Me pare miredita te gjitheve,
Kete vere isha ne Shqiperi sepse shkoj thuajse nje here ne vit sepse dheu yt i mire apo i keq ne fund eshte dheu yt dhe te merr malli per te. Mire kesaj rralle kam hasur shpesh here ne nje debat qe e mbronin thuajse 80% e shqiptareve si te vertete. Ata thonin se studimet e shqiperise jane me te veshtira dhe te forta se sutdimet e Amerikes. Shqiperia pak a shume ka sistemin Rus dhe eshte shume me i perparuar. Une dua te ju bej dicka te ditur. Ne Amerika shkolla nuk eshte me force. Pra une dua te ju them se ai ce don te studioje me te vertete mund te arrije te studioje libra (Rusi ne katror. Nuk flas se keto libra shpjegohen nga universitete qe kane programe dy vjecare apo universitete me program 4 vjecar te nivelit mesatar. Keto lende jepen nga universitete prestigjoze sic jane Harvard, Princeton, MIT, Stanford, CalTech etj. pra me nje fjale Ivy League Members. Keto jane universitetet qe Amerikes i jep emrin si nje vend me arsim te shkelqyer. Ne MIT sa per njohurite tuaj mesatarja e oreve qe studiojne nxenesit eshte 4(ore) ne dite. Keto jane universitete qe kane dhene mesim Nobel Prize Winner profesore dhe 100% jane Ph. D. Pra mos krahasoni fakultetin Shqiptar me nje Community College ne Amerike sepse ajo eshte mese e paster qe Shkolla Shqiptare do kete mesime me te veshtira. Pershendetje dhe besoj te me kundershtoni ose te shtoni rreth ketij mendimi.
Krijoni Kontakt