Close
Faqja 28 prej 51 FillimFillim ... 18262728293038 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 271 deri 280 prej 509
    i/e regjistruar Maska e Bekim Ismaili
    Anėtarėsuar
    09-09-2002
    Vendndodhja
    tetove
    Postime
    210
    Sa Per Fillim Mbeshtetuni Ne Masken T'ime Dhe Krahasoni Me Simboliken E Lojrave Olimpike Qe E Keni Me Poshte.
    Fotografitė e Bashkėngjitura Fotografitė e Bashkėngjitura  
    -Nga vij une? -Ku gjendem une? -Ku shkoj une? -Kush jam une? -Kush dua te jem une? ...

Anėtarėsuar
    09-09-2002
    Vendndodhja
    tetove
    Postime
    210

Ku janė gejėt nė lojėrat e fundit olimpike

Ku janė gejėt nė lojėrat e fundit olimpike

Lojėrat olimpike janė njė ngjarje e rėndėsishėme me karakter botėror, qė nxisin imagjinatėn e ēdo sportdashėsi. Njė kureshtar do tė donte tė dinte se kur kanė filluar kėto lojėra dhe ēfarė karakteri kanė pasur mė parė. Po t’i kthehemi historisė sė kėtyre lojėrave do tė gjejme fakte nga mė interesantet.

Lojėrat olimpike pėr herė tė parė janė mbajtur nė vitin 776 P.E.S dhe janė festuar ēdo 4 vjet nė vendin antik tė quajtur Olimpia deri nė vitin 393 E.S. Nė kohėrat moderne lojėrat olimpike kanė rifilluar nė Athinė nė vitin 1896 dhe tani nė gushtin e kėtij viti janė kthyer pėrsėri nė “shtėpi” me njė spektakėl madhėshtorė tė sportit dhe kulturės.

Kėto janė vetėm disa data qė mund tė na japin idenė e lashtėsisė sė kėtyre lojėrave dhe rrugėtimit tė tyre nepėr botė: nga Greqia anitke, pėr t’u kthyer sėrish nė folenė e tyre – Greqinė moderne. Natyrisht, kėto lojėra edhe sot kanė karakterin zbavitės edhe garues, siē mund ta kenė pasur edhe atėherė kur patėn filluar; por, gjėja mė intriguese pėr njė pasionant tė kėtyre lojėrave ėshtė tė zbulosh misterin e karakterit tė kėtyre lojėrave nė kohėrat e lashta.

Ēka i dallon lojėrat olimpike moderne nga ato tė Greqisė sė lashtė? Sot mungesa e vizibilitetit publik te gay-ve nė Athinė ėshtė gjė shume ironike, duke marrė parasysh se lojėrat origjinale olimpike, tė cilat datojnė para afėr 3000 vjetėve, ishin njė nga format e para tė ahengjeve tė komunitetit gay tė asaj kohe. Tė gjithė sė bashku, atletėt dhe spektatorėt ishin meshkuj dhe pėrfshiheshin nė afera tė ndryshme seksuale. Duhet ditur edhe njė gjė: atletėt garonin lakuriq. Kulti i trupit mbizotėronte nė atė kohė dhe grekėt ndjeheshin kėndshėm nė shoqėrinė me meshkujt qė ishin nė lidhje homoseksuale. Atletėt tėrė ditėn ia kushtonin ushtrimeve dhe ishin tė famshmit e ditės.

Kėtė vit, nė kėto lojėra olimpike verore marrin pjese 10.500 atletė nga 199 shtete. Nė mesin e tė gjithė kėtyre, vetėm 9 atletė janė deklaruar haptas gay. Kėshtu, edhe njė herė po vėrtetohet se sporti mbetet ambienti i fundit i mbyllur pėr komunitetin gay nė kėtė jetė bashkėkohore.

Kėta nėntė persona janė: Robert Dover (kalorės nga SHBA); Guenter Seidel (ekipi amerikan i kalorėsve), Carl Hester (ekipi britanik i ushtrimit tė kuajve), Rob Newton (Vrapues britanik nė garat me pengesa); tenistja Amelie Mauresmo dhe Martina Navratilova, notuesi Holandez Johan Kenkhuis (i cili ėshtė deklaruar gay nė fillim tė kėtij viti), biciklistja gjerman Judith Arndt dhe skermistja gjermane Imke Duplitzer. Nė lojėrat olimpike nė Sidnej tė vitit 2000 ishin shtatė gay haptazi tė deklaruar.

Notuesi Johan Kenkhuis dhe tre anėtarė tė tjerė tė ekipit nga Holanda fituan medalen e argjendtė nė stafetėn pėr meshkuj 4x100 me stil tė lirė. Biciklistja Judith Arndt nga Gjermania ka fituar medaljen e argjendtė nė garat pėr femra.

Vlen tė theksohet qė kėta nėntė persona janė tė vetmit gay tė deklaruar publikisht; ndėrkaq qė mund tė ketė tė tjerė tė cilėt janė “out” te kolegėt e tyre ose brenda sportit tė tyre (Dover ka thėnė se gejėt janė shumė vizibil nė sportin e tij), por ende nuk kanė arritur nė radarin e mediave.

Matematika dhe logjika e thjeshtė tė jep idenė se shumė mė shumė gay dhe lezbike janė duke marr pjesė nė kėto lojėra olimpike. Nėse 10% e atletėve janė gay, do tė thotė se janė diku 1000 persona. Shumė? Tė provojmė me 5%, qė jep numrin prej 500. Prapė shumė? OK, njė pėrqind jep prap 100 persona. Madje, nėse mirret gjysma e njė pėrqindėshit po mbeten 50 atletė qė mund tė jenė gay ose lezbike. Paramendoni vėmendjen e publikut sikur 50 atletė tė mbanin njė konferencė pėr shtyp nė Athinė dhe tė deklarohen pėr identitetin e tyre sexual.

Nė vitin 2002 vrapuesi nė 800 metra i SHBA-ve Derrick Peterson e tėrhoqi vėrejtjen kur pat deklaruar pėr revistėn “Genre”, “I urrej vlerėsimet. Nuk mė intereson ēka mendojnė njerėzit lidhur me seksualitetin tim. Mė pėlqejnė meshkujt dhe femrat. Njė gjė do ta them me siguri, definitivisht nuk jam heteroseksual!”. Disa javė pas publikimit tė artikullit, Petersoni e kundėrshtoi deklarimin e tij, duke thėnė se nuk ėshtė gay dhe duke e shpreh dashurinė pėr dashnoren e tij. Komentet e tij se ka qene nė lidhje intime me mashkull I arsyetoi se ajo ishte vetėm njė “fazė eksperimentale”. Gay? Streight? Apo mė mire as gay as streight por konfuz.

Historia e ka bėrė qė pozita momentale e kėtyre aferave tė jetė shume depresive. Vrapuesi britanik ne garat me pengesa Neėtoni, ka deklaruar nė Instinct magazine, “Nuk njoh ndonjė atlet tjetėr gay”. Ai ka qortuar natyrėn e tė fshehurit nė sport, duke ia ngarkuar vetinė e stigmės. “Ėshtė viti 2004 pėr hirė tė zotit. Unė nuk trajtohem mė ndryshe, atletėt e tjerė duhet tė gjejnė inspirimin nė mua”.

Arsyeja pse atletėt rrijnė tė fshehur nė sport: frika nga reaksioneve te kolegėve tė ekipit, menaxhmentit dhe adhuruesve, frika nga humbja e sponsorėve dhe frika e pėrgjithshme e izolimit apo largimit kur mendjet e mbyllura kanė nevojė tė kenė sukses. Kjo situatė do tė qėndrojė e tillė deri sa mė shumė atletė tė deklarohen haptazi.

Lojėrat olimpike nė fillet e tyre kanė pasur karakter gay, kėshtuqė gejėve tė Athinės 2004 nuk duhet t’u vijė turp dhe tė fshehin indentitetin seksual. Pėrkundrazi, ata do tė duhej tė ishin krenarė pėr njė gjė tė tillė, siē kanė qenė kranarė kolegėt e tyre tė lashtė – nismėtarėt gay tė lojėrave olimpike.
    -Nga vij une? -Ku gjendem une? -Ku shkoj une? -Kush jam une? -Kush dua te jem une? ...

Anėtarėsuar
    09-09-2002
    Vendndodhja
    tetove
    Postime
    210
    po patet ndonje mendim apo ide ne lidhje me ate se perse Zoti se pari mashkull e krijoi njeriun e pare e jo femer,pra perse e krijoi Ademin a.s. apo Adamin e pse jo Haven a.s. ose Even ,por Haven e krijoi nga briri i Ademit a.s.???

dhe mund te thuani dicka ne lidhje me ate se cfar kane menduar Ademi dhe Eva passi kane patur seksin e pare ata te dy ?

sigurisht se pergjigjia do te jet keshtu:
    pasi Ademi dhe Eva me deshiren e Zotit ne forme denimi ndaj Ademit dhe Haves Allahu i denoi ato duke i nxjerur nga Parajsa ne Toke. ato ne toke filluan jeten e tyre mes gjithash edhe si bashkeshorte. sipas fjales popullore "cdo gje ka heren e pare" edhe tek ato ka patur heren e pare per seks mes tyre. ...pasi perfunduan me kete fenomen qe Zoti ia dhuroi njerezise qe nga Ademi e deri me sot, Ata njeri ne njeren ae e tjetri ne anen tjeter u mbeshteten dhe duke shiquar yjet lart ne qiell mendonin me vete: oh sa mir qenka kjo pune,...sikur te kisha nje mashkull do ta kisha bere te njejten dhe me te. njejte mendonte dhe Hava :sikur ta ekzistonte dhe nje femer ne kete bote te njejten gje do ta kisha bere dhe me te. por asnjeri prej tyre nuk ia shprehu njeritjetrit kete ndienje,dhe prej ateher e deri me sot kjo gje ka mbetur si nje ndienje e fsheht dhe e pa kuptueshme per disa trashigimtar te njerezve te mare ne kete bote.

do te mendoni se kjo eshte vetem nje legjende apo nje peralle apo nje kuriozitet,apo nje ddicka per te qeshur dhe nuk eshte e rendesishe ? mendoni pak,analizoni dhe shkruanie mendiomin tuaj.

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    19-06-2004
    Postime
    6,069

Ana tjeter e medaljes eshte abuzimi.

Citim Postuar mė parė nga Bekim Ismaili
    po patet ndonje mendim apo ide ne lidhje me ate se perse Zoti se pari mashkull e krijoi njeriun e pare e jo femer,pra perse e krijoi Ademin a.s. apo Adamin e pse jo Haven a.s. ose Even ,por Haven e krijoi nga briri i Ademit a.s.???

dhe mund te thuani dicka ne lidhje me ate se cfar kane menduar Ademi dhe Eva passi kane patur seksin e pare ata te dy ?

sigurisht se pergjigjia do te jet keshtu:
    pasi Ademi dhe Eva me deshiren e Zotit ne forme denimi ndaj Ademit dhe Haves Allahu i denoi ato duke i nxjerur nga Parajsa ne Toke. ato ne toke filluan jeten e tyre mes gjithash edhe si bashkeshorte. sipas fjales popullore "cdo gje ka heren e pare" edhe tek ato ka patur heren e pare per seks mes tyre. ...pasi perfunduan me kete fenomen qe Zoti ia dhuroi njerezise qe nga Ademi e deri me sot, Ata njeri ne njeren ae e tjetri ne anen tjeter u mbeshteten dhe duke shiquar yjet lart ne qiell mendonin me vete: oh sa mir qenka kjo pune,...sikur te kisha nje mashkull do ta kisha bere te njejten dhe me te. njejte mendonte dhe Hava :sikur ta ekzistonte dhe nje femer ne kete bote te njejten gje do ta kisha bere dhe me te. por asnjeri prej tyre nuk ia shprehu njeritjetrit kete ndienje,dhe prej ateher e deri me sot kjo gje ka mbetur si nje ndienje e fsheht dhe e pa kuptueshme per disa trashigimtar te njerezve te mare ne kete bote.

do te mendoni se kjo eshte vetem nje legjende apo nje peralle apo nje kuriozitet,apo nje ddicka per te qeshur dhe nuk eshte e rendesishe ? mendoni pak,analizoni dhe shkruanie mendiomin tuaj.

Nese pederastet nuk jane te semure atehere une nuk shoh asnje arsye qe
    psikopatet te quhen ashtu (normale), kur ne te dyja rastet anormaliteti vjen nga
    genetika (hiq rastet e traumave). Pedarastia dhe lesbizmi eshte pjese e njerezimit si semundje, morale.

Liri - demokraci nuk do te thote degjenerim dhe te thuash e zeza dhe bardha
    jane njesoj duke quajtur pederastet normal sikurse nuk do te thote qe mbi
    ato te shtrojme dhune fizike apo psikike. Ato jane thjesht te semure.

Edhe ne nje hap me shume drejt perparimit drejt dijes njeriu do kuptoje qe :

1. Nuk ka evolucion,ose kalim nga nje specie ne nje tjeter por vetem pershtatje
    te mjedisit brenda tolerances se species .

2. Ne momentin qe duam te ndryshojme natyren duke i kapercyer kufijte e saj
    dhe jo ta shfrytezojme ate ashtu sic eshte, ne jemi te humbur.
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga ATMAN : 11-11-2004 mė 12:25

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    19-06-2004
    Postime
    6,069

Homoseksuale latent

Nje shoqja ime ne tirane me fliste shpesh per sikletin e te shoqit qe kish filluar te vinte vone naten, pasi rrinte ore te tera me burrat kolege. Histori e vjeter
    kjo e burrave , qe parapelqejne te kalojne ore te tera ne shoqerine e alkolit dhe te mikut te zemres, ndersa ne shtepi presin ato qeniet femra te zvetenuara
    dhe femijet kokoroc qe i zen gjumi para se te takojne prindin perkates, cfare shoqerie eshte kjo e jona qe ka simbol ndenjien e burrave me burra dhe grave me gra?Te vetmin shpjegim qe i jap ketij soj morali, eshte ai i nje seksualiteti te frustruar dhe te nje homoseksualizmi latent nder njerez . Nuk di
    si ta shpjegoj kenaqesine e ndenjies per ore pafund perballe qenieve te te njejtit seks, ndersa ne mendje hipin avujt e alkoolit, pervese po te marr parasysh
    ate homoseksualizem te fshehur te shoqerise , krize e vertete morali eshte kjo qe po ndodh para syve tane, nuk ka shpjegim tjeter .
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga ATMAN : 11-11-2004 mė 12:27

......................... Maska e Pogradecari
    Anėtarėsuar
    15-10-2002
    Vendndodhja
    a
    Postime
    540
    Citim Postuar mė parė nga Albo
    Kohet e fundit, nje nder axhendat e diskutimit te botes se qyteteruar eshte edhe debati nese homoseksualet duhet te kene te drejten e nje martese ligjore sic e gezojne edhe heteroseksualet. Ky debat ka marre ngjyrime ligjore, politike e deri fetare. Nje gjykates ne Kanada i ka njohur te drejten e marteses nje cifti homoseksual duke hapur keshtu debatin ligjor. Presidenti amerikan Bush dje ka dale perpara mediave per te shprehur mendimin e tij te prere kunder njohjes se kerkeses se homoseksualeve per nje martese civile. Bile ai shkoi deri atje sa kerkoi nje amendament ne kushtetuten amerikane qe tu ndaloje homoseksualeve lidhjen martesore ligjore duke e perkufizuar martesen si lidhjen e nje femre me nje mashkull. Bush hapi debatin politik. Kurse sot, Papa ne Vatikan leshoi nje deklarate te formes se prere ku u bente thirrje te gjithe politikaneve qe i perkasin besimit katolik qe te mos lejojne shkaterrimin e ritualit te krishtere te marteses.

Cili eshte mendimi juaj ne kete debat?

edhe mua dikush me pyeti c'mendon per lesbiet dhe pedrot
    dhe iu pergjigja
    Nuk mendoj fare

R[love]ution Maska e Hyllien
    Anėtarėsuar
    28-11-2003
    Vendndodhja
    Mobil Ave.
    Postime
    7,708
    I paskemi punet ne terezi ne Shqiptaret qe merremi me shqyrtimin e Homoseksualeve ne bote. Megjithate qeveria shqiptare eshte ne nje pozicion shume te volitshem miratimi te cdo gjeje, mjafton te kesh materialin e duhur per ti joshur te babziturit.
    "The true history of mankind will be written only when Albanians participate in it's writing." -ML

Ikon-thyes Maska e Qafir Arnaut
    Anėtarėsuar
    27-07-2002
    Vendndodhja
    Shum po shndrit aj Diell, e pak po nxeh
    Postime
    1,542
    Bekim Ismaili,

Besoj se edhe vete e kupton kotesine e kesaj fushate 'sensibilizimi' qe ke nderrmare. Hiq dore e mos na e peshtiros me shume se c'duhet sojin tend analo-centrik... Te guxosh te thuash qe cdo mashkull paska tendenca homoseksuale tregon qe ti e ke nje derrase mangut.

Kohė me ty Maska e Pog17
    Anėtarėsuar
    30-08-2004
    Postime
    74
    Ku je futur Adolf Hitler ku je? Hajde beju derman ketyre pederasteve se lan nam
    To repeat what others have said, requires education; to challenge it, requires brains.

i/e regjistruar Maska e Xhemis
    Anėtarėsuar
    17-11-2003
    Vendndodhja
    Iliri
    Postime
    1,430
    Bekim Ismaili me duket se ti ske bere ndonjehere bilogji ne shkolle.

Shikoji poak gjerat si fuskinojne sot ne bote mashkull femer duke filluar nga vidat , kafshet , pjalmet, bimet e cdo gje tjeter.Shikoje pak mynyren se si Zoti e ka ndertuar trupin e femres eshte me terheqes .Nuk e shikon konstruktin femneror , syte vetullat, floket , gushen, ballkonin, kembet etj vertet te jep pershtypjen se kjo mrekulli eshte magnetike dhe te terhek ty si nje magnet me pol te kundert.Si ka mundesi te terhiqen dy mganete me pole te njejte.Ska se si vetem kur i lidh me force ose kur njerit i ka ik tepeleku dhe ka dale nga orbita e tij.Turp per ju homot tani sdo kishte me njerez ne bote po te mendonin te gjithe se ty.Prandaj shiko se ndoshta s'ke kohe te kthehesh ne orbiten tende para se te fusin ne arkivol grash.
    Celesi i Parajses:Ska hyjni tjeter pervec Zotit, dhe se Jezusi dhe Muhamedi a.s jane profetet e Tij.

Faqja 28 prej 51 FillimFillim ... 18262728293038 ... FunditFundit

Tema tė Ngjashme

1. Pėrkufizimi i dashurisė!!
    Nga Shpirt Njeriu nė forumin Nė kėrkim tė romancės
    Pėrgjigje: 234
    Postimi i Fundit: 21-05-2024, 15:09
  2. Martesa Ne Islam!!
    Nga Shpirt Njeriu nė forumin Komuniteti musliman
    Pėrgjigje: 131
    Postimi i Fundit: 08-06-2009, 13:30
  3. Thėnje tė bukura pėr dashurinė
    Nga Shpirt Njeriu nė forumin Nė kėrkim tė romancės
    Pėrgjigje: 483
    Postimi i Fundit: 20-07-2007, 09:21
  4. Nderto fort folene tende. Martesa
    Nga Kryeengjelli nė forumin Komuniteti orthodhoks
    Pėrgjigje: 2
    Postimi i Fundit: 24-04-2007, 14:05
  5. Martesa
    Nga Albo nė forumin Komuniteti orthodhoks
    Pėrgjigje: 29
    Postimi i Fundit: 08-12-2006, 10:20

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •