Close
Faqja 5 prej 6 FillimFillim ... 3456 FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 41 deri 50 prej 54
    i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    12-09-2002
    Vendndodhja
    finland
    Postime
    120
    Bismilahirr Rrahmanirr-Rrahim
    Alhamdulilahi rabbil alaimin wa salatu wa salamu ala resulullah wa ala alaihji wa sahbihi ala nexhmein
    Assalam alaikum wa rrahmatullahi wa barakatuhu vellezer dhe motra te dashur gezohem qe jam perseri nder ju dhe shpresoj se te gjith jeni shendosh dhe me iman edhe me te fort.
    Kerkoj ndjes qe nuk po shkruaj kurgjo per temen se me duket qe eshte e tepert.

In God I Trust! Maska e MisCongeniality
    Anëtarësuar
    02-05-2003
    Vendndodhja
    QHC
    Postime
    417
    Dua te them dicka personale qe shume pak njerez e dine... dicka qe jeta ma ka mesuar....

Pse falem??
    Ne fillim falesha thjesht se thuhej qe nje nga detyrat e myslimanit eshte te falet e se kjo ishte nje menyre per te falenderuar Zotin. Por te them te drejten atehere s'e kuptoja ne brendesi rendesine e faljes dhe se cfare ajo do bente per mua nje dite....

Me vone jeta me mesoi se njerezit qe i dua me shume (familja ime) s'ishte afer meje kur une kisha me shume nevoje per ta (s'mundeshin se kurbeti na ndau per se gjalli). E gjithashtu kuptova se cdo njeri ne kete bote is capable of (eshte ne gjendje te) te braktise kur ti mund te jesh ne momente te veshtira.

Dhe ne ato momente kur qellimi i jetes me dukej absurd dhe kur me dukej se shpirti im nuk mund te duronte me dhe ndoshta i uroja padrejtesisht vdekjen vetes, vec tek falja e gjeta qetesine shpirterore. Ndihesha me e qete, problemet sikur me zhdukeshin nga mendja dhe zemren e kisha me te lehte pas faljes...dhe shpresat per dite te bukura me rriteshin. S'mund t'ua shpjegoj ndjenjen.....

E pra, tani falem sepse:

1) Per te falenderuar Zotin (vec per te e ve koken ne sexhde) se jeta ime eshte ne duart e tij.
    2) Vetem Zoti eshte i vetmi qe me ka qendruar gjithmone prane kur kam pasur nevoje per te dhe e di se vec AI s'do me braktise kurre. Cdo gje qe kam e kam vec prej tij!
    3) Eshte vet-disipline sepse me ben te kem gjithmone mendje aktive (gjithmone pyes veten ne mbremje se cfare kam arritur sot dhe cfare kam bere gabim) dhe me ben me te perulur (me te thjeshte si njeri)
    4) Me ben qe gjithmone te kthej koken mbrapa per ata qe s'jane aq me fat sa une dhe me inkurajon per veprime te mira.
    5) 5 prayers a day keep shaytan away 5 falje ne dite, e bejne shaytanin te qendroje larg teje (me gjithe kuptimin e fjales.) Thuhet se falja eshte perde midis besimtarit dhe ferrit. Dhe e besoj sepse me ka bere nje njeri me te mire!
    Ndryshuar për herë të fundit nga MisCongeniality : 01-12-2003 më 00:00
    What bond is there between me and the world? I am like a rider on a summer day who takes shelter to rest under the shade of a tree, then goes on his way. ~ Profeti Muhamed Salallahu Alayhi Wa Salam

In God I Trust! Maska e MisCongeniality
    Anëtarësuar
    02-05-2003
    Vendndodhja
    QHC
    Postime
    417
    Per ate vajzen qe ka filluar te falet, tre gjera desha te te thoja:

1) mos u dekurajo sepse per ata njerez per te cilet arabishtja nuk eshte gjuhe e nenes, Zoti me shume te jep shperblim per mundimin tend.
    2) sic ta tha dhe cunimartum, vec 2 surah duhet te dish (duke perfshire al fatihah). Kurse kur je ne xhami, s'ka problem te ndjekesh imamin dhe pse s'e kupton sepse ai mund te recitoje dicka qe asnje nga te pranishmit s'e di sepse mund te jete me i edukuar. Pastaj, vetem qe t'i ke shkuar ne xhami per hater te Zotit, imagjino sa hasanat ke mbi vete
    3) Oreksi vjen duke ngrene

Gjithe te mirat!
    What bond is there between me and the world? I am like a rider on a summer day who takes shelter to rest under the shade of a tree, then goes on his way. ~ Profeti Muhamed Salallahu Alayhi Wa Salam

Ndjej Dhimbje dhe Dashuri
    Anëtarësuar
    29-11-2003
    Vendndodhja
    Berlin
    Postime
    21
    Hera e pare qe u fala sot ne nje xhami turke skishte gje me te bukur. Ju uroj gezuar bajramin.
    "Duajeni Shqiperine si shqiptaret Ameriken"

Larguar Maska e cunimartum
    Anëtarësuar
    07-06-2002
    Vendndodhja
    Canada
    Postime
    678
    Roneo MarshAllah, te pershendes dhe te uroj Gezuar Bajramin.

Edhe pse shpesh objekte te caktuara mundohen ta paraqisin ndryshe Islami eshte fe e dijes, prandaj une do te keshilloja qe bashke me besimin te rrisje dhe dijen tende, ne cfaredo lloj fushe dhe sidomos mbi fene tende.
    "Ikre" ka qene fjala e pare e ardhur Profetit Muhamed a.s., pra Lexo, Meso.

Shpresoj qe te kesh gjetur qetesine qe dije te dhuroje Islami

Paqja e Zotit qofte me ty.
    Fen e ke krejt personale. MEMEDHEUN E KEMI TE PERBASHKET.

El-hanefij
    Anëtarësuar
    24-04-2004
    Vendndodhja
    Ne 3 shtete
    Postime
    35

Si te falemi

Esselamun alejkum.

Falenderoj Allahun xh.sh i cili ma mundesoi qe per her te pare te takohem me nje forum te bollshem dhe te profisionalizuar.Pasi qe kjo eshte hera e par qe jam ne ket forum,dhe duke i par disa shenime me interesoi qe te regjistrohem ne ket forum te mrekullueshem dhe ja qe elahmdulilah u regjistrova.

Deshiroj qe piksepari te ju pershendes te gjthve qe jeni bashkforumas te mi prej sot e tutje.Duke i para disa gabime qe jane bere ne ket tem doja edhe un te inkuadrohem pasi nuk muda te duroj disa gabime qe behen tek vllezrit e mi.

Nje njoftim mbi mua.
    Jam nga Maqednija,Tetove.
    Hifzin/mesimin e Kur'anit permendsh/ e mbarova te Xhamia e Pashes(Larme),Tetove.
    Shkollen e mesme e mbarova ne medresen "Isa Beu",Shkup.
    Tash jam ne studime ne "Fakultetin e shkencave islame" sarajeve,BIH.

Me ket qe bera,duke mos dashur asgje tjeter,vecse,te ju informoj se nuk do te flas kotura dhe se do te keni rastin te mesoni at qe shkenca e Sheriatit apo Fik'hu na meson se si duhe te falemi,kuptohet duke u mbeshtetur ne Kur'an dhe Sunnet.

Falenderoj Allahu fuqiplot qe u linda ne familje muslimane dhe gjithashtu ne familje Hanefiste.
    Pergjigjet me seshumti do te jen ne frymen e medh'hebit Hanefit sepse gati se gjith populli yn shqiptar musliman i takon ketij medh'hebi.

Pra i nderuari moderator,gati se gjith at qe e kishe shkruar e lexova dhe menjeher kuptova se menyren e faljes se namazit e kishe mar na N.Albani.
    Nejse nuk e di se cfar profesioni keni,por megjithat duhet te shofish ne nga kush e merni fetfan.
    Ju kuptoj plotesisht se N.Albani,Allahu e meshiroft,eshte shqiptar dhe se duhet me ja ngrit vleren,mos haroni se elahmdulilah Allahut sot e kemi edhe nje shqiptar qe eshte ne graden e Albanit,e ai eshte Vehbi Sulejman Gavoci el-hanefi Al-Albani.
    Pra,pse mos ta marin nga ky menyren e faljes se namazit duke e ditur se ky dijetar eshte me fakih se Alabani,sepse Albani ishte muhadith.Pra ketu perparsia i takon Vehbi sulejman Gavocit e jo Albanit.Me tutje,para Albanit kaluan dijetar qe harxhuan mendjen duke i sqaruar ceshtjet juridike te sheriartit,e posaqerisht menyren e faljes se namazit.

Pra duke mos mar shum vend ketu,do te kaloj menjeher te gabimet e shenimit tuaj,gjegjesit gabimet e Albanit.

Veretje:

Kush e prish abdesineni haruar se edhe gjaku e prish abdesin ne kushtet e medh'hebit hanefi.Ky medh'heb ketu ka shum argumente per ket ceshtje qe Albani e lejon nje gje te till.

Keni haruar,se mbas farzit te Xhumas kemi edhe 4 sunnete,edhe at pejgamberi i Allahu ka urdheruar qe te falen,dmth disa dijetar e ngren ne graden e Vaxhibit,sepse,eshte urdher i perjgamberit,e disa te tjere sunnet te fort e kan bere.

Un do te kisha then,(jo un,por,te gjith dijtaret e ketij medh'hebi thone): se ne medh'hebin hanefi nuk ka nevoj te ngrehen duart para se te shkojm ne ruku dhe pas saj edhe at duke u mebeshtetur ne hadithe autentike.At qe ju e thoni eshte ne medh'hebin Shafi,Hambelij.Ndresa Malikitet dhe Hanfitet nuk e lejojne te ngrihen duart.

Dhe se fundi ju kisha lutur qe mos te merni mendime skajore,dhe se duhe te jini pak me i pergjthshem.Dhe jo vetem ti,por edhe te tjeret te cilet i takojn mendimit tuaj dhe te Albanit.
    Edhe pse ka shum gjera qe u dash ti them gjat menyres se namazit por,at do ta le per herat tjera.

Selam dhe ju pershendes
    M.A.El-hanifiu

!Welcome! Maska e StormAngel
    Anëtarësuar
    05-02-2003
    Vendndodhja
    Zurich, Switzerland
    Postime
    6,846
    We didn't land on Plymouth Rock, Plymouth Rock landed on us.

i/e regjistruar Maska e friendlyboy1
    Anëtarësuar
    25-06-2002
    Postime
    769
    Pershendetje te gjith myslymanve shqiptare kudo qe ndodhen. Un nuk jam myslyman nuk besoj ne asnje fe por jam i interesuar ne pikpamjet filozofike te te gjitha feve. megjithate e kam shum te veshtir te mesoj ndonje gje nga feja myslymane nuk e di por deri tani nuk me ka ren ne dor nje kuran ne shqip, me anglishten nuk jam dhe aq mir prandaj. E lexova te gjith shkrimin e mehasit por pervece fjaleve shqip nuk kuptova dot asgje nga kuptimi i asaj qe shkruhet, megjithse shum nga ato fjale duhet te jen emra dhe referenca faljesh. Keshtu qe mund te me thoni ndonj evend ku mund ta gjej kuranin ne shqip.

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    10-09-2004
    Postime
    2,389
    Citim Postuar më parë nga friendlyboy1
    Pershendetje te gjith myslymanve shqiptare kudo qe ndodhen. Un nuk jam myslyman nuk besoj ne asnje fe por jam i interesuar ne pikpamjet filozofike te te gjitha feve. megjithate e kam shum te veshtir te mesoj ndonje gje nga feja myslymane nuk e di por deri tani nuk me ka ren ne dor nje kuran ne shqip, me anglishten nuk jam dhe aq mir prandaj. E lexova te gjith shkrimin e mehasit por pervece fjaleve shqip nuk kuptova dot asgje nga kuptimi i asaj qe shkruhet, megjithse shum nga ato fjale duhet te jen emra dhe referenca faljesh. Keshtu qe mund te me thoni ndonj evend ku mund ta gjej kuranin ne shqip.
    them se kjo faqe te ndihmon:

Kurani ne shqip

i/e regjistruar Maska e ЯinoR
    Anëtarësuar
    26-11-2004
    Postime
    26
    Citim Postuar më parë nga friendlyboy1
    Ej shoki kurani mendoj qe cdo familje musliman e ka
    dhe kish qen me ja lyp ti ndonji shokut tan
    ok
    ose kqyr neper faqet e int mund ta gjesh ose kontakto me mir me Albislam.com

Faqja 5 prej 6 FillimFillim ... 3456 FunditFundit

Tema të Ngjashme

1. Origjina pagane e Islamit
    Nga Matrix në forumin Toleranca fetare
    Përgjigje: 278
    Postimi i Fundit: 04-04-2007, 14:43
  2. Feja Islame pervec Kuranit!(Sahihu Buhari)
    Nga ORIONI në forumin Komuniteti musliman
    Përgjigje: 12
    Postimi i Fundit: 03-09-2005, 13:19
  3. Pasojat e mosfaljes
    Nga Muslimane në forumin Komuniteti musliman
    Përgjigje: 13
    Postimi i Fundit: 12-08-2005, 08:15
  4. Feja Islame
    Nga Muslimane në forumin Komuniteti musliman
    Përgjigje: 2
    Postimi i Fundit: 28-07-2005, 21:23
  5. Fetva te dijetareve islame ne lidhje me ceshtjet Islame
    Nga aluando në forumin Komuniteti musliman
    Përgjigje: 9
    Postimi i Fundit: 29-03-2005, 14:50

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •