Close
Faqja 13 prej 25 FillimFillim ... 3111213141523 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 121 deri 130 prej 243
    !Welcome! Maska e StormAngel
    Anëtarësuar
    05-02-2003
    Vendndodhja
    Zurich, Switzerland
    Postime
    6,846
    Ishte dikush ne koncertin e SH.K.A Besa ne Winterthur-Töss?
    We didn't land on Plymouth Rock, Plymouth Rock landed on us.

Ultras Maska e KUSi
    Anëtarësuar
    30-11-2006
    Vendndodhja
    Tetovë
    Postime
    3,049
    pershendetje per te gjithe Zvicren se kam shum vendas te mi atje
    ” UNË JAM MIRË KUR ASHT MIRË SHQYPNIA! ”

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    18-12-2006
    Postime
    6

kemi shkuar ne usa ada

Citim Postuar më parë nga Ada
    Ku jeni ju shqiptaret e zvicres???
    Ada ka mundesi te ne ndihmosh sesi mund te shkruaj disa nga poezite e mia ne kete forum kame shume kohe qe mundohem por kame pesuar shume veshtiresi.te lutem me ndihmo.Landi

i/e regjistruar Maska e brigada138
    Anëtarësuar
    06-06-2005
    Vendndodhja
    ZÜRICH
    Postime
    89
    Ju mbyti stressi ooo shqipet e zvicrres ,ka kohe qe spo shkruani ne forum,nejse po ju pershendes te gjitheve dhe ju deshiroj nje dita pa stress
    FAKTET JANE KOKEFORTA

i/e regjistruar Maska e Edouard
    Anëtarësuar
    19-01-2007
    Postime
    1
    Citim Postuar më parë nga brigada138
    Ju mbyti stressi ooo shqipet e zvicrres ,ka kohe qe spo shkruani ne forum,nejse po ju pershendes te gjitheve dhe ju deshiroj nje dita pa stress

Pershëndetje,

brigada138, me siguri stresi po na mundon por krejt varet prej njerëzve se si janë te organizuar në jetën e tyre. Sa i perkët forumistave me vendndodhje ne CH, mendojë se janë tretur në disa forume tjera, e nuk është ne pyetje vetëm stresi.

Jam anëtar i ri dhe ka filluar te me pelqejë forumi, ka tema dhe debate shumë interesante.

Kaloni mirë te gjithë.

i/e regjistruar Maska e RTP
    Anëtarësuar
    26-03-2004
    Postime
    1,756

Ekspozite ne Galerin e Prieure ne Pully

sjell kopjen e lajmerimit nga piktori S.Asllani qe ma dergoi nje mik i imi)

LAJMERIM

Piktori Samedin Asllani

Ekspozite ne Galerin e Prieure ne Pully

E enjte 8 shkurt 2007 nga ora 17.00 (me prezencen e artistit)dhe do qendroj e hapur deri te merkuren me 14 shkurte 2007

Ju lusim ta shperndani kete INVITATION !

Flmd

S.Asllani

Artiste peintre
    Lausanne
    +41(0)76 496 70 02

www.samedinasllani.com

.
    Ndryshuar për herë të fundit nga RTP : 23-01-2007 më 11:02
    Me respekt
    rtp-ja

ps. "........Te gjithe kane te drejte te mendojne..
    por ka shume njerez qe i kursejne mendimet!"

i/e regjistruar Maska e Preng Sherri
    Anëtarësuar
    19-02-2007
    Postime
    1,274
    Në Zvicër, sa pata mundësi të shohë, shqiptarët po vendnumeronin ngaqë ata të vjetrit kishin mbetur po ata që kanë qenë këtu e 40 vjet më parë. Pra, me një kultur folklorike, të izoluar dhe sikur donin të sjellnin cingerimen e deleve të staneve të tyre. NJë dukuri tjetër që më ra në sy ishte, gjenerata e dytë e tyre të cilët nuk kishin bërë ndonjë hapë më largë nga prinderit e tyre. Më thanë që ishin, dikund afro 150.000 shqiptarë por nga ta vetëm një 0.5% kishte arrit të bëjë ndonjë shkollë për lakmi teksa plotë të rinjë dhe të reja të moshave 20 vjeçe, i gjeje duke punuar në pastrime të ndryshme, shitës/e, kamarier/e apo edhe mekanik. Pra. bënin të njejtën punë që kishin bërë prinderit e tyre. Nëse ata prinderit për rrethana të ndryshme dhe të kohës s'kishin pas mundësi të avansimit dhe shkollimit një gjë e tillë nuk mundë të arsyetohet për të rinjtë. Edhe nga ata të rinjë që kishin bërë njëshkollë për lakmi shumica ishin nga ata prinderit e të cilëve ishin emigruar gjatë viteve të 90-ta kohë kur kishte filluar që në emigracion të dalë edhe klasa Intelektuale e shoqeris sonë. Ndersa ata të viteve të 70-ta apo të 80-ta kishin mbetur po të njejtit dhe për çudi as gjuhën e vendit nuk e flisnin mirë si duhet.
    Sa i përket organizimeve, atje në Zvicër kishte më shumë qoroditje nga restorane të ndryshme të clat kryesisht ishin në duar të kopuk e dallkaukëve, pra nga ata " halabak" të pacip dhe të paedukuar. Aty s'mund të dëgjoje gjë tjetër përpos, britmë dhe krisma sikurse nja kater a pesë këngë të cilat po rrotulloheshin gjithë natën nga katër a pesë këngëtare, të zdeshura dhe duke reklamuar gjokset e tyre të bëshme.
    Kjo gjë edhe arsyetohej ngaqë duke pasur parasysh numrin e analfabetëve të Zvicres ngaqë më lehtë ëstë ta manipulosh atë se sa një të menqur. Kultura e vetme e shqiptarëve të Zvicres ishte që të bënin një veturë të mirë dhe sipas tyre Kultur apo i kulturuar mundë të jesh vetëm nëse ke ndonjë makinë me markë të njohur. Pra, s'kishte dertë nëse edhe s'di të nënshkruash por të japësh gishtë.
    E, klasa më e përvuajtur ishte ajo e Intelektualëve ngaqë këta po vuanin duke mos pasur rastë të jenë në shoqeri me njerëz të ranguttë tyre. Pra duke mos pasur mundësi që të jenë në një shoqeri Intelektualësh dhe shi për këtë ur atje po merrte rrugë ndonjeri nga këta intelektual, ata po vraponin që ta prisnin dhe të kalonin qaste të mira me të.
    Ju që jetoni në Tiranë apo edhe në prishtinë jeni në pozit shumë më të mirë se një Intelektual shqiptarë në Zvicër ngaqë ju rrini me njerëz të Profesionit tuaj ndërsa Intelektualët e Zvicres nganjëherë po detyroheshin me nejtë me Nijazin e kamenices që të vetmë shkollë e kishte nga vendlindja: si të mbaronte bishta për sopatë dhe për tërfurqë!

Dielli eshte jeta Maska e Ada
    Anëtarësuar
    28-04-2002
    Vendndodhja
    ne jete
    Postime
    205

Ah more preng Sherri!

Sherri emri sherri vete na qenke!

Sa bukur qe e paske kenduar situaten

Na trego me shume mbi veten dhe rreth mbresave te tua sepse dike te tregoke ne menyre fantastike

Stresi ti djali na mbyti sepse sna lejn mo kalamojt me nejt ne internet dhe ne darke qe eshte qetesi na ze gjumi ne kembe!

Ju pershendes dhe mos na harroni se une ju ndjek sa here qe shkruani!
    Es git Lüüt diä magi, anderi hani gärn, anderi hani lieb und dänn gits no derig wiä dich, diä hani tüüf i mim Herze und wett sie nie meh verlüüre!!

i/e regjistruar Maska e Preng Sherri
    Anëtarësuar
    19-02-2007
    Postime
    1,274
    Citim Postuar më parë nga Ada
    Sherri emri sherri vete na qenke!

Sa bukur qe e paske kenduar situaten

Na trego me shume mbi veten dhe rreth mbresave te tua sepse dike te tregoke ne menyre fantastike

Stresi ti djali na mbyti sepse sna lejn mo kalamojt me nejt ne internet dhe ne darke qe eshte qetesi na ze gjumi ne kembe!

Ju pershendes dhe mos na harroni se une ju ndjek sa here qe shkruani!
    E , kjo gjë ishte që po dëgjoje më së shumti tek tanët në Zvicër; për stresin! Pra ishte një diçka që po e fliste githësecili dhe për qudi më kujtojë atë detektivin te Romani i Ismail kadaresë: " Kush e solli Doruntinën?".
    Por nuk ishte e vetmja kjo gjë, kishte edhe të tjera si bie fjala puna e makinave. Të rinjtë i dëgjojqë vetëm për to flisnin, Golf një dy e tre dhe dikund mbi gjashtë a shtatë po shkonin duke numëruar, në faktë aq edhe sa po dinin ndersa me makina ma kujtuan fillimin e viteve të 90-ta kur në Shqiperi, çdo i huej pyetej: A ke makinë ti?
    mbresat e mia nga ky vendë edhe nuk ishin çfarë i kisha paramenduar dhe ashtu siç kisha dëgjuar. Në faktë aty hasa në jë realitet krejtë tjetër fare nga ajo që na i përshkruanin ata që vinin nga ky vendë. Pra nuk qëndronte fare e thëna që " nuk hudhej bërllog apo siç na thonin shpesh " nuk e hudhim cigaren apo pakon e saj në rrugë" ngaqwë këtë gjë po e bënin që të gjithë". I vetmi ndryshim në krahasim me ne ishte që ata, Organet e Pastrimit të rrugëve të qytetit i kishin për çdo ditë në rrugë në krahasim me ata tanët që dalin njëherë në tre muajë.
    Po ashtu në Zvice¨r përreth kontejnerëve të ndryshëm të binte rasti të shihje gjëra të pahijshme. Megjithatë gjerë më tani as edhe në një vendë të botës s'më kishte rastis të shohë gjëra aq të bukura dhe natyrë të qëndisur aq bukur sikur paja e nuserisë kur bëhet.

Sa për vete, shpejtë u merzita ngaqë s'mund të duroja ca biseda koti për lekun dhe rreth lekut kështu që mezi e kisha pritur aeroplanin e mesditës për të fluturuar në drejtim të Tiranës.

çarli_mangup Maska e çarli_mangup
    Anëtarësuar
    22-03-2007
    Vendndodhja
    ch
    Postime
    250

Pershendetje bashkkombasve te mi ne Zvicer

Kam kënaqësine t'ju pershendes te gjitheve....
    jetoj në këtë shtet më shumë se një dekand, me intereson te bisedoj, debatoj për te gjitha femoment e kesaj shoqërie, si dhe per lehtësimin e jetës te bashkombasve te mi ketu, fjala integrim nuk me pelqen! hee.
    Jam nga Vilajeti i Shkupit me origjine, nga fusha e Pollogut, me shume kënaqesi do kembeja ide dhe biseda me gjithe shqiptarët e trevave tjera, e dua shume gjuhen time, kombin dhe kulturen e tij

jua dua pra te gjitheve !

Faqja 13 prej 25 FillimFillim ... 3111213141523 ... FunditFundit

Tema të Ngjashme

1. Paketa e propozuar nga Ahtisari për statusin final të Kosovës
    Nga Nice_Boy në forumin Çështja kombëtare
    Përgjigje: 451
    Postimi i Fundit: 21-10-2007, 12:59
  2. Gjergj Kastrioti sipas pikëpamjeve antishqiptare
    Nga Davius në forumin Historia shqiptare
    Përgjigje: 77
    Postimi i Fundit: 28-04-2006, 12:45
  3. Çka i ndanë dhe çka i bashkon shqiptarët?
    Nga Davius në forumin Çështja kombëtare
    Përgjigje: 1
    Postimi i Fundit: 03-04-2006, 18:33
  4. Kadare - "Kombi shqiptar në prag të mijevjeçarit të tretë"
    Nga Eni në forumin Çështja kombëtare
    Përgjigje: 1
    Postimi i Fundit: 03-01-2004, 04:24
  5. Kombi shqiptar ne prag te mijevjeçarit te trete - shkruar nga Ismail Kadare
    Nga Kallmeti në forumin Tema e shtypit të ditës
    Përgjigje: 11
    Postimi i Fundit: 18-12-2002, 09:26

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •