Close
Faqja 4 prej 12 FillimFillim ... 23456 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 31 deri 40 prej 117
    i/e regjistruar Maska e MtrX
    Anėtarėsuar
    29-11-2002
    Vendndodhja
    Korēė
    Postime
    755
    Toro,
    edhe une e kam lexuar ate ne lidhje me te atin, qe ishte e dyshimte se me cilin baba kishte lindur, me cifutin apo jo, prandaj perseri del qe e ema nuk ka qene cifute. me te emen mund te lidhet ne anen e kundert urrejtja e tij per kombin cifut, sepse Hitleri e donte shume te emen, dhe ishte nje doktor cifut qe e coi ate ne vdekje nepermjet nje tip eksperimentimi me nje ilac kunder semundjes se saj.
    Duke of Arberia
    edhe une kam degjuar qe raca e lashte dhe e paster shqiptare eshte lidhur me racen e paster Ariane ne shume raste, thjesht nuk dua te bej shume komente ne lidhje me punen e races se zeze, sepse nuk dua te gjykoj njerezit. me sa kam verejtur nga eksperienca ime, njerezit e races se zeze, te themi ata te Afrikes, sepse ata jane race e paster e zeze, nga ana intelektuale, ose me sakte mbase IQ jane ne nje fare menyre pak me te prapambetur se te bardhet, megjithate nuk duhet vajtur ne ekstreme me racizmin. ajo eshte thjesht nje pikpamje e imja, nga ana e organizimit shoqeror ajo race ka gjera teper te ndryshme nga te bardhet, po kjo varion shume dhe nga shtetet ku jetojne kuptohet. Hitleri ne kete aspekt ishte rreptesisht racist.
    Do ishte gje e mire, sidoqofte qe ne situaten e tanishme, kur Shqiperia ka nevoje per ndihme ne lidhje me anetaresimin ne BE, qe Gjermania ta ndihmonte me shume, e mbase jo ne kohen e Hitlerit, se vlerat e shoqerise shqiptare, nuk bazohen ne nje pergjakje dhe sundim e persekutim per popuj te tjere, thjeshte kaq kisha.
    MtrX ubicumque felix

i/e regjistruar Maska e xxxl
    Anėtarėsuar
    20-10-2002
    Vendndodhja
    gjermani
    Postime
    277
    Postuar mė parė nga Duke_Of_Arberia
    Mund ta quani si te doni Hitlerin, mund t'i jepni tituj nga me te ndryshmit, por s'duhet te harrojme nje gje te vetme: Ka qene nga te paktet udheheqes te medhenj qe ka nxjerrur njerezimi, qe kishte opinion te mire per ne Shqiptaret. Ishte anti-sllav dhe anti-grek. Ne kohen e tij nje grua Gjermane mund te martohej vetem me nje Gjerman, Austriak ose Shqiptar (rraca Ariane). Kaq me intereson mua. Gjynah qe e humbi luften, mos te e kishin lene tankset ne Rusi, sot do ishim nje rrace shume e nderuar kudo ne bote. Edhe zezaket nuk do i shihnim neper Televizore duke kenduar, apo ne rruget e Evropes dhe te Amerikes. Shume nga ju do me quajne per rraciste, por mos harrojme nje gje te vetme, vetem aty ku rraca e bardhe ka vene dore ka pare hajer ai vend. Me thoni mua ēfare te mire do shohim nga zezaket?! Nje kuriozitet te vogel: Ne kohen e Mbretit Zog jevgjit e Shqiperise nuk pranoheshin as ne ushtri se ishin frikacake. Dhe te mos harrojme qe Ahmet Zogu ka qene nga te vetmit qe ka krijuar nje shtet te denjur Shqiptar. Keshtu qe nuk mund ta paragjykoj asnjeri nga ju Zogun.
    Me vjen shume keq qe shume nga ju e shohin Hitlerin si nje psikopat. Ju thashe edhe nje here, ai mund te jete ēfare te doje, por ne si Shqiptare nuk do kishim pare keq nga Hitleri. Bota keshtu eshte e ndertuar, sot shikohet vetem interesi. Nqs Franca u ngrit kunder Bushit per luften ne Irak, ishte per te vetmen arsye se ajo kishte interesat e saj ne Irak. Prandaj dhe ne duhet ta shohim figuren e Hitlerit nga nje kendveshtrim tjeter. Ne rradhe te pare duhet te shohim interesat tona dhe pastaj ta gjykojme.
    o te keqen e mendjes qe me paske akoma ti me historit e races arjane , harove ti qe turku ka vaditur 500 vjet spermen neper shqiperi e ti me thua race arjane e dyta si mund ta quash gjeni ate qe vetem ne POLONI KA VRARE 20 MILJON NJEREZ I LEM QIFUTET E RUSET

Kunja_01 Maska e Duke_Of_Arberia
    Anėtarėsuar
    02-08-2003
    Vendndodhja
    overal, ne levizje.
    Postime
    2,604
    Me sa pashe une e keni keqkuptuar pergjigjen time. Sa per ty Reina dua te te them qe po te mos kisha shume njohuri per Hitlerin nuk do e hapja kete teme.
    E thashe dhe njehere ai mund te jete ēfare te doje, por mua me intereson e vetmja gje qe kishte opinion shume te mire per Shqiptaret. Pastaj vrasje dhe prerje ne mase nuk ka bere vetem Hitleri. Gjate luftes ne Vietnam, Amerikanet dogjen me fshatra te tere me gazra vdekjeprurese, por ēdo shtet e ka per nder te jete aleat i ngushte i Amerikes. Sot e kesaj dite jane me mijera Shqiptare qe keqtrajtohen si kafshe nga greket dhe askush nuk e ngre zerin ne keshillin evropian. Edhe Franca, nje nder shtetet qe ka me shume koloni se shtetet e tjera ne Afrike, i perdor zezaket si kafshe pune. I fusin ne ngrindje me njeri tjetrin duke perfituar per vete (marrin nje anije me flori me vleren e nje anijeje me domate). Pra ky krimi barbar ekziston edhe sot e kesaj dite. Atehere duhet t'i quajme te gjithe psikopate simbas jush?! Hitleri ishte gjeni sepse perdori propaganden ne ate kohe. Me idete e tij raciste ai pati shume perkrahes. Ky ishte ēelesi i fitores se Hitlerit pasi diti te shfrytezoj mire idete e tij. Une nuk jam aspak dakort Reina per ato krime te llahtarshme qe u bene ne ato kohe. Por siē ta thashe dhe me perpara sot secili shtet sheh interesin e tij. Nuk ka me dashuri apo ndjenja mes shtetesh, nuk pasur as me perpara dhe as qe do te kete ndonjehere. Perkundrazi, siē e shohim sot e kesaj dite ndodh perdite e kunderta. Po ju jap nje shembull te vogel: Gjate luftes ne Kosove i vetmi shtet qe ngriti fort zerin per mbrojtjen e te drejtave te Shqiptareve ne Kosove ishte Amerika. Jane disa arsye, por me e drejta eshte se Amerika ka larguar trupat e saj nga shume shtete Evropiane, qe kur eshte hedhur ideja qe Nato-ja duhet te perbehet vetem nga shtetet Evropiane. Dhe nje vend i volitshem per t'i zhvendosur keto forca eshte Kosova. Mos harrojme qe ka ndertuar galeri te tera ushtarake ne Kosove. Dhe Bushi kur vizitoi Kosoven nuk u takua me asnje politikan kosovar apo me ndonje personalitet me vokacion te madh ne Kosove, por vetem me ushtaret Amerikane te vendosur ne Kosove. Megjithate ne duhet t'i jemi mirenjohes Amerikes per qe beri. Pra, se ndoshta u zgjata shume, edhe ne duhet t'i shohim gjerat ne rradhe te pare ne baze te interesin tone personal dhe jo te thellohemi me gjera te tjera. Ky ishte mendimi im.
    Persa i perket Zezakeve une nuk mund te jem dakort me krimet qe beri Hitleri dhe me ta, por ama do te isha plotesisht dakort qe ato njerez te qendronin ne kontinentin e tyre. Kudo ku kane shkelur kembe vetem ane negative kane lene. Psh: ne Amerike lagjet ku banojne zezaket jane ēerdhe krimi dhe varferie. Pra pa ndihmen e te bardheve ata do jetonin akoma ne peme, siē ka me qindra afrikane qe edhe sot e kesaj dite jetojne ne peme. Pra une nuk shikoj ndonje gje pozitive tek ta dhe per kete them qe do te jete me mire qe ata t'i ndihmonin te jetonin ne Kontinentin e tyre. Mos harroni qe nqs ne jemi raciste ndaj tyre ata jane dy here me shume racist ndaj nesh.
    Per te gjitha keto arsye une e vleresoj Hitlerin dhe ne te njejten kohe e shaje per ato krime barbare qe ai beri, por gjithnje duke pare interesin tone personal.
    Trimi mirė me shokė shumė!!!!!!

Anėtarėsuar
    20-10-2002
    Vendndodhja
    gjermani
    Postime
    277
    Postuar mė parė nga MtrX
    Toro,
    edhe une e kam lexuar ate ne lidhje me te atin, qe ishte e dyshimte se me cilin baba kishte lindur, me cifutin apo jo, prandaj perseri del qe e ema nuk ka qene cifute. me te emen mund te lidhet ne anen e kundert urrejtja e tij per kombin cifut, sepse Hitleri e donte shume te emen, dhe ishte nje doktor cifut qe e coi ate ne vdekje nepermjet nje tip eksperimentimi me nje ilac kunder semundjes se saj.
    Duke of Arberia
    edhe une kam degjuar qe raca e lashte dhe e paster shqiptare eshte lidhur me racen e paster Ariane ne shume raste, thjesht nuk dua te bej shume komente ne lidhje me punen e races se zeze, sepse nuk dua te gjykoj njerezit. me sa kam verejtur nga eksperienca ime, njerezit e races se zeze, te themi ata te Afrikes, sepse ata jane race e paster e zeze, nga ana intelektuale, ose me sakte mbase IQ jane ne nje fare menyre pak me te prapambetur se te bardhet, megjithate nuk duhet vajtur ne ekstreme me racizmin. ajo eshte thjesht nje pikpamje e imja, nga ana e organizimit shoqeror ajo race ka gjera teper te ndryshme nga te bardhet, po kjo varion shume dhe nga shtetet ku jetojne kuptohet. Hitleri ne kete aspekt ishte rreptesisht racist.
    Do ishte gje e mire, sidoqofte qe ne situaten e tanishme, kur Shqiperia ka nevoje per ndihme ne lidhje me anetaresimin ne BE, qe Gjermania ta ndihmonte me shume, e mbase jo ne kohen e Hitlerit, se vlerat e shoqerise shqiptare, nuk bazohen ne nje pergjakje dhe sundim e persekutim per popuj te tjere, thjeshte kaq kisha.
    MOS HARO SE NE EUROPE NE SHQIPETARET NUKE BEJME PJES NE KETO POPUJ QE GEZOJME SIMPATINE E "EU"NUK KEMI DEGJUAR NDONJEHERE QE TE NA KENE NDIHMUAR PERKUNDRAZI JEMI CITUAR SI NJE SHPREHJE GJEOGRAFIKE EDHE PSE THONE SE JEMI "ARJANE"

Anėtarėsuar
    20-10-2002
    Vendndodhja
    gjermani
    Postime
    277
    Postuar mė parė nga Duke_Of_Arberia
    Me sa pashe une e keni keqkuptuar pergjigjen time. Sa per ty Reina dua te te them qe po te mos kisha shume njohuri per Hitlerin nuk do e hapja kete teme.
    E thashe dhe njehere ai mund te jete ēfare te doje, por mua me intereson e vetmja gje qe kishte opinion shume te mire per Shqiptaret. Pastaj vrasje dhe prerje ne mase nuk ka bere vetem Hitleri. Gjate luftes ne Vietnam, Amerikanet dogjen me fshatra te tere me gazra vdekjeprurese, por ēdo shtet e ka per nder te jete aleat i ngushte i Amerikes. Sot e kesaj dite jane me mijera Shqiptare qe keqtrajtohen si kafshe nga greket dhe askush nuk e ngre zerin ne keshillin evropian. Edhe Franca, nje nder shtetet qe ka me shume koloni se shtetet e tjera ne Afrike, i perdor zezaket si kafshe pune. I fusin ne ngrindje me njeri tjetrin duke perfituar per vete (marrin nje anije me flori me vleren e nje anijeje me domate). Pra ky krimi barbar ekziston edhe sot e kesaj dite. Atehere duhet t'i quajme te gjithe psikopate simbas jush?! Hitleri ishte gjeni sepse perdori propaganden ne ate kohe. Me idete e tij raciste ai pati shume perkrahes. Ky ishte ēelesi i fitores se Hitlerit pasi diti te shfrytezoj mire idete e tij. Une nuk jam aspak dakort Reina per ato krime te llahtarshme qe u bene ne ato kohe. Por siē ta thashe dhe me perpara sot secili shtet sheh interesin e tij. Nuk ka me dashuri apo ndjenja mes shtetesh, nuk pasur as me perpara dhe as qe do te kete ndonjehere. Perkundrazi, siē e shohim sot e kesaj dite ndodh perdite e kunderta. Po ju jap nje shembull te vogel: Gjate luftes ne Kosove i vetmi shtet qe ngriti fort zerin per mbrojtjen e te drejtave te Shqiptareve ne Kosove ishte Amerika. Jane disa arsye, por me e drejta eshte se Amerika ka larguar trupat e saj nga shume shtete Evropiane, qe kur eshte hedhur ideja qe Nato-ja duhet te perbehet vetem nga shtetet Evropiane. Dhe nje vend i volitshem per t'i zhvendosur keto forca eshte Kosova. Mos harrojme qe ka ndertuar galeri te tera ushtarake ne Kosove. Dhe Bushi kur vizitoi Kosoven nuk u takua me asnje politikan kosovar apo me ndonje personalitet me vokacion te madh ne Kosove, por vetem me ushtaret Amerikane te vendosur ne Kosove. Megjithate ne duhet t'i jemi mirenjohes Amerikes per qe beri. Pra, se ndoshta u zgjata shume, edhe ne duhet t'i shohim gjerat ne rradhe te pare ne baze te interesin tone personal dhe jo te thellohemi me gjera te tjera. Ky ishte mendimi im.
    Persa i perket Zezakeve une nuk mund te jem dakort me krimet qe beri Hitleri dhe me ta, por ama do te isha plotesisht dakort qe ato njerez te qendronin ne kontinentin e tyre. Kudo ku kane shkelur kembe vetem ane negative kane lene. Psh: ne Amerike lagjet ku banojne zezaket jane ēerdhe krimi dhe varferie. Pra pa ndihmen e te bardheve ata do jetonin akoma ne peme, siē ka me qindra afrikane qe edhe sot e kesaj dite jetojne ne peme. Pra une nuk shikoj ndonje gje pozitive tek ta dhe per kete them qe do te jete me mire qe ata t'i ndihmonin te jetonin ne Kontinentin e tyre. Mos harroni qe nqs ne jemi raciste ndaj tyre ata jane dy here me shume racist ndaj nesh.
    Per te gjitha keto arsye une e vleresoj Hitlerin dhe ne te njejten kohe e shaje per ato krime barbare qe ai beri, por gjithnje duke pare interesin tone personal.
    NUK I JEPET E DREJTA ASKUJT TE VENDOSET NE ROLIN E ZOTIT TE VRASESH E TE PRESESH KEDO QE ESHTE KUNDA TEJE E SA PER AFRO AMERIKANET KJO ESHTE HISTORI KAQ E VJETER SA VETE AMERIKA

Anėtarėsuar
    02-08-2003
    Vendndodhja
    overal, ne levizje.
    Postime
    2,604
    Sa per afro Amerikanet do te them une nje gje. Kur kane ardhur si skllever ne amerike kane qene pjese e nje tregtie ku hynin evropianet, amerikanet, dhe afrikanet. Evropianet ēonin produkte ne Afrike qe ata nuk i kishin. Si shkembim Afrikanet nisnin plot jevgj si kafshe pune ne Amerike. Keshtu qe kane kontribuar dhe ata ne kete trafik. Dhe si perfundim, Amerikanet nisnin ne Evrope produkte qe evropianet nuk i kishin. Pra pak njerez e dine, por zezaket kane pranuar vete te ēonin afrikane ne Amerike si skllever pune, ne shkembim te ca parave.
    Megjithate kjo nuk eshte teme per Afro Amerikanet por per Hitlerin, por une doja te te thoja vetem nje gje te vogel meqe e hape kete teme.

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    08-08-2003
    Vendndodhja
    Boston
    Postime
    3
    Ne nje liber (nga te shumtit)me permbajtje historike te bazuar mbi fakte ,kam lexuar me vemendej itleri ne te rine e tij ,ne kohen kur ai as qe e mendonte se do te behej diktator ,kishte hoby ,picturen.Dhe jo ralle vizatonte telajo jo te keqija.Kishte nje shok te ngushte i cili ishte cifut,dhe ku piktor po i talentuar ama.Te dy diskutonin punonin pa e ditur se shume kohe me vone Hitleri do te behej tmerri i cifuteve.
    Jo ralle here nen shoqerine eshokut cifut (me falni qe sme kujtohete emri) Hitleri ekish ndjeer veten keq ,te nenvleftesuar ,te neperkembur ,per arsye nga me banalet deri sa nje dite ,shoku i tij cifut vendos tew hap nje expozite figurative dhe i premton Hitlerit nje vend ne te.Me vone sic rrjedhin ngjarjet ai e le Hitlerin jashte konkurimit dhe pa shpjegime .Nuk them qe ekto Hitleri i ka shenuar ne bllokun e tij te famshem,po keto kane qen nje me shue ne urejtjen etij per ta .
    Dhe e dini nuk jane dhe aq nice keta cifutet per te mos thene ndonje gje meshuem po embyll ketu.
    pershendetje
    I dont care.

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    08-08-2003
    Vendndodhja
    Boston
    Postime
    3
    Tani une nuk shof ndonje ndryshim midis Psikopatit dhe gjeniut si koncepte.Te dy jane sinonime .Qe te jesh gjeni duhet me patjeter te jesh psikopat .PO e anasjellta nuk eshte e vlefshme.
    I dont care.

shpirt tironci Maska e ai hyjnori jot
    Anėtarėsuar
    16-05-2002
    Vendndodhja
    Hapesire...
    Postime
    72

O ju s'keni me cfare mereni...

Ore shqipo, ore vellezer... pash zotin cfare teme keni kap.
    Shifni te ardhmen, se c'iku iku s'ka me ardh me... kot harxhoni kohen.
    Hajde me t'mira!
    Ty nuk tė mbylla nė asnjė sėndyk,

Tė lash atje ku s'je, por je pėrherė,

Tė lash nė kraharorin tim pa kyē,

Ku po tė duash, hyn e del sa herė.

Anėtarėsuar
    02-08-2003
    Vendndodhja
    overal, ne levizje.
    Postime
    2,604
    O hyjnor, kjo eshte teme e lire vlla, ti po te duash pergjigjesh po mos duash as nuk e merr mundimin ta lexosh. Nqs do hape vete nje teme per ta ardhmen apo ku ta di une.
    Gjithe te mirat!!!

Faqja 4 prej 12 FillimFillim ... 23456 ... FunditFundit

Tema tė Ngjashme

1. Qenia njerezore: thjesht nje maske apo person?
    Nga Seminarist nė forumin Komuniteti orthodhoks
    Pėrgjigje: 46
    Postimi i Fundit: 14-10-2010, 04:42
  2. ABSTRAKTE!? Apo thjesht njerezore?...
    Nga Eri1979 nė forumin Filozofi-psikologji-sociologji
    Pėrgjigje: 21
    Postimi i Fundit: 25-05-2004, 11:18
  3. Muzika - thjesht njė melodi, apo ndoshta njė gjenerator ndjenjash dhe emocionesh?
    Nga EXODUS nė forumin Filozofi-psikologji-sociologji
    Pėrgjigje: 7
    Postimi i Fundit: 07-02-2004, 12:00
  4. Lidhja student-pedagog e mundur apo thjesht platonike?
    Nga eva_luna nė forumin Pyetni psikologun
    Pėrgjigje: 9
    Postimi i Fundit: 13-11-2003, 22:05
  5. Thjesht nje Moment
    Nga tironce85al nė forumin Letėrsia shqiptare
    Pėrgjigje: 1
    Postimi i Fundit: 11-10-2002, 19:27

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •