Close
Faqja 35 prej 51 FillimFillim ... 25333435363745 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 341 deri 350 prej 509
    i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    10-09-2004
    Postime
    2,389

Sqarim!

Citim Postuar mė parė nga Irfan
    Pershendet Xeni...

Une, nuk e kam zakon me i ngatrru muhabete kot e kot......Homseksualizmi eshte nje lloj ndjenje e njeriut,pra,pa dallim gjinije. Eshte e natyrshme,nje ndjenje qe nuk eshte normale ne bote real te njerzimit. Dhe nje gje qe nuk eshte normale une e quaj si anormal dhe semundje e njerzeve pa besim.Semundje pa sherim....!!!İlaēi i tyre eshte feja.Kjo bote eshte e till qe disa dukurit ti imponon atuomatikish,e nese nuk je ne gjendje ti largohesh,ajo te pushton....
    Ndersa,tek Vatikani,e pata fjalen pse nuk kemngul dhe t'mos i jep kunorzim fetar.Hebrejt,Sot,e kuptove apo nuk e kuptove,jan gjeneratore te se keqes.Hebrejt nuk dalin para syve te njerzeve(ne skenen e njerzimit),ata paguajn njerz per ti realizuar planet e tyre...Kete mos e harro.
    Bota,ka ardhur ne asi ngjarje,kohe qe eshte veshtire te kuptosh te verteten.

Citim Postuar mė parė nga Bekim Ismaili
    TE LUMTE PER FJALET. ROFSH I LUMTUR !

Meqe po shoh se asnjeri s'ma paski kuptu mire po u pergjigjem ne te njejtin post.

Irfan: Duhet ta dallojme faktin nga opinioni. Nese thua: Per mendimin tim pas ēeshtjes se homoseksualizmit qendronje hebrenjte, je ne rregull; ky eshte thjeshte nje opinon i yti (se sa vlere ka pune tjeter). Po nese thua: Jane pikerisht hebrenjte qe mbeshtesin homoseksualizmin, qe jane burim i ēdo te keqje etj. dhe kete e imponon si te vertete athere duhet te argumentosh sepse po e paraqet si fakt. Keshtu qe duhet te sjellesh referenca qe mbeshtesin ate qe thua. Kjo ishte e gjitha. Pse nuk sjell ndonje link a diēka tjeter?

Per sa i perket normales/anormales se homoseksualizmit, duhet te sqaroj diēka qe e kam thene lart po qe s'eshte kuptu mire. Per mendimin tim nuk eshte normale. Gjithashtu, mendoj se argumentat shkencore qe perdoren per te mbrojtur idene se HS eshte diēka normale nuk qendrojne. Ato nuk jane studime te mirefillta dhe te pranueshme por manipulime qe behen duke perdorur ate subjektivizmin e shkences (shkenca nuk eshte gjithmone objektive). Me siper kam permendur qe ka shume homoseksuale qe kane arritur te afirmohen. Kete s'e kam thene qe te tregoj se homoseksualizmi eshte normal, por per te tregu se jane pikerisht ata njerez qe me poziten qe kane mbeshtesin fuqishem idene se HS eshte normal. Nuk do jete ēudi sikur nje dite "shkenca" te na thoje se heteroseskualizmi nuk eshte normal dhe te gjithe njerezit lindin homoseksuale por me kalimin e kohes, nen presionin e shoqerise behen hetero etj. etj. (Keto jane mendime personale te gjitha...lol...)

Shpresoj qe mendimi im te mos e preke ndonjerin.

Bekim flm. per urimin. Edhe une te uroj ēdo te mire.
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga [xeni] : 17-08-2005 mė 09:00

progress Maska e BvizioN
    Anėtarėsuar
    18-03-2005
    Vendndodhja
    UK
    Postime
    3,119
    Me beri pershtypje nje dokumentar ne TV (harroj nese ish BBC 2 ,Canal 4 apo ITV,nejse) qe tregonte per nje person me moshe rreth 40'ave qe ish homoseksual dhe deshironte te kthehej ne heteroseksual ngaqe ish i pakenaqur me jeten.Pyetjes se pse deshiron te kthehesh ne heteroseksual i pergjigjej se kish deshire te krijonte familje dhe te rriste femije ashtu si shumica.Nuk shikoj asgje te keqe me homoseksualitetin thosh,thjesht kerkoj me teper nga jeta!

Vendosi te merrte pjese ne nje kurs qe drejohej nga ca te krishtere qe sipas tyre kishin mundesi te benin shnderrimin absolutish te babesueshem te nje homoseksuali ne heteroseksual.Pagesa is £700 ne jave...dhe sipas tyre mund te duhej rreth nje vit per te arritur perfundime te sukseshme! Sa ironike !! Gjithsej mund te ishin rreth 12 koka ne ate kurs (gjumica prej tyre superpasanike)

U shtrohet detyre te gjitheve te hartojne nje grafik qe paraqet me pika momentet me pozitive dhe negative ne jeten e tyre.Grafiku i ketij personit rezultone keshtu.....

"Kam lindur ne UK,mamaja afrikane dhe babai British! Babaj me ka mohuar qe ne lindje! Mamaja eshte detyruar te me dergoje ne shtepine e femijes ngaqe e kish veshtire te me rriste ne ate kohe ketu ne Britani (racizmi ish me i larte atehere) Ne moshen 5 vjeqare kam pare per here te fundit mamin e cila eshte larguar pergjithmone ne Afrike! Ne moshen 17 vjeqare kam arritur te kuptoj se jam homoseksual.Ne moshen 28 vjeqare kam marr vesh se mamaja me ka vdekur.Ne moshen 32 vjeqare kam arritur te fal babain tim.Ne moshen 37 vjecare kam arritur te kuptoj se sa i pakenaqur me jeten jam".....dhe pastaj qante!

Pas disa javesh ne kurs (i cili ish ne US) arriti te kuptoje se nje shnderrim i tille ish i paarritshem dhe vendosi te kthehej ne UK!

Gjithsecili ka te derjte te jete i lumtur! Mendoj se shume njerez e kane veshtire ta kuptojne se sa shpejt fluturon koha e jetes,dhe qdo moment qe e harxhon me paragjykime,pakenaqesi,depresion etj eshte humbje e nje dhurate te vetme qe te ka dhene natyra.Pra nese homoseksualet e ndejne veten te kenaqur me homoseksualitetin c'problem duhet te kete pjesa tjeter? Tek e fundit duhet ta kuptojme se te gjithe jemi te perkohshem ne kete bote.
    Bukuria eshte ngado, varet se nga cfare kendi e shikon.

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    10-09-2004
    Postime
    2,389
    Citim Postuar mė parė nga ZiM
    Gjithsecili ka te derjte te jete i lumtur!
    Patjeter! Ne kete rast: ti ndjehesh i lumtur duke thene qe homoseksualizmi eshte diēka normale, ndersa une duke thene qe nuk eshte normal dhe i pranueshem.

Pse u dashka te quhet paragjykim qendrimi i dikujt ndaj diēkaje si homoseksualizmi?! Nuk eshte paragjykim! Paragjykimi eshte diēka tjeter. Eshte nje opinion i pabazuar ne fakte. Ndersa per rastin konkret, faktet jane te qarta. Dhe ne baze te ketyre fakteve njerezit gjykojne se cila eshte e drejte. Disa thone qe eshte normale disa jo.

Mendoj se eshte e qarte.
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga [xeni] : 17-08-2005 mė 11:01

Shamikuqja!!! Maska e BRADYKININ
    Anėtarėsuar
    07-01-2004
    Vendndodhja
    In Constant Motion!
    Postime
    498
    Gabim teknik......
    If I Only Could....

progress Maska e BvizioN
    Anėtarėsuar
    18-03-2005
    Vendndodhja
    UK
    Postime
    3,119
    Citim Postuar mė parė nga [xeni]
    Patjeter! Ne kete rast: ti ndjehesh i lumtur duke thene qe homoseksualizmi eshte diēka normale, ndersa une duke thene qe nuk eshte normal dhe i pranueshem
    Ha ha ha

[xeni]..me duket se po gabon !Po ti kthehesh serish postes time nuk do gjikosh gjekundi ne theniet e mija se homoseksualizmi eshte dicka normale.Po edhe sikur te thoja per c'fare arsye do isha i lumtur,lol ! Ste kuptova ! Lumturia per mua ka kufinj me te gjere se shprehja e nje opinioni ne forum.Pastaj kush vendos se c'eshte normale dhe anormale ne kete rast ?A nuk eshte vete njeriu? Dhe a eshte njeriu i pagabueshem...? Sma ha mendja !

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    10-09-2004
    Postime
    2,389
    Citim Postuar mė parė nga Zeri_i_Mirdites
    Ha ha ha

[xeni]..me duket se po gabon !Po ti kthehesh serish postes time nuk do gjikosh gjekundi ne theniet e mija se homoseksualizmi eshte dicka normale.Po edhe sikur te thoja per c'fare arsye do isha i lumtur,lol ! Ste kuptova ! Lumturia per mua ka kufinj me te gjere se shprehja e nje opinioni ne forum.Pastaj kush vendos se c'eshte normale dhe anormale ne kete rast ?A nuk eshte vete njeriu? Dhe a eshte njeriu i pagabueshem...? Sma ha mendja !
    Me fal po s'po te kuptoj. Ti si thua, a eshte normal dhe i pranueshem homoseksualizmi apo jo?
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga [xeni] : 17-08-2005 mė 11:38 Arsyeja: gabim :D

bubbly
    Anėtarėsuar
    05-05-2003
    Vendndodhja
    USA
    Postime
    13,657
    I pranueshem eshte posi Jo .

Uaa kjo ku iken te drejtat e njeriut ?

Njerez jane dhe ato .. sepse u linden ashtu skane faj . .cdo njeriu mund ti ndodh dhe nuk shoh ndonje problem te madh ne lidhje me martesen e tyre . Kurse per adoptim femijesh eshte problem dicka komplet ndryshe .

Perderisa nuk " infektojne " njeri nuk jane dem per mua personalisht .
    Music to my heart that's what you are, a song that goes on and on.....

progress Maska e BvizioN
    Anėtarėsuar
    18-03-2005
    Vendndodhja
    UK
    Postime
    3,119
    Citim Postuar mė parė nga [xeni]
    Me fal po s'po te kuptoj. Ti si thua, a eshte normal dhe i pranueshem homoseksualizmi apo jo?
    Ja,ta them une qe ta kuptosh!
    Per mendimin tim eshte normal vetem nese personi qe eshte homoseksual ndjehet normal dhe nuk e manifeston ne ambijente te padeshirueshme (mes njerezve qe nuk dnjehen te kenaqur me homoseksualitetin)

Eshte jo normale nese personi qe eshte homoseksual e vuan mentalisht kete veqori dhe eshte i pakenaqur me jeten.

Personalisht mua nuk do me intersosonte seksualiteti i njerezve dhe c'fare bejne njerezit ne dhomat e tyre te fjetjes apo ne ambientet e tyre private,qofshin keta njerez gay po njerez hetroseksual.

Besoj se njeriu gjykohet nga personaliteti dhe jo nga seksi !

Shamikuqja!!! Maska e BRADYKININ
    Anėtarėsuar
    07-01-2004
    Vendndodhja
    In Constant Motion!
    Postime
    498
    Sipas teorise se "Te Drejtat e Njeriut" i bie qe maredheniet baba/vajze, gjyshe/nip, njeri/kafshe etj. te konsiderohen mese normale. Ku mbaron e drejta e cdo individi qe te drejtat e shoqerise mos cenohen (semundje, degjenerim etj)?

Secili nga ne eshte pjesetar i shoqerise njerezore dhe me veprimet individuale disi diktojme timonin e se ardhmes. Ka ligje qe DUHET te respektohen per mbarevajtjen e jetes. Prandaj s'eshte se keta njerez po i bejne keq vec vetes se tyre....ne menyre indirekte na bejne keq secilit nga ne.

ehhh, s'do mbaroje kurre kjo teme....
    If I Only Could....

bubbly
    Anėtarėsuar
    05-05-2003
    Vendndodhja
    USA
    Postime
    13,657
    Cfare te keqe do te beje ty Bradykinin ?
    Nje homo nuk ta ngjit dot ty virusin ?

Ti nese ke lind Hetero , ashtu do vdesesh ..
    Faji i tyre eshte qe kur lindin hormonet i kishin me shume femerore se mashkullore dhe anajsjelltas ? , e pse duhet ta vuajne gjithe jetes ,, sepse ty ste duket normale ????

Kurse nje ato marredheniet baba/femije .. etc etc qe permende si mund ti futesh te te drejtat e njeriut ? ku aty abuzohen ?

Po ti shikosh me vemendje nje pjese e madhe e homove jane njerez me zemer te madhe , intelektuale dhe te zgjuar ( nuk flas per njerez te degjeneruar fare , se si homo ke dhe hetero me shumice )
    Une kam njohur njerez te tille , meshkuj dhe eshte gjynah qe ti diskriminosh per dicka qe ato vete se kishin ne dore ...

Behuni me open-minded .. cfare do thonit sikur femija juaj nje dite me diell tju thote Jam gay ? Apo do ta mohonit gjakun tuaj ?

Nejse mendimi im personal , sja imponoj askujt .
    Music to my heart that's what you are, a song that goes on and on.....

Faqja 35 prej 51 FillimFillim ... 25333435363745 ... FunditFundit

Tema tė Ngjashme

1. Pėrkufizimi i dashurisė!!
    Nga Shpirt Njeriu nė forumin Nė kėrkim tė romancės
    Pėrgjigje: 234
    Postimi i Fundit: 21-05-2024, 15:09
  2. Martesa Ne Islam!!
    Nga Shpirt Njeriu nė forumin Komuniteti musliman
    Pėrgjigje: 131
    Postimi i Fundit: 08-06-2009, 13:30
  3. Thėnje tė bukura pėr dashurinė
    Nga Shpirt Njeriu nė forumin Nė kėrkim tė romancės
    Pėrgjigje: 483
    Postimi i Fundit: 20-07-2007, 09:21
  4. Nderto fort folene tende. Martesa
    Nga Kryeengjelli nė forumin Komuniteti orthodhoks
    Pėrgjigje: 2
    Postimi i Fundit: 24-04-2007, 14:05
  5. Martesa
    Nga Albo nė forumin Komuniteti orthodhoks
    Pėrgjigje: 29
    Postimi i Fundit: 08-12-2006, 10:20

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •