vetëm një "natën e mirë" kur të biejnë në krevat, por edhe atëherë "nëna e gjorë " që i ka mësuar dy fjalë për së mbrapshti thot"bonne nuit".
    Ndryshuar për herë të fundit nga Milla : 06-04-2007 më 15:13

Vajza e trendafilave Maska e Zonjusha
    Anëtarësuar
    25-03-2003
    Vendndodhja
    Belgium
    Postime
    390
    pershendetje gjithve n zvicer
    une kete wekend e kalova andej nga ju dmth ne zvicer dhe me ka pelqy shume, ishte shume bukur.
    ju uroj cdo gje t mir gjithve
    Une jam Puro shqipetare
    me mua nuk te ecen fare!!

i/e regjistruar Maska e RTP
    Anëtarësuar
    26-03-2004
    Postime
    1,756
    Citim Postuar më parë nga Milla
    Ka 27 vite që jetoj në Zvicër. Shkëmbimi i ideve për të gjitha gjithashtu më ka pëlqyer çdoherë. Sa i përket integrimit unë po të them se brezi i ri na ka humbur, jo që është integru por është asimilu. Aty ku nuk ka shkolla shqipe ky proces po përshpejtohet. Me çështjen e mësimit plotësues merrem që 16 vite. Ka rezultate të mëdha. Të gjithë ata që e kanë ndjekur mësimin plotësues dinë diçka nga të parët e tyre. Aty ku nuk ka shkolla fëmijët veç po asimilohen. Ata nuk din fare pak ose aspak shqip. Gjatë tërë ditës fëmijët janë në shkollë ku flasin gjuhën e vendasëve, n¨dersa në mbrëmje ndjekin emisionet ose lojërat në gjuhën po ashtu të vendasëve. Mbetet vetëm një "natën e mirë" kur të biejnë në krevat, por edhe atëherë "nëna e gjorë " që i ka mësuar dy fjalë për së mbrapshti thot"bonne nuit".
    E nderuar
    Ndaj mendimin me ju.
    Pike separi,prinderit "modern"jane ata qe NUK (dine te ) flasin gjuhen e tyre amnore paster pa fut fjale turke,serbokroate,arape,persishte,greke,italiane,a ngleze,frenge,gjermane..e nje dreq e di se cfar nenshtetsie mbajne per ta rrumbullaksue e vizatue mire diapazonin e coroditjes se gjuhes se nanes ,gjuhes shqipe!

Gj.Fishta nuk ka pasa faj...
    Me respekt
    rtp-ja

ps. "........Te gjithe kane te drejte te mendojne..
    por ka shume njerez qe i kursejne mendimet!"

i/e regjistruar Maska e Dorontina
    Anëtarësuar
    22-09-2006
    Vendndodhja
    "In your dreams making you happy"Nese e ke humb dashurin e ke humb aryen e jetes, nese ende se ke gjet ke arsye te jetojsh "
    Postime
    3,488
    Citim Postuar më parë nga Zonjusha
    pershendetje gjithve n zvicer
    une kete wekend e kalova andej nga ju dmth ne zvicer dhe me ka pelqy shume, ishte shume bukur.
    ju uroj cdo gje t mir gjithve
    ah befasia e Zotit paskam qen te njeten kohê ne Zvicer, une per te mos ta ba rrugen vetun me veturê e mora nji shoqe ,tash e kam mesu rrugen as harta sme duhet ma ...
    Ju te Zvicres mos thuni qe jeni te huej ...me besoni ne qytet duke kerku adresen e familes e pash nji njeri dhe e pyeta shqip, ku gjindet kjo rrugê (shoqja ime ka qesh ) ku pe din qe asht shqiptar ? ai jo qe me foli shqip por me qoi deri te dera ...kam nji besim te thell prap ne zemrat shqiptare....

Pershendetje Zvicra shqiptare ....
    "Msyja Henes po smujte me u ndal ne Hene,mbi yje ateron gjitsesi" ....

Evidenca Maska e RaPSouL
    Anëtarësuar
    09-03-2006
    Vendndodhja
    Gjermani
    Postime
    17,464
    Pershendetje Per Gjith Familjen Time Qe Gjenden Ne Zvicer Ju Deshiroj Gjith Te Mirat

Anëtarësuar
    22-09-2006
    Vendndodhja
    "In your dreams making you happy"Nese e ke humb dashurin e ke humb aryen e jetes, nese ende se ke gjet ke arsye te jetojsh "
    Postime
    3,488

Angry

Citim Postuar më parë nga Preng Sherri
    Në Zvicër, sa pata mundësi të shohë, shqiptarët po vendnumeronin ngaqë ata të vjetrit kishin mbetur po ata që kanë qenë këtu e 40 vjet më parë. Pra, me një kultur folklorike, të izoluar dhe sikur donin të sjellnin cingerimen e deleve të staneve të tyre. NJë dukuri tjetër që më ra në sy ishte, gjenerata e dytë e tyre të cilët nuk kishin bërë ndonjë hapë më largë nga prinderit e tyre. Më thanë që ishin, dikund afro 150.000 shqiptarë por nga ta vetëm një 0.5% kishte arrit të bëjë ndonjë shkollë për lakmi teksa plotë të rinjë dhe të reja të moshave 20 vjeçe, i gjeje duke punuar në pastrime të ndryshme, shitës/e, kamarier/e apo edhe mekanik. Pra. bënin të njejtën punë që kishin bërë prinderit e tyre. Nëse ata prinderit për rrethana të ndryshme dhe të kohës s'kishin pas mundësi të avansimit dhe shkollimit një gjë e tillë nuk mundë të arsyetohet për të rinjtë. Edhe nga ata të rinjë që kishin bërë njëshkollë për lakmi shumica ishin nga ata prinderit e të cilëve ishin emigruar gjatë viteve të 90-ta kohë kur kishte filluar që në emigracion të dalë edhe klasa Intelektuale e shoqeris sonë. Ndersa ata të viteve të 70-ta apo të 80-ta kishin mbetur po të njejtit dhe për çudi as gjuhën e vendit nuk e flisnin mirë si duhet.
    Sa i përket organizimeve, atje në Zvicër kishte më shumë qoroditje nga restorane të ndryshme të clat kryesisht ishin në duar të kopuk e dallkaukëve, pra nga ata " halabak" të pacip dhe të paedukuar. Aty s'mund të dëgjoje gjë tjetër përpos, britmë dhe krisma sikurse nja kater a pesë këngë të cilat po rrotulloheshin gjithë natën nga katër a pesë këngëtare, të zdeshura dhe duke reklamuar gjokset e tyre të bëshme.

Kjo gjë edhe arsyetohej ngaqë duke pasur parasysh numrin e analfabetëve të Zvicres ngaqë më lehtë ëstë ta manipulosh atë se sa një të menqur. Kultura e vetme e shqiptarëve të Zvicres ishte që të bënin një veturë të mirë dhe sipas tyre Kultur apo i kulturuar mundë të jesh vetëm nëse ke ndonjë makinë me markë të njohur. Pra, s'kishte dertë nëse edhe s'di të nënshkruash por të japësh gishtë.
    E, klasa më e përvuajtur ishte ajo e Intelektualëve ngaqë këta po vuanin duke mos pasur rastë të jenë në shoqeri me njerëz të ranguttë tyre. Pra duke mos pasur mundësi që të jenë në një shoqeri Intelektualësh dhe shi për këtë ur atje po merrte rrugë ndonjeri nga këta intelektual, ata po vraponin që ta prisnin dhe të kalonin qaste të mira me të.
    Ju që jetoni në Tiranë apo edhe në prishtinë jeni në pozit shumë më të mirë se një Intelektual shqiptarë në Zvicër ngaqë ju rrini me njerëz të Profesionit tuaj ndërsa Intelektualët e Zvicres nganjëherë po detyroheshin me nejtë me Nijazin e kamenices që të vetmë shkollë e kishte nga vendlindja: si të mbaronte bishta për sopatë dhe për tërfurqë!
    ¨Pershekrim i bukur si te kishe nji sy te tretê...por nuk asht e gjitha me pa me sy, por duhet te shofish edhe me zemer....nese del ne belgjik e ke te njejten , por une qe jam ketu qe 40 vite te tregoj me bukur, njerzit (prindet) kan ik nga lufta e 45 dhe kam ardh ketu me nga nji valigje dhe me dy gjuhê e skan mujt me mesu kurr gjuhen e vendit se skan dasht me shti rrenje!

dy ...kan punu me femij me gra me dergu pare ne shpi ....
    tre...skan ble shtepija por me qira ne banesa ku jan me te kqijat se te hujve su epnin se kishin shum femij !
    kater...femijt shum shum veshtir kan ba mesime se polika e kapitalizmit ket e ka then edhe TITA asht mi shkri tri gjenetra emigracioni ne puntorê.
    pes ...megjithate disa jan shkollu me shum veshtirsi por skan gjet pune me dimplomen qe kan ...pra prap teshun per murê !
    gjasht.....filloi te keqsohet prap gjendja e ska shanca kthimi ne vendlindje (Kosova)
    7....filum me ble shtepi ketu e atje ......
    8....femijt nuk dojn ma mu kthy, prindet u plaken
    9...prindet fillun me vdekê ....shum shtrejt mi qu ne atdhe ....pa shtet pa pervoj....
    10....erdhi lufta tjeter...para lufte sakrifica 3% dhe koha ......o lufta o lufta ..per ta shpetu atdheun e atyre pashallrve Tu qe permendi ne fund ...ku e bera me te kuqe...
    11....sejcili po gjindet me jetu me u asimilu me nenshtesi atje ketu asku ....
    Kam dy nenshtesi , kam dy kultura, kam dy vizione , kam dy bindje ...kemi dhen jeten per atdhe ...atdheu ben sefa nga kurrizi i mergimtarve ...
    Bravo
    pini kafe ne Hotel Grand e ne ju qojm disa durbi e na shiqoni me mirë duke vallzu me kend na qoni duke nga kengtart "Stars" dhe duke pagu 20 euro hymjen per 1 orê kendim !....

12...kur vim ne pushim me shum veshtirsi biletat shtrejt ska vende kur dush ti e 500 bileta e 2000 gjat muajit e keshtu kthehemi per te punu edhe 11 Muj duke lujt rolin e Miliarderit te Muajit Gusht ! e krejt tuj pi makiato me lug pllastike mikroskopike .....
    Luje macê kryt e Bullit ....
    Mesova mesova mesova , kur i bana 50 vjet mesova qe nuk kam mesu asgje ! Jean Gabin

Une kam udhtu ne shum shtete ne usa,gjermani zvicer, franceê , gjithku shqiptaret jetojn nderyshe se ashtu e kan edhe rrethin , punen dhe sigurimin social ,racizmin te gjitha keto luajn rolê....

Ku e lam e ku na bmeti vaj vatani mjer mileti .....
    Ndryshuar për herë të fundit nga Dorontina : 01-05-2007 më 19:19

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    02-11-2006
    Postime
    3
    pershendetje une jam nga kosova edhe kerkoj te me ndihimoni ne gjetjen e motres e cila gjendet en zvicerr e te cilen nuk e kam par qe 15 vite ense dikush nuk heziton te me ndimoj ju lutem te me kontaktoni ne ket adres qe gjender ne forum ju faleminderit

Anëtarësuar
    22-09-2006
    Vendndodhja
    Postime
    3,488
    wauuu ...tregom ne cilin kanton asht , flitet gjermanisht frengjisht apo italisht aty ku banon ajo ....ose te e fundit ama emrin dhe mbiemrin....ne privat ...

revolucionar Maska e bOndi_oo7
    Anëtarësuar
    18-10-2005
    Vendndodhja
    Shkup
    Postime
    704
    Tungi Switzreland!

Sonte filloi festivali "Eurovision" . Mos harroni se duhet votuar per Shqiperine
    Punë, djersë, dashuri mes njerëzve dhe ndaj atëdheut.

Faqja 14 prej 25 FillimFillim ... 4121314151624 ... FunditFundit

Tema të Ngjashme

1. Paketa e propozuar nga Ahtisari për statusin final të Kosovës
    Nga Nice_Boy në forumin Çështja kombëtare
    Përgjigje: 451
    Postimi i Fundit: 21-10-2007, 12:59
  2. Gjergj Kastrioti sipas pikëpamjeve antishqiptare
    Nga Davius në forumin Historia shqiptare
    Përgjigje: 77
    Postimi i Fundit: 28-04-2006, 12:45
  3. Çka i ndanë dhe çka i bashkon shqiptarët?
    Nga Davius në forumin Çështja kombëtare
    Përgjigje: 1
    Postimi i Fundit: 03-04-2006, 18:33
  4. Kadare - "Kombi shqiptar në prag të mijevjeçarit të tretë"
    Nga Eni në forumin Çështja kombëtare
    Përgjigje: 1
    Postimi i Fundit: 03-01-2004, 04:24
  5. Kombi shqiptar ne prag te mijevjeçarit te trete - shkruar nga Ismail Kadare
    Nga Kallmeti në forumin Tema e shtypit të ditës
    Përgjigje: 11
    Postimi i Fundit: 18-12-2002, 09:26

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •