Close
Faqja 8 prej 51 FillimFillim ... 67891018 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 71 deri 80 prej 509
    i/e regjistruar Maska e Bekim Ismaili
    Anėtarėsuar
    09-09-2002
    Vendndodhja
    tetove
    Postime
    210
    Postuar mė parė nga Nuh Musa
    Une jam reptesisht kunder shfaqjes publike dhe cfaredo kerkesa e cila synon te arrij barazi absolute ne aspektin social me ciftet normale. Homoseksualet nuk mund ne asnje menyre te legjitimojn kerkesen per barazi te njejte me heteroseksualet, per kete eshte edhe cdo tentim qysh be fillester i deshtuar.

Po ta shiqojm ne thelb, edhe ne shtetet ku u garantohen atyre te drejta, ata te drejta jane vetemse "kompromisse" te nje niveli te ulet, dhe me siguri afatshkurte.

flm
    vertet ti the se je kunder shfaqes publike dhe cfardo kerkesa e cila synon te arij barazi aksolute.... por une mendoj se nuk eshte fjala per barazi absolute me "ne" por ato kerkojne te jene te qete ne popull dhe te kene te drejtat e tyre per te jetuar dhe per te shijuar jeten e tyre bashkeshortore...pra ne kete rast eshte fjala dhe vete tema eshte martesa e homoseksualeve apo?! pra ato kerkojne sic dhe nismetari i temes e ka titulluar kete teme keshtu dhe per martesn e tyre po flasim,ketu behet fjale per martesen e tyre e jo per barazi absolute,ato jane te vetedishem per kete se nuk do te munden ne cfardo menyre te mundohen nuk do te kene suksens per barazi absolute sepse vete natyra ketu nuk e lejon ate se mashkulli nuk mun te pjelle e per ate me plotkuptimin e fjales barazi absoluite nuk ekziston por eshte mire qe te jene te lire dhe te shijojne jeten e tyre ashtu sic duan deri ne ate kufi deri sa ka mundesi.mendoj se mundesite per martese mesveti jane me se normale,por duke mare parasyshe te marin dhe femije per te ritur e per gjera te tjera mendoj se nuk eshte e dobishme. a sa per deklarime te hapura,sa per marshime neper qytete ,sa per parada , e te ngjashme mendoj se askujt nuk do ti pengoje kjo se as qe i hun apo as qe i den dicka nga xhepi ponese ato e bejne kete apo nese nuk e bejne,ponese "ne" nuk jemi te tille dhe nuk na duhet te na interesojne ato gjera qe bejne ato pra,dhe nuk ka kuptim as te komentojme "ne" kete teme ne joprezencen e tyre(pra te homove) dhe tek e fundit nuk do te pyetemi ne se a do miratohet ajo mundesi apojo . po kur vetem Wiena numeron 21.03 % e banoreve te atij qyteti jane te deklaruar si homo ateher cfar rendesie ka kjo?? mendoj se asgje,sejcili ka jeten e vet dhe sejcili ka te drejten te jetoj sic deshiron vete.mendoj se eshte krim kjo gje qe te veme nen kontrolle jeten e dikujt!
    te pakten ashtu mendoj une,si do qe te jet mos e merni ju lexues kete shume tragjike sepse eshte nje gje qe eshte e mundeshme dhe ka filluar te ndodhe.eshte vone per ta nderprere. nuk do te ket sukses askush te thote JO sepse vete miratuesit e ligjeve sic tha dhe nje lexues me larte ne postimet e tij se shumica e deputeteve te parlamenteve boterore neten flejne me gruan e vet a kurse tere diten shetisin me shokun e vet(gay).we ne cfar menyre mos te behet kjo ??? si nuk do te behet e lejuar kjo ???

duhet te mendojme pak dhe te analizojme apo ?
    -Nga vij une? -Ku gjendem une? -Ku shkoj une? -Kush jam une? -Kush dua te jem une? ...

Anėtarėsuar
    09-09-2002
    Vendndodhja
    tetove
    Postime
    210

Liri Homoseksualeve

Fotografitė e Bashkėngjitura Fotografitė e Bashkėngjitura  
    -Nga vij une? -Ku gjendem une? -Ku shkoj une? -Kush jam une? -Kush dua te jem une? ...

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    05-08-2003
    Vendndodhja
    Tetove
    Postime
    15

po mir

ne jemi shum larg asaj qe bota po e zyrtarizon, pra homoseksualitetin
    edhe te ne ka shume te till po , me vjen keq per ta po mdo te duhet shume koh qe edhe ata te mund ti shprehin ndjenjat etyre lirshem
    pasi mentaliteti jone do shum koh qe te mund ti pranoj disa priocese qe jan te domosdoshme per ti pranuar paSI EKSISTOJNE
    SHUM FLM. HALITI

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    24-07-2003
    Postime
    85
    Do e marrin ndonjeri mundimin te me tregoje se pse duhet qe martese te quhet lidhje vetem midis dy personave dhe jo me teper se dy?

Anėtarėsuar
    09-09-2002
    Vendndodhja
    tetove
    Postime
    210
    shum ne regull eshte halit,te lumt per mirekuptimin .por ketu ku the ti se na duhet shume kohe per me kuptuar ndienjat e tyre dhe qellimin e tyre,si dhe ate per te kuyptuar se kush jane ata dhe si jane.p[or une dio te kisha thene se : me duket se neve nuk na interesojne ato punet e "pederastave"! shumica e te anketuarve e thone kete gje,mendoj ne kosove dhe shqiperi e ndoshta dhe shqiptaret e te tjere ne gjith boten.Bile dhe ponese hasim ne ndonje homoseksual/e edhe ai/ajo dco te thote te njejten fjale.behet pyetja PSE dhe ato/ata??? shume e qarte eshte kjo pergjigje;sepse frikesoneh nga shoqeria se doi te kuptoje,nga familjaret e tyre,nga ambienti....e te ngjashme.
    cka duhet te bejme ne qe ata mos te ndiehen disi te presekutuar,te zhdukur,te roberuar ne vete,te fshehur...dhe diskret ,cka mund te bejme ne ne kete rast?!

duhet me i kuptuar dhe mos me na ardhur cudi se ato gjera ekzistojne,kane ekzistuar dhe do te ekzistojne pergjithmone.per kete shkak me se miri eshte qe ato te jene te lire,ti kuptojme te pakten ashtu sic jane,as me pak e as me shume dhe ato do te ndiehen shume te kenaqur.ne kete rast ato do te jene ato qe jane,atehere ne do te kuptojme se kush jane ata.por ne jemi mesuar qe me fol mbasshpine per diken e ne sy nuk mundemi me i thene askujt asgje.vertet e verteta ngadonjeher dhemb shume,por ajo eshte e verteta.pra me kete perfundojme se: ne shqiptaret i kuptojme keto gjera,por nuk ia veme veshin atyre,pra nuk u veme rendesi.ne jemi shume te vetedishem,mendoj ne shqiptaret ku do qe jemi,jemi pra shume te vetedijshem se keto gjera ekzistojne dhe tek na nepergjithesi,por nuk duam te folim per ato.behet pyetja se pse nuk duam te komentopjme kete?. shume e qarte eshte pergjigjia: vetem per shkak se ne punen e homoseksualeve e quajme pune shume te ndyte. nuk mendojme ne se: po seksi m+f a eshte pune e ndyte ??? ponese dikush tyhote se nuk eshte pune e ndyte,ateher perse fshehemi ne kur bejme seks,pra shkojme ne dhome,hotel,veture,ne ndonje qosh ku eshte pak me fshehur,apo te ngjashme...pra prej kesaj del se dhe ky seks eshte pune e ndyer. pra me kete perfundojme se: asnjera prej ketyre gjerave nuk eshte pune e keqe po dhe as e mire.e cka eshte ateher ??? pra eshte nje ndienje,nje nevoje per kenaqesine e shpirtit.duke u mbeshtetur ne kete do te pyes: a mund njeriu te rij pa seks (kam fjalen m+f)??? nepergjhithesi JO. po njejt eshte dhe tek homoseksualet.nuk mund te rije pa ate pune.fshehur apo hapur ai do ta beje kete.ja kemi rastin tek ne shqiptaret qe ende ekzistoj ajo gje qe prinderit nuk e lejojne qe vajza apo dhe djali deri diku,mos te kete seks para se me u martuar.apo ??? sigurisht se eshte ashtu.kam fjalen diku,ne disa vende e jo cdokund ,pra ne pergjithesi po flas.
    e dini ju se ekzistojne persona (edhe pse kjo ndodh diku ne evrope,po dhe ketu..) qe nuk e deshiron vajzen e tij virgjine apo vajza djalin e vet pa pervoje seksuale.e ku jemi ne ne krahasim me ta? kur martohemi ne ponese vcajza nuk eshte virgjine na dalin mend (mendoj per shqiptraret) e ku ka mbetur me kuptuar homoseksualitetin.mendoj se disa gjera duhet me u ndryshuar dhe mentaliteti jone te jet te pakten i ngjashme me ate evreopian.
    me nje fjale: ne shqiptaret jemi te shurdher ne kete rast kur behet fjale per homoseksualitetin.por kur vjen koha per me nxier kryet perpjet atreher ne cohemi kunder tyre.edhe ate duke qene te pavetedijshem per realititin qe ekziston tek ata. shoh une lexoj disa postime,ku dikush thote pa mare parasyshe analizat e psikologeve,shkenctareve e gjera te ngjashme,mendoj se eshte pune e keqe e pabaze....e te ngjashme.do me thene kunder kesa,pra ai ne kete rast hedh poshte vertetimet e shkencetareve dhe don me u tregfuar me i mencur se ata qe kane dhe po punojne me dhjetra e qindra vjet per vertetimin e ketij fenomeni.mendoj se kjo qe po thojne dikush ...pa pare parasyshe punen e shkenctareve une nuk pajtohem me kete ....pra ky don te tregohet me i mencur se ata.kjo eshte marezi.eshte kultura jone e posacerisht e tioj qe kete gje ai e mer si tragjike e dikush bile po mendon se ata do ta mbisundojne kete,dhe se ky do tiu nenshtrohet ligjeve te tyre.jo bre nuk eshte ajo,ne si ashtu dhe keshtu ne jemi te nenshtruar ndaj ligjeve te tyre sepse mbi 20 perqind e parlamentareve shteterore e evropian jane homo,pra ato kane miratuar ato ligje qe dhe vete i gjith populli pranon ligjet e tyre.pse ndodh kjo? po sepse eshte e vertet dhe kete e kane vertetuar dhe shume shkenctare dhe psikolo e sociolog e shume te tjere se homoseksualet jane njerez me mentalitet me demokratik,me te kulturuar dhe me te mencur,si dhe me diskret.gjith ky karakter i tyre eshte i imponuar nga vete natyra.pra nje shteti i duhen keshtu njerez dhe sot jane ne postet e tyre qe jene.ku ne dhe pranojme qe te jemi te mbisunduar nga ata.pra kjo edhe me deshire edhe pa deshire kjo eshte realiteti i gjith kesaj. kjo ndodh,ka ndodhur dhe do te ndodh pergjithmone,vetem se neve na mbetret te pranojme ate realitet dhe mos te kundershtojme lirine e homoseksualeve qe te jetojne ejeten e tyre sic qe duan dhe pa i penguar ne shprehjen e ndienjave te tyre lirshem.pra to kane qene,jane dhe od te jene ata qe jane.as qe mos tu shkoje mendja najhere se nje homoseksual mund te te imponoje homoseksualitetin,apo mos mendoi se do te keni sukses po qese mundoheni qe te largoni ate ndienje nga ata.ajo eshte e krijuar nga vete natyra,pra Zoti dhe ajo eshte dhurata nga Ai.perse me i penguar atyre ne jeten e tyre? mendoj se nuk ka nevoje se dhe kjo qe po mundohemi ne te jemi kunder tyre eshte krim pasiqe ne nuk deshirojme qe ato te tregohen ato qe jane dhe per kete shkak ne i mbajme nenkontrolle.

pra dh enje here mbetet dhe nje her te mendohemi pak dhe tiu pergjigjemi ne vetes sone ne pyetjet :

cfar dobie kam une ponese ato do te jene ato qe jane apo cfar dobie kame une ponese ato jane dhe do te ngelim dhe me tej ato qe jane sic jane dhe sot???

pergjigjia eshte e thjeshte: asnjefar dobie nuk kam!
    ponese eshte keshtu ateher perse duhet dhe me tej te komentojme kete teme?? perse nuk i leme te qete pasi qe nuk na pengojne neve ?? shum e qarte eshte pra!!

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    24-07-2003
    Postime
    85
    Pse duhet qe martese te quhet lidhje vetem midis dy personave dhe jo me teper se dy?

Hu
    Anėtarėsuar
    31-07-2003
    Vendndodhja
    fole
    Postime
    86
    bek smajli

ketu ku jetoj une lulezon homoseksualiteti, prandaj do s'do do e kesh nje fare kontakti ta.

faktet qe kerkon nuk mund te ti jap pasi jane pak banale, plus cfaredo te te thoke ty ti paske marre flamurin ne dore dhe qeke i vendosur t'i shkosh ne mbrojtje deri ne fund ceshtjes shume te rendesishme te homoseksualeve(kjo eshte e drejta jote).PLUS kjo teme me ka trashur.

falemnderit per mirekuptimin

Unquestionable! Maska e Cupke_pe_Korce
    Anėtarėsuar
    24-06-2002
    Postime
    1,602
    Postuar me pare nga Pyetesi:
    Pse duhet qe martese te quhet lidhje vetem midis dy personave dhe jo me teper se dy?
    Duhet? NUK duhet por ESHTE! Poligamia ka ekzistuar qe ne kohen e baba qemos, dhe ne mos gaboj, ekziston edhe sot e kesaj dite ne shume vende te lindjes. Per disa vende qe e mbajne veten si te civilizuara, eshte ca demode...megjithese sic i thone atij llafit: "historia perserit vetveten."

Edhe dicka: Reklamimet (cfaredo lloj qofshin) nuk kane vend ne nje diskutim te tille. Nese dikush eshte "pro gay marriage" apo "against gay marriage," le te duartrokase aty ku e ka vendin, JO KETU! Ky eshte vend per argumenta dhe jo preferenca vetjake.

Pyetja ishte mjaft e rendesishme dhe interesante; jane vete pergjigjet qe e kane degjeneruar!

Edi...me kaq u dorezove ti eh?
    Nuk eshte puna se dua une qe tu njihen te drejtat homoseksualeve, as qe ti mendon se eshte imorale. Puna eshte se, sic thone amerikanet: "That is the way the cookie crumbles"

Ok, e lashe edhe une...
    Summertime, and the livin' is easy...

Perjashtuar Maska e Ryder
    Anėtarėsuar
    24-06-2002
    Postime
    1,160
    Homoseksualet jane te lindur?
    Interesant qe shumica e ketyre homoseksualeve te lindur, priren per t'ju turrur ne mase profesioneve te militareve, marinareve ose parukiereve. lol (nga gjurmet me te hershme te homoseksualitetit gjehen ne ushtrine romake, qe pas kesaj u detyrua te transportonte bordello ambulante nga beteja ne beteje qe te siguroheshin qe vrimat te vinin vetem nga armiku)
    Po t'ju bej nje analize psikologjike un ju ktu (gje qe nuk do e bej per mungese interesi nga ana ime) do dilni ne konkluzionin qe jo vetem menyra se si dalin nga vagina, por edhe shume e shume faktore te tjera ndikojne ne devijimin e njeriut ne homoseksualitet. (si psh propaganda masive, mungesa e femrave, perdhunimet ose abuzimet seksuale ne femijeri, dhe pranimi universal i homoseksualitetit ne shoqeri pa asnje lloj "diskriminimi")
    Dhe nje menyre te qenuri qe lind nga rrethana jo-natyrale ose perverse s'ka pse te pranohet nga kjo shoqeria e sotme qe aktualisht perbehet kryesisht nga njerez si kjo cupka ketu lart qe shqetesohen me shum kur degjojne fjalen "diskriminim" se fjalen "homoseksualitet"...

Eks-plorator Maska e kolombi
    Anėtarėsuar
    27-05-2003
    Vendndodhja
    Mes oqeaneve...............
    Postime
    3,720
    Me duket e veshtire te gjej fjalet e duhura mes mijera fjaleve te gjykoj disa njerez qe kane preferenca seksuale ndryshe nga tonat.
    "Meqe brenga eshte burimi i gezimit,mos vajto............"

GETE

Faqja 8 prej 51 FillimFillim ... 67891018 ... FunditFundit

Tema tė Ngjashme

1. Pėrkufizimi i dashurisė!!
    Nga Shpirt Njeriu nė forumin Nė kėrkim tė romancės
    Pėrgjigje: 234
    Postimi i Fundit: 21-05-2024, 15:09
  2. Martesa Ne Islam!!
    Nga Shpirt Njeriu nė forumin Komuniteti musliman
    Pėrgjigje: 131
    Postimi i Fundit: 08-06-2009, 13:30
  3. Thėnje tė bukura pėr dashurinė
    Nga Shpirt Njeriu nė forumin Nė kėrkim tė romancės
    Pėrgjigje: 483
    Postimi i Fundit: 20-07-2007, 09:21
  4. Nderto fort folene tende. Martesa
    Nga Kryeengjelli nė forumin Komuniteti orthodhoks
    Pėrgjigje: 2
    Postimi i Fundit: 24-04-2007, 14:05
  5. Martesa
    Nga Albo nė forumin Komuniteti orthodhoks
    Pėrgjigje: 29
    Postimi i Fundit: 08-12-2006, 10:20

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •