Qafir, e para tema eshte shume interesante...Postuar mė parė nga Qafir Arnaut
Pikerisht ne kete lemi libri Huntigtonit u ka vlejtur shume neo-konservativeve si Paul Wolfowiecz, Don Rumslfeld, dhe institucionit madhor te tyre American Enterprise Insitute ku pati fillesen edhe vete ky liber i Huntigtonit.
e dyta, pergjigje pyetjeve te tua nuk po u jap ne menyre eksplicite, po e kote te te them qe une jam mese dakort me huntigton
e treta, sa per ate librin e huntigton dhe filesen e vete ne AEI, eshte me te vertete interesante te dish sesi funksionojne shume institucione ne usa, nje nder me te preferuarit er mi psh eshte Brooking Institute, po edhe Cato here pas here..Qe thu ti, (jam pak jashte teme, po do ta te them) Cato eshte shte konservative si institut, POR i vetmi qe organizoi leksione, mbledhje dhe public hearings ne Capitol Hill ku ftoi shume e shume studiues e researcher te vet dhe doli me publikime perse lufta ne Irak ishte gabimi me fatal qe kjo administrate po bente..
me ket dua te them qe jo gjithcka eshte ashtu si duket...po librat kane nje filozofi te tyren dhe autoret qe i shkruajne kane orientime personale, por kjo nuk do te thote qe i humbin vlerat librit, apo ai eshte thjesht nje veper "Enveri"
he ta mbush mendjen qe e suportoj huntigton apo jo![]()
Krijoni Kontakt