I verbon, ju ben lavazhe, i ben demagoge, i ben te rrezikshem dhe i terbon. Mendojne se jane duke vepruar ne emer te Perendise , sikurse Perendia ska fuqi te beje punen e vet!!!!!!!
I verbon, ju ben lavazhe, i ben demagoge, i ben te rrezikshem dhe i terbon. Mendojne se jane duke vepruar ne emer te Perendise , sikurse Perendia ska fuqi te beje punen e vet!!!!!!!
Lumi ka ujin e paster ne burim
Kombi mbi te gjitha
Zoti i secilit njeri eshte ndergjegjja e tij (Hygo).
...buzëqesh se nuk do të harroj...
Lancelot
Feja edhe Kombi te dyja jan shum te rendesishme per nje person, por besoj se kombi per mua eshte shum me i rendsishem se sa feja sepse ne fund te fundit nje zot eshte per te gjith por Kombi eshte nje gjake, dhe jo gjith bota flasin nje gjuh perveq se Kombi jote.
Por problemi eshte ketu sepse njerz siç klevis2000 nuk dine ndryshimin dhe vetem shkruajn kot simbas interesave te tyre.
Feja thotë se jemi të krijuar prej Zotit. Madje edhe mendja e shëndosh na vërteton se nuk e kemi krijuar vetveten, por ekziston Një Dikush prej nga varen të gjitha sendet. Unë nuk e di si mund të ketë diçka "më të madhe" se kjo e vërtetë e lartëpërmendur.
Unë nuk e di përse kombësia të ketë diçka kundër të vërtetes se kemi një Krijues?!
Unë nuk e di përse feja të ketë diçka kundër që dikush të jetë shqiptar e dikush tjetër amerikan apo gjerman...?!
Po e pyes veten: përse feja dhe kombi nuk mund të jetojnë së bashku, kur mendja e shëndosh na tregon se lindim të tillë: kemi kombësinë dhe jemi qenie religjioze!
Nuk mund të ketë fe të vërtetë që do ta kundërshtonte prirjen apo përkatësinë natyrore të njeriut: kombësinë!
Nuk mund të ketë kombësi të vërtetë që çohet kundër lirisë fetare, kundër Zotit gjoja se ajo qenka më e madhe se vetë Krijuesi. Përse të ketë angagonizëm ndërmjet këtyre dy njëmendësive?!
E vetmja zgjidhje e këtij "problemi" është në bashkëjetesë!
Unë besoj se feja dhe kombi mund të jetojnë së bashku dhe duhet të jetojnë së bashku - nuk mund të jetë ndryshe. Të dhënit rëndësi më shumë njërës anë në dëmë të tjetrës do të ishte dëm i te dyjave.
Kur do ta mësojmë se bashkëjetesa i respekton dallimet dhe se ato janë begati e jo antagonizëm.
/Megjithatë ideologjitë paskanë lëshuar rrënjë të thella në brendësinë tonë dhe duhet kohë që të vijmë në vete./
IHS
na mbushe mendjen ti,nuk e ditke ti qe te behesh hoxhe se pari duhet te jesh njeri,dhe pa qene njeri nuk behesh kurre hoxha e askujt evetvetes edhe behesh,sipas teje kush jane rruget per tu ber njeri se i paske mesuar me duket.Postuar më parë nga FJORIN
SA GJYNAF PER DISA VETA QE JANE VERBUAR NGA FETE E SHUMTA NE KET BOTE
.
ESHTE E LEHTE TE BEHESH HOXHE apo PRIFT , POR ESHTE E VESHTIRE TE BEHESH NJERI
.
thuaj,ZOTI eshte nje.
po nuk ve mend ti jo.gjith jeten ate do te mesosh cka te thone te tjeret apo degjon shko mor pi vete direkt nga burimi se u rrite nuk je me per te lozur me pafka,meso ci thote fea atyre arabeve pastaj hajde fol,nuk eshte loj kalamajsh jeta ashtu sic e merr ti iliri vogel eshte dicka me e nderlikuar ashtu jane dhe idete por do te rritesh do te kuptosh qe gjerat sjane njesoj sic i ke degjuar ti apo sic i thone te tjeret eshte me i embel uji ne burim,eshte me e forte e verteta po ta mesosh vete do vullnet ta mbash.Postuar më parë nga iliria e para
Feja eshte mjet shtypes, sidomos ne lindje e vecanarisht tek arabet. Nga paaftesia ti mundesojne popullates se vet nje jete normale dhe nga frika, keta njerz si pris fetar, si politikan si... keqperdorin fene, lene njerz te prapambetur, ne mjeri duke ju thene qe pasuria shpirterore eshte pasuri e jo ajo materiale!
Po ju a shifni shtepite e hoxhallarve ose makinanat e disa prifterinjeve?! A sju jep kjo nje pergjigje se cka eshte feja?
Per kete mund te flitete me muaj, por kjo mjafton.
Mos shitni kombin per para, ju qe predikoni pasurine shpirterore. Si nuk ju vjen turp?!
thuaj,ZOTI eshte nje.
Krijoni Kontakt