Close
Duke shfaqur rezultatin -9 deri 0 prej 5
    i rregjistruar Maska e mjeshtria
    Anėtarėsuar
    03-12-2004
    Vendndodhja
    Shtetet e bashk.
    Postime
    60

Ndihme mbi hadithet

Selamu alejkum vellezer dhe motra,

kam nevoje te gjej se ku ndodhen disa hadithe. Ne cilat libra jane.

1. Transmetohet nga Aishja ra se Profeti yne as eshte Kurani qe jeton, qe ecen. Ne cilin liber hadithesh permendet ky hadith?

2. "Kush nuk i meshiron femijet e tij nuk eshte nga ne" Ku permendet ky hadith?

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    30-10-2003
    Vendndodhja
    Durres
    Postime
    38
    Keto hadithe (sidomos per te parin jam i sig.) i gjen tek libri Rijadus-salihin, i imam Neveviut
    Kurse hadithe te ngjashem ne kuptim po per te njejtat tema mund te shikosh ne permbledhjen e Buhariut (keto libra jane te perkthyer ne shqip).
    Dhurata nuk eshte e barabarte me dhuruesin, e aq me pak mjeti eshte i barabarte me qellimin.
    Mjere per ate qe dashuroi dhuraten ne vend te dhuruesit dhe e ktheu mjetin ne qellim.

Anėtarėsuar
    03-12-2004
    Vendndodhja
    Shtetet e bashk.
    Postime
    60
    Do te shikoj inshallah, por ama kam nevoje edhe per disa hadithe te tjera qe me duhet tu gjej burimin, dhe mund ti sjell se shpejti.

1. Hadithin e pare nuk e kam gjetur ne deri tani. Kam kerkuar shume. A ka mundesi te ma tregosh se ku eshte nese e gjen dot?

2. Hadithi i dyte i plote eshte: "Nuk eshte prej nesh ai qe nuk i meshiron femijet dhe qe nuk nderon pleqte." Ky hadith permendet tek Buhariu dhe tek Muslimi.

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    30-10-2003
    Vendndodhja
    Durres
    Postime
    38
    Ne formen qe e kerkon ti s'ke per ta gjetur sepse kjo thenie i perket Aishes r.a.
    Dihet qe nena e besimtareve, Aishja r.a dinte 1/3 e fese, dhe pas nderrimit jete te Profetit a.s. shume prej bashkohesve kane marre mesime prej saj.
    Madje nje prej sahabeve, per ta pasur te mundur takimin me te sa me shpesh e me lehte, ka pire qumesht gjiri nga motra e saj, Esma r.a duke u bere mahrem-i afert me te.
    Ne nje prej ketyre mesimeve, dikush e pyeti Aishen se si e pershkruante moralin e Te Derguarit a.s. dhe ajo u pergjigj "morali i tij ishte Kur-ani".
    Pamvarsisht se s'eshte hadith si tekst, nga ana kuptimore kjo shprehje eshte mese e sakte dhe e perforcuar nga ajete kur-anore e hadithe te shumta, aq me teper qe e gjithe jeta e Profetit a.s ishte shpallje hyjnore, deri edhe ne veprimet me te imta, mund te thuhet se Profeti a.s ishte Kur-an qe merrte fryme, etj.
    Dhurata nuk eshte e barabarte me dhuruesin, e aq me pak mjeti eshte i barabarte me qellimin.
    Mjere per ate qe dashuroi dhuraten ne vend te dhuruesit dhe e ktheu mjetin ne qellim.

Anėtarėsuar
    03-12-2004
    Vendndodhja
    Shtetet e bashk.
    Postime
    60
    Kam ngaterruar hadithin,

Hadithi nr 2 me lart nuk eshte tek Buhariu por tek Tirmidhiu.

Tema tė Ngjashme

1. Lufta III boterore dhe fundi i botes (1)
    Nga forum126 nė forumin Komuniteti musliman
    Pėrgjigje: 47
    Postimi i Fundit: 13-04-2018, 12:36
  2. A ben dikush te me sqaroj metodat e punes...
    Nga Gostivari_usa nė forumin Komuniteti musliman
    Pėrgjigje: 154
    Postimi i Fundit: 12-12-2008, 16:47
  3. Ēlirimi i Frymės
    Nga Matrix nė forumin Komuniteti protestant
    Pėrgjigje: 59
    Postimi i Fundit: 12-08-2005, 12:55

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •