Close
Faqja 15 prej 51 FillimFillim ... 5131415161725 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 141 deri 150 prej 509
    i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    03-01-2004
    Vendndodhja
    ulqin
    Postime
    27
    jam kunder dhe nese doni te dini pse per vete faktin se feja islame (edhe ajo e krishtere besoj por une jam musliman) e ndalon. nese kjo nuk ju mjafton ateher epo ju them se njerezit qe per here te pare u infektuan me SIDA ishin homoseksuale ne amerike ne vitin 1981 dhe ne libra te ndryshem nga mjeket shkruhet : shmangni marredhenjet seksuale anale

(sa per kuriozitet feja islame mareshenjet seksuale anala i ndalon edhe nese burri e gruaja te kurorezuar deshirojne te bejne nje gje te tille)

per ata homoseksuale qe u infektuan te paret me SIDA shihni librin e autorit DAVID HICKS te titulluar "SIDA" ngase eshte i perkthyer ne shqip nga RILINDJA
    (kete e kam lexuar ne kosove- kerkonie nese ju intereson)

Eks-plorator Maska e kolombi
    Anėtarėsuar
    27-05-2003
    Vendndodhja
    Mes oqeaneve...............
    Postime
    3,720
    Massachusetts behet keshtu shteti i pare ne Amerike qe aprovoi ligjin e marteses se Homosexualeve.
    Komentet jane te teperta ,nese do lija edhe une mendimin tim ,apo nese do te me lejohej te votoja do te isha kundert nje vendimi te tille.
    Aprovimi i ketij ligji nuk me shqeteson .Secili ndjek rruget e tija ne kete jete dhe e krijon lumturine editeve te kesaj jete ashtu sic e mendon .
    Ne shqiptaret per te gjykyar te tjeret jemi te paret ,sikur ne jemi epiqendra e kesaj bote dhe perfectet e saj.
    "Meqe brenga eshte burimi i gezimit,mos vajto............"

GETE

anetar i rregullt Maska e fioreal
    Anėtarėsuar
    05-07-2003
    Vendndodhja
    Ne planetin Toke
    Postime
    124
    Do desha dhe une te jepja mendimin tim mbi kete teme.Jam KUNDER marteses se homove per shume arsye.E para sepse jemi njerez dhe nuk jemi kafshe,kemi arsye dhe mund te llogjikojme.Vetem nje aspekt banal do te perdor dhe do me falni per kete.Vrima anale une e di se eshte krijuar per tjeter gje dhe jo per te kenaqur epshet mashkullore.Per ju "S'ka lezet" do te doja te dija nese do kishe te njejtin mendim ne rast se do kishe Prindin ose vellane tend Gay.Pra mendo nese do kishe nje vella qe do te sillte te dashurin ne shtepi,do ta ledhatonte,do ta puthte kur te ishit ne tavoline duke ngrene buke.A ka gje me te shpifur?Jo per gje por eshte e thjeshe te gjykosh per dicka qe ste prek ose qe e sheh nga larg.Ndersa per Kolombin doja ti thoja qe duhet te japim dhe ne gjykimin tone sepse edhe te ne po frun era e Homosexualeve.Dhe se shpejti do kerkojne edhe ketu tek ne te legalizohet martesa e tyre.Edhe ate kemi mangut.
    ..I grandi ci sembrano grandi fino a quando stiamo in ginocchio...

i/e regjistruar Maska e S`ka Lezet
    Anėtarėsuar
    29-01-2004
    Vendndodhja
    Michigan USA
    Postime
    129
    Postuar mė parė nga fiufiufiu
    E po na del ti njeriu i perparuar i realizmit kapitalist. Hajde hajde...

Mua nuk me behet vone fare se kush martohet me ke e aq me pak me intereson se cfare seksi jane. Te bejne cfare te duan. Kane jeten e tyre, deshirat e tyre etj etj etj. Cdokush e gjen lumturine me ate qe i pershtatet qofte seks i ndryshem, i njejte ose i nderruar.

Por aman mos na dilni te tere te perparuar e te emancipuar me 4 vjet jete neper bote. Kaq shpejt ndryshuat ju more trima? Cudi, se kur vjen fjala per gjera te tjera nuk jeni aspak te ndryshuar... Imponimi i mendimit, imponimi i sjelljes, futja e hundeve ne punet e te tjereve, inati, zilia, thashethemet, te folurit prapa kraheve, etj etj etj... Eh sa ka...

Vetem kur te keni arritur ate fare emancipimi qe nuk lejon per asnje nga te mesipermet, mund te na hidhni trute e gomarit me ato "konservative e te prapambetur" terma shabllone qe as kuptimin nuk ua dini. E atehere mbase edhe do ua blejme!

C`fare ka te beje realismi kapitalist me lirite e individit??
    Shoqeria nuk mund te zhvillohet me teorira se pastaj s`do kishte dallim midis njerezve pervecse me emrat qe do te mund te identifikoheshin...Me vjen keq por eshte realiteti qe na imponon dhe jo njerezit...Mentaliteti i njerezimit do te jete ne te njejtat shina qe eshte edhe koha dhe vagonet e trenit do te ndjekin lokomotiven...Rezistenca jone ne shume ceshtje vjen si pasoje e frikes sepse ne nuk kemi gjetur akoma vetveten dhe provuar zevendesimin...Si pasoje ne revizionojme pa bindje ne shpirtin ton dhe ne mendjen tone...por kjo eshte vetem fillimi...Ajo qe the ti eshte e vertete per te gjithe shqiptaret dhe per mua... por duhet t`ja fillojme ose te qendrojme te stacioni...Le te mos ta mohojme qe edukimi eshte kryesori dhe mendja e njeriut qe sjell ndryshimet...Shume ishin nxenes por ishin mendje te tjera qe sollen ndryshimet....Ti duhet te kuptosh qe mentaliteti i njerezimit eshte cause e strukturave politike te civilizimit....prandaj derisa ti te jesh i zoti te ndryshosh mentalitetin dhe te behesh udherrefyes me zerin dhe autoritetin tend...ti nuk ke per te besuar ose dalluar mistikat apo njerezit e tjere qe genjejn per te zbrazur jeten e njerezeve te tjere....Le ti respektojme ata homosekuale qe jane gjenetike dhe ti mos japim recetat tona kur s`jemi te zot dhe te ndihmojme ata qe s`jane gjenetikisht ...Diferencat psikollogjike s`jane vetem te akti por dhe te gjinite...dhe si rrjedhoje sistemet konjitive kane probleme...Po vertet qe une kam vetem 11 vjet jashte por une asnjehere nuk kam pasur mendimet ...e as mesoja budalliqet qe sistemi komunist na jepte...Jo per te thene se jam i mbaruar e i perparuar... por kam qene viktime e mendimit te lire qysh kur kam qene 4-5 vjec...
    Money talks..abuse walks...

General Trial of Tears HVO/OKH

Anėtarėsuar
    29-01-2004
    Vendndodhja
    Michigan USA
    Postime
    129
    Duhet te inkurajojme diskutimet pavaresisht se disa kane mendime te gabuara....Vetem keshtu njerezit arrijne te kuptojne dhe te mesojne....

In God I Trust! Maska e MisCongeniality
    Anėtarėsuar
    02-05-2003
    Vendndodhja
    QHC
    Postime
    417
    S'po lexoj postimet e tjera, por jam plotesisht kundra dhe kjo eshte nje nga fushat ku s'lejoj asnje lloj tolerance. Njeriu duhet te dije ku qendrojne caqet e egzistences se tij dhe te mos kaloje kufinjte njerezore.

Me kete hap sic e kemi nisur ne, cdo ndodhe me vone? Martesa ne familje immediate (vella me moter apo babe me vajze) do legalizohet?

Keep it real people!
    What bond is there between me and the world? I am like a rider on a summer day who takes shelter to rest under the shade of a tree, then goes on his way. ~ Profeti Muhamed Salallahu Alayhi Wa Salam

udhetar
    Anėtarėsuar
    14-12-2003
    Vendndodhja
    angli
    Postime
    16
    te nderuar bashkfoles.
    e ndjej veten teper krenar kur shoh gjithanshmerine e njohurive tuaja, tolerancen e pakrahasueshme dhe respektin per c'do qenje njerezore.
    jam me se i bindur qe nen udheheqjen tuaj largpamese Perendimi do te largohet nga rruga e gabuar e do te ftillohet njehere e pergjithmone.
    ju qe ketej e tutje do quheni Shpetimtaret e njerezimit.
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga arten : 07-02-2004 mė 13:28

Anėtarėsuar
    29-01-2004
    Vendndodhja
    Michigan USA
    Postime
    129
    Me thoni Miss Congeniality.....
    C`fare faji kane ato njerez qe kane probleme me hormonet..strukturat e trurit apo gjenet??
    Me thoni si mund t`ja bej nje njeri kur ka nje vet identifikim tjeter nga ai real??? Si mund te ndryshoje rolin??
    Si mund te dashuroje idealin/idealen?
    Me thoni Miss Congeniality se kush qendron prapa emocioneve e se si mund ti kontrollosh ato??
    Me thoni Miss Congeniality si mund te arrihet terheqja seksuale pa keto??
    Me keqja eshte kur personi ka pesuar vete kastrim nga familja...por qe themi se keta po kalojne kufijte eshte absurde...
    Asnjeri s`po kerkon qe pedofilia apo parafilite e tjera te legjitimohen.. por nqs s`ke lexuar ato po konsiderohen te hiqen nga kategoria dsm IV....Juve keni njerez qe jetojne me semundje psiqike gjithe kohen....Kur nuk jemi ne gjendje ti kurojme keta si mund te kurojme njerezit qe kan probleme me komplekse sic jane dhe keto devijimet seksuale....Nje gje eshte e sigurt qe orientimi seksual nuk eshte fiks...dhe me shume eshte pasoje e kultures..Te tre gjerat qe sipermenda ne fillim ndikojn disi por eshte vlerat morale..familja dhe rrethi shoqeror dhe socializimi...Sa miliona homoseksuale duhet te vdesin perpara se ne ti njohim si njerez??Nga ana tjeter c`fare te bejme me nje pjese qe vuan me vetveten se nuk duan....apo me biseksualet qe intelektualisht mund te nidhen mire por jo emocionalisht...Shkenca deshtoi dhe tani kemi nje tjeter lajm sensacional qe hedh drite mbi orientimin seksual e kjo e fundit paska qene e vendosur ne tru perpara lindjes...Mire..ok por a ka kafsh model qe te reflektoje saktesisht njerezit??Prandaj dua te them qe ne nuk dime gje dhe fakti qe ka kategori brenda homoseksualeve..tregon se zhvillimi ka qene kryesori dhe aty diku eshte gabuar...Nejse jeta sot ka humbur vleren... por te pakten ne qe jemi me fat duhet te jemi me njerezor ndaj atyre qe pesojne fatkeqesi te ndryshme....Sot eshte ai ose ajo....neser eshte femija juaj apo i nje tjetri...nje shoku juaj apo shoqja juaj...Le te mos harrojme se homoseksualizmi latent e pazbuluar ekziston te te gjithe ne....Le te mos harrojme se te gjithe lindim me potecial biseksual por zhvillimi dhe normat e shoqerise caktojne fatin....

Anėtarėsuar
    02-05-2003
    Vendndodhja
    QHC
    Postime
    417
    S'ka lezet,
    Me vjen shume keq nese te kam shkelur ne kallo. S'ishte qellimi im te fyeja njeri. Une thjesht dhashe mendimin tim. Dhe s'jam mendjengushte kur flas ashtu por e shikoj problemin nga nje kend shume me i gjere.

Mos me keqkupto, ne si njerez kemi cilesine te vleresojme te bukuren qe na rrethon; si bukurine e natyres ashtu dhe ate njerezore; madje dhe brenda gjinise sone. Psh, nje vajze mund te mendoje apo thote per nje vajze tjeter, "oh sa e bukur qenka! Yll fare!" E njejta gje midis dy djemve. Dhe kjo eshte krejt normale. Por e keqja eshte kur njerezit fillojne e mendojne me shume se c'duhet menduar per dike te se njejtes gjini, duke kaluar pastaj ne fantazime, duke e stervitur trurin se ajo qe po mendojne eshte normale dhe nje dite arrijne ne veprim konkret.

Une kam lexuar se kjo lloj "semundje" ne pergjithesi vjen nga menyra e edukimit te femijes dhe gjithashtu nga relatat midis prinderve dhe problemet familjare.
    Ti u shprehe drejt kur the qe ndoshta ca njerez s'e dine se cfare seksi jane. Po, eshte ndryshe te jesh mashkull fizioligjikisht dhe ndryshe te mendosh se je mashkull apo femer (gender identity). Dhe keto te dyja konsilidohen ne vitet e para te jetes. Qysh ne moshe te vogel femija duhet edukuar ne ate menyre qe te kuptoje se cila eshte gjinia e tij dhe cfare pritet ndaj tij ne shoqeri.

Nga ana tjeter, egziston nje hipoteze se ndoshta kjo semundje vjen nga probleme me trurin (hormonet apo dhe dicka tjeter qe mund te egzistoje ne trurin e ketyre njerezve). Pra, me fjale te tjera, keta njerez jane te semure. Ok!! Meqe jane te semure, ashtu si pacientet qe vuajne nga semundje te tjera mendore apo dhe fizike, dhe keta duhet te trajtohen si te tille dhe te kerkojne ndihme mjekesore dhe suportive. Po nese njerezit do fillonin te kishin terheqje seksuale ndaj kuajve apo majmuneve apo ku e di une, ti mendon se duhet te behet ligj martesa midis tyre? Prandaj s'jam dakort qe ta besh kete semundje ligj ne shoqeri, duke lejuar martesen!!!! Pse s'e bejne legale martesen midis pjesetareve imediate te familjes po e quajne krim? Sepse ashtu eshte! Dhe me fal por sot eshte bere mode te jesh gay....shef fiku fikun e piqet, sidomos kur jeton ne nje shoqeri te tille, si psh. qytetet e medhaja si Miami etj.

Dhe nga ana teologjike, s'besoj se ka fe qe e pranon kete lloj sjelljeje sepse eshte jashte normave njerezore. Dhe premtohet ne librat fetare se DIKUSH QE KALON CAQET NJEREZORE, VEC SEMUNDJE DO VIJNE NGA KETO. Dhe eshte e vertete. Puna me ka bere te shikoj shume homoseksuale dhe kane lloj lloj semundjesh qe s'ta pret mendja...semundje te pasherueshme qe i cojne drejt vdekjes se paevitueshme.

Per mendimin tim, gay/lesbian eshte ceshtje zgjedhjeje ne jete dhe eshte ceshtje karakteri. Nese dikush ka karakter te forte, do jete ne gjendje te mposhte instinktet negative. Dhe njeriu duhet te mesoje caqet e tijjjjjjjjjj!

Me respekt dhe me fal nese te lendova
    What bond is there between me and the world? I am like a rider on a summer day who takes shelter to rest under the shade of a tree, then goes on his way. ~ Profeti Muhamed Salallahu Alayhi Wa Salam

Anėtarėsuar
    02-05-2003
    Vendndodhja
    QHC
    Postime
    417
    dhe oh,

Nese femija im do jete homoseksual nje dite, i lutem Zotit me mire mos te ma jape ate femije, ok?

Faqja 15 prej 51 FillimFillim ... 5131415161725 ... FunditFundit

Tema tė Ngjashme

1. Pėrkufizimi i dashurisė!!
    Nga Shpirt Njeriu nė forumin Nė kėrkim tė romancės
    Pėrgjigje: 234
    Postimi i Fundit: 21-05-2024, 15:09
  2. Martesa Ne Islam!!
    Nga Shpirt Njeriu nė forumin Komuniteti musliman
    Pėrgjigje: 131
    Postimi i Fundit: 08-06-2009, 13:30
  3. Thėnje tė bukura pėr dashurinė
    Nga Shpirt Njeriu nė forumin Nė kėrkim tė romancės
    Pėrgjigje: 483
    Postimi i Fundit: 20-07-2007, 09:21
  4. Nderto fort folene tende. Martesa
    Nga Kryeengjelli nė forumin Komuniteti orthodhoks
    Pėrgjigje: 2
    Postimi i Fundit: 24-04-2007, 14:05
  5. Martesa
    Nga Albo nė forumin Komuniteti orthodhoks
    Pėrgjigje: 29
    Postimi i Fundit: 08-12-2006, 10:20

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •