Ka shume arsye
Por vet menyra e jeteses,kultura orientale,shkollimi dhe shume gjera tjera qe na dallonin me civilizimin perendimor.
Dhe erdha ne perfundim se si shoqeri jemi shume larg te tjerve me qdo gje,duke qen keshtu e dashura e panjohur u binda se nuk eshte me vend te thuhet se kemi dallime ne mes fshatit dhe qytetit sepse si shoqeri jemi te gjith fshatar.
Ta zem nje grua qe kishte jetua gjith jeten e saj ne Prishtin kishte ardhur ne perendim dhe kur e pyeten per pregaditje shkollore tha jam analfabete,pra edhe fshatarja edhe qytetarja jan nje si shoqeri kemi ngec e dashura e panjohur prandaj kot disa lavdrohen se jo qytetar e jo fshatar.Qe te gjith nje mentalitet kemi por jemi shoqeri qe bejm ndasi si puna jote jo drenicak e jo llapjan por pak kemi dallim ose fare.
Qe te gjith nje mentalitet kemi por jemi shoqeri qe bejm ndasi si puna jote jo drenicak e jo llapjan por pak kemi dallim ose fare.[
Me thuaj nje koment ku une kam bere ndasi te tilla!Une vet jam Drenicase ani qe as Babi nuk me lindi ne Drenic,por te paret e mij vijn nga Drenica!As ndasi qytetar-fshatar nuk beje kurr!Per mua vlera ka vetem qenja njeri,me te gjitha atributet (ndershmerin,sinqeritetin dhe kulturen).
Rėndesia e njė personi nuk vlerėsohet nga hapėsira qė zė, por nga boshlleku qė le kur nuk ėshtė mė.
Krijoni Kontakt