Prit te zgjerohem iher une tani.
-------------------
Ishte ndertuar nje avion prej floriri. Gjithcka ishte flori. Sediljet, dritaret, dyert pra gjithcka pa perjashtim deri te vidad dhe bullonat e vegjel.
Ftohen tre njerez te rendesishem, qe perfaqesonin tre shtete. Nje Amerikan, nje Gjerman edhe nje Shqiptar. Keta duhet ta shikonin avionin nga brenda dhe duhet te jepnin mendimin e tyre para mediave.
I pari fute amerikani dhe vonohet nja gjys ore. Pasi del disa inspekto i bejne nje kontroll pasi avioni ishte prej floriri dhe nuk i zinin bese njeriu. Pas kontrollit rezultoi qe amerikani kishte vjedh ca pajisje floriri.
I erdhi rdha Gjermanit, i cili gjithashtu qendori nja gjysem ore dhe pasi e kontrolluan i gjeten disa pajisje floriri te fshehura mire. Te dy te turperuarlargohe, pra amerikoni edhe gjermoni.
I vjen rradha shqiptarit. Pas nja 2 oresh del ky i lodh i raskapit.
Inspektoret- Pse u vonove kaq shume i thane? Kaq shume paske vjedh?
shqiptari-Jo mer, ja kontrolloni po deshet.
Pas kontrollit nuk ju gjet asgje. Gjithe gazetaret mblidhen dhe fillojne ta yesin.
Gazetare-Si ka mundesi Amerikoni me gjermonin qe jane te pasur vodhen dicka, ti qe je shqiptar nuk vodhe?
Shqiptari-S'mu ndez avioni mu pa ta shifnit ju.
------------------------------------------------------------------------------------------------------
Nje fshatar, ne kohen e kaluar, vete te dentisti te nxjerre nje dhemballe. E merr ndihmesi dhe i nxjerr dy pernjeheresh. Fshatari zu te qahet, se i nxorri dhe nje dhemballe te mire, po ndihmesi i thote:
- Mos bej ze, se te del ustai e te kerkon te paguash per dy.
-------------------------------------------------------------------------------------------------------
Mbreti hapi fjale se kush do ta zinte me genjeshtra, dmth t'i thoshte nje genjeshter qe ai te mos mund ta kundershtonte, do te fitonte 100 napolona flori.
Vajten tre veta:
- Une, madheri - tha njeri - mbreme arnova qiellin.
- S'eshte gje kjo genjeshter - i tha mbreti ) se mbreme ra shi; pra, qielli ishte i shpuar.
- Une - tha tjetri - mbreme u lodha shume, se u mat te binte hena dhe vajta i vura nje furke ta mbaje.
- Edhe kjo s'eshte gje - tha mbreti - se hena sot ne mengjes dolli. - Po ti - i tha te tretit, nje fshatar - pse ke ardhur?
- Une - i tha ky - dua ate qypin me flori qe te la im at para se te vdiste per ta ruajtur.
- S'eshte e vertete! - u hodh mbreti. - Yt at s'me la ndonje qyp.
- Atehere me jep 100 napolonat, se te munda - i tha fshatari(1)
1) Po te pranonte mbreti se kerkesa e fshatarit eshte e drejte, duhet ti jipte qypin me florinj; po te mos e pranonte, dmth ta quante genjeshter, do te humbiste bastin dhe do paguante 100 napolonat. Ne te dyja rastet fshatari del fitues.
------------------------------------------------------------------------------------------------------
Nje grua vajti per vizite tek shoqja e saj. Gruaja pyeti femijen qe doli dhe i hapi porten:
- Ne c'0re hahet dreka te ju, vogelushi im?
- Mamaja tha se ne do te hame dreke kur te ikni ju.
Erdhen njeher disa makina te reja policie dhe shefi i mblodhi policat edhe i tha:
-Nese do te keni probleme me makinat, kudo qe te jeni shkoni ne nje gabine telefonike edhe bierini numrit 3455. Ne do te vijme aty dhe to e rregullojme problemin. Pune te mbare tani dhe mireudegjofshim.
Policet largohen. Pas 4 oresh njeri nga policat vjen tek shefi, i lodhur irraskaoitur. Mezi merrte fryme, i djersitur dhe me kemishen te zberthyer i thote shefit:
-Mu..hhuuu....mu...prish makina, shoku shef.
Shefi-Po mire mor torollak, nuk iu thame ne qe bierini numrit 3455. Pse ke vrapu 2 ore kot me kot.
Polici-Shoku shef. Une shkova ne nje gabine telefonike. I rrash 3-shit, i rrash 4-es, i rrash 5-ses, por pastaj 5-en tjeter nuk e gjeta. Vetem nje 5 kishte aty shoku shef.
Shefi-![]()
-----------------------------------------------------------------------------------------------------
Krijoni Kontakt