PAVIA (31 Korrik) - Një emigrant shqiptar në Itali i pret kokën bashkëombasit e tij dhe plagos rëndë me armë të ftohtë punëdhënësin italian, i cili kishte kaluar për t'i marrë. Ngjarja e rëndë ka ndodhur sot në mëngjes në një provincë të Pavias, në një shtëpi në rrugën Cairoli, në qendër të Mortarës. Italiani i plagosur është dërguar menjëherë në spitalin e Pavias, pasi gjendja e tij sipas kirurgëve ështe shumë kritike. Sipas të dhënave punonjësit shqiptarë të një firme ndërtimi po rrinin në një bar ku prisni që t'i merrte furgoni i ndërrmarrjes për të filluar edhe sot punën, para fillimit të pushimeve verore. Por moti i keq pengoi zhvillimin e punimeve të sotme, ndaj edhe punonjëit u kthyen në shtëpitë e tyre, në një prej lagjeve të fshatit të banuar kryesisht nga shqiptarë. Pak më vonë në një prej apartamenteve ndodhi një grindje e cila morri fund me një vrasje. Viktima është gjendur me kokë të prerë, të hedhur mbi shtrat. Më pas vrasësi më pas është përballur me punëdhënësin të cilin e qëlluar me thikë. Më pas ai është larguar dhe po kërkohet nga karabinierët italianë. dxh/dxh (ANSA/BalkanWeb)
Krijoni Kontakt