Une kisha 5 vjet qe nuk shkoja ne Al dhe kete vere vendosa qe pushimet ti beja atje:
Ja mbresat e lena:
Siguria OK. Udhetova gjate neper vend, por nuk me ndodhi dhe as pash asgje te ndodhe.
Policia ishte organizuar jo keq, gjithmone flasim duke pasur parasysh standartet shqiptare, sepse perndryshe duhet te ankohem disi per nga mungesa e miresjelljes, arroganca e theksuar, niveli i ulet kulturor i punonjesit te policise etj.
Ndersa per policine kufitare te portit te Durresit kam fjalet me te keqija sepse edhe ne hyrje edhe ne dalje me rropen pa asnje arsye dhe pa asnje fature euro.
Kam bere gati edhe nje mail ankese per ta nisur por nuk po gje tek siti i MRP nje adrese per kete qellim.
Qarkulli rrugor nuk ndiqte asnje rregull. Ishte nje xhungel e vertete.
Rruget ishin te shkaterruara me perjashtime te vogla.
Nuk i keshilloj absolutisht asnjerit rrugen Dhermi-Sarande. Nje kalvar i vertete.
Plazhi i Durresit ishte me te vertete ne gjendje te mjerueshme persa i perket pastertise.
Tek-tuk kishte ndonje oas privat te vogel ne rere te paster, por persa i perket ujit te detit, une qe ne plazhin e Durresit gati jam rritur atje, nuk munda qe te bej dot nje banje, sepse pastertia
ishte e nje niveli tmerrues.
Vura re se faji per kete gjendje nuk ishte vetem i organeve lokale,
por sidomos i papergjegjshmerise te pushuesve sepse rera ishte e mbushur me mbeturina te cdo lloji dhe
ajo qe eshte me e keqe, me mbeturina plastike te cdo tipi, e plot me qese te mbushura me plehra.
Keto te fundit me ndoqen gjate gjithe udhetimit ne Shqiperi.
Me vinte per te qeshur kur ne mes te kesaj katrahure lexoja titujt e gazetave qe flisnin per qellimet e
qeverise qe donte te krijonte nje "turizem elitar".
Lokalet dhe pubet OK. Restorantet kishin nivel te ulet higjene, por nuk u resistova dot gjelleve tradizionale shqiptare keshtu u detyrova qe te duroj shume shpesh dhimbjet e barkut dhe diaren.
Vendasit thonin se ka te beje klima, microclima e te tjera nga keto por mos u besoni hic.
Ka te beje vetem mungesa e higjenes dhe frigoriferet qe ngrinin shkrinin nga mungesa e energjise.
Saranda.
qytet i vogel nuk ju keshilloj me teper se 4 dite.
Uji i detit ishte i paster dhe ftohte, tamam si me perlqen mua.
Bregdeti ishte plot me qese (shumica ne ngjyre te kalter) te mbushura me plera tamam si ato te Durresit.
Pergjate bregut te detit po ndertohet ne menyre te eger, lokale dhe shtepi te cfaredo lloji.
Jashte qytetit kishte shume lokale, qe nuk kishin rruge se si mund te veje.
Lokali me trendy kete vere ishte Mango-Beach nje tip plazh-bar-disco e hapur, atmosfera jo keq, por dendesia e njerzve ishte shume e larte.
Syri i kalter me habiti nga ftohtesia e ujit qe buronte, por nuk mu duk ajo mrekulli qe tregojne vendasit.
Butrinti ishte gjeja me e bukur dhe e kendshme qe munda te vizitoj dhe shikoj gjate ketyre pushimeve.
Per mua duhet falenderuar ministria perkatese qe ate zone e kishte shpallur park kombetar duke
bllokuar ndertimet e egra si kudo ne Sarande.
Ksamili, fshati, ishin duke prere ullishtet e ndertuar shtepi.
Plazhet neper ishujt e Ksamilit ishin te lezetshme por shume te vegjel dhe te mbipopulluar.
Nga kalaja e lekuresit kishte nje pamje me te vertete mahnitese nga njera ane fusha e Sarandes
me Bistricen e me malet qe ngriheshin te larta
dhe nga ana tjeter gjiri i sarandes me qytetin dhe gjithe hapesira detare gjer ne ishullin e korfuzit.
Rruges per ne kthim me bene pershtypje shkaterrimi i ujit te ftohte te Tepelenes,
varferia e zonave te Mallakastres.
Krijoni Kontakt