Close
Faqja 4 prej 5 FillimFillim ... 2345 FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 31 deri 40 prej 46
    i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    28-07-2003
    Vendndodhja
    SHBA
    Postime
    9
    Ēdo njeri ka mendjen e tij, dhe botkuptimin e tij tė formuar nga pėrvoja e tij nė jetė. Diskutimet qė bėjė unė vinė nga njohuritė e shumė shqiptarėve duke pėrfshirė dhe njerėz nė kėtė forum qė ēka dinė pėrsa i pėrket priftit. Ti mendon qė gjithė kėta shqiptarė qė e akuzojnė janullatosin pėr zjarret e 97tės, e qė e akuzojnė pėr propagandė e kanė gabim. Kuptohet qė bota ėshtė demokraci dhe secili ka tė drejtėn e mendimit tė tij. Kėshtu qė nėqoftėse ti nuk do tė besosh shumicėn dėrrmuese tė popullit tėnd, e cila nuk e do Janullatosin (dhe kėtu pėrfshihen dhe intelektualė tė njohur si Sabri Godo qė kanė shkruar kundėr tij) atėherė ti ke tė drejtė tė veprosh kėshtu.

Ėshtė njė prift shqiptar ortodoks njė Marko (s'ja mbaj mend emrin) nė Elbasan i cili nuk e pranon Janullatosin dhe do qė kisha nė shqipėri tė udhėhiqet nga shqiptarė me mėsimet e Fan Nolit. janullatosi ka dash me e eliminu kėtė po kuptohet qė edhe ai ka mborjte nga shqiptarėt e vėrtetė. Dhe i ka bėrė be Janullatosit qė po mė gjeti gjė mua, ti brėnda javės do vdesėsh. Me ē'di unė ata tė dy nė tė njėjtėn krisht, e nė tė njėjtėn zot besojnė, po pėr ēudi e urrejnė njėri tjetrin. Kur Janullatosi qenka kaq dashamirės atėherė ai pse nuk e pranon kėtė pjesė tė fesė ortodokse e cila do ta bėjė detyrėn e saj nė mėnyrėn shqipe tė arkitektuar nga i madhi Noli?

Shqiperia Etnike Maska e shoku_sar
    Anėtarėsuar
    04-05-2002
    Vendndodhja
    Toronto
    Postime
    176
    Postuar mė parė nga Albo
    Cdo presje ne ate artikull eshte e vertete dhe kryepeshkopi Janullatos gezon respektin tim si besimtar orthodoks shqiptar per lidershipin dhe punen qe ai ka bere ne rimekembjen e KOASH. Per ju mbase kjo nuk eshte e rendesishme, per ju e rendesishme eshte qe te vihet nje prift qe mund te jete askushi, vetem te jete shqiptar.

Ju gjykoni kryepeshkopin e besimit te dyte me te madh dhe me te vjeter ne Shqiperi vetem se ai eshte grek. Nga ana tjeter denonconi greket se i diskriminojne shqiptaret vetem se jane shqiptare. Me kete lloj te menduari, ju na nxirrni po aq rraciste sa greket.

Atdheu i kryepeshkopit Anastas eshte Shqiperia pasi ai ka 12 vjet tashme qe jeton e punon ne Shqiperi. Edhe pse ne nje moshe te thyer, ai ka mesuar shqip dhe meshen e mban ne shqip dhe vetem ky gjest duhet te imponoje respektin tuaj nese jeni ata patriote qe hiqeni.

Zoti njerezit do ti gjykoje nga veprat e tyre!
    Fjalet jane lluksi i njerezve te vegjel e dembele.
    Albo sic e permenda dhe me siper prinderit i kam njerin musliman tjetrin ortodoks. nuk shkoj as ne kishe as ne xhami. arsyeja qe nuk besoj ne fene muslimane eshte se mendoj eshte nje fe qe i eshte imponuar shqiptareve, ndersa arsyeja qe nuk besoj ne fene ortodokse eshte se ne krye te fese ortodokse shqiptare eshte nje grek. Po pse vetem Janullatusi eshte i vetmi qe mund ti beje meshat...ti po thua qe nuk ka shqiptar qe mund ta beje te njejten gje? berati, qyteti ku jam lindur dhe ritur ka nje komunitet te madh ortodoks dhe gjithe shoqeria ime qe i perket ortodokse kur ka dale fjala per janullatosin duan nje shqiptar dhe jo grek ne krye te saj.
    Dhe nje gje tjeter ...mos impono respekt, perpiqu ta fitosh respektin. Une respektoj idete e tua por nuk te ofendoj. fakti qe dua ne krye te kishes ortodokse shqiptare nje shqiptar nuk me ben as te vogel dhe as dembel.
    Nuk lejohen adresa Interneti ne firme. Stafi i Forumit.

Ikon-thyes Maska e Qafir Arnaut
    Anėtarėsuar
    27-07-2002
    Vendndodhja
    Shum po shndrit aj Diell, e pak po nxeh
    Postime
    1,542
    Nuk jam Ortodoks por pajtohem me Albon. Ceshtja Janullatos eshte ceshtje e brendshme e ortodokseve shqiptare. Ai si njeri ka shume vlera, pavarsisht se reklamohet nga larva si puna Nicholas Gage. Nga ana tjeter Albo, le te luajm avokatin e djallit. Ti je ortodoks vete e i di me mire si ju vene punet kishtare. Ky Janullatosi si e lejon meshen ne Greqisht ne Sarande(ne kishen e madhe te qytetit them une jo ne fshatra Greke)? A e rrespekton figuren e vepren e krijimtarit te Autoqefalise Shqiptare F.S. Noli? Liturgjia, ikonat ne c'gjuhe jane?
    Adresat e faqeve personale mund ti vendosesh ne profil por jo ne firme. Stafi i Forumit

Shpirt Shqiptari Maska e Albo
    Anėtarėsuar
    16-04-2002
    Vendndodhja
    Philadelphia
    Postime
    33,340
    Postimet nė Bllog
    22
    Shoku Sar, une nuk te ofendova, te sensibilizova qe gjerat nuk jane bardhe e zi sic i shohin shume veta qe jane shprehur ne kete teme. Nese ti nuk je orthodoks per faktin se ne krye te saj eshte nje kryepeshkop me origjine greke, une te siguroj qe ti nuk do te jesh besimtar edhe sikur neser te vije nje kryepeshkop shqiptar. Une jam orthodoks jo se i kam prinderit te tille, jo se ne krye te KOASH eshte Janullatos, por se i jam ofruar Zotit ne menyren time. Ka qene perzgjedhja ime dhe Vullneti i Perendise qe une te jem i tille dhe kjo nuk ka per tu ndikuar aspak nga emri i pervecem i nje kryepeshkopi.

Qafir Arnaut, fakti qe ne Kishen orthodokse ne Sarande meshohet ne greqisht nuk eshte nje "URDHER" i kryepeshkopit, por nje vendim i keshillit lokal te kishes ne Sarande. Kryepeshkopi vete ne Tirane dhe ne cdo vend ku i ka shkelur kemba ka meshuar ne shqip, gjuhe qe e ka mesuar ne moshe te thyer vetem e vetem per te fituar respektin e skeptikeve si brenda komunitetit orthodoks edhe ne rradhet e shqiptareve te pa fe apo qe i perkasin feve te tjera.

Problemi i meshimit ne gjuhen greke nuk eshte nje problem i KOASH dhe as ka lindur per faj te prezences se Janullatos ne Shqiperi. Ne Sarande, Himare, e fshatrat perreth ka shume minoritare dhe keta nuk i solli Janullatos por kane qene aty me pare. Une kam qene ne Sarande ne 1996 dhe greqishtja eshte perdorur ne mase ne klube, restorante e ne rruge.

Apo e harruat Himaren qe eshte kthyer tashme ne nje konflikt politik midis partive shqiptare? Partia qe merr me shume vota ne Himare eshte PBDNJ, dhe kjo per arsyen se ne Himarre ka shume minoritare qe greqishten e kane gjuhe te nenes.

Edhe une kam deshire te shoh nje kryepeshkop shqiptar, por kete nuk e sjell une, e sjell koha. Une jam i bindur qe kryepeshkopi i ardhshem shqiptar do te jete nga rradhet e brezit te ri te klerikeve shqiptare. Kryepeshkopi Janullatos mban rreth vetes pikerisht kete gjenerate te rinj klerikesh orthodokse shqiptare qe kane shume se cfare te mesojne nga kryepeshkopi qe ka nje jete te tere ne sherbim te Zotit.
    "Babai i shtetit ėshtė Ismail "Qemali", e zbuloi Edvin shkencėtari!"

i/e larguar Maska e Honezmi
    Anėtarėsuar
    13-05-2002
    Vendndodhja
    USA
    Postime
    287
    Nuk dua qe te fute "huden time te madhe " ne punet e Ortodoksise dhe as te merem me GREKUN Janullats ...por dua qe te te kundershtoje (ti) Albo "kopetenti"per gjithcka qe thua per Saranden .
    Ti e ke pare Saranden ne vitin 1996 ,kurse une kam lindur e jame rritur aty.
    1)Ne kishen e Sarandes flitet e meshohet Greqishte sepse: kryesine e kishes e kane uzurpuar MINORITARET qe ka aprovuar GREKU Janullatos dhe qe shprehen larte e poshte se, kisha u ndertua per ne GREKRIT dhe aty do te flitet vetem greqishte.
    Kishen GREKU Janullatos e ndertoje per GREKRIT apo per gjithe ortodoksit?????Dhe kjo kishe eshte SHQIPTARE apo GREKE??

2)Sa per ate se, ne Sarande neper klube e rruge flitet greqishte ....eshte nje GENJESHTER qe (ti)te vjene mire ta hedhesh ketu per te (legjimituar GREQISHTEN ne kishe) e justifikuar udheheqsin tende shpirteror GREKUN Janullatos qe nuk levize as "gishtin e vogel"per kete probleme.
    Ne Sarande mbase degjone ndonje "llaf greqishte",por, grekrit atje jane nje pakice e pa perfillshme.Saranden nuk e pe (ti) ...por ajo te pa (ti) .

yells `aziz! light!` Maska e AsgjėSikurDielli
    Anėtarėsuar
    12-09-2002
    Vendndodhja
    the black light
    Postime
    1,786
    Nuk mund ti dijme ne punet e orthodoksise shoke, sepse nuk kemi vajtur ne Shqiperi te njifemi me Janullatosin dhe kriken e tij greke, ashtu nuk mund ti njohim ne as punet e Irakut shoke, sepse nuk vajtem as ne Irak per tu njohur me Sadam Husseinin, poashtu as ne Arabi nuk ishim, keshtuqe as Islamin nuk e njofim, dhe sidomos konflikti Izrael-Palestine eshte i larget per ne, sepse ne asnjeren nga keto dy shtete nuk vajtem.

Flitni vetem per vendin ku jetoni, se per te ditur dic mbi fete dhe politiken e nje shteti, DOEMOS duhet te jetoni atje.

Shokė

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    28-07-2003
    Vendndodhja
    SHBA
    Postime
    9
    Postuar mė parė nga AsgjėSikurDielli
    Flitni vetem per vendin ku jetoni, se per te ditur dic mbi fete dhe politiken e nje shteti, DOEMOS duhet te jetoni atje.

Shokė
    E ke gabim. Unė gjithmonė kam menduar se ne qė jemi jashtė atdheut e shikojmė mė mirė gjendjet e atjeshme, se e shikojmė nga pamja e tretė si me thėnė. Ai qė shikon televizion italian tėrė ditėn, se vė re qė edhe vetė shumė shpesh thotė fjalė italisht tė pėrziera me shqipen. Kultura shqiptare por ndryshon shumė nga ndikimi i popujve tė huaj. Ky ndikim dhe ndryshim ėshtė i ngadaltė dhe shumė nga shqiptarėt e shqipėrisė nuk e vėnė re, veēse pas 13 vjetėsh gjysma e fjalėve qė ata flasin janė tė huaja.

Ne tė ikurit nuk e kemi pėsuar kėtė ndryshim. Ne akoma mbajmė mėnd njė shqipėri tė virgjėr dhe fisnike. Dhe kur shikojmė kėto modernizimet shumė herė na ngrihen nervat (po e them nė shumės se e di qė ka dhe plot shqiptarė tė tjerė nė mėrgim qė mendojnė kėshtu si unė). Ėshtė tamam sikur futesh pėr herė tė parė nė det dhe ai ėshtė i ftohtė, e nėna tė shotė lagu pak e nga pak se do mėsohesh. Edhe me tė vertetė mbasi ke kaluar pak kohė nė ujė, trupi tė ėshtė mėsuar me tė ftohtin. Sikur tė vinte njė tjetėr tė lahej, atij do ti dukej uji po aq i ftohtė sa nė fillim megjithėse ty vetė tė ėshtė mėsuar trupi dhe nuk e vė mė re.

Pėrsa i pėrket Albos.
    Mos ju lėpi shumė Grekėve se ata s'ta duan tė mirėn. Mė dėgjo mua se unė kam jetuar nė Greqi. Edhe sikur ti ta ndrosh emrin, e ta ndrosh fenė, e tė fillosh ti thėrasėsh nėnės mitera, ata prapė sė prapė nuk do tė tė quajnė tė barabartė. Grekėt nuk i duan dhe kurrė nuk kanė pėr ti dashur shqiptarėt. Ēfarė do mirėsjellje qė ata tregojnė e kanė pėr interesat a tyre nė shqipėrinė e jugut. Ti me siguri nuk i ke njohur Grekrit prandaj flet kėshtu. Po tė paktėn na dėgjo ne tė tjerėve se ēoē dimė dhe ne.

Anėtarėsuar
    27-07-2002
    Vendndodhja
    Postime
    1,542
    Ju me duket se i futet te gjithe Greqerit ne nje kallep. Ky eshte gabim sepse nuk jane te gjithe si kembet e dhise. Rasti Janullatos eshte i vecante. Ndonese disa gjera sensitive nuk i kupton, si psh fakti qe KOASH ka 'stakeholders' qe nuk jane ortodokse i pelqen apo s'i pelqen atij, ai eshte besimtar i mire qe ka dhene vite te tera si misionar ne xhunglat e Tanzanise e Kenias. Une per njerezit besimtare kam rrespekt te thelle pasi ata nuk jane aspak nacionaliste, ashtu sic nuk ishte edhe nene Tereza qe ka thene boterisht qe ndihej Indiane. Pra problemi madhor me Greqerit nuk eshte Janullatosi, ndonese Ortodokset Shqiptare duhet te pranojne qe kisha e tyre i perket gjithe popullit Shqiptar, por e djathta Greke qe fatkeqsisht per Janullatosin bekohet nga Kisha Autoqefale e Greqise. Janullatosi duket thjesht nje dele e mire e besimtare. Me jepni nje prove te anti-shqiptarizmit te tij dhe une i marr mbrapsht keto qe thashe pa shume ceremoni.
    Adresat e faqeve personale mund ti vendosesh ne profil por jo ne firme. Stafi i Forumit

Anėtarėsuar
    27-07-2002
    Vendndodhja
    Postime
    1,542
    Postuar mė parė nga Albo
    Apo e harruat Himaren qe eshte kthyer tashme ne nje konflikt politik midis partive shqiptare? Partia qe merr me shume vota ne Himare eshte PBDNJ, dhe kjo per arsyen se ne Himarre ka shume minoritare qe greqishten e kane gjuhe te nenes.
    Albo djali...se pari s'me the gje per pyetjet e tjera qe te bera (Noli, dhe liturgjia e ikonat..shih ankesat e at Foti Cicit per kete ceshtje)

Se dyti, Himara djale i dashur nuk eshte minoritare por zone dy-gjuheshe (bilingual). Ata gjynafqare jane aq te konfuzuar sa po ti pyesesh 'cfare je' nuk te thone as Ortodoks, as Grek as Shqiptar por te thone jam Epirot (shih raportin e Keshillit Shqiptar te Helsinikit per kete pune). Shokun e dhomes per 2 vjet e kam me origjine nga Vunoi. Kam bere muhabet me te atin e tij Vunjoc i lindur e i rritur. Ky njeri, oportunist tipik merr pension nga qeveria e Greqise (si i gjithe Bregdeti) si 'vorio-epirot' por pranon qe eshte Shqiptar. Per Himaren me ka thene, e ketu po e citoj, 'ata mo? Ata Shqiptare jane o burre i dheut. Ata as Greqishten nuk e flasin mire, ose e flasin te perzier me Shqip. Si psh 'merre sto gomari, lidhe sto ahuri.'. Ne Himare kam kaluar edhe une pushimet dhe e di gjendjen po aq sa di ose c'do 'ortodoks' tjeter. Tani mos na merr per llosha nacionaliste o njeri.. Ti vete je nacionalist dhe e kupton rendesine e rifutjes te ketyre 'deleve te humbura' ne grigjen tone. Nuk po te ngacmoj per Janull-ziun se na e ka bere S.Berisha si gogol pa te drejte. Por ju Ortodokset duhet te zgjoheni nga izolimi e te merrni shembull nga Sinodi i Shenjte i Kishes Ortodokse Serbe e ti sherbeni kombit me ate devocion qe i perkushtoi edhe peshkop Noli. Ky devocion nen udheheqjen e Janullatosit eshte INEKZISTENT, me kupton? Ketu qendron edhe thelbi i ceshtjes Janullatos. *sipas mendjes time kuptohet*

yells `aziz! light!` Maska e AsgjėSikurDielli
    Anėtarėsuar
    12-09-2002
    Vendndodhja
    the black light
    Postime
    1,786
    BesnikRuda,

unė e kisha pak me ironi. Me fal nese nuk ishte e shkruar qarte.

Pershendetje

Faqja 4 prej 5 FillimFillim ... 2345 FunditFundit

Tema tė Ngjashme

1. Pėrgjigje: 2
    Postimi i Fundit: 22-05-2010, 17:16
  2. Propaganda Anti-Shqiptare ne forumin STORMFRONT
    Nga Sturmgewehr nė forumin Historia shqiptare
    Pėrgjigje: 62
    Postimi i Fundit: 10-05-2009, 21:00
  3. Propaganda politike
    Nga Sabriu nė forumin Problematika shqiptare
    Pėrgjigje: 0
    Postimi i Fundit: 30-03-2007, 09:21
  4. Schumaher triumfon ne Shangai.
    Nga Dr Rieux nė forumin Sporti nėpėr botė
    Pėrgjigje: 30
    Postimi i Fundit: 09-10-2006, 08:54
  5. Historia, e verteta dhe propaganda e saj!!!
    Nga EXODUS nė forumin Filozofi-psikologji-sociologji
    Pėrgjigje: 6
    Postimi i Fundit: 04-03-2004, 04:13

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •