Close
Faqja 4 prej 6 FillimFillim ... 23456 FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 31 deri 40 prej 56
    i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    26-04-2002
    Vendndodhja
    BOSTON
    Postime
    166

Re: Pershtypjet e pushimeve ne Atdhe

-Sa kohe kishit pa shkuar?
    1 vit
    -Sa kohe qendruat?
    2 muaj
    -Cilat qytete vizituat?
    Tirane, Vlore, GJirokaster, Sarande, Dhermi, HImare, Lezhe, Durres
    -Cfare u beri me shume pershtypje?
    Ne fakt jo shum gjera me ben pershtypje nga fakti qe une shkoi ne shqipri cdo vit edhe i ndryshoj ndryshimet ngradualisht. Mirepo pershtypje me ben rruget qe ishin shtruar ne shumicen e Tiranes. Vajzat qe qendronin pubeve deri ne ore te vone, ktheheshin ne shtepi vetem pa as nji pik problemi, dmth qetesia. Gjithashtu vura re qe kishte edhe shum turista nga bota, gje qe ne fakt nuk e kisha ven re ne vitet e tjera. Nejse ja kalova aq mire edhe bera aq qef qe mezi pres ta vizitoj perseri atdheun per krishtlindje.
    What da hell?

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    06-04-2003
    Vendndodhja
    gjermani
    Postime
    9
    pershendetje juve andej...
    ne pergjithsi nuk para jap shume komente,me pelqen vetem te lexoj per momentin komentet e te tjerve.pra blej si i thone fjales...
    po per kete teme duhet te them dicka....
    sa KOHE KAM QE JETOJ JASHTE?::::6 vjet
    SA KOHE KISHA PA SHKUAR?::::13 muaj
    lexova shume komente qe thonin qe eshte bere mire!cfare quani mire ju o njerez?
    nje vajze ketu thoshte cmimet e lira?mamaja ime mezi e gjente sallaten per 2500 leke te vjetra.
    sa per informacion i lindur dhe i rritur ne tirane jam dhe e di shume mire se per cfare flas..
    nje thoshte se ne shqiperi behet qejf,qejf,qejf.....cfare quhet qejf te shkosh ne lokale gjith kohes?
    cfare ndryshimesh flisni,jane hapur pube,lokale,disko,jane rregulluar 10 metra rruge,dy metra lane ne tirane?
    or miq po jane ndryshime me hapa milimetrike nuk e shihni.
    mos ju zejne syte ato dy pube dhe lokale apo disko qe jane bere..po shikoni se cfare skamje dhe cfare fukaralliku gjenden njerzit.ik njehere neper veri te shqiperise apo neper fshatra..
    e dini se cfare shihni atje?mirserdhet ne xhungel te dashur miq...
    te flasim dhe pak per jugun e shqiperise.kalova ca dite ne himare,dhe plazhin e bera ne jale,livadhe,potam,llaman..pra jane plazhe te vegjel dhe pervec detit te paster dhe nje bukurie te frikshme qe i japin malet perreth nuk ka ndryshime fare.
    neper lokale te sherbenin me arrogance,papasterti,jo te perpikte dhe nga menyra e gatimit kishin ngelur akoma si para dhjete vjeteve.lire?pjata e kocit te rezervuarit bente ne nje lokal ne jale psh 8 mije leke te vjetra.mos harroni se ku jemi.ne nje vend ku fitojne njerzit 200 mije leke ne muaj
    pastaj policia,administrata dhe njerzit kudo jane te gjithe krokodila.ne tirane ditet i kaloja tek blloku ku pashe perseri vajzat me te bukura.atje behej sfilate te keqen.
    po koken aty e kam,aty kam shtepine,aty kam prinderit,dua te shaj ne shqip,aty dua te ngordh pra...ne tirane
    kam lene shume gjera pa thene dhe tani u bera 3 jave qe jam kthyer nga tirana dhe mbi te gjitha kam mall per prinderit.por atje po te jesh i pavarur nga ana ekonomike,pra po te jesh zot i vetes jetohet duke krijuar nje lloj rrethi miqesor dhe familjar ku mund te ndihesh mire.
    se mos harroj,vetem nje gje te rregullohet atje te pakten,rruget dhe pluhuri.dikur shikoje tiranen nga dajti ne pellembe te dores.hypni sot ne mal te dajtit dhe shikoni s ecfare pamje ka..sikur po shikoni kombinatin metalurgjik.
    atehere po largohem dhe me falni ne qofte se ju cava derrasat.dhe njehere e dua tiranen me xhulin qe e mbulon,me miqte qe kane ngelur me shakate qe nuk behen asgjekundi,me vajzat me te bukura.ama te shkuarit atje si turist dhe te jetuarit jane dy ndjenja te ndryshme,jane dy kepuce te ndryshme prandaj shikojeni me realizem...
    suksese dhe shendet ju uroj..
    zoti qofte me ju
    imagine

Kunja_01 Maska e Duke_Of_Arberia
    Anëtarësuar
    02-08-2003
    Vendndodhja
    overal, ne levizje.
    Postime
    2,604
    J. Lennon jam dakort me mendimin tend, por mos harro per ne qe kemi mbi pese vjet qe jetojme jashte Tirones dhe Shqiperise ato "pak" ndryshime qe jane bere aty te bihen ne sy. Une te them te drejten kam pese vjet pa shkelur fare ne Shqiperi dhe ne imagjinaten time Tirona dhe vendet e tjera te Shqiperise, kane ngelur ashtu siç i kam lene. Kur te shkoj atje do me bej pershtypje autostrada Tirane-Durres, do me bejne pershtypje "Gradaçelat" qe ja kane kaluar dhe 15-kateshit, do me bejne pershtypje ato pube dhe ato restaurante qe nuk i gjen as ketu ku jetojme. Pra per ne qe shkojme per te kaluar pushimet atje, eshte normale qe do te na pelqeje sepse do jemi gjithmone ne kontakt me gjerat qe kane te bejne me qejfin. Por kjo nuk do te thote qe ka pasur ndonje ndryshim radikal ne Shqiperi. Sepse vete shifrat e varferise dhe te papunesise tregojne qarte qe ne ngelemi nje nder shtetet me te varfra te Evropes dhe qeveria nuk po ben asnje hap perpara per te permiresuar sadopak situaten aktuale qe po mbizoteron Shqiperine.
    Mbase u ndala shume ketu por sme pelqen kur flitet keq per Shqiperine, megjithese ato qe thuhen nuk jane genjeshtra...
    Ps: kam kerkuar dhe njehere fotografi per ata qe kane qene ne Shqiperi, po akoma nuk ka vene njeri. Na hiqni pak malin edhe neve qe nuk kemi mundesi qe te shkojme.
    Trimi mirë me shokë shumë!!!!!!

ne kerkim
    Anëtarësuar
    24-04-2002
    Vendndodhja
    10305
    Postime
    242
    Une i kalova 8 vjet pa vajtur ne Tirane dhe ndryshimet i kam pare vetem ne fotot qe vihen neper site te ndryshem, por megjithate e kam gjetur menyren se si ta mas ndryshimin.
    Mua me vijne vizitore tek-tuk nga Tirana dhe une per tu bere qejfin i nxjerr neper kto lokalet e mira qe kemi ne ketej nga Queens e Brooklyn. Edhe tere qef i pys a ka kshu lokalesh ne Tirone. Ata me nje fytyre te mbushur tere habi dhe keqardhje (per mua te shkretin) me thone " po lokale si puna e ktyre jane lokale lagjeje ne Tirone, atyre lokaleve nga blloku s'u vine as te maja e thoit". C'te bej une vecse te vajtoj per fatin tim.
    Tani e di qe perparimi s'matet nga lokalet po te pakten eshte nje fillim disi i mbare.
    timeo Danaos et dona ferentes

sWeEt DevIL Maska e YllBote
    Anëtarësuar
    26-01-2003
    Postime
    185
    un nuk kam dokumenta, prandaj kom 3 vjet qe skam shkuar.. por mesa shof shqipria qeka rregullu, shof qe shumica paskan ber qef atje
    Dont Let The Fear
    Of `Striking` Out
    Keep You From
    -- Playing The Game

i/e regjistruar Maska e VLonjatja2003
    Anëtarësuar
    11-09-2003
    Vendndodhja
    aty ku je ti......
    Postime
    3
    Hey Sajda the qe e ke vizituar dhe Vloren ....
    Me trego cik aman ca behej andeja plz....

O figure, o njesh Maska e Übersoldaten
    Anëtarësuar
    06-03-2003
    Vendndodhja
    Futu te rruga midis Gjimnazit Ali Demi dhe pallatit L, ec der tek ai dyqani perballe, dhe aty me ke nga hyrja tjeter ne kat te 3 te parvazi
    Postime
    33
    Hi Vlonjate :-))

Edhe une aty isha per pushime. Cdo dite e behet me e bukur Vlora jone Seriozisht. Te pakten per mua eshte qyteti me i bukur ne bote. Megjithse tani ku jetoj thone qe eshte nje nga qytetet me te bukur ne Evrope, per mua akoma Vlora mbetet N1!!!

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    21-10-2003
    Vendndodhja
    Galaktik
    Postime
    7
    Postuar më parë nga Shaboni
    Une kisha 5 vjet qe nuk shkoja ne Al dhe kete vere vendosa qe pushimet ti beja atje:
    Ja mbresat e lena:

Siguria OK. Udhetova gjate neper vend, por nuk me ndodhi dhe as pash asgje te ndodhe.
    Policia ishte organizuar jo keq, gjithmone flasim duke pasur parasysh standartet shqiptare, sepse perndryshe duhet te ankohem disi per nga mungesa e miresjelljes, arroganca e theksuar, niveli i ulet kulturor i punonjesit te policise etj.

Ndersa per policine kufitare te portit te Durresit kam fjalet me te keqija sepse edhe ne hyrje edhe ne dalje me rropen pa asnje arsye dhe pa asnje fature euro.
    Kam bere gati edhe nje mail ankese per ta nisur por nuk po gje tek siti i MRP nje adrese per kete qellim.

Qarkulli rrugor nuk ndiqte asnje rregull. Ishte nje xhungel e vertete.
    Rruget ishin te shkaterruara me perjashtime te vogla.
    Nuk i keshilloj absolutisht asnjerit rrugen Dhermi-Sarande. Nje kalvar i vertete.

Plazhi i Durresit ishte me te vertete ne gjendje te mjerueshme persa i perket pastertise.
    Tek-tuk kishte ndonje oas privat te vogel ne rere te paster, por persa i perket ujit te detit, une qe ne plazhin e Durresit gati jam rritur atje, nuk munda qe te bej dot nje banje, sepse pastertia
    ishte e nje niveli tmerrues.
    Vura re se faji per kete gjendje nuk ishte vetem i organeve lokale,
    por sidomos i papergjegjshmerise te pushuesve sepse rera ishte e mbushur me mbeturina te cdo lloji dhe
    ajo qe eshte me e keqe, me mbeturina plastike te cdo tipi, e plot me qese te mbushura me plehra.
    Keto te fundit me ndoqen gjate gjithe udhetimit ne Shqiperi.
    Me vinte per te qeshur kur ne mes te kesaj katrahure lexoja titujt e gazetave qe flisnin per qellimet e
    qeverise qe donte te krijonte nje "turizem elitar".

Lokalet dhe pubet OK. Restorantet kishin nivel te ulet higjene, por nuk u resistova dot gjelleve tradizionale shqiptare keshtu u detyrova qe te duroj shume shpesh dhimbjet e barkut dhe diaren.
    Vendasit thonin se ka te beje klima, microclima e te tjera nga keto por mos u besoni hic.
    Ka te beje vetem mungesa e higjenes dhe frigoriferet qe ngrinin shkrinin nga mungesa e energjise.

Saranda.
    qytet i vogel nuk ju keshilloj me teper se 4 dite.
    Uji i detit ishte i paster dhe ftohte, tamam si me perlqen mua.
    Bregdeti ishte plot me qese (shumica ne ngjyre te kalter) te mbushura me plera tamam si ato te Durresit.
    Pergjate bregut te detit po ndertohet ne menyre te eger, lokale dhe shtepi te cfaredo lloji.
    Jashte qytetit kishte shume lokale, qe nuk kishin rruge se si mund te veje.
    Lokali me trendy kete vere ishte Mango-Beach nje tip plazh-bar-disco e hapur, atmosfera jo keq, por dendesia e njerzve ishte shume e larte.

Syri i kalter me habiti nga ftohtesia e ujit qe buronte, por nuk mu duk ajo mrekulli qe tregojne vendasit.

Butrinti ishte gjeja me e bukur dhe e kendshme qe munda te vizitoj dhe shikoj gjate ketyre pushimeve.
    Per mua duhet falenderuar ministria perkatese qe ate zone e kishte shpallur park kombetar duke
    bllokuar ndertimet e egra si kudo ne Sarande.

Ksamili, fshati, ishin duke prere ullishtet e ndertuar shtepi.
    Plazhet neper ishujt e Ksamilit ishin te lezetshme por shume te vegjel dhe te mbipopulluar.

Nga kalaja e lekuresit kishte nje pamje me te vertete mahnitese nga njera ane fusha e Sarandes
    me Bistricen e me malet qe ngriheshin te larta
    dhe nga ana tjeter gjiri i sarandes me qytetin dhe gjithe hapesira detare gjer ne ishullin e korfuzit.

Rruges per ne kthim me bene pershtypje shkaterrimi i ujit te ftohte te Tepelenes,
    varferia e zonave te Mallakastres.
    Shabono bravo te qoft lal se i ke ra pikes jam 100% dakort me ty

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    21-10-2003
    Vendndodhja
    Galaktik
    Postime
    7
    Postuar më parë nga j.lennon
    pershendetje juve andej...
    ne pergjithsi nuk para jap shume komente,me pelqen vetem te lexoj per momentin komentet e te tjerve.pra blej si i thone fjales...
    po per kete teme duhet te them dicka....
    sa KOHE KAM QE JETOJ JASHTE?::::6 vjet
    SA KOHE KISHA PA SHKUAR?::::13 muaj
    lexova shume komente qe thonin qe eshte bere mire!cfare quani mire ju o njerez?
    nje vajze ketu thoshte cmimet e lira?mamaja ime mezi e gjente sallaten per 2500 leke te vjetra.
    sa per informacion i lindur dhe i rritur ne tirane jam dhe e di shume mire se per cfare flas..
    nje thoshte se ne shqiperi behet qejf,qejf,qejf.....cfare quhet qejf te shkosh ne lokale gjith kohes?
    cfare ndryshimesh flisni,jane hapur pube,lokale,disko,jane rregulluar 10 metra rruge,dy metra lane ne tirane?
    or miq po jane ndryshime me hapa milimetrike nuk e shihni.
    mos ju zejne syte ato dy pube dhe lokale apo disko qe jane bere..po shikoni se cfare skamje dhe cfare fukaralliku gjenden njerzit.ik njehere neper veri te shqiperise apo neper fshatra..
    e dini se cfare shihni atje?mirserdhet ne xhungel te dashur miq...
    te flasim dhe pak per jugun e shqiperise.kalova ca dite ne himare,dhe plazhin e bera ne jale,livadhe,potam,llaman..pra jane plazhe te vegjel dhe pervec detit te paster dhe nje bukurie te frikshme qe i japin malet perreth nuk ka ndryshime fare.
    neper lokale te sherbenin me arrogance,papasterti,jo te perpikte dhe nga menyra e gatimit kishin ngelur akoma si para dhjete vjeteve.lire?pjata e kocit te rezervuarit bente ne nje lokal ne jale psh 8 mije leke te vjetra.mos harroni se ku jemi.ne nje vend ku fitojne njerzit 200 mije leke ne muaj
    pastaj policia,administrata dhe njerzit kudo jane te gjithe krokodila.ne tirane ditet i kaloja tek blloku ku pashe perseri vajzat me te bukura.atje behej sfilate te keqen.
    po koken aty e kam,aty kam shtepine,aty kam prinderit,dua te shaj ne shqip,aty dua te ngordh pra...ne tirane
    kam lene shume gjera pa thene dhe tani u bera 3 jave qe jam kthyer nga tirana dhe mbi te gjitha kam mall per prinderit.por atje po te jesh i pavarur nga ana ekonomike,pra po te jesh zot i vetes jetohet duke krijuar nje lloj rrethi miqesor dhe familjar ku mund te ndihesh mire.
    se mos harroj,vetem nje gje te rregullohet atje te pakten,rruget dhe pluhuri.dikur shikoje tiranen nga dajti ne pellembe te dores.hypni sot ne mal te dajtit dhe shikoni s ecfare pamje ka..sikur po shikoni kombinatin metalurgjik.
    atehere po largohem dhe me falni ne qofte se ju cava derrasat.dhe njehere e dua tiranen me xhulin qe e mbulon,me miqte qe kane ngelur me shakate qe nuk behen asgjekundi,me vajzat me te bukura.ama te shkuarit atje si turist dhe te jetuarit jane dy ndjenja te ndryshme,jane dy kepuce te ndryshme prandaj shikojeni me realizem...
    suksese dhe shendet ju uroj..
    zoti qofte me ju
    Bravo lal se i ke ra pikes se ca te tjereve ju e erresohen syte kur shkokan ne Shqiperi, ndoshta nuk kane kohe ti shofin gjerat, ose nuk duan Gjeja me kryesore eshte se atje shumica nuk mendojne se ne Shqiperi mungon `arsyetimi`Gjith dynjaja mendon se kalohet jeta neper kafe, restorante dhe me rroba e makina te reja, te shtrenjta e te bukura. Shumica flasin vetem per leke e lluks, po se si vine keto gjera duhet te mendojne motrat e vellezrit qe punojne jashtetit. Kaq mendojn njerzit atje. Nuk mendojne se nje dite do plaken dhe duhet tju krijojne kushtet femijeve dhe vetes, po mendojne per modernizimin e hatashem qe po behet, se kan hequr kjoskat e njerizit kane mundesi te shofin "Lanen" pas kaq vitesh. Pershendetje nga Kopengageni

yep thats me Maska e Lumturie_100
    Anëtarësuar
    14-11-2003
    Vendndodhja
    usa
    Postime
    28
    une skam shkruar akoma ne shqiperi se jam pa dokumenta
    @@@linda@@@@

Faqja 4 prej 6 FillimFillim ... 23456 FunditFundit

Tema të Ngjashme

1. Me ose pa luftë ,rezultati do të mbetet i njëjtë !!!.
    Nga Vasjan Golka në forumin Letërsia shqiptare
    Përgjigje: 17
    Postimi i Fundit: 13-09-2006, 06:35
  2. Ku po pushojnë politikanët e vendit?
    Nga Brari në forumin Aktualitete shoqërore
    Përgjigje: 5
    Postimi i Fundit: 08-08-2006, 01:30
  3. Si të jemi në formë për plazh
    Nga Davius në forumin Bukuri dhe estetikë
    Përgjigje: 18
    Postimi i Fundit: 20-07-2005, 15:16
  4. Nënvetëdija e pushimeve
    Nga Brari në forumin Problematika shqiptare
    Përgjigje: 0
    Postimi i Fundit: 10-07-2004, 03:58

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •