Close
Faqja 4 prej 13 FillimFillim ... 23456 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 121 deri 160 prej 509
    i/e regjistruar Maska e Skerdi Sika
    Anėtarėsuar
    01-10-2003
    Postime
    172
    Ē'e diskuton; njė institucion qė s'pranon ta legjitimojė dashurinė mes dy tė rriturve, ai institucion ėshtė pėr plehra.

Love's Lover Maska e ice_storm
    Anėtarėsuar
    24-12-2003
    Vendndodhja
    fajv 1 for
    Postime
    1,043
    Martese homoseksuale?!

Ajo as qe mund te quhet martese.
    Martese quhet vetem kur dy njerez me sekse te kundert
    kurorezojne dashurine e tyre por jo gay-t.
    Per Gay-t duheshe HITLERI ti bente sapun 15-ē.
    domini sumus
    sumus servi
    ubicumque
    nusquamque

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    08-01-2004
    Vendndodhja
    england
    Postime
    9
    Dikush tha; "Perendia i denofte homosexulet sic i ka denuar" (Citim i Monikes ne njeren prej mesazheve te saj)

Nje pyetje per Moniken; Cfare do te bej Monika nese djali apo vajza e saj jane gay?

Homosexual. cfare do te thote?
    Dy te rritur te te njejtit sex qe pelqejne njeri tjetrin.
    Heterosexual.
    Dy te rritur te sexit te kundert qe pelqen njeri tjetrin.

Heterosxual, Homo, Transvers, black, Jweish, muslim, christian, te bardhe, kineze. Te gjithe jane njerez pjelle e zotit. Zoti krijoi njerezine me te gjithe shumellojshmerine e specieve.

A kane te drejte homot te martohen?
    Opinioni im personal eshte; pse jo? Dy te rritur jane ne dashuri, duan te jetojne se bashku etj. Thats fine. Une personalisht nuk shoh ndonje te keqe. Per mua ska rendesi nese jane dy djem apo vajze e djale. E rendesishme eshte qe njerezit te jene tolerante. Te lejohen te bejne crare te duan per aq kohe sa nuk demton tjetrin. Dashuria does not harm. Toleranca eshte e rendesishme, nese ska tolerance, nuk ka paqe. Cdo njeri ka te drejte te jetoje ne kete bote, pavaresisht nga perzgjedhja ne jete, nese eshte mysliman, katolic, home apo deshmitaret e Jehovait.

Leni homot ne punet e tyre. Ato nuk po rrezikojne njeri. Ato thjesht duant te jetojne ne paqe. Askush nuk ka te drejte te gjykoje per veprimet e tjetrit nese jane te drejta apo te gabuara.

Me respect, Adi33.

~¤Ļs §ōōō..Mmmm Mmmm Gōōd Maska e PaMeLaA
    Anėtarėsuar
    29-04-2002
    Vendndodhja
    In My Skin!
    Postime
    189
    Postuar mė parė nga ice_storm
    Martese homoseksuale?!

Ajo as qe mund te quhet martese.
    Martese quhet vetem kur dy njerez me sekse te kundert
    kurorezojne dashurine e tyre por jo gay-t.
    Per Gay-t duheshe HITLERI ti bente sapun 15-ē.
    he te lumshin gishtat...lol
    æ~*¤(K)(L) §wėčt Īńńō¢źńt Åńgźl (F)(K)¤*~?

i/e regjistruar Maska e DGman
    Anėtarėsuar
    30-12-2003
    Vendndodhja
    Wichita KS USA
    Postime
    78

Martesa seshte per homoseksualet.

Une propozj qe tju priten organet gjenitale atyre qe jane homoseksuale.
    Le ti harrojme kishat xhamiat
    dhe maskarenjte qe ka qeveria,
    se ai qe eshte burre
    dhe s'ka per te vdek kurre,
    eshte ai qe i ben
    lavdi vendit te tij.

udhetare.... Maska e Klaraaa
    Anėtarėsuar
    29-08-2003
    Vendndodhja
    NY
    Postime
    181
    hahahahha,
    nje te lumte dora edhe per DGman & ice storm
    Enya-Adiemus

i/e regjistruar Maska e DGman
    Anėtarėsuar
    30-12-2003
    Vendndodhja
    Wichita KS USA
    Postime
    78
    Postuar mė parė nga Klaraaa
    hahahahha,
    nje te lumte dora edhe per DGman & ice storm
    Ti rrofsh moj Klaraaa po une degjova qe u fejove dhe kam hall se mos je feju me ndonje te seksit tend hahahahah. (Bej shaka)
    Te trashegohesh dhe me jete te lumtur.
    Le ti harrojme kishat xhamiat
    dhe maskarenjte qe ka qeveria,
    se ai qe eshte burre
    dhe s'ka per te vdek kurre,
    eshte ai qe i ben
    lavdi vendit te tij.

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    30-10-2003
    Postime
    78
    Opinioni im personal eshte; pse jo? Dy te rritur jane ne dashuri, duan te jetojne se bashku etj. Thats fine. Une personalisht nuk shoh ndonje te keqe. Per mua ska rendesi nese jane dy djem apo vajze e djale. E rendesishme eshte qe njerezit te jene tolerante. Te lejohen te bejne crare te duan per aq kohe sa nuk demton tjetrin. Dashuria does not harm. Toleranca eshte e rendesishme, nese ska tolerance, nuk ka paqe. Cdo njeri ka te drejte te jetoje ne kete bote, pavaresisht nga perzgjedhja ne jete, [/B][/QUOTE]

Vertet qe jeta personale e gjithkujt nuk paragjykohet .Nqs duam te jemi tolerante dhe modern.
    Por kur flasim per martese, ceshtja eshte me e komplikuar.Martesa ka nje mision qe te rigjeneroje brezat, qe jeta ne ket planet te vazhdoje.Dhe homot jane shterpe, nuk e permbushin ket mision qe vet Zoti e ka zgjedhur.Asnje menyre tjeter nuk mund ti justifikoje ata per te patur nje familje(adoptimi, klonimi, ngjizja laboratorike).Ndaj une jam kunder marteses homoseksuale.
    Do ishte me mire qe homot te kerkonin shpikjen e ndonje ilaci ne vend qe te kerkojne martesen dhe klonimin.
    Do ishte ne te mire te njerezimit.Por me sa duket ata jane me teper se cinik(u intereson me teper qejfi personal sesa gjeneratat dhe zhvillimi i shoqerise njerezire ne toke)
    :^lulja

i/e regjistruar Maska e S`ka Lezet
    Anėtarėsuar
    29-01-2004
    Vendndodhja
    Michigan USA
    Postime
    129
    Orientimi seksual nuk eshte perzgjedhje...Nuk eshte sikur te shkosh ne kmart ose ne meyers...Eshte dicka qe vendoset para se te lindesh....keshtu te pakten thone shkencetaret....Nejse lere ate teori qe demoralizon pjesen qe nuk do... dhe ato qe mendojn ndryshe...por ne jemi "humans" dhe c`do person eshte i vetmi njeri qe ka jurisdiksion ndaj vetvetes...Prandaj ju shqiptare duhet te ndryshoni mentalitetin dhe te pranoni njerezit ashtu sic jane...Abnormale??Shoqeria e edukuar nuk mendon keshtu...por une pavaresisht se jam pjes e saj mendoj qe kjo eshte nje semundje komplekse....si depresioni dhe semundje te tjera...por me thelle dhe nje gje qe kerkon zhvillimin ashtu sic ka dhe fazen auto transitive...Une besoj se peshorja e kinsey`-jt reflekton me se miri kete dhe mundesit qe ekzistojn....
    Money talks..abuse walks...

General Trial of Tears HVO/OKH

Anėtarėsuar
    29-01-2004
    Vendndodhja
    Michigan USA
    Postime
    129
    Postuar mė parė nga FLEUR
    Opinioni im personal eshte; pse jo? Dy te rritur jane ne dashuri, duan te jetojne se bashku etj. Thats fine. Une personalisht nuk shoh ndonje te keqe. Per mua ska rendesi nese jane dy djem apo vajze e djale. E rendesishme eshte qe njerezit te jene tolerante. Te lejohen te bejne crare te duan per aq kohe sa nuk demton tjetrin. Dashuria does not harm. Toleranca eshte e rendesishme, nese ska tolerance, nuk ka paqe. Cdo njeri ka te drejte te jetoje ne kete bote, pavaresisht nga perzgjedhja ne jete,
    Vertet qe jeta personale e gjithkujt nuk paragjykohet .Nqs duam te jemi tolerante dhe modern.
    Por kur flasim per martese, ceshtja eshte me e komplikuar.Martesa ka nje mision qe te rigjeneroje brezat, qe jeta ne ket planet te vazhdoje.Dhe homot jane shterpe, nuk e permbushin ket mision qe vet Zoti e ka zgjedhur.Asnje menyre tjeter nuk mund ti justifikoje ata per te patur nje familje(adoptimi, klonimi, ngjizja laboratorike).Ndaj une jam kunder marteses homoseksuale.
    Do ishte me mire qe homot te kerkonin shpikjen e ndonje ilaci ne vend qe te kerkojne martesen dhe klonimin.
    Do ishte ne te mire te njerezimit.Por me sa duket ata jane me teper se cinik(u intereson me teper qejfi personal sesa gjeneratat dhe zhvillimi i shoqerise njerezire ne toke) [/B][/QUOTE]

Konceptet e vjetra te marteses jane zhdukur...E dyta..njerezit nuk mund te ngarkohem me faj per nje gje qe ata se kan nen kontroll dhe shoqeria qe eshte akoma raciste...Shen Pali ishte vet homoseksual dhe i till vdiq kur Neroni u cmend...Mund te vazhdoj me te tjera figura...por ne fund te fundit ushtria e kishes eshte vete pothuajse nje tufe homoseksualesh qe mundohen te jetojn "celibate"...E c`te drejt ka nje heteroseksual ti tregoje nje homoseksuali se c`fare duhet te beje me jeten e tij??
    Romaket e kishin frike perhapjen e krishterimit...po ja qe krishterimi lulezoi...Neser njerezit do zbulojn se zoti ishte nje farse...dhe jo me larg te marrin vesh se dogmat qe u krijuan perreth homoseksualizmit ishin nga paaftesia e shkences...Une mbeshtes martesat e homoseksualeve...ne fund te fundit kjo eshte nje liri themelore e njeriut...Megjithate gjerat nuk jane kaq te thjeshta sa paraqiten....pasi keta homoseksualet e lumtur keqperdorin homophobin per ata qe nuk duan te jetojn nje jete te tille... por aksidentalisht kane rene ne gracken e famshme te jetes...

Anėtarėsuar
    29-01-2004
    Vendndodhja
    Michigan USA
    Postime
    129

Re: Martesa seshte per homoseksualet.

Postuar mė parė nga DGman
    Une propozj qe tju priten organet gjenitale atyre qe jane homoseksuale.

Ajo qe thua ti eshte me keq sesa terapia e elektroshokut....Pse s`thua ti cojme ne kampe perqendrimi dhe ti mbysim ne dhomat e gazit?? Nuk e di... por nje njeri i tille do te drejtohesh si zile...
    Homoseksualet jane te ndryshem...po keshtu dhe biseksualet...e ndoshta nje pjese jane gay prej gjenit qe mund te aktivizohet por dhe nuk mundet...ndersa pjesa tjeter mund ta kete te mesuar ne menyre koshiente ose jo koshiente....Cdo gje varet se me ke u identifikua femija qysh ne fillim dhe cfar identite ai/ajo zhvilloi...Pastaj perseri nuk i dihet se shumica kane perjetuar trauma dhe abuzime.....shume gjera duhen kombinuar perpara se te arrihet ne nje orientim seksual...Homoseksualiteti i vertet nuk vertitet vetem rreth organit....

Anėtarėsuar
    29-01-2004
    Vendndodhja
    Michigan USA
    Postime
    129
    Postuar mė parė nga Bekim Ismaili
    Nëse jeni prind ose shok i dikujt që ju ka treguar se është homoseksual, mund të ndiheni i zhgënjyer, i shqetësuar ose i brengosur. Mundohuni të përballeni me lajmin në atë mënyrë që t$B!G(Bi jepni personit të kuptoj se ju akoma e doni dhe kujdeseni për të. Si prind, ndodh që të keni plane për jetën e fëmiut tuaj dhe ja që kjo nuk është pjesë e planeve tuaja. Por, të jeni homoseksual ose lezbike nuk është gjë e keqe. Homoseksualët nuk janë të sëmurë dhe ata nuk kanë nevojë të ndryshohen ose të shërohen. Është me rëndësi që tani ta përkrahni fëmiun ose shokun/qen tuaj. Ai person ka pasur aq shumë besim dhe ju ka respektuar aq shumë sa që ka mundur t$B!G(Bju rrëfehet në mirëbesim. Ai/ajo ka nevojë për ju. Dashuria dhe mirëkuptimi juaj do t$B!G(Bi ndihmoj atij/asaj ta pranoj veten ashtu siç është.

Si të bisedoni me fëmiun për seksin

Shumë prindërve iu vjen vështirë të bisedojnë me fëmijët e tyre për seksin. Sido që të jetë fëmijët insistojnë të dijnë dhe nëse nuk marrin përgjigje të sakta nga prindërit e tyre, me siguri se do të marrin përgjigje jo të sakta nga shokët, televizori, filmat dhe revistat. Ata janë kurreshtar të dijnë për seksin, mu ashtu siç janë edhe për çdo gjë tjetër. Studimet tregojnë se të rinjtë që bisedojnë për seksin me prindërit e tyre janë të prirur që më gjatë të presin për marrëdhënie seksuale. Ngjan që ata më shumë aplikojnë metoda të kontrollës së lindjes dhe të parandalimit të sëmundjeve venerike kur tani më kanë marrëdhënie seksuale.

Ja disa këshilla të përgjithshme që prindërve të tjerë iu kanë ndihmuar gjatë bisedës me fëmijët e tyre.

Rrini në dispozicion. Vështroni shenjat përmes të cilave fëmija tregon se dëshiron të bisedojë. Mbani në mend, komoditeti dhe biseda e lirë rreth temës është e rëndësishme. Ata kanë nevojë ta fitojnë një ndjenjë besimi te ju.

Përgjigjuni pyetjeve sinqerisht dhe pa shfaqur turp madje edhe kur koha dhe vendi nuk ju duken të përshtatshme. Përgjigja e shkurtër mund të jetë gjëja më e mirë për momentin. Ktheuni më vonë në këtë temë.

Shmangiuni fjalëve fëmijërore. Përdorimi i emrave të saktë për pjesët e trupit dhe funksionet e tyre tregon se ato janë normale dhe se është në rregull të bisedohet për to.

Është në rregull të thuhet $B!H(Bnuk di$B!I(B. Askush nuk i di të gjitha dhe atëherë kur nuk mund t$B!G(Bi përgjigjeni pyetjes mund të jetë rast ky për të mësuar rreth saj së bashku me fëmiun. Thuaji fëmiut tuaj se do ta gjeni informatën dhe se do ta vazhdoni diskutimin më vonë ose se do të hulumtoni së bashku për atë çështje. Pastaj, përkujdesuni që ta bëni këtë së shpejti. Mos i bëni bisht pyetjes ose mos pritni që partneri a profesionisti të mirret me këtë edhe pse ata mund ta plotësojnë përgjigjen tuaj.

Disa njerëz mendojnë dhe thonë se edukata seksuale inkurajon aktivitetet seksuale; sidoqoftë, studimet tregojnë se sa më herët që të fillohet me edukimin aq më mirë është. Nëse janë aq të rritur sa të mund të bëjnë pyetje, atëherë edhe janë aq të rritur sa edhe të mund të marrin përgjigje të mira.

Praktiko bisedën rreth seksit me bashkëshortin/en tuaj, me ndonjë anëtar tjetër të familjes ose mik. Kjo do t$B!G(Bju ndihmojë që të ndiheni më rehatshëm gjatë bisedës me fëmiun.

Nëse fëmija nuk bën pyetje, zbuloni mënyra të ndryshme se si të hapet tema. Për shembull, mund ta njihni ndonjë femër shtatzënë, mund ta shikoni pjelljen e një kafshe ose ta shihni larjen e një foshnje. Përdoreni programin televiziv ose filmin për ta filluar një diskutim.

Bisedoni rreth seksit më shumë se një herë. Fëmijët kanë nevojë t$B!G(Bi dëgjojnë gjërat më shumë se një herë përgjatë viteve për t$B!G(Bi kuptuar me të vërtetë ato pasi që niveli i të kuptuarit ndryshon me kalimin e moshës së tyre. Sigurohuni se jeni duke biseduar për ndjenjat e jo vetëm për veprimet.

Përgjigjuni pyetjes që ju është parashtruar. Respektoni dëshirën e fëmiut për informatën. Por, mos e mbingarkoni fëmiun me shumë informata përnjëherë. Mundohuni të jepni informata të mjaftueshme në mënyrë që t$B!G(Bi përgjigjeni pyetjes në mënyrë të qartë dhe inkurajoni diskutimin më tej.

Intimiteti është i rëndësishëm, si për ju ashtu edhe për fëmiun tuaj. Nëse fëmiu juaj nuk dëshiron të bisedoj, i thoni, $B!H(Bnë rregull, do të bisedojmë më vonë për këtë$B!I(B, dhe ashtu veproni. Këtë pastaj mos e harroni. Kurrë mos e kontrolloni dhomën e fëmiut, sirtaret ose çantën për $B!H(Bdëshmi$B!I(B. Kurr mos i përgjoni bisedat telefonike ose ato private.

Dëgjoni fëmiun tuaj. Ata duhet të dijnë se pyetjet dhe brengat e tyre janë të rëndësishme. Bota në të cilën ata janë duke u rritur dallon nga ajo në të cilën ju jeni rritur. Qeshja në pyetjen ose injorimi i pyetjes së fëmiut, mund ta ndalojë atë të pyet përsëri. Ata do të marrin informata, të sakta apo të pasakta nga burime të tjera.

Diskutoni vlerat tuaja. Nëse barcoletat, sjellja ose qëndrimet tuaja nuk tregojnë respekt për seksualitetin, atëherë nuk keni çka të pritni që fëmiu juaj të jetë seksualisht i shëndoshë. Ata i mësojnë qëndrimet për dashurinë, kujdesin dhe përgjegjësinë nga ju, pavarësisht se a bisedoni apo nuk bisedoni për këto gjëra. Tregoni fëmiut se cilat janë vlerat tuaja për seksin dhe jetën. Zbuloni se çka vlerësojnë ata në jetën e tyre. Bisedoni për brengat tuaja që i keni për shëndetin dhe ardhmërinë e tyre.

JA DISA FJALE SHUME TE BUKURA PER PYETJEN ME LARTE
    Shume bukur...por nuk jam dakort qe njerezit qe jane homoseksual te besojn se ato mund te vozisin vetem nje aeroplan....Une nuk jam homophob.... por e verteta eshte se kemi te bejme me grupe te ndryshme brenda kategoris se gay-ve dhe nqs duam ti ndihmojm duhet qe tu krijojm nje drite besimi....ate qe shume e kerkojne te zoti por qe nuk e gjejne dot....Nqs themi kjo eshte biologjik atehere ne duhet te shohim per "gender identity disorder"...dhe nje pjese e mire me kete semundje zhvillon orientim homoseksual ose biseksual...ne raste te renda dhe te rralla perfundon si transeksual....Pa zhbllokuar kete dileme nuk mund te rregullosh rolin dhe te ridrejtosh energjit ndaj seksit te kundert...Nejse nuk dua te zgjatem me...por shoqeria nuk vlen dy leke kur nuk eshte e afte te zgjidh problemet e veta....pasi ky eshte problem shoqeror...

Nk besoj se Homosexualve duhet te me ju dhane te drejta, keshtu se ne qoft se nuk ju jep te drejta ato nuk duhet te lejohen te martohen.
    (Ato duhen vra)

Anėtarėsuar
    29-01-2004
    Vendndodhja
    Michigan USA
    Postime
    129
    Postuar mė parė nga Mr_Right
    Nk besoj se Homosexualve duhet te me ju dhane te drejta, keshtu se ne qoft se nuk ju jep te drejta ato nuk duhet te lejohen te martohen.
    (Ato duhen vra)
    Pse s`shkon te jetosh ne afghanistan me te gjithe ata qe kane problem te pranojn njerezit qe jane ndryshe....Homoseksualet... dhe transeksualet jane shume te zgjuar... dhe ata jane nje pjese e pandashme e shoqeris....Problemi qendron ketu se nuk dijme se kush mund te behet gay...pse mos valle eshte dick gephardt gay qe e ka vajzen lesbike?Kush i lind homoseksualet??Ciftet Heteroseksuale....Homoseksualismi eshte adaptim dhe jo nje gje e lindur....E keqja eshte se jane dy kampe nje qe ate ti perfaqson dhe ajo e homoseksualeve qe nuk pranojn nje debat konstruktiv...dhe akoma me keq kur nga shume faktor nxites mund te kene qene dhe narcissmi....

Anėtarėsuar
    29-01-2004
    Vendndodhja
    Michigan USA
    Postime
    129
    Postuar mė parė nga Julius
    Teori dhe vetem teori jane keto fjale te hedhura ne ere. Kur vjen momenti qe "e keqja" te ze deren sa ndryshe do te flisnit!
    Po ashtu eshte...megjithate njeriur nqs do edhe ndryshon....Spektri i terheqjes seksuale eshte ne continuum... por mos harro se pas gjithe atyre viteve te leshimit te dopamines me pamjet terheqese te te njejtit seks nuk eshte kollaj....Me sa di une zakonisht me shume jane ata qe jane ego dystonic.. jo ato qe jane ego syntetic qe shohin per nje rrugdalje....E verteta eshte se femija reflekton ate qe ka mesuar me pare ose njohur... dhe periudhe qe une e shikoj si me te rendishmen te zhvillimit te trurit te njeriut eshte 4-7 vjec...Pse nuk e pranoni qe ju vete si njereze fshihni ndjenjat e juaja te verteta ne shume gjera qe duhet te kene hapesiren e tyre brenda shpirtit tuaj...Njerezit divorcohen se e kuptojn qe s`mund te jetojn duke genjyer vetveten....Cfar ti besh trurit qe feminizohet ose mashkullizohet?

~*LoSt In Ur eYeS*~
    Anėtarėsuar
    15-06-2003
    Postime
    47
    Yo thats nasty sa te peshtire jane ca njerez me qe ra fjala ketu ku jam une ne mass ka dale ky ligj qe i lejon keta pedet dhe lesbiket te marrtohen po si nuk i ha kolera moj aman alamete na shikojne syte le ne shkolle njeher sa lesbike qe ka ti zesh e ti varesh kot sa jetojne ZOTI krijoi Adamin & Even nuk krijoi Adamin & Eduardin(psh.)

Anėtarėsuar
    29-01-2004
    Vendndodhja
    Michigan USA
    Postime
    129
    Postuar mė parė nga orkeda
    Yo thats nasty sa te peshtire jane ca njerez me qe ra fjala ketu ku jam une ne mass ka dale ky ligj qe i lejon keta pedet dhe lesbiket te marrtohen po si nuk i ha kolera moj aman alamete na shikojne syte le ne shkolle njeher sa lesbike qe ka ti zesh e ti varesh kot sa jetojne ZOTI krijoi Adamin & Even nuk krijoi Adamin & Eduardin(psh.)
    Pse jane te peshtire??Mos ke ndonji aversion seksual?Ju jeni shume konservative dhe te prapambetur... dhe keshtu nuk pritet ndonje gje e ere...pasi keni akoma per te kaluar pengesat me te zakonshme te jetes...Nqs ka njerez qe i rendojne tokes kote jane njerezit qe gjykojne nga injoranca...

kokeforte Maska e elisabet
    Anėtarėsuar
    06-10-2003
    Vendndodhja
    kendej
    Postime
    200
    Martesa midis homove??
    Jam plotesisht kunder.
    E kane thene dhe me pare qe rendesia e marteses qendron ne trashegimine qe siguron.
    Kur te arrije ndonje burre te na beje femije atehere te martohen.
    Ishalla del ndonje si puna e atij gjelit ne Librazhd qe na beri veze..
    Per mendimin tim homoseksualiteti nuk eshte i lindur por i kushtezuar, dhe si i tille mund te kurohet dhe eliminohet..
    O bote, o dreq
    une linda te te ndreq
    Po bota u shthur
    per te mos u ndrequr me kurre.
    :^Globi

Anėtarėsuar
    29-01-2004
    Vendndodhja
    Michigan USA
    Postime
    129
    Postuar mė parė nga elisabet
    Martesa midis homove??
    Jam plotesisht kunder.
    E kane thene dhe me pare qe rendesia e marteses qendron ne trashegimine qe siguron.
    Kur te arrije ndonje burre te na beje femije atehere te martohen.
    Ishalla del ndonje si puna e atij gjelit ne Librazhd qe na beri veze..
    Per mendimin tim homoseksualiteti nuk eshte i lindur por i kushtezuar, dhe si i tille mund te kurohet dhe eliminohet..
    Por po ne nuk mund te ndalojm lumturine e njerezve....dhe tu imponojm jeten tone atyre...Une nuk jam shume i bindur.. por mendoj se femija trashegon edhe disa trajta te prinderve dhe nuk dihet sesa truri i tij/e saj mund te mashkullizohet ose te feminizohet...Gjithashtu besoj se njeriu gjthmone ben te kunderten kur ndeshet me dicka qe nuk e perballon dot...pra ekzistojne mundesi qe njeriu te krijoje nje identitet dhe nje personalitet si pasoje e ndikimive negative...

Perjashtuar
    Anėtarėsuar
    01-02-2004
    Postime
    2
    Postuar mė parė nga S`ka Lezet
    Ju jeni shume konservative dhe te prapambetur... dhe keshtu nuk pritet ndonje gje e ere...pasi keni akoma per te kaluar pengesat me te zakonshme te jetes...Nqs ka njerez qe i rendojne tokes kote jane njerezit qe gjykojne nga injoranca...

E po na del ti njeriu i perparuar i realizmit kapitalist. Hajde hajde...

Mua nuk me behet vone fare se kush martohet me ke e aq me pak me intereson se cfare seksi jane. Te bejne cfare te duan. Kane jeten e tyre, deshirat e tyre etj etj etj. Cdokush e gjen lumturine me ate qe i pershtatet qofte seks i ndryshem, i njejte ose i nderruar.

Por aman mos na dilni te tere te perparuar e te emancipuar me 4 vjet jete neper bote. Kaq shpejt ndryshuat ju more trima? Cudi, se kur vjen fjala per gjera te tjera nuk jeni aspak te ndryshuar... Imponimi i mendimit, imponimi i sjelljes, futja e hundeve ne punet e te tjereve, inati, zilia, thashethemet, te folurit prapa kraheve, etj etj etj... Eh sa ka...

Vetem kur te keni arritur ate fare emancipimi qe nuk lejon per asnje nga te mesipermet, mund te na hidhni trute e gomarit me ato "konservative e te prapambetur" terma shabllone qe as kuptimin nuk ua dini. E atehere mbase edhe do ua blejme!

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    03-01-2004
    Vendndodhja
    ulqin
    Postime
    27
    jam kunder dhe nese doni te dini pse per vete faktin se feja islame (edhe ajo e krishtere besoj por une jam musliman) e ndalon. nese kjo nuk ju mjafton ateher epo ju them se njerezit qe per here te pare u infektuan me SIDA ishin homoseksuale ne amerike ne vitin 1981 dhe ne libra te ndryshem nga mjeket shkruhet : shmangni marredhenjet seksuale anale

(sa per kuriozitet feja islame mareshenjet seksuale anala i ndalon edhe nese burri e gruaja te kurorezuar deshirojne te bejne nje gje te tille)

per ata homoseksuale qe u infektuan te paret me SIDA shihni librin e autorit DAVID HICKS te titulluar "SIDA" ngase eshte i perkthyer ne shqip nga RILINDJA
    (kete e kam lexuar ne kosove- kerkonie nese ju intereson)

Eks-plorator Maska e kolombi
    Anėtarėsuar
    27-05-2003
    Vendndodhja
    Mes oqeaneve...............
    Postime
    3,720
    Massachusetts behet keshtu shteti i pare ne Amerike qe aprovoi ligjin e marteses se Homosexualeve.
    Komentet jane te teperta ,nese do lija edhe une mendimin tim ,apo nese do te me lejohej te votoja do te isha kundert nje vendimi te tille.
    Aprovimi i ketij ligji nuk me shqeteson .Secili ndjek rruget e tija ne kete jete dhe e krijon lumturine editeve te kesaj jete ashtu sic e mendon .
    Ne shqiptaret per te gjykyar te tjeret jemi te paret ,sikur ne jemi epiqendra e kesaj bote dhe perfectet e saj.
    "Meqe brenga eshte burimi i gezimit,mos vajto............"

GETE

anetar i rregullt Maska e fioreal
    Anėtarėsuar
    05-07-2003
    Vendndodhja
    Ne planetin Toke
    Postime
    124
    Do desha dhe une te jepja mendimin tim mbi kete teme.Jam KUNDER marteses se homove per shume arsye.E para sepse jemi njerez dhe nuk jemi kafshe,kemi arsye dhe mund te llogjikojme.Vetem nje aspekt banal do te perdor dhe do me falni per kete.Vrima anale une e di se eshte krijuar per tjeter gje dhe jo per te kenaqur epshet mashkullore.Per ju "S'ka lezet" do te doja te dija nese do kishe te njejtin mendim ne rast se do kishe Prindin ose vellane tend Gay.Pra mendo nese do kishe nje vella qe do te sillte te dashurin ne shtepi,do ta ledhatonte,do ta puthte kur te ishit ne tavoline duke ngrene buke.A ka gje me te shpifur?Jo per gje por eshte e thjeshe te gjykosh per dicka qe ste prek ose qe e sheh nga larg.Ndersa per Kolombin doja ti thoja qe duhet te japim dhe ne gjykimin tone sepse edhe te ne po frun era e Homosexualeve.Dhe se shpejti do kerkojne edhe ketu tek ne te legalizohet martesa e tyre.Edhe ate kemi mangut.
    ..I grandi ci sembrano grandi fino a quando stiamo in ginocchio...

Anėtarėsuar
    29-01-2004
    Vendndodhja
    Michigan USA
    Postime
    129
    Postuar mė parė nga fiufiufiu
    E po na del ti njeriu i perparuar i realizmit kapitalist. Hajde hajde...

Mua nuk me behet vone fare se kush martohet me ke e aq me pak me intereson se cfare seksi jane. Te bejne cfare te duan. Kane jeten e tyre, deshirat e tyre etj etj etj. Cdokush e gjen lumturine me ate qe i pershtatet qofte seks i ndryshem, i njejte ose i nderruar.

Por aman mos na dilni te tere te perparuar e te emancipuar me 4 vjet jete neper bote. Kaq shpejt ndryshuat ju more trima? Cudi, se kur vjen fjala per gjera te tjera nuk jeni aspak te ndryshuar... Imponimi i mendimit, imponimi i sjelljes, futja e hundeve ne punet e te tjereve, inati, zilia, thashethemet, te folurit prapa kraheve, etj etj etj... Eh sa ka...

Vetem kur te keni arritur ate fare emancipimi qe nuk lejon per asnje nga te mesipermet, mund te na hidhni trute e gomarit me ato "konservative e te prapambetur" terma shabllone qe as kuptimin nuk ua dini. E atehere mbase edhe do ua blejme!

C`fare ka te beje realismi kapitalist me lirite e individit??
    Shoqeria nuk mund te zhvillohet me teorira se pastaj s`do kishte dallim midis njerezve pervecse me emrat qe do te mund te identifikoheshin...Me vjen keq por eshte realiteti qe na imponon dhe jo njerezit...Mentaliteti i njerezimit do te jete ne te njejtat shina qe eshte edhe koha dhe vagonet e trenit do te ndjekin lokomotiven...Rezistenca jone ne shume ceshtje vjen si pasoje e frikes sepse ne nuk kemi gjetur akoma vetveten dhe provuar zevendesimin...Si pasoje ne revizionojme pa bindje ne shpirtin ton dhe ne mendjen tone...por kjo eshte vetem fillimi...Ajo qe the ti eshte e vertete per te gjithe shqiptaret dhe per mua... por duhet t`ja fillojme ose te qendrojme te stacioni...Le te mos ta mohojme qe edukimi eshte kryesori dhe mendja e njeriut qe sjell ndryshimet...Shume ishin nxenes por ishin mendje te tjera qe sollen ndryshimet....Ti duhet te kuptosh qe mentaliteti i njerezimit eshte cause e strukturave politike te civilizimit....prandaj derisa ti te jesh i zoti te ndryshosh mentalitetin dhe te behesh udherrefyes me zerin dhe autoritetin tend...ti nuk ke per te besuar ose dalluar mistikat apo njerezit e tjere qe genjejn per te zbrazur jeten e njerezeve te tjere....Le ti respektojme ata homosekuale qe jane gjenetike dhe ti mos japim recetat tona kur s`jemi te zot dhe te ndihmojme ata qe s`jane gjenetikisht ...Diferencat psikollogjike s`jane vetem te akti por dhe te gjinite...dhe si rrjedhoje sistemet konjitive kane probleme...Po vertet qe une kam vetem 11 vjet jashte por une asnjehere nuk kam pasur mendimet ...e as mesoja budalliqet qe sistemi komunist na jepte...Jo per te thene se jam i mbaruar e i perparuar... por kam qene viktime e mendimit te lire qysh kur kam qene 4-5 vjec...

Anėtarėsuar
    29-01-2004
    Vendndodhja
    Michigan USA
    Postime
    129
    Duhet te inkurajojme diskutimet pavaresisht se disa kane mendime te gabuara....Vetem keshtu njerezit arrijne te kuptojne dhe te mesojne....

In God I Trust! Maska e MisCongeniality
    Anėtarėsuar
    02-05-2003
    Vendndodhja
    QHC
    Postime
    417
    S'po lexoj postimet e tjera, por jam plotesisht kundra dhe kjo eshte nje nga fushat ku s'lejoj asnje lloj tolerance. Njeriu duhet te dije ku qendrojne caqet e egzistences se tij dhe te mos kaloje kufinjte njerezore.

Me kete hap sic e kemi nisur ne, cdo ndodhe me vone? Martesa ne familje immediate (vella me moter apo babe me vajze) do legalizohet?

Keep it real people!
    What bond is there between me and the world? I am like a rider on a summer day who takes shelter to rest under the shade of a tree, then goes on his way. ~ Profeti Muhamed Salallahu Alayhi Wa Salam

udhetar
    Anėtarėsuar
    14-12-2003
    Vendndodhja
    angli
    Postime
    16
    te nderuar bashkfoles.
    e ndjej veten teper krenar kur shoh gjithanshmerine e njohurive tuaja, tolerancen e pakrahasueshme dhe respektin per c'do qenje njerezore.
    jam me se i bindur qe nen udheheqjen tuaj largpamese Perendimi do te largohet nga rruga e gabuar e do te ftillohet njehere e pergjithmone.
    ju qe ketej e tutje do quheni Shpetimtaret e njerezimit.
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga arten : 07-02-2004 mė 13:28

Anėtarėsuar
    29-01-2004
    Vendndodhja
    Michigan USA
    Postime
    129
    Me thoni Miss Congeniality.....
    C`fare faji kane ato njerez qe kane probleme me hormonet..strukturat e trurit apo gjenet??
    Me thoni si mund t`ja bej nje njeri kur ka nje vet identifikim tjeter nga ai real??? Si mund te ndryshoje rolin??
    Si mund te dashuroje idealin/idealen?
    Me thoni Miss Congeniality se kush qendron prapa emocioneve e se si mund ti kontrollosh ato??
    Me thoni Miss Congeniality si mund te arrihet terheqja seksuale pa keto??
    Me keqja eshte kur personi ka pesuar vete kastrim nga familja...por qe themi se keta po kalojne kufijte eshte absurde...
    Asnjeri s`po kerkon qe pedofilia apo parafilite e tjera te legjitimohen.. por nqs s`ke lexuar ato po konsiderohen te hiqen nga kategoria dsm IV....Juve keni njerez qe jetojne me semundje psiqike gjithe kohen....Kur nuk jemi ne gjendje ti kurojme keta si mund te kurojme njerezit qe kan probleme me komplekse sic jane dhe keto devijimet seksuale....Nje gje eshte e sigurt qe orientimi seksual nuk eshte fiks...dhe me shume eshte pasoje e kultures..Te tre gjerat qe sipermenda ne fillim ndikojn disi por eshte vlerat morale..familja dhe rrethi shoqeror dhe socializimi...Sa miliona homoseksuale duhet te vdesin perpara se ne ti njohim si njerez??Nga ana tjeter c`fare te bejme me nje pjese qe vuan me vetveten se nuk duan....apo me biseksualet qe intelektualisht mund te nidhen mire por jo emocionalisht...Shkenca deshtoi dhe tani kemi nje tjeter lajm sensacional qe hedh drite mbi orientimin seksual e kjo e fundit paska qene e vendosur ne tru perpara lindjes...Mire..ok por a ka kafsh model qe te reflektoje saktesisht njerezit??Prandaj dua te them qe ne nuk dime gje dhe fakti qe ka kategori brenda homoseksualeve..tregon se zhvillimi ka qene kryesori dhe aty diku eshte gabuar...Nejse jeta sot ka humbur vleren... por te pakten ne qe jemi me fat duhet te jemi me njerezor ndaj atyre qe pesojne fatkeqesi te ndryshme....Sot eshte ai ose ajo....neser eshte femija juaj apo i nje tjetri...nje shoku juaj apo shoqja juaj...Le te mos harrojme se homoseksualizmi latent e pazbuluar ekziston te te gjithe ne....Le te mos harrojme se te gjithe lindim me potecial biseksual por zhvillimi dhe normat e shoqerise caktojne fatin....

Anėtarėsuar
    02-05-2003
    Vendndodhja
    QHC
    Postime
    417
    S'ka lezet,
    Me vjen shume keq nese te kam shkelur ne kallo. S'ishte qellimi im te fyeja njeri. Une thjesht dhashe mendimin tim. Dhe s'jam mendjengushte kur flas ashtu por e shikoj problemin nga nje kend shume me i gjere.

Mos me keqkupto, ne si njerez kemi cilesine te vleresojme te bukuren qe na rrethon; si bukurine e natyres ashtu dhe ate njerezore; madje dhe brenda gjinise sone. Psh, nje vajze mund te mendoje apo thote per nje vajze tjeter, "oh sa e bukur qenka! Yll fare!" E njejta gje midis dy djemve. Dhe kjo eshte krejt normale. Por e keqja eshte kur njerezit fillojne e mendojne me shume se c'duhet menduar per dike te se njejtes gjini, duke kaluar pastaj ne fantazime, duke e stervitur trurin se ajo qe po mendojne eshte normale dhe nje dite arrijne ne veprim konkret.

Une kam lexuar se kjo lloj "semundje" ne pergjithesi vjen nga menyra e edukimit te femijes dhe gjithashtu nga relatat midis prinderve dhe problemet familjare.
    Ti u shprehe drejt kur the qe ndoshta ca njerez s'e dine se cfare seksi jane. Po, eshte ndryshe te jesh mashkull fizioligjikisht dhe ndryshe te mendosh se je mashkull apo femer (gender identity). Dhe keto te dyja konsilidohen ne vitet e para te jetes. Qysh ne moshe te vogel femija duhet edukuar ne ate menyre qe te kuptoje se cila eshte gjinia e tij dhe cfare pritet ndaj tij ne shoqeri.

Nga ana tjeter, egziston nje hipoteze se ndoshta kjo semundje vjen nga probleme me trurin (hormonet apo dhe dicka tjeter qe mund te egzistoje ne trurin e ketyre njerezve). Pra, me fjale te tjera, keta njerez jane te semure. Ok!! Meqe jane te semure, ashtu si pacientet qe vuajne nga semundje te tjera mendore apo dhe fizike, dhe keta duhet te trajtohen si te tille dhe te kerkojne ndihme mjekesore dhe suportive. Po nese njerezit do fillonin te kishin terheqje seksuale ndaj kuajve apo majmuneve apo ku e di une, ti mendon se duhet te behet ligj martesa midis tyre? Prandaj s'jam dakort qe ta besh kete semundje ligj ne shoqeri, duke lejuar martesen!!!! Pse s'e bejne legale martesen midis pjesetareve imediate te familjes po e quajne krim? Sepse ashtu eshte! Dhe me fal por sot eshte bere mode te jesh gay....shef fiku fikun e piqet, sidomos kur jeton ne nje shoqeri te tille, si psh. qytetet e medhaja si Miami etj.

Dhe nga ana teologjike, s'besoj se ka fe qe e pranon kete lloj sjelljeje sepse eshte jashte normave njerezore. Dhe premtohet ne librat fetare se DIKUSH QE KALON CAQET NJEREZORE, VEC SEMUNDJE DO VIJNE NGA KETO. Dhe eshte e vertete. Puna me ka bere te shikoj shume homoseksuale dhe kane lloj lloj semundjesh qe s'ta pret mendja...semundje te pasherueshme qe i cojne drejt vdekjes se paevitueshme.

Per mendimin tim, gay/lesbian eshte ceshtje zgjedhjeje ne jete dhe eshte ceshtje karakteri. Nese dikush ka karakter te forte, do jete ne gjendje te mposhte instinktet negative. Dhe njeriu duhet te mesoje caqet e tijjjjjjjjjj!

Me respekt dhe me fal nese te lendova
    What bond is there between me and the world? I am like a rider on a summer day who takes shelter to rest under the shade of a tree, then goes on his way. ~ Profeti Muhamed Salallahu Alayhi Wa Salam

Anėtarėsuar
    02-05-2003
    Vendndodhja
    QHC
    Postime
    417
    dhe oh,

Nese femija im do jete homoseksual nje dite, i lutem Zotit me mire mos te ma jape ate femije, ok?

i/e regjistruar Maska e Shpresmiri
    Anėtarėsuar
    16-04-2002
    Vendndodhja
    Zagreb (CRO)
    Postime
    405

Shteti duhet ta ndalojė propagandimin e homoseksualitetit!

Ja se ēfarė mendon njė mjek lidhur me kėtė problem dhe pėrse mbron qėndrimin e Kishės katolike rreth kėsaj ēėshtjeje. Kėto rreshta i kam pėrkthyer duke i marrė mendimet kryesore.

Nė pyetjen pėrse homoseksualėt, tė barabartė me heteroseksualėt, nuk guxojnė tė martohen, vlenė thėnia «shpėtimi ėshtė nė tė vėrtetėn». Ka shumė shkaqe dhe pėrgjigjja ėshtė shumėshkallėshe.

Homoseksualizmi ėshtė «ērregullim» - si ēdo prirje tjetėr. Prirjėn ndaj gjinisė sė njėjtė Kisha e konsideron mashtrim qė nė fund vjen pėr shkak tė largimit nga Zoti. Homoseksualizmi ėshtė e keqe pėr shkak se nxit sjelljen qė objektivisht ėshtė mėkatare.
    Duhet ditur se njeriu nuk ėshtė engjėll, sepse secili nė vete mbartė shumė prirje qė i kundėrshtojnė planit tė Zotit dhe kundėr tė cilave duhet bėrė njė luftė e rreptė. Kėtu mund tė pėrmendim: kreninė, kotėsinė, lakminė, dėshirėn pėr tė pasė gruan e tjetrit, pangopėsinė... Edhe keqtrajtimi seksual i fėmijėve bėn pjesė kėtu.
    Ta quash njė sjellje mėkat nuk ėshtė diskriminim. Kisha edhe shumė sjellje tjera i quan mėkat. Madje shumė gjėra edhe nė heteroseksualitet.
    Mėkatarėt homoseksualė (si ēdo mėkatar tjetėr) mund t`ua peshojė pėrgjegjėsinė, mund t`i shqyrtojė vetėm Zoti. Ėshtė e kuptueshme se pėr mėkatet homoseksuale vlenė njėjtė sikur edhe pėr ēdo mėkat tjetėr: vetėm Zoti sheh nė zemrėn e njeriut dhe e di gabimin, verbėrinė, ngashnjimin dhe detyrimin qė mėkatarin e mban nė pranga dhe ndikojnė nė mėkatin e tij.
    Homoseksualiteti ėshtė pasojė e largimit nga Zoti – mirėpo ēdo njeri me prirje ndaj tė njėjtės gjini nuk ėshtė «ipso facto» mėkatar.
    Kisha nuk gjykon lidhur me lindjen e homoseksualitetit. Pėrveē lidhjes metaempirike tė homoseksualitetit me mėkatin, Kisha nuk ka «mendimin» e vet pėr prejardhjen e prirjeve ndaj gjinisė sė njėjtė tė njė personi: nė kėtė pyetje ėshtė e varur nga kėrkimet (hulumtimet) e pėrshtatshme qė po bėhen.
    Ėshtė shumė vėshtirė ta shqyrtosh shkakun e prirjes homoseksuale – mirėpo ėshtė e sigurtė se krijohet pas lindjes.
    Nuk ekziston njė pėrgjigje apsolutisht e sigurtė shkencore se si lind homoseksualiteti nė njė rast tė veēantė. Sigurisht se nuk ka prova shkencore pėr «prirjen natyrore» dhe «trashėgiminė».
    Po edhe tė ishte homoseksualiteti i natyrshėm, kjo nuk do tė thoshte se marrėdhėniet seksuale tė tė njėjtės gjini ėshtė variantė e botės sė krijuar qė «Zoti e do». Po tė ishte ky pėrfundim i qė na detyron ta pranojmė, do tė na duhej po ashtu tė themi se Zoti «do» qė tė lindin fėmijėt e hendikepuar.
    Tė hendikepuarit dhe prirjet e gabuara mund tė kuptohen vetėm si «lejim» i Zotit pėr shkak tė mėkatit, e jo dėshirė direkte.
    Seksualiteti ėshtė pjesė e njeriut dhe jo njėseksualiteti. Zoti e krijoi njeriun si mashkull dhe femėr. Ta duash njė njeri edhe pse ka drejtim homoseksual, ėshtė mirė dhe krishtere. Mirėpo, ta pranosh njė njeri ėshtė njė gjė, kurse «ta pranosh» prirjen e tij homoseksuale, ėshtė diēka krejt tjetėr.
    Homoseksualėt nuk mund ta shprehin dashurinė «njėjtė» siē ndodhė kjo nė martesė ndėrmjet burrit dhe gruas. Edhe pse mund tė ketė miqėsi tė vėrtetė ndėrmjet dy homoseksualėve, nga kjo nuk rrjedh, se aktet e tyre seksuale janė «shprehje dashurie». Madje as nė martesė ēdo veprim seksual nuk ėshtė «dashuri», siē tregojnė kėtė qartė pėrdhunimet nė martesė. Homoseksualėt nuk mund tė dashurojnė seksualisht, sepse nuk janė tė aftė. Homoseksualėt mund vetėm tė aktrojnė lidhjen e burrit dhe gruas. Nėse hėnėn e quajmė «diell», me ndrrimin e emrit hėna nuk bėhet diell. Po kėshtu marrėdhėnia homoseksuale nuk bėhet pėr kėtė shkak martesė, sepse quhet «martesė».

A duhet tu ipen tė drejta tė njėjta homoseksualėve sikurse qifteve martesore? Jo, sepse atėherė ata do tė kishin privilegjioni nė krahasim me tė gjithė njerėzit tjerė tė pamartuar qė janė miqėsuar, qė kėta tė fundit ato nuk i kanė.

Martesa dhe familja janė «tė privilegjuar pėr shkak tė funksionit tė tyre tė rėndėsishėm nė shoqėri. Tu lejosh homoseksualėve t`i adoptojnė fėmijėt, po edhe ta kishin kėta te dytė vullnetin mė tė mirė, megjithatė ėshtė krim mbi fėmijėn: jo pėr arsye se te dytė janė «kriminelė», por qė pėr tė mirėn e fėmijės ėshtė i nevojshėm babai dhe nėna, madje qoftė kjo vetėm nė mendime.
    Homoseksualėt do tė duhej tė shfrytėzojnė mundėsitė qė ligji ua lejon tė gjithė qytetarėve. Pėrveē kėsaj, shikuar thjesht anėn ekonomike, ata edhe ashtu e kanė mė lehtė: dy meshkuj jetojnė nė njė banesė, por me dy tė ardhura.
    Ėshtė e ēuditshme se kundėr ndalimit tė propragandimit luftojnė edhe ata qė pohojnė se homoseksualiteti ėshtė prirje e pandryshuar natyrore. Pėrse atėherė na duhet propagandimi?
    Homoseksualizimi i shoqėrisė dhe propagandimi i madh, shikuar medicinalisht po ashtu ėshtė i papėrgjegjshėm. Mė atė rast nuk mendojmė vetėm nė sėmundje tė ndryshme, para sė gjithas AIDS, por edhe nė pasoja tė zakonshme fizike tė jetės homoseksuale qė veēanėrisht nė pleqėri janė tė rėnda. Ekzistojnė homoseksualė tė moshuar qė i lusin mjekėt qė pėr kėtė t`ua tėrhjekin vėrejtjen tė rinjve!

Unė do tė thoja: tė gjithė jemi tė thirrur qė tė bėhemi njerėz. Askush nuk ėshtė njeri i pėrkryer. Tė gjithė duhet tė mundohemi pėr njė shoqėri tė shėndoshė, ku prirjet e kėqija nuk do tė mbrohen me ligj si diēka «natyrore», sepse nė kėtė rast jo vetėm se do tė mbronim por edhe do tė kėshillonim njė sjellje tė tillė (nė pėlqim me natyrėn e ligjit).
    IHS

Anėtarėsuar
    29-01-2004
    Vendndodhja
    Michigan USA
    Postime
    129
    Postuar mė parė nga MisCongeniality
    S'ka lezet,
    Me vjen shume keq nese te kam shkelur ne kallo. S'ishte qellimi im te fyeja njeri. Une thjesht dhashe mendimin tim. Dhe s'jam mendjengushte kur flas ashtu por e shikoj problemin nga nje kend shume me i gjere.

Mos me keqkupto, ne si njerez kemi cilesine te vleresojme te bukuren qe na rrethon; si bukurine e natyres ashtu dhe ate njerezore; madje dhe brenda gjinise sone. Psh, nje vajze mund te mendoje apo thote per nje vajze tjeter, "oh sa e bukur qenka! Yll fare!" E njejta gje midis dy djemve. Dhe kjo eshte krejt normale. Por e keqja eshte kur njerezit fillojne e mendojne me shume se c'duhet menduar per dike te se njejtes gjini, duke kaluar pastaj ne fantazime, duke e stervitur trurin se ajo qe po mendojne eshte normale dhe nje dite arrijne ne veprim konkret.

Une kam lexuar se kjo lloj "semundje" ne pergjithesi vjen nga menyra e edukimit te femijes dhe gjithashtu nga relatat midis prinderve dhe problemet familjare.
    Ti u shprehe drejt kur the qe ndoshta ca njerez s'e dine se cfare seksi jane. Po, eshte ndryshe te jesh mashkull fizioligjikisht dhe ndryshe te mendosh se je mashkull apo femer (gender identity). Dhe keto te dyja konsilidohen ne vitet e para te jetes. Qysh ne moshe te vogel femija duhet edukuar ne ate menyre qe te kuptoje se cila eshte gjinia e tij dhe cfare pritet ndaj tij ne shoqeri.

Nga ana tjeter, egziston nje hipoteze se ndoshta kjo semundje vjen nga probleme me trurin (hormonet apo dhe dicka tjeter qe mund te egzistoje ne trurin e ketyre njerezve). Pra, me fjale te tjera, keta njerez jane te semure. Ok!! Meqe jane te semure, ashtu si pacientet qe vuajne nga semundje te tjera mendore apo dhe fizike, dhe keta duhet te trajtohen si te tille dhe te kerkojne ndihme mjekesore dhe suportive. Po nese njerezit do fillonin te kishin terheqje seksuale ndaj kuajve apo majmuneve apo ku e di une, ti mendon se duhet te behet ligj martesa midis tyre? Prandaj s'jam dakort qe ta besh kete semundje ligj ne shoqeri, duke lejuar martesen!!!! Pse s'e bejne legale martesen midis pjesetareve imediate te familjes po e quajne krim? Sepse ashtu eshte! Dhe me fal por sot eshte bere mode te jesh gay....shef fiku fikun e piqet, sidomos kur jeton ne nje shoqeri te tille, si psh. qytetet e medhaja si Miami etj.

Dhe nga ana teologjike, s'besoj se ka fe qe e pranon kete lloj sjelljeje sepse eshte jashte normave njerezore. Dhe premtohet ne librat fetare se DIKUSH QE KALON CAQET NJEREZORE, VEC SEMUNDJE DO VIJNE NGA KETO. Dhe eshte e vertete. Puna me ka bere te shikoj shume homoseksuale dhe kane lloj lloj semundjesh qe s'ta pret mendja...semundje te pasherueshme qe i cojne drejt vdekjes se paevitueshme.

Per mendimin tim, gay/lesbian eshte ceshtje zgjedhjeje ne jete dhe eshte ceshtje karakteri. Nese dikush ka karakter te forte, do jete ne gjendje te mposhte instinktet negative. Dhe njeriu duhet te mesoje caqet e tijjjjjjjjjj!

Me respekt dhe me fal nese te lendova
    Miss Congeniality....
    Une nuk kam perse te ndihem i fyer....Une nuk jam nje njeri qe kerkon simpati apo te bashkoje njerezit pas vetes vet...Nqs une kam nevoje per dicka ajo eshte zbulimi dhe shpjegimi i gjerave drejt...Une nuk ushqej e as profesoj iluzione... por vetem te tregoj sesa te vonuar njerezit jane ne mentalitetin e tyre dhe si pasoje gjithshka qe sillet rrotull jetes...Ajo qe the ti eshte normale per biseksualet..hetero dhe transseksualet... por fjala eshte te orientimi seksual...C`fare shtyn njerezit te mendojne me shume per te njejten gjini dhe pse kalojne ne fantazi??Strukturat e trurit konfigurohen nga orientimi seksual apo ky i fundit konfiguron ate?? Flasim per nje moshe teper delikate kur gjerat shpeshere behen ne menyre jo koshiente...Flasim per femije qe nuk komunikojne me prinderit per gjera kaq delikate...Homoseksualizmi eshte latent dhe i pazbuluar te te gjithe ne....dhe sic thashe eshte zhvillimi dhe normat a shoqerise qe caktojne fatet e secilit....A ke pyetur veten ndonjehere se ti mund te ishe ndryshe??Jo nga ana seksuale por ne ane te tjera...
    Miss Congeniality une kam respekt per ty dhe nuk mendoj qe ti je mendjeshkurter por nje njeri qe thote ate qe mendon...Une nuk mund te kerkoj ndryshime kur aftesite per te kuptuar mungojne...Pra ti mendon qe kjo eshte "relational"...kjo eshte nje avenue...por une nuk kam studiuar nje rast..nje homoseksual apo transgender apo panseksual...Nejse me vone si dihet mund te bisedoj me richard chamberlein e shkret qe eshte homoseksual...ose plot te tjere por kam kundershtime me historite e tyre...megjithse eshte the same path drejt prehomoseksualizmit...Hormonet jane nje mjet qe ploteson nevojat dhe ato kane ndikimin e tyre negativ por jo se ato jane vendimtar...Patjeter qe lirimi i dopamines do te kete efektet e veta duke bere terheqes objektin dhe stimulon vizionet..Pra atehere kemi hiperseksualitet apo promiscuity...dhe eshte kompulsiv...Pra komunikimi me prinderit eshte e rendesishme qe te parandalohet...Ka lloj lloj krizash identiteti...ajo gjinore..ajo seksuale dhe ajo e personalitetit...e le te mos harrojme kufirin e personalitetit qe mund te ndikoje ndjeshem ne nje njeri sesi vepron e sillet..Mund te kesh dhe skizofreni ne raste te rralla me halucinacione por keta njerez nuk gjejne dot sherim...Keta njerez jetojne me kete krize per gjithe jeten ...dhe nganjehere mund te kete episode qe te funksionojne ne rregull...Lere tani mos ngaterro "bestiality" me homoseksualizmin...diferencat jane te medha...Jane dy njerez qe kane lidhje spirituale dhe ndajne shume gjera me njeri tjetrin sic ndajne heteroseksualet... Kush po pyet per Vatikanin apo fete e tjera??Nqs ju niseni me mendimet e tyre jeni shume larg botes reale dhe akoma me larg zgjidhjes....A ka ndonje homoseksual qe do te jete homoseksual?? Po ka edhe s`ka...
    James Dean qe ishte heteroseksual kishte qejf te provonte homoseksualizmin dhe tha qe nuk do te jetoje me nje dore te lidhur pas shpines....Orientimi seksual ndryshon disi ose komplet ne faza te ndryshme te jetes por ne po harrojme ata qe jane homoseksualet e vertet...prandaj ne nuk duhet te imponojme atyre jeten tone...Ne te njejten kohe ne te perpiqemi te ndihmojme ata qe duan te dalin nga kjo gracke...pra ne as afrojme zgjidhje por as i lejme keta njerez te jetojne jeten e tyre... C`fare eshte kjo?Po eshte si nje denim me jete per shume...dhe ne mbulojme paaftesite tona por edhe jemi kundra....
    Orientimi seksual nuk eshte zgjedhje por akti po...Tani si mund te ndalosh instiktet negative kur eshte jashte kontrollit...Nje femre i bien te fiket kur se kontrollon dot veten per seks...C`fare duhet bere??Te behesh eunuk??Kastrim ??Te behesh femer??Te ndalesh hormonet??C`do gje eshte ne tavoline por mungon zgjidhja e sakte...Une nuk mbeshtes homoseksualizmin por une kuptoj qe me keta njerez duhet treguar dashuria njerezore...
    Pse pak jane heteroseksualet me side apo chlamidia...apo std etj??Njeriu duhet te jetoje jeten e vet por nqs ai/ajo sheh pengesa atehere duhet qe keto pengesa te luftohen....dhe ne ti ndihmojme ata...Jam dakort me ty por karakteri nuk eshte gjithshka sepse jeta ne fund te fundit eshte e jotja....por eshte nje lufte qe po sfidon te tere njerzimin...dhe jo vetem kjo por shume semundje te tjera....Sa zemra njerezish jane vrare...sa lot jane derdhur e akoma ne nuk po ndergjegjesohemi...Kjo ishte dhe eshte jeta per disa....per shume ata qe dhane e nuk moren gje mbrapsht...

Anėtarėsuar
    02-05-2003
    Vendndodhja
    QHC
    Postime
    417
    S'ka lezet,
    Faleminderit per respektin qe keni ndaj meje; ai eshte reciprok.
    Megjithate, pamvaresisht nga argumentet e tua, une prape mbaj pozicionin tim fillestar....dmth, qe 1) ky ligj NUK duhet te kaloje ne aplikim sepse ka konsekuenca negative per personin dhe shoqerine dhe se 2)homoseksualiteti eshte dicka jashte normave njerezore qe s'duhet inkurajuar (quaje semundje apo c'te duash).

Ne nuk mund t'ia mbushim mendjen njeri tjetrit sepse nese dicka kam mesuar nga jeta kjo eshte se ne s'mund t'i ndryshojme njerezit sepse kemi mendje INDIVIDUALE dhe e shohim nga kendveshtrime te ndryshme.
    Prandaj, s'kam c'te them tjeter. Terhiqem nga debati!

Me respekt,
    p.s. s'e kuptoj pse e quan fene te prapambetur kur ajo e ndihmon njeriun te qendroje brenda natyres se tij! Mendon se homoseksualiteti eshte modernizim kur ai e con njeriun drejt instinkteve te pakontrolluara animalistike?

Anėtarėsuar
    29-01-2004
    Vendndodhja
    Michigan USA
    Postime
    129
    Miss Congeniality...
    Kur une shikoja lulen dhe "islam" poshte... truri im jo vetem nuk e pelqente por sikur paraprinte te identifikonte ty...Ndersa kur ti e hoqe....une ndjeva embelsi me lulen dhe fjalet e tuaja...C`fare ti besh trurit??Shume gjera qe ti thua jane te drejta dhe une vete i pranoj...por mos te harrojme se ti je rritur komplet ndryshe...

Anėtarėsuar
    02-05-2003
    Vendndodhja
    QHC
    Postime
    417
    S'ka lezet,

Une i kisha premtuar vetes te mos shkruaja me ne kete teme sepse fjalen time e kisha thene por dicka desha te shtoja...

Cdo njeri ka preferenca personale per nje aresye apo tjeter; psh. ca jane republikane, ca demokrate, ca deshirojne ta kalojne jeten ne Amerika e ca ne Shqiperi. Disave u pelqen te hane cereal per mengjes e dikush tjeter pelqen toast and scrambled eggs. Po ashtu, dikush deshiron te jete mysliman apo kristian apo dhe buddist per te mirat qe shikojne ne keto fe.

Une jam myslimane dhe jam krenare per kete; ashtu sic jam krenare dhe qe jam shqiptare. Pse une e kam hequr ate titull nga profili im, kjo nuk e ndryshon identitetin tim; nuk ndryshon njeriun brenda meje; as dhe dashurine qe kam per ate fe.

Kur thua qe jam rritur komplet ndryshe, une jam rritur si gjithe shqiptaret e tjere dhe deri sa erdhi demokracia s'e kisha degjuar ndonjehere termin "homoseksualitet." Dhe megjithese jam tolerante ndaj ceshtjeve te ndryshme, nga ajo qe kam lexuar dhe pare ku i con njerezit homoseksualiteti, i jap te drejte fese qe e ndalon.

Mua feja s'me ka bere kjo qe jam; mua jeta dhe eksperiencat e mia por me shume te njerezve te tjere, me kane bere te besoj ne fene Islame. Kam pare shume, kam analizuar shume, dhe pa mbajtur krah (dmth. s'i kam dhene te drejte deshires sime kur s'e kam pasur te drejte) kam arritur ne konkluzionin qe ato qe feja thote jane te drejta.

Tani, ky bashkebisedim mund te shkoje gjate por "The Distinguished Gentleman" me Eddie Murphy is on TV dhe po me terheq

Peace to You!
    p.s. mos e gjyko fene nga njerezit qe mund te kesh takuar; gjykoje per vlerat qe te ofron dhe gjithmone te rrime shtrember e te flasim drejt!

Anėtarėsuar
    29-01-2004
    Vendndodhja
    Michigan USA
    Postime
    129
    Se kuptove shembullin qe te dhashe....Nejse ku e kane burimin preferencat personale??Nqs shqiptaret jane rritur te gjithe njesoj atehere qendrimet e tyre jane more predictable me disa diferenca te vogla...A`s eshte kjo nje disavantazh??Sa per fete atyre do tu skadoje koha se njeriu do ndryshoje mardheniet zot-njeri dhe do te jete me teper i pavarur ne mendim...Edhe une se mohoj qe kam vlera konservative dhe kjo eshte afermendsh per shoqerine qe beja pjese....Me fal nqs te jam dukur si prepotent..arrogant...

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    28-01-2004
    Vendndodhja
    diku
    Postime
    1,545
    martesa midis homove .....eshte nje ceshtje qe nuk duhet akoma edhe te diskutohet ,,,,eshte cmenduri ......duhej te dilte nje ligj qe te konsideroheshin homot si te [ paafte ]]ne shoqeri dhe duhet te mbylleshin ne azile posacerisht per ta dhe te kuroheshin si te semure psikike ,,,,,,duhet patjerter te eliminohet nje fenomen i tille pasi sjell ne prishje te races njerezore dhe inkurajon te tjera gjera shkateruese per shoqerine e cdo vendi ,,,,,,une e denoj nje gje te tille ......miratoj bushin dhe shpresoj te behet nje gje e tille edhe ne europe ......

Perjashtuar nga Mod. Maska e Klevis2000
    Anėtarėsuar
    21-02-2003
    Vendndodhja
    Ne jeten reale
    Postime
    1,120
    SAN FRANCISKO, QINDRA HOMOSEKSUALE MARTOHEN NE DITEN E TE DASHURUARVE

Qindra homoseksuale kane vershuar ne San Francisko per t’u martuar, pasi kryetari i bashkise se ketij qyteti ka hequr vendimin qe ndalon martesat e personave te te njejtit seks. Te paret ne rradhe per t’u martuar ishin Fils Laion 79 vjec dhe Del Martin 83 vjec te cilet ne diten e te dashuruarve festoje edhe 51 vjetorin e bashkejeteses.

[B]Keto do ta rregullojne boten dhe do sjellin liri ne irak.

Postuar mė parė nga
    Te them te drejten kur degjoj keto lloj martesash mua me vjen te vjell vrere.Me vjen ti ve nje bombe atomike te gjith atyre vendeve qe i kan ber si ligjore keto martesa.
    Tani a nuk ju duket juve se po afron dhe fundi i botes????
    "Alkaida" (lol) rri ti moj mos na ben lufte me homoseksualet se na paksohen njerzit.

O Zot ckam lexuar tek kjo tema su besoj syve qe paska shqiptare qe mbrojne homoseksualizmin.Po ku e moren kete kulture kaq shpejt mor lal .E ku thote ndonjeri ose ndonjera qe ju jeni te prapambetur e injorante.O Zot cfare tmerri keto qe se dine ceshte martesa perkufizimin e saj ceshte njeriu .Pse u kriju femra dhe mashkulli me gjini te kundert.Ceshte dashuria Ceshte seksi.Ceshte llogjika /Booooooo ku ka fjale te thuash ketu mer duhet xhelati ai ben pune te sakte dhe te shpejte.

Mos u befsha ndonje dite kryater shteti se do i bej keto sapun cfare sapuni mor ke merak te lash duart pastaj.lol Uauauauauau po me vjen per te vjelle me keto plehra dhe mendimet qe i perkrahin ato.
    Tre dite ma lini token ta qeveris ta bej parajse ne zemrat e juaja.
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga Klevis2000 : 15-02-2004 mė 10:31

~*LoSt In Ur eYeS*~
    Anėtarėsuar
    15-06-2003
    Postime
    47
    Postuar m?par?nga S`ka Lezet
    Pse jane te peshtire??Mos ke ndonji aversion seksual?Ju jeni shume konservative dhe te prapambetur... dhe keshtu nuk pritet ndonje gje e ere...pasi keni akoma per te kaluar pengesat me te zakonshme te jetes...Nqs ka njerez qe i rendojne tokes kote jane njerezit qe gjykojne nga injoranca...
    Mos je gje pede ti mo injorant se shume i mbron keta homot ike zhduku por ja ca njerez si puna jote a piece of trash qe i rendojne kesaj bote boll te dogji kaq shume aman ore me friksove me keto citime qe ben une e prapambetur ahahahhahhahah look whos talking the a f***in @* s ho** njerez qe i rendojne kesaj bote jane njerez si puna jote si nuk kane turp keta homot if larg te qofte i ewas one of them me mire te hidhesha nga ballkoni.

A-LEK-SA-NDER=1>SHUMA! Maska e ermal:j
    Anėtarėsuar
    28-04-2002
    Vendndodhja
    SHAM
    Postime
    45

POSTIM PER PUSHTAT!

HISTORIANA RREFEN ME FAKTE TE PA KUNDERSHTUESHME NESE DESHIROJME TE ANALIZOJME BEKGRAUNDIN E NJE FENOMENI........
    PASAZHET ME TE BUKURA HISTORIKE QE MUND TE BIE MBI TEMEN NE FJALE JANE STATUJAT E DY TE RINJVE TE TE NJEJTES GJINI ZBULUAR NE STILIN <LOPTHI> NE POZICJON BRINJAZI.
    NXJERRE KETO NGA FUNDI I SHTRESAVE TE HIRIT QE LA VULLKANI VEZUVIT.
    POR NESE DUHET TE KALOJME NE FAKTE ESDHE ME BINDESE SODOMA DHE GOMORRA JANE DY QYTETE QE I KAN LENE GJURMET E TYRE PO KAQ DUKSHEM.
    NDERSA AKTUALISHT MUND TE THEM VETEM KAQ:
    NESE EGZISTON NDONJE VIKTIME E PROBLEMEVE TE VETA NEUROTIKE DHE QE SIGURISHT NUK MUND TE MOS JETE VIKTIME E SHPERFYTYRIMIT MASIV TE NJERIUT TE SOTEM (NJERIU VIKTIME E RENDIT TE KONTROLLUAR PROGRAMATIKISHT SI PASOJE E KERKESAVE TE REJA PER EFIKASITET PRODUKTIV NE SHOQERI,KETO TE FUNDIT GJITHSESI IDE TE INICJUARA NGA IDEOLOGET E PARE NAZISTE DHE TE PERFEKSIONUARA ME VONE ME KALIMIN E VITEVE NGA ATA QE KETE LLOJ KULTURE E PERFTUAN SI TROFE NGA LUFTA E DYTE BOTRORE )NUK PERBEJNE GJE TJETER PERVECSE NJE NJOLLE TREGUES E SHEMBULL RRENQETHES PER GJITH ATA QE BINDSHEM E KANE ZGJEDHUR RRUGEN E TYRE NE JETE. VULGARITET BESTARD PER SHPIRTIN E CDO NJERIU QE E DO TE BUKUREN PAMVARSISHT SE PUSHTAT NE FJALE PERPIQEN TE KAMUFLOJNE NDYTESINE E VETE ME LLOJ LLOJ FRAZASH LATINE QE TEK E FUNDIT NUK JAN GJE TJETER VECSE SHPRHI PRAKTIKE E SHPERFYTYRIMIT TE TYRE HUMAN ...
    E SE FUNDI LE TE MESOJE CFARDO FTYRE E DENATYRALIZUAR SE PERFUNDIMI ME I KENAQSHEM E ME PAK I DHIMBSHEM PER TA DO TE JETE I NGJASHEM ME ATE TE STATUJES SE GJETUR NEN VEZUV!

P.S CFARDOLLOJ PERGJIGJE PER MUA DO TE KET VLEREN E KONTESTIMIT QE I BEHET NJE TE SEMURI PSIKIK PAS NJE KURE ME MJETET ENJOHURA KESHTU ME MIRE JU O TE SHPERFYTYRUAR LARGOJUNI PERBUZJES SEPSE KESHTU TE PAKTEN PERVERSITETI JUAJ NUK DO TE RAFINOHET AQ SHUME SA TE MOS NJIHNI ME VEHTEN SADO QE.MENDOJ SE KJO KA NDODHUR TASHME ME JU.

I UROJ PAQE TE GJITHE ATYRE QE PESHPERISIN MELODI ENGJEJSH NE MES TE TE VIKTIMAVE TE EPSHIT.

Faqja 4 prej 13 FillimFillim ... 23456 ... FunditFundit

Tema tė Ngjashme

1. Pėrkufizimi i dashurisė!!
    Nga Shpirt Njeriu nė forumin Nė kėrkim tė romancės
    Pėrgjigje: 234
    Postimi i Fundit: 21-05-2024, 15:09
  2. Martesa Ne Islam!!
    Nga Shpirt Njeriu nė forumin Komuniteti musliman
    Pėrgjigje: 131
    Postimi i Fundit: 08-06-2009, 13:30
  3. Thėnje tė bukura pėr dashurinė
    Nga Shpirt Njeriu nė forumin Nė kėrkim tė romancės
    Pėrgjigje: 483
    Postimi i Fundit: 20-07-2007, 09:21
  4. Nderto fort folene tende. Martesa
    Nga Kryeengjelli nė forumin Komuniteti orthodhoks
    Pėrgjigje: 2
    Postimi i Fundit: 24-04-2007, 14:05
  5. Martesa
    Nga Albo nė forumin Komuniteti orthodhoks
    Pėrgjigje: 29
    Postimi i Fundit: 08-12-2006, 10:20

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •