Perseri dhe kjo teme vjen ne vazhdim te temave te meparshme, ku konkretisht do te fokusohem tek Shpetimi i te krishterit.
DOREZIMI i te krishterit ne doren e Perendise, eshte perfundimisht: te qenit i shpetuar. Pra, pa nje DOREZIM total dhe pa kushte ne dore te Jezusit , nuk ka Shpetim dhe Paqe me Perendine.
Bibla na tregon se njeriu eshte skllav i mekatit, dmth. rob i se keqes. Te jetuarit ne kete pozite e ben te pamundur PAJTIMIN e njeriut me Perendine, ky fakt na verteton me se mire se, njeriu eshte ne armiqesi te plote me Zotin Perendi. Bibla na ndihmon plotesisht dhe na jep mundesine e vetme, ne menyre qe ne te shohim konkretisht poziten dhe mardhenien tone me Perendine. Njohja dhe pranimi i ketij fakti eshte vendimtar ne jeten e njeriut, sepse vetem keshtu ai i krijon mundsi vetes se tij per te pranuar CLIRIMIN e Perendise nga MEAKti dhe vdekja. Pa arritur ne kete ndergjegjesim shpirteror, e cila nuk vjen prej njeriut por vjen prej Perendise, njeriu nuk mund te hedhe asnje HAP perpara drejt paqes me Perendine. Por perse themi: njohja dhe pranimi i te qenit mekatar na ndihmon per te kerkuar dhe pranuar CLIRIMIN e Perendise? Le ta shohim kete gje tek Djali plangprishes. Kthimi i tij drejt Atit te tij u be i mundur , vetem pasi ai arriti te NJOHE dhe te PRANOJE gjendjen shkatrimtare ne te cilan ai ndodhej. Kete e shohim konkretisht tek Luk:15:17, Ku djali na jep kete deshmi:
" Atehere ai erdhi ne VETE dhe tha: Sa puntoreve medites te atit tim ju tepron buka, kurse une po VDES nga URRIJA ."
Njohja dhe PRANIMI i ketij fakti fatal ne te cilen ai ndodhej, i dha mundesine e vetme drejt shpetimit , ky PRANIM i hapi rrugen per KTHIM drejt atit te tij. Shpeshhere gjate predikimve te Ungjillit te Krishtit qe ju kam bere njerzve te ndryshem, kam konstatuar se, ata njerez te cilet nuk pranojne te qenit tye mekatare, e kane shume te veshtire KTHIMIN e tyre drejt Perendise , drejt Jezus Krishtit. Nje dukuri te tille ne e shohi edhe ne bibel tek Farisenjte. Ata nuk pranonin te qenit tyre mekatare, duke pretenduar se ishin te drejte me ane te veprave te ligjit. Jezusi duke e njohur gjendejn e tyre mekatare ju deshmoi duke ju thene se, Une kam ardhur qe te bej te SHOHIN ata qe nuk shohin, dhe ata qe "shohin" te verbohen. Keto fjale te Jezusit kane nje kuptim fondamental do te thosha, per cdo besimtar kristjan. Vetem Jezusi na dha SY qe te SHOHIM Mekatin ne te cilin ne jetonim. Njeriu vete me aftesite e tij, kurre nuk mund ta shohe mekatin si dhe kurre nuk mund ta ndjeje peshen e mekatit. Myslimanet perpiqen te flasin rreth mekatit, duke u nisur nga aftesite e njeriut, dhe kjo ben te mundur qe mekati per ta , shepsh here te quhet edhe akt i drejtesise. "Vrasja", per ata nganjehere mund te jete mekat, ( kur ajo nuk ju vjen pas intersit) dhe nganjehere mund te jete drejtesi( kur ju vjen pas interesit). Pra ata dalin vete ne perfundim simbas llogjikes se njeriut ,duke vene ne qender te njohjes: HAKMARJEN, si nje akt te DREJTESISE. Kjo eshte rruge krejt e gabuar dhe satanike, Njeriu kurre nuk mud te njohe te KEQEN qe banon ne mish te tij . Kur ai arrin te njohe kete te KEQE te madhe qe banaon ne mish te tij( ku njohje do te thote , te ndjesh PESHEN e Mekatit), ai fillon te kerkoje rrugen e SHEPTIMIT. Per kete JEzusi tha se, nje farise dhe nje tagrambledhes po luteshin ne tempull. Fariseu tha: te faleminderit o Zot qe nuk me ke bere te keq si ai tagrambledhesi atje. Ndersa tagrambledhesi duke e ndjere PESHEN e MEAKTIT nuk guxonte te ngrinte syte perjete, por vetem kerkonte FALJE me lot ne sy. Tagrambledhesi PRANOI se ishte mekatar dhe i keq para Perendise, prandaj pranimi i ketij fakti solli tek ai, DOREZIMIN e plote ne dore te Perendise , prej ku PRSITE dhe Shpetimin e tij nga mekati.
Krijoni Kontakt