shum i dashur khalid.
jam shume i gezuar qe nje person mori guzimin dhe te flase per vendin tone, per gjendien e vendit tone.
me te thene te verteten u emocionova, sepse ngjarja qe tregove eshte pak a shum si e jotja.
Mua me quajne Indrit dhe jetoj ne itali me familjen. nuk kam shkuar ne shqiperi prej 5 vjetesh, edhe se jam afer athehut???? sepse arsyhet kan qene shume te ndryshuara...
kesaj vere mese fundi i thash prindit time: une duha te shkoje ne shqiperi per te pare se si eshte gjendia etj.
kur mberrita ne portin e dursit jam skandalizuar...
kur mberrita ne shqiperi, ne qytetin tim, po ishte e vertete qe jane duke u bere disa pallate nepermjet firmave. por ishte e kote, shqiptaret nuk kishin ecur perpara...gje qe me te vertete me vje shume keq. nje dite po kaloja drejt rrugues, e imagjinone vizat e bardha? une po kaloja qete qete, kur nje makine me erdhi afer dhe desh me shtypi, qe mos te kisha kaluar me shpejtesi, kushe di se ne cilin spital do te me çonin....duha te te them ne kriminalitetin e kemi ne gjak ne nuk duham te jetojme mire, ne nud dijme se ç'fare eshte liria...(si qeni qe lirohet nga zinxhiret), keshtu jemi, jane! nuk ka civilitet, nuk ka rregulla sociale, dmth injoranc, kujdes aman jo te gjithe jane injorant, jane shume inteligjent, perkundrazi, por ata nuk e perdorin inteligjencen, nuk perdorin trurin, nuk jane umane. nuk dijne se ç'fare eshte rregulli, mos te them kur u nisa nga shqiperia nga aeropoti n. tereza (rinas) njeri me ndejti si zoraxhi mbrapa per ti dhane 5,00 euro dhe qe ishte nje puntor i aeroportit, me duget ata qe bejen chek-in. me kupton?
po te jete nje i huaj ç'fare do te mendoj?????
pra ne nuk jemi njerez por jemi kafshe, jane kafshe...me vjan keq me te verete te them keta fjale, por une kam mbetur me te vertete i zhgenjyar nga albania.
ne Komunitetin Europian flitet qe te fusin edhe shqiperine, por ç'fare shqiperie more, keshtu i kam thene atyre atje ne albani, me ketu rrethana qe jeni shqiperia futet mbas 20 vjeteve. ata besoj se jane modern, jane duke u modernizuar, po...por modernizim mbrapsht aman!
keshtu i dashur kahlid nuk kemi deshire te shkojme perpara, besoj se te thash nje pergjigje pyetjes tende.
Po te tregoj edhe nje fakt tjeter. kur unisa nga italia, u nisa me traget. nuk te them se ç'fare ndothi, kishte shume njerez qe prisnin radhen per te bere chek-in. si shtynin, si dilni pa rradhe, nje ere te keqe i vin rrobave atyre, mu duk vetja jo si ne itali (bari-port) por ne nje stalle derrash, te betohem. deri sa nje polic tha si jeni ju shqiptaret pa pik civilizimi edhe pse jetoni ne itali... njeri aty afer, qe i vinte ere e keqe, si ashtu dhe ere goje me tha tregohu pak i shalthet dile pa rradhe, ai ishte mbrapa meje prandaj me tha kete gje, qe te mbaronte pune, une ju pergjigja, Zoteri pak respekt per ata qe jane para nesh kur te mbarojne me rradhe dote tja mberrisim edhe ne piksynimin. eeee se mori vesh??? shtynin aq forte sa me copetuan fare!
Une u skandalizova kesaj rradhe qe shkova, une i uroj k.eruropian qe mos ta fusin kurre shqiperine deri sa te civilizohen, nese civilizohen, por nuk besoj dhe aq.
qe sot e tutje nese une do te shkoje ne albania(eshte vendlindia ime si ashtu edhe e jotja) vetem per dy tre dite, me aeroplan, paktem atje ka korrupsion dhe jo stalle derrash.
me se fundi te pershendes dhe suksese.
me respekt indriti
Krijoni Kontakt