Close
Faqja 12 prej 51 FillimFillim ... 2101112131422 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 111 deri 120 prej 509
    i/e regjistruar Maska e Skerdi Sika
    Anėtarėsuar
    01-10-2003
    Postime
    172
    Mos u bėni qesharakė, ju lutem. Ē'ju pengon juve se ē'bėjnė dy tė rritur nė shtrat, kur janė atje vullnetarisht?

Para sė gjithash: mos ēani dėrrasa me gjepura religjioze, natyrore etj. Sa prej jush kujtoheni se ē'ėshtė e drejtė para Zotit kur veni nė shtrat me dikė? Dhe sa veni atje vetėm sa pėr tė lindur fėmijė?

Homoseks, heteroseks, transseks - tė gjitha format e dashurisė duhen dashur.

Caesar Tulipanus Maska e Julius
    Anėtarėsuar
    21-05-2003
    Vendndodhja
    ne boten e cudirave.
    Postime
    1,767
    Me lejon te te bej nje pyetje zoti parafoles, do te te interesonte se c'rruge do zgjidhte femija tend (nese ke ndermend te besh) apo do ta lije te ishte homoseks, heteroseks, transeks - vetem sepse te gjitha format e dashurise duhen dashur????
    Ezekiel 25-17.

as e vogel,as e madhe Maska e kajsia
    Anėtarėsuar
    20-09-2003
    Vendndodhja
    ku????.........s“dihet.......diku
    Postime
    101
    Qe ne momentin qe erdhen ne kete bote dhe gjate gjithe rrjedhes se jetes se tyre njerezit fituan te drejten per te qene te lire.
    Preferencat e tyre gjithashtu perfshihen ne kete liri. Nese pelqen kete apo ate,ajo eshte pune e tij.Gjithsecili ka te drejte ta gjeje ate cka e ben te ndjehet mire me veten,pavaresisht se ku e gjen ate.
    Keshtu qe lini te tjeret ta jetojne jeten si te duan dhe jetojeni tuajen si tju vije per mbare
    Njerezit gjithmone duan ate qe nuk kane dhe kur e fitojne ate, lodhen shume shpejt prej saj

Anėtarėsuar
    21-05-2003
    Vendndodhja
    ne boten e cudirave.
    Postime
    1,767
    Teori dhe vetem teori jane keto fjale te hedhura ne ere. Kur vjen momenti qe "e keqja" te ze deren sa ndryshe do te flisnit!
    Ezekiel 25-17.

as e vogel,as e madhe Maska e kajsia
    Anėtarėsuar
    20-09-2003
    Vendndodhja
    ku????.........s“dihet.......diku
    Postime
    101
    Cudia me e madhe 3 dite zgjat-i thone nje fjale
    Me pas mesohesh me ate
    Njerezit gjithmone duan ate qe nuk kane dhe kur e fitojne ate, lodhen shume shpejt prej saj

Anėtarėsuar
    21-05-2003
    Vendndodhja
    ne boten e cudirave.
    Postime
    1,767
    If u are too openmind your brain may fell out- lexova ne firmen e nje antari diku - mendoj se kjo keshille vlen per ju!
    Ezekiel 25-17.

Anėtarėsuar
    01-10-2003
    Postime
    172
    Ajaksi mė pyet nė se do tė isha kaq mendjelirė sikur t'ishte fjala pėr fėmijėn time.

Jam.

Anėtarėsuar
    21-05-2003
    Vendndodhja
    ne boten e cudirave.
    Postime
    1,767
    Te shkuara!
    Ezekiel 25-17.

Anėtarėsuar
    01-10-2003
    Postime
    172
    Me gjithė ty, mik.

i/e regjistruar Maska e Bekim Ismaili
    Anėtarėsuar
    09-09-2002
    Vendndodhja
    tetove
    Postime
    210
    Postuar m$B!&(Bpar$B!&(Bnga Julius
    Me lejon te te bej nje pyetje zoti parafoles, do te te interesonte se c'rruge do zgjidhte femija tend (nese ke ndermend te besh) apo do ta lije te ishte homoseks, heteroseks, transeks - vetem sepse te gjitha format e dashurise duhen dashur????
    Nëse jeni prind ose shok i dikujt që ju ka treguar se është homoseksual, mund të ndiheni i zhgënjyer, i shqetësuar ose i brengosur. Mundohuni të përballeni me lajmin në atë mënyrë që t$B!G(Bi jepni personit të kuptoj se ju akoma e doni dhe kujdeseni për të. Si prind, ndodh që të keni plane për jetën e fëmiut tuaj dhe ja që kjo nuk është pjesë e planeve tuaja. Por, të jeni homoseksual ose lezbike nuk është gjë e keqe. Homoseksualët nuk janë të sëmurë dhe ata nuk kanë nevojë të ndryshohen ose të shërohen. Është me rëndësi që tani ta përkrahni fëmiun ose shokun/qen tuaj. Ai person ka pasur aq shumë besim dhe ju ka respektuar aq shumë sa që ka mundur t$B!G(Bju rrëfehet në mirëbesim. Ai/ajo ka nevojë për ju. Dashuria dhe mirëkuptimi juaj do t$B!G(Bi ndihmoj atij/asaj ta pranoj veten ashtu siç është.

Si të bisedoni me fëmiun për seksin

Shumë prindërve iu vjen vështirë të bisedojnë me fëmijët e tyre për seksin. Sido që të jetë fëmijët insistojnë të dijnë dhe nëse nuk marrin përgjigje të sakta nga prindërit e tyre, me siguri se do të marrin përgjigje jo të sakta nga shokët, televizori, filmat dhe revistat. Ata janë kurreshtar të dijnë për seksin, mu ashtu siç janë edhe për çdo gjë tjetër. Studimet tregojnë se të rinjtë që bisedojnë për seksin me prindërit e tyre janë të prirur që më gjatë të presin për marrëdhënie seksuale. Ngjan që ata më shumë aplikojnë metoda të kontrollës së lindjes dhe të parandalimit të sëmundjeve venerike kur tani më kanë marrëdhënie seksuale.

Ja disa këshilla të përgjithshme që prindërve të tjerë iu kanë ndihmuar gjatë bisedës me fëmijët e tyre.

Rrini në dispozicion. Vështroni shenjat përmes të cilave fëmija tregon se dëshiron të bisedojë. Mbani në mend, komoditeti dhe biseda e lirë rreth temës është e rëndësishme. Ata kanë nevojë ta fitojnë një ndjenjë besimi te ju.

Përgjigjuni pyetjeve sinqerisht dhe pa shfaqur turp madje edhe kur koha dhe vendi nuk ju duken të përshtatshme. Përgjigja e shkurtër mund të jetë gjëja më e mirë për momentin. Ktheuni më vonë në këtë temë.

Shmangiuni fjalëve fëmijërore. Përdorimi i emrave të saktë për pjesët e trupit dhe funksionet e tyre tregon se ato janë normale dhe se është në rregull të bisedohet për to.

Është në rregull të thuhet $B!H(Bnuk di$B!I(B. Askush nuk i di të gjitha dhe atëherë kur nuk mund t$B!G(Bi përgjigjeni pyetjes mund të jetë rast ky për të mësuar rreth saj së bashku me fëmiun. Thuaji fëmiut tuaj se do ta gjeni informatën dhe se do ta vazhdoni diskutimin më vonë ose se do të hulumtoni së bashku për atë çështje. Pastaj, përkujdesuni që ta bëni këtë së shpejti. Mos i bëni bisht pyetjes ose mos pritni që partneri a profesionisti të mirret me këtë edhe pse ata mund ta plotësojnë përgjigjen tuaj.

Disa njerëz mendojnë dhe thonë se edukata seksuale inkurajon aktivitetet seksuale; sidoqoftë, studimet tregojnë se sa më herët që të fillohet me edukimin aq më mirë është. Nëse janë aq të rritur sa të mund të bëjnë pyetje, atëherë edhe janë aq të rritur sa edhe të mund të marrin përgjigje të mira.

Praktiko bisedën rreth seksit me bashkëshortin/en tuaj, me ndonjë anëtar tjetër të familjes ose mik. Kjo do t$B!G(Bju ndihmojë që të ndiheni më rehatshëm gjatë bisedës me fëmiun.

Nëse fëmija nuk bën pyetje, zbuloni mënyra të ndryshme se si të hapet tema. Për shembull, mund ta njihni ndonjë femër shtatzënë, mund ta shikoni pjelljen e një kafshe ose ta shihni larjen e një foshnje. Përdoreni programin televiziv ose filmin për ta filluar një diskutim.

Bisedoni rreth seksit më shumë se një herë. Fëmijët kanë nevojë t$B!G(Bi dëgjojnë gjërat më shumë se një herë përgjatë viteve për t$B!G(Bi kuptuar me të vërtetë ato pasi që niveli i të kuptuarit ndryshon me kalimin e moshës së tyre. Sigurohuni se jeni duke biseduar për ndjenjat e jo vetëm për veprimet.

Përgjigjuni pyetjes që ju është parashtruar. Respektoni dëshirën e fëmiut për informatën. Por, mos e mbingarkoni fëmiun me shumë informata përnjëherë. Mundohuni të jepni informata të mjaftueshme në mënyrë që t$B!G(Bi përgjigjeni pyetjes në mënyrë të qartë dhe inkurajoni diskutimin më tej.

Intimiteti është i rëndësishëm, si për ju ashtu edhe për fëmiun tuaj. Nëse fëmiu juaj nuk dëshiron të bisedoj, i thoni, $B!H(Bnë rregull, do të bisedojmë më vonë për këtë$B!I(B, dhe ashtu veproni. Këtë pastaj mos e harroni. Kurrë mos e kontrolloni dhomën e fëmiut, sirtaret ose çantën për $B!H(Bdëshmi$B!I(B. Kurr mos i përgjoni bisedat telefonike ose ato private.

Dëgjoni fëmiun tuaj. Ata duhet të dijnë se pyetjet dhe brengat e tyre janë të rëndësishme. Bota në të cilën ata janë duke u rritur dallon nga ajo në të cilën ju jeni rritur. Qeshja në pyetjen ose injorimi i pyetjes së fëmiut, mund ta ndalojë atë të pyet përsëri. Ata do të marrin informata, të sakta apo të pasakta nga burime të tjera.

Diskutoni vlerat tuaja. Nëse barcoletat, sjellja ose qëndrimet tuaja nuk tregojnë respekt për seksualitetin, atëherë nuk keni çka të pritni që fëmiu juaj të jetë seksualisht i shëndoshë. Ata i mësojnë qëndrimet për dashurinë, kujdesin dhe përgjegjësinë nga ju, pavarësisht se a bisedoni apo nuk bisedoni për këto gjëra. Tregoni fëmiut se cilat janë vlerat tuaja për seksin dhe jetën. Zbuloni se çka vlerësojnë ata në jetën e tyre. Bisedoni për brengat tuaja që i keni për shëndetin dhe ardhmërinë e tyre.

JA DISA FJALE SHUME TE BUKURA PER PYETJEN ME LARTE
    -Nga vij une? -Ku gjendem une? -Ku shkoj une? -Kush jam une? -Kush dua te jem une? ...

Faqja 12 prej 51 FillimFillim ... 2101112131422 ... FunditFundit

Tema tė Ngjashme

1. Pėrkufizimi i dashurisė!!
    Nga Shpirt Njeriu nė forumin Nė kėrkim tė romancės
    Pėrgjigje: 234
    Postimi i Fundit: 21-05-2024, 15:09
  2. Martesa Ne Islam!!
    Nga Shpirt Njeriu nė forumin Komuniteti musliman
    Pėrgjigje: 131
    Postimi i Fundit: 08-06-2009, 13:30
  3. Thėnje tė bukura pėr dashurinė
    Nga Shpirt Njeriu nė forumin Nė kėrkim tė romancės
    Pėrgjigje: 483
    Postimi i Fundit: 20-07-2007, 09:21
  4. Nderto fort folene tende. Martesa
    Nga Kryeengjelli nė forumin Komuniteti orthodhoks
    Pėrgjigje: 2
    Postimi i Fundit: 24-04-2007, 14:05
  5. Martesa
    Nga Albo nė forumin Komuniteti orthodhoks
    Pėrgjigje: 29
    Postimi i Fundit: 08-12-2006, 10:20

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •