Close
Faqja 2 prej 5 FillimFillim 1234 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 11 deri 20 prej 46
    kam qene ketu ne greqi kur ndodhen rremujat e 97-tes,grekerve u behej qefi ,si qeverise ashtu dhe pjeses derrmuese te popullit.ata na urrejne dhe nuk e kam kuptuar se pse,edhe pse jetoj 9 vjet ketu ne athine.kam dashur dhe dua te iki nga ky vend ku shqipetari urrehet kaq shume,po ku dhe si te shkoj,dhe kapercejme cdo dite ofendimet qe shpesh here drejtohen nga vete pjestare te qeverise apo te parlamentit grek.ju kam zili te gjitheve juve qe jeni ne cdo vend tjeter ne emigrim pervec greqise . ju faleminderit!
    Nuk ka perėndi tjetėr pėrveē ZOTIT

Tė nderuar bashkombas/e
    U falėnderoj pėr kėto shkrime e reagime! Atyre qė janė nė Greqi, u dėshiroj qė tė fitojnė dhe tė mundohen tė kthehen nė vendlindje. U jam mirėnjohės atyre qė u qėndrojnė presioneve shoviniste-greke, dhe nuk prostituohen si politikanėt tonė qė puthen me dreqin nė petka fetare, varrmihėsin e Shqipėrisė, Janullatosin, por qėndrojnė e mbesin siē kanė qenė SHQIPTAR/E/Ė! Poetja serbe Desanka Maksimoviq, ka thėnė njė tė vėrtetė pėr priftėrinj ortodoksė. ..."se mbajnė Biblen nė brez, e koburen nė dorė"! Kjo vlenė pėr Janullatosin dhe ata priftėrinj qė e dėgjojnė atė.
    Nuk di anglisht qė t'i shkruaj gazetės.
    Ini, bėhuni, pėrhapni dhe jetoni dashuri!

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    28-07-2003
    Vendndodhja
    SHBA
    Postime
    9
    Postuar mė parė nga bani
    ju kam zili te gjitheve juve qe jeni ne cdo vend tjeter ne emigrim pervec greqise . ju faleminderit!
    Edhe unė kam jetuar nė Greqi pėr 3 vjet para se tė vija nė Amerikė, dhe i urrej Grekėt jashtė mase. Ka shqiptarė tė tjerė kėtu afėr meje qė jetuan vite nė Greqi dhe qė jo vetėm nuk i kanė inat Grekėt por edhe midis tyre flasin Greqisht. Nesje "tradhtia do tė pendojė" ka thėnė i madhi. Greqia ėshtė me tė vėrtetė njė ferr pėr Shqiptarėt dhe mua vė vjen keq pėr ca fis timin qė vazhdon tė jetojė atje. Por unė kohėn nė Greqi e quaj njė pėrvojė tė vlefshme, se ajo mė tregoi karakterin e vėrtetė tė grekėve, dhe mė bėri tė dua atdheun akoma mė shumė (megjithėse akoma ėshtė greqish fjala shqip ėshtė ende). Mua mė vjen keq pė ty Bani qė ke ngelur nė atė vėnd kaq gjatė. Por shpresa ime ėshtė qė njerzit me pėrvojėn tėnde do i thonė Shqiptarve tė tjerė nė Shqipėri e gjetkė, qė e shikojnė Grekun si shpėtimtarin, se Greku vetėm tė liga do na sjelli, dhe ta kishte nė dorė ai do na zhdukte tė tėrėve. Edhe megjithėse ca ndryshojnė emrin dhe e quajnė veten nga njė krahinė gjasėme joShqiptare. Pėr mendimin tim gjithmonė ka qėnė mė mirė tė jetosh nė Shqipėri, me pak mė shumė vėshtirsira por me njerėz qė tė duan e tė respektojnė.

Larguar Maska e cunimartum
    Anėtarėsuar
    07-06-2002
    Vendndodhja
    Canada
    Postime
    678
    Besnik bravo te qofte per iniciativen dhe temen. E lexova artikullin dhe mu kane ngritur qimet perpjete. Nuk e di nese emailet tona do te bejne ndonje efekt por shpresoj te jene sa me shume te tille.
    Edhe une i ftoj te gjithe te dergojne nga nje email pasi genjeshtra te atilla si ha as qeni
    PERSHENDETJE
    Fen e ke krejt personale. MEMEDHEUN E KEMI TE PERBASHKET.

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    05-02-2003
    Vendndodhja
    Zürich
    Postime
    62
    Me vjen shume mire Besnik per temen qe ke hapur.Edhe une jam shume vjet ne mergim dhe kur ma shajne Shqiperine nuk duroj dot,por kur fillojne dhe te hiqen me fanatik se Papa dhe fillojne me keto lloj shpifjesh eshte e pa durueshme.Eshte mese me vend sugjerimi yt per ti shkruar gazetes, bile sa me shume Shqiptare,qe te mos shkruhet e bardha mbi te zeze se gjithmone nga kjo e kemi pesuar ne.
    Te pershendes

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    05-02-2003
    Vendndodhja
    Zürich
    Postime
    62
    Postuar mė parė nga ILovePejaa
    Kete artikull e lexova ne gazeten e te dieles si shtojce e Orlando Sentinel.

http://www.parade.com/current/coverstory/index.html

10 shqiptare e 12 mendime, nuk ka patur faje Rober Gelbart qe pate deklaruare ne vitin 1998.

Ne me mire eshte tij shikojme se c'po bene qeveria shqiptare tani sesa te merrem me gjera si keto.
    Po mire o Peja, se na the nje gje te mencur edhe ti.Si mendon ti ti leme Greket te na bejne Greke ?Te degjojme pallavrat e tyre duke na prapaganduar se ata po na bejne njerez?Si thua ti?

Po ti e ke pa ate Qeverine tende qe donte para do koheve te ndronte Flamurin,po edhe gjuhen, po lere ate, po edhe Himnin.
    Si e spjegon ti kete, ca emri i ve ti kesaj?
    Hajt Tung plako dhe mos ja fut kot kur smerr vesh gjo.

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    02-03-2003
    Vendndodhja
    gjenev
    Postime
    43
    besnik te lumte per temen qe ke hapur,endrra ime eshte endrra e kahmotshme e e cdo shiptari ce njeher te jemi se bashku si nje trung ,dhe ti bejme armiqte tone shekullor ce te dridhen nga bashkimi jone,dhe ata shiptare te cilet ketije prifti i perkulen turp te kene,te pershendes besnik dhe pune te mbare .
    fytyrat jane hapur

Anetar i ri Maska e askush
    Anėtarėsuar
    15-07-2003
    Postime
    45
    Postuar mė parė nga Harley
    Po mire o Peja, se na the nje gje te mencur edhe ti.Si mendon ti ti leme Greket te na bejne Greke ?Te degjojme pallavrat e tyre duke na prapaganduar se ata po na bejne njerez?Si thua ti?

Po ti e ke pa ate Qeverine tende qe donte para do koheve te ndronte Flamurin,po edhe gjuhen, po lere ate, po edhe Himnin.
    Si e spjegon ti kete, ca emri i ve ti kesaj?
    Hajt Tung plako dhe mos ja fut kot kur smerr vesh gjo.

jo une them me dhjet-r@ - mail-e, mijera te tille, ti bejme greket shqiptare.

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    28-07-2003
    Vendndodhja
    SHBA
    Postime
    9
    Vajta te faqja e revistės tė shikoja nė kishin vėnė ndonjė letėr nga lexuesit pėr artikullin e lartpėrmendur. Pur ēudinė time ata jo vetėm qė kishin rrjeshtuar dy letra, po tė dyja letrat lavdėronin artikullin <<frymėzues>> mbi priftin shovinist Grek. Letrat mund ti lezoni po tė shkoni aty ku thotė "read letters to the editor" nė faqen kryesore www.parade.com Njėra nga letrat ėshtė shkruajtur nga njė greke, kurse tjetra nga njė njeri me emrin Uashington Gjebre.

Unė falenderojė tė tėrė atdhetarėt e mi qė morrėn mundimin dhe i shkruajtė njė letėr revistės. Me ē'duket redaktori i revistės ose ėshtė shok i grekve (nė mos qėnē vetė grek), ose nuk do tė shkruajė gjėra negative mbi revistėn e tij. Unė s'besoja qė ai tė rrjeshtonte njė nga letrat tona negative, por s'ma merrte mėndja se ai do kishte qėnė kaq i paftyrė sa tė tregonte letrat e mira.

Bota gjithmonė do hiqet sikur shqiptarėt nuk existojnė. Por ne e dimė tė vėrtetėn. Dhe ky forum e tregon tė vėrtetėn. Se edhe jashtė atdheut, dashuria pėr tokėn mėmė kurrė nuk i zhduket shqiptarit. Pėrkundrazi ajo rritet nė tė dhe ai ja mėson dhe fėmijėve tė tij. Shqiptari kurrė nuk do zhduket. Le tė thonė grekėt, e sllavėt, e italjanėt e tėrė bota letė thotė ē'tė dojė pėr tė. Shqiptari se ka harruar Shqipėrinė nėnė nėpėr mijėvjeēarė tė tėrė vuajtjesh dhe mundimesh dhe kurrė nuk do ta harrojė nėnėn e pathyeshme dhe gjuhėn e mrekullueshme tė tij.

RROFTĖ SHQIPĖRIA

Anetar i ri Maska e askush
    Anėtarėsuar
    15-07-2003
    Postime
    45
    besnik ruka degjo ketu plak (ne kuptimin, i urte). po ta kishe peshuar punen me urtesi, kete reagim te gazetes duhet ta kishe parashikuar me kohe. vajta dhe une e pashe ate revisten, a di nga ēfare u godita? profesionalizmi i punimit te "mise en page", dmth korrektesia e kapakut (kopertines) te saj, zgjedhja e shkrimit, punimi fotografik, zgjedhja e kompozimit dhe ngjyrave, perpunimi i skenes, etj, etj.
    menjefjale nga ana ESTETIKE (s'di a e kupton ket fjale) ajo reviste eshte tejet profesionale, krahasuar me me te mirat e kohes.
    tani nje punim te tille, ti kerkon ta rrezosh si nje fije kashte, me disa dhjetra mail-e revolte emigrantesh shqiptare besoj te mbushura me gabime gramatikore dhe sintakse ngaqe shumica e tyre gjuhen e huaj nuk e zotrojne si duhet. a s'eshte kjo NAIVITET?

e keqja e jone eshte se KURRE nuk duam te lodhemi, ta bejme punen siē duhet. gjithnje zgjedhim rrugen me te lehte dhe pa lodhje, si dhe me pak inteligjente.
    ti, une ose te tjeret do te kishim EFEKT kunder prapagandes te pamohushme greke (eh mik, eshte e kuptushme qe ēdo shtet ben prapagande per veten e vet, e kjo s'eshte aspak armiqesi ndaj nesh, por respekt per veten) vetem kur botimit te tyre ti pergjigjeshim me DHJETRA BOTIME DINJITOZE e me vlera artistike, sociale, shkencore, civile, teknike, etj, etj.

por kjo nuk behet tu protestu ne forum, por do perkushtim e inteligjence ne jete. nuk mjafton vetem me thene rroft ky e ai.

ps; rrofte shqiperia thu dhe vet ke hik ne amerike, po si do rroje mor mik po te veprojne gjithe si ty, a s'ma shpjegon?

Faqja 2 prej 5 FillimFillim 1234 ... FunditFundit

Tema tė Ngjashme

1. Pėrgjigje: 2
    Postimi i Fundit: 22-05-2010, 17:16
  2. Propaganda Anti-Shqiptare ne forumin STORMFRONT
    Nga Sturmgewehr nė forumin Historia shqiptare
    Pėrgjigje: 62
    Postimi i Fundit: 10-05-2009, 21:00
  3. Propaganda politike
    Nga Sabriu nė forumin Problematika shqiptare
    Pėrgjigje: 0
    Postimi i Fundit: 30-03-2007, 09:21
  4. Schumaher triumfon ne Shangai.
    Nga Dr Rieux nė forumin Sporti nėpėr botė
    Pėrgjigje: 30
    Postimi i Fundit: 09-10-2006, 08:54
  5. Historia, e verteta dhe propaganda e saj!!!
    Nga EXODUS nė forumin Filozofi-psikologji-sociologji
    Pėrgjigje: 6
    Postimi i Fundit: 04-03-2004, 04:13

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •