Close
Faqja 14 prej 51 FillimFillim ... 4121314151624 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 131 deri 140 prej 509
    i/e regjistruar Maska e S`ka Lezet
    Anėtarėsuar
    29-01-2004
    Vendndodhja
    Michigan USA
    Postime
    129

Re: Martesa seshte per homoseksualet.

Postuar mė parė nga DGman
    Une propozj qe tju priten organet gjenitale atyre qe jane homoseksuale.

Ajo qe thua ti eshte me keq sesa terapia e elektroshokut....Pse s`thua ti cojme ne kampe perqendrimi dhe ti mbysim ne dhomat e gazit?? Nuk e di... por nje njeri i tille do te drejtohesh si zile...
    Homoseksualet jane te ndryshem...po keshtu dhe biseksualet...e ndoshta nje pjese jane gay prej gjenit qe mund te aktivizohet por dhe nuk mundet...ndersa pjesa tjeter mund ta kete te mesuar ne menyre koshiente ose jo koshiente....Cdo gje varet se me ke u identifikua femija qysh ne fillim dhe cfar identite ai/ajo zhvilloi...Pastaj perseri nuk i dihet se shumica kane perjetuar trauma dhe abuzime.....shume gjera duhen kombinuar perpara se te arrihet ne nje orientim seksual...Homoseksualiteti i vertet nuk vertitet vetem rreth organit....
    Money talks..abuse walks...

General Trial of Tears HVO/OKH

Anėtarėsuar
    29-01-2004
    Vendndodhja
    Michigan USA
    Postime
    129
    Postuar mė parė nga Bekim Ismaili
    Nëse jeni prind ose shok i dikujt që ju ka treguar se është homoseksual, mund të ndiheni i zhgënjyer, i shqetësuar ose i brengosur. Mundohuni të përballeni me lajmin në atë mënyrë që t$B!G(Bi jepni personit të kuptoj se ju akoma e doni dhe kujdeseni për të. Si prind, ndodh që të keni plane për jetën e fëmiut tuaj dhe ja që kjo nuk është pjesë e planeve tuaja. Por, të jeni homoseksual ose lezbike nuk është gjë e keqe. Homoseksualët nuk janë të sëmurë dhe ata nuk kanë nevojë të ndryshohen ose të shërohen. Është me rëndësi që tani ta përkrahni fëmiun ose shokun/qen tuaj. Ai person ka pasur aq shumë besim dhe ju ka respektuar aq shumë sa që ka mundur t$B!G(Bju rrëfehet në mirëbesim. Ai/ajo ka nevojë për ju. Dashuria dhe mirëkuptimi juaj do t$B!G(Bi ndihmoj atij/asaj ta pranoj veten ashtu siç është.

Si të bisedoni me fëmiun për seksin

Shumë prindërve iu vjen vështirë të bisedojnë me fëmijët e tyre për seksin. Sido që të jetë fëmijët insistojnë të dijnë dhe nëse nuk marrin përgjigje të sakta nga prindërit e tyre, me siguri se do të marrin përgjigje jo të sakta nga shokët, televizori, filmat dhe revistat. Ata janë kurreshtar të dijnë për seksin, mu ashtu siç janë edhe për çdo gjë tjetër. Studimet tregojnë se të rinjtë që bisedojnë për seksin me prindërit e tyre janë të prirur që më gjatë të presin për marrëdhënie seksuale. Ngjan që ata më shumë aplikojnë metoda të kontrollës së lindjes dhe të parandalimit të sëmundjeve venerike kur tani më kanë marrëdhënie seksuale.

Ja disa këshilla të përgjithshme që prindërve të tjerë iu kanë ndihmuar gjatë bisedës me fëmijët e tyre.

Rrini në dispozicion. Vështroni shenjat përmes të cilave fëmija tregon se dëshiron të bisedojë. Mbani në mend, komoditeti dhe biseda e lirë rreth temës është e rëndësishme. Ata kanë nevojë ta fitojnë një ndjenjë besimi te ju.

Përgjigjuni pyetjeve sinqerisht dhe pa shfaqur turp madje edhe kur koha dhe vendi nuk ju duken të përshtatshme. Përgjigja e shkurtër mund të jetë gjëja më e mirë për momentin. Ktheuni më vonë në këtë temë.

Shmangiuni fjalëve fëmijërore. Përdorimi i emrave të saktë për pjesët e trupit dhe funksionet e tyre tregon se ato janë normale dhe se është në rregull të bisedohet për to.

Është në rregull të thuhet $B!H(Bnuk di$B!I(B. Askush nuk i di të gjitha dhe atëherë kur nuk mund t$B!G(Bi përgjigjeni pyetjes mund të jetë rast ky për të mësuar rreth saj së bashku me fëmiun. Thuaji fëmiut tuaj se do ta gjeni informatën dhe se do ta vazhdoni diskutimin më vonë ose se do të hulumtoni së bashku për atë çështje. Pastaj, përkujdesuni që ta bëni këtë së shpejti. Mos i bëni bisht pyetjes ose mos pritni që partneri a profesionisti të mirret me këtë edhe pse ata mund ta plotësojnë përgjigjen tuaj.

Disa njerëz mendojnë dhe thonë se edukata seksuale inkurajon aktivitetet seksuale; sidoqoftë, studimet tregojnë se sa më herët që të fillohet me edukimin aq më mirë është. Nëse janë aq të rritur sa të mund të bëjnë pyetje, atëherë edhe janë aq të rritur sa edhe të mund të marrin përgjigje të mira.

Praktiko bisedën rreth seksit me bashkëshortin/en tuaj, me ndonjë anëtar tjetër të familjes ose mik. Kjo do t$B!G(Bju ndihmojë që të ndiheni më rehatshëm gjatë bisedës me fëmiun.

Nëse fëmija nuk bën pyetje, zbuloni mënyra të ndryshme se si të hapet tema. Për shembull, mund ta njihni ndonjë femër shtatzënë, mund ta shikoni pjelljen e një kafshe ose ta shihni larjen e një foshnje. Përdoreni programin televiziv ose filmin për ta filluar një diskutim.

Bisedoni rreth seksit më shumë se një herë. Fëmijët kanë nevojë t$B!G(Bi dëgjojnë gjërat më shumë se një herë përgjatë viteve për t$B!G(Bi kuptuar me të vërtetë ato pasi që niveli i të kuptuarit ndryshon me kalimin e moshës së tyre. Sigurohuni se jeni duke biseduar për ndjenjat e jo vetëm për veprimet.

Përgjigjuni pyetjes që ju është parashtruar. Respektoni dëshirën e fëmiut për informatën. Por, mos e mbingarkoni fëmiun me shumë informata përnjëherë. Mundohuni të jepni informata të mjaftueshme në mënyrë që t$B!G(Bi përgjigjeni pyetjes në mënyrë të qartë dhe inkurajoni diskutimin më tej.

Intimiteti është i rëndësishëm, si për ju ashtu edhe për fëmiun tuaj. Nëse fëmiu juaj nuk dëshiron të bisedoj, i thoni, $B!H(Bnë rregull, do të bisedojmë më vonë për këtë$B!I(B, dhe ashtu veproni. Këtë pastaj mos e harroni. Kurrë mos e kontrolloni dhomën e fëmiut, sirtaret ose çantën për $B!H(Bdëshmi$B!I(B. Kurr mos i përgjoni bisedat telefonike ose ato private.

Dëgjoni fëmiun tuaj. Ata duhet të dijnë se pyetjet dhe brengat e tyre janë të rëndësishme. Bota në të cilën ata janë duke u rritur dallon nga ajo në të cilën ju jeni rritur. Qeshja në pyetjen ose injorimi i pyetjes së fëmiut, mund ta ndalojë atë të pyet përsëri. Ata do të marrin informata, të sakta apo të pasakta nga burime të tjera.

Diskutoni vlerat tuaja. Nëse barcoletat, sjellja ose qëndrimet tuaja nuk tregojnë respekt për seksualitetin, atëherë nuk keni çka të pritni që fëmiu juaj të jetë seksualisht i shëndoshë. Ata i mësojnë qëndrimet për dashurinë, kujdesin dhe përgjegjësinë nga ju, pavarësisht se a bisedoni apo nuk bisedoni për këto gjëra. Tregoni fëmiut se cilat janë vlerat tuaja për seksin dhe jetën. Zbuloni se çka vlerësojnë ata në jetën e tyre. Bisedoni për brengat tuaja që i keni për shëndetin dhe ardhmërinë e tyre.

JA DISA FJALE SHUME TE BUKURA PER PYETJEN ME LARTE
    Shume bukur...por nuk jam dakort qe njerezit qe jane homoseksual te besojn se ato mund te vozisin vetem nje aeroplan....Une nuk jam homophob.... por e verteta eshte se kemi te bejme me grupe te ndryshme brenda kategoris se gay-ve dhe nqs duam ti ndihmojm duhet qe tu krijojm nje drite besimi....ate qe shume e kerkojne te zoti por qe nuk e gjejne dot....Nqs themi kjo eshte biologjik atehere ne duhet te shohim per "gender identity disorder"...dhe nje pjese e mire me kete semundje zhvillon orientim homoseksual ose biseksual...ne raste te renda dhe te rralla perfundon si transeksual....Pa zhbllokuar kete dileme nuk mund te rregullosh rolin dhe te ridrejtosh energjit ndaj seksit te kundert...Nejse nuk dua te zgjatem me...por shoqeria nuk vlen dy leke kur nuk eshte e afte te zgjidh problemet e veta....pasi ky eshte problem shoqeror...

Nk besoj se Homosexualve duhet te me ju dhane te drejta, keshtu se ne qoft se nuk ju jep te drejta ato nuk duhet te lejohen te martohen.
    (Ato duhen vra)

Anėtarėsuar
    29-01-2004
    Vendndodhja
    Michigan USA
    Postime
    129
    Postuar mė parė nga Mr_Right
    Nk besoj se Homosexualve duhet te me ju dhane te drejta, keshtu se ne qoft se nuk ju jep te drejta ato nuk duhet te lejohen te martohen.
    (Ato duhen vra)
    Pse s`shkon te jetosh ne afghanistan me te gjithe ata qe kane problem te pranojn njerezit qe jane ndryshe....Homoseksualet... dhe transeksualet jane shume te zgjuar... dhe ata jane nje pjese e pandashme e shoqeris....Problemi qendron ketu se nuk dijme se kush mund te behet gay...pse mos valle eshte dick gephardt gay qe e ka vajzen lesbike?Kush i lind homoseksualet??Ciftet Heteroseksuale....Homoseksualismi eshte adaptim dhe jo nje gje e lindur....E keqja eshte se jane dy kampe nje qe ate ti perfaqson dhe ajo e homoseksualeve qe nuk pranojn nje debat konstruktiv...dhe akoma me keq kur nga shume faktor nxites mund te kene qene dhe narcissmi....

Anėtarėsuar
    29-01-2004
    Vendndodhja
    Michigan USA
    Postime
    129
    Postuar mė parė nga Julius
    Teori dhe vetem teori jane keto fjale te hedhura ne ere. Kur vjen momenti qe "e keqja" te ze deren sa ndryshe do te flisnit!
    Po ashtu eshte...megjithate njeriur nqs do edhe ndryshon....Spektri i terheqjes seksuale eshte ne continuum... por mos harro se pas gjithe atyre viteve te leshimit te dopamines me pamjet terheqese te te njejtit seks nuk eshte kollaj....Me sa di une zakonisht me shume jane ata qe jane ego dystonic.. jo ato qe jane ego syntetic qe shohin per nje rrugdalje....E verteta eshte se femija reflekton ate qe ka mesuar me pare ose njohur... dhe periudhe qe une e shikoj si me te rendishmen te zhvillimit te trurit te njeriut eshte 4-7 vjec...Pse nuk e pranoni qe ju vete si njereze fshihni ndjenjat e juaja te verteta ne shume gjera qe duhet te kene hapesiren e tyre brenda shpirtit tuaj...Njerezit divorcohen se e kuptojn qe s`mund te jetojn duke genjyer vetveten....Cfar ti besh trurit qe feminizohet ose mashkullizohet?

~*LoSt In Ur eYeS*~
    Anėtarėsuar
    15-06-2003
    Postime
    47
    Yo thats nasty sa te peshtire jane ca njerez me qe ra fjala ketu ku jam une ne mass ka dale ky ligj qe i lejon keta pedet dhe lesbiket te marrtohen po si nuk i ha kolera moj aman alamete na shikojne syte le ne shkolle njeher sa lesbike qe ka ti zesh e ti varesh kot sa jetojne ZOTI krijoi Adamin & Even nuk krijoi Adamin & Eduardin(psh.)

Anėtarėsuar
    29-01-2004
    Vendndodhja
    Michigan USA
    Postime
    129
    Postuar mė parė nga orkeda
    Yo thats nasty sa te peshtire jane ca njerez me qe ra fjala ketu ku jam une ne mass ka dale ky ligj qe i lejon keta pedet dhe lesbiket te marrtohen po si nuk i ha kolera moj aman alamete na shikojne syte le ne shkolle njeher sa lesbike qe ka ti zesh e ti varesh kot sa jetojne ZOTI krijoi Adamin & Even nuk krijoi Adamin & Eduardin(psh.)
    Pse jane te peshtire??Mos ke ndonji aversion seksual?Ju jeni shume konservative dhe te prapambetur... dhe keshtu nuk pritet ndonje gje e ere...pasi keni akoma per te kaluar pengesat me te zakonshme te jetes...Nqs ka njerez qe i rendojne tokes kote jane njerezit qe gjykojne nga injoranca...

kokeforte Maska e elisabet
    Anėtarėsuar
    06-10-2003
    Vendndodhja
    kendej
    Postime
    200
    Martesa midis homove??
    Jam plotesisht kunder.
    E kane thene dhe me pare qe rendesia e marteses qendron ne trashegimine qe siguron.
    Kur te arrije ndonje burre te na beje femije atehere te martohen.
    Ishalla del ndonje si puna e atij gjelit ne Librazhd qe na beri veze..
    Per mendimin tim homoseksualiteti nuk eshte i lindur por i kushtezuar, dhe si i tille mund te kurohet dhe eliminohet..
    O bote, o dreq
    une linda te te ndreq
    Po bota u shthur
    per te mos u ndrequr me kurre.
    :^Globi

Anėtarėsuar
    29-01-2004
    Vendndodhja
    Michigan USA
    Postime
    129
    Postuar mė parė nga elisabet
    Martesa midis homove??
    Jam plotesisht kunder.
    E kane thene dhe me pare qe rendesia e marteses qendron ne trashegimine qe siguron.
    Kur te arrije ndonje burre te na beje femije atehere te martohen.
    Ishalla del ndonje si puna e atij gjelit ne Librazhd qe na beri veze..
    Per mendimin tim homoseksualiteti nuk eshte i lindur por i kushtezuar, dhe si i tille mund te kurohet dhe eliminohet..
    Por po ne nuk mund te ndalojm lumturine e njerezve....dhe tu imponojm jeten tone atyre...Une nuk jam shume i bindur.. por mendoj se femija trashegon edhe disa trajta te prinderve dhe nuk dihet sesa truri i tij/e saj mund te mashkullizohet ose te feminizohet...Gjithashtu besoj se njeriu gjthmone ben te kunderten kur ndeshet me dicka qe nuk e perballon dot...pra ekzistojne mundesi qe njeriu te krijoje nje identitet dhe nje personalitet si pasoje e ndikimive negative...

Perjashtuar
    Anėtarėsuar
    01-02-2004
    Postime
    2
    Postuar mė parė nga S`ka Lezet
    Ju jeni shume konservative dhe te prapambetur... dhe keshtu nuk pritet ndonje gje e ere...pasi keni akoma per te kaluar pengesat me te zakonshme te jetes...Nqs ka njerez qe i rendojne tokes kote jane njerezit qe gjykojne nga injoranca...

E po na del ti njeriu i perparuar i realizmit kapitalist. Hajde hajde...

Mua nuk me behet vone fare se kush martohet me ke e aq me pak me intereson se cfare seksi jane. Te bejne cfare te duan. Kane jeten e tyre, deshirat e tyre etj etj etj. Cdokush e gjen lumturine me ate qe i pershtatet qofte seks i ndryshem, i njejte ose i nderruar.

Por aman mos na dilni te tere te perparuar e te emancipuar me 4 vjet jete neper bote. Kaq shpejt ndryshuat ju more trima? Cudi, se kur vjen fjala per gjera te tjera nuk jeni aspak te ndryshuar... Imponimi i mendimit, imponimi i sjelljes, futja e hundeve ne punet e te tjereve, inati, zilia, thashethemet, te folurit prapa kraheve, etj etj etj... Eh sa ka...

Vetem kur te keni arritur ate fare emancipimi qe nuk lejon per asnje nga te mesipermet, mund te na hidhni trute e gomarit me ato "konservative e te prapambetur" terma shabllone qe as kuptimin nuk ua dini. E atehere mbase edhe do ua blejme!

Faqja 14 prej 51 FillimFillim ... 4121314151624 ... FunditFundit

Tema tė Ngjashme

1. Pėrkufizimi i dashurisė!!
    Nga Shpirt Njeriu nė forumin Nė kėrkim tė romancės
    Pėrgjigje: 234
    Postimi i Fundit: 21-05-2024, 15:09
  2. Martesa Ne Islam!!
    Nga Shpirt Njeriu nė forumin Komuniteti musliman
    Pėrgjigje: 131
    Postimi i Fundit: 08-06-2009, 13:30
  3. Thėnje tė bukura pėr dashurinė
    Nga Shpirt Njeriu nė forumin Nė kėrkim tė romancės
    Pėrgjigje: 483
    Postimi i Fundit: 20-07-2007, 09:21
  4. Nderto fort folene tende. Martesa
    Nga Kryeengjelli nė forumin Komuniteti orthodhoks
    Pėrgjigje: 2
    Postimi i Fundit: 24-04-2007, 14:05
  5. Martesa
    Nga Albo nė forumin Komuniteti orthodhoks
    Pėrgjigje: 29
    Postimi i Fundit: 08-12-2006, 10:20

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •