Me duket se thashe "disa nga ju" por megjithate kujt i djeg le ta mbaje.....Postuar mė parė nga darwin
Me duket se thashe "disa nga ju" por megjithate kujt i djeg le ta mbaje.....Postuar mė parė nga darwin
Postuar mė parė nga Gaxhija
![]()
zor se do te ndez ndonje cigare, ngaqe po mbaj "djegien"..
vertet kujton se po thua "fjale te arta" ??![]()
Prektora
Si te paska bere shqiperia ty re.......ik e dreq qe aty se do cmendesh....Postuar mė parė nga darwin
Postuar mė parė nga Gaxhija
![]()
![]()
eh, isha moj teta, edhe ne boten e civilizuar.. Nuk me pelqeu qe te isha "rondelja e mekanizmit" qe punon nga e hena ne mengjez deri te premten ne darke, po ti rritu dhe pak dhe kuptoje!! "Kinez" nuk je vetem ne vendin tend !! edhe mjaft, se nga kritikat shoqerore mbi racizmin, kalove ne keshilla psikologjike gratis..
ok sweetie "gypsie"?? rritu dhe dil nga ai qyteti yt !!
Prektora
Darwin, ti duhet ta kuptosh se Mozarti,.... doli para kohe ne drite, e per kete arsye doli si i "papjekur" nga ngjyra......i bardhePostuar mė parė nga darwin
Ndersa 50 cent, u harrua ....dhe kur u kujtuan per te "ishte perzhitur"
![]()
Pse harxhon frymen kot vella i dashur....nuk zbraz dot tenden per te bindur trungjet. E verteta eshte (se per kete flet tema) shqiptaret JANE RACISTE dhe kete nuk e leviz as topi.
Pa pyesni pak gabelet dhe evgjitet se si ndjehen nga ne??
Pa pyesni ate kongolezin qe u martua me ate yllin tek 21 dhjetori ne Tirane dhe ishte i pari i ZI qe martohej me shqiptare?
Si do pergjigjen ata ??
Do thone se ne shqipot nuk jemi raciste??
C'ju genjen mendja juve.
Me fal Darwin po reshtat e fundit ne lidhje me racizmin nuk kane te bejne me ty. Te tjereve ju drejtova.
[QUOTE=darwin]![]()
![]()
eh, isha moj teta, edhe ne boten e civilizuar.. Nuk me pelqeu qe te isha "rondelja e mekanizmit" qe punon nga e hena ne mengjez deri te premten ne darke, po ti rritu dhe pak dhe kuptoje!! "Kinez" nuk je vetem ne vendin tend !! edhe mjaft, se nga kritikat shoqerore mbi racizmin, kalove ne keshilla psikologjike gratis..
Ehhhh te ishte aq e mire ajo shqiperia jote do isha edhe une aty edhe ata te tjeret qe kane emigruar si puna ime......Ne te pakten punojme qe nga e hena deri te premte, por te pakten nuk na dridhet dora per te blere edhe buken e gojes. Edhe sa per dijenine tate une jam rritur aq sa te kuptoj se ku behet jeta me mire.
PS. mua ne fakt ne kete moshe qe jam vetem gjyshi me ka thene rritu se je e vogel...dmth edhe ti aty afer me ate duhet te jesh (nga mosha e kisha fjalen se per zgjuarsi s'besoj se ja merr). Edhe keshillat psikologjike mund ti jap, jo per gje po i kam mesuar ne qytetin tim te civilizuar.
E nderuar Jevge!Postuar mė parė nga Gaxhija
Shqiptaret nuk jane race por komb (pi nje cigare mendo se ca u tha me veshtiresi se mbase edhe e kupton). Race e bardhe eshte, race, negroidet jane race, aziatiket jane race...etj etj etj. Kur mbron racen e bardhe nuk do te thote qe detyrimisht mbron Shqiptaret, se Shqiptaret jane vec nje pjese (jo te gjithe Shqiptaret jane te bardhe, permendim ketu rastin tend) e kesaj race.
Njeriu i shkolluar eshte ai qe perbuz me teper, sepse ka diturine dhe informacionin ku dhe pse te perbuzi. Perbuzja me baze dhe arsye eshte e nritur me diturine njohurine dhe proven e ideve qe ti mbron.
Dhe qe negrot jane race e pare qe ndertoi zoti kjo nuk do te thote asgje. Darvini zbuloi se majmunet linden para njeriut. Atehere me mendimin tend majmuni qenka i barabarte apo me i afte se njeriu (mbase me i afate se disa jevgj edhe pranohet)? Qe nje race te jete superiore duhet te evoloje dhe ti jape shoqerise ate qe asnje race tjeter nuk eshte ne gjendje ti jape.
Cdo gje qe shef rreth teje (pothuajse) eshte shpikur nga nje i bardhe. E nese te bardhet jane ata qe i kane dhene me teper humanizmit si mund te mos jene ata race supreme, raca me e afte?
Nese vazhdon te te vije inat, te sygjeroj tre xhiro rreth pallatit, nje loje ping-pong dhe pastaj mund te kercesh rreth zjarit me nje litar te varur rreth betheve. Pra me nje fjale kthehu ne rrenjet e tua gaxhijshe.
Ndryshuar pėr herė tė fundit nga R2T : 16-09-2004 mė 17:05
Postimi i mesiperm nuk shpreh detyrimisht opinionin e autorit mbi temen e ngritur.
varet pse je larguar !! p.sh, mqs je dhe femer sigurisht qe je e lumtur atje sepse ka 24 ore korent, ujin nuk mungon ndonjehere nga rubineti.. nuk ka pluhur !!Postuar mė parė nga Gaxhija
po se mos del ndonjehere dite jave zotrote, qe ta shikosh kur je vetem!! Nuk besoj ta dish c'do te thote "te dalesh me shoket kur te te shkrepet"..
me siguri gjume direkt sa vjen nga puna, hee?
Ne fakt je aq e rritur sa te kuptosh se jeta eshte vetem "nje cope gjalpi qe ke perpara".. Por gjithsesi po kuptoj se dhe cfare jete ke bere ne Shqiperi. Megjithese dhe ketu me vjen te qesh, sepse do te te jepja nje ide te mire per ty. Kur Gianni Amelio te beje pjesen e dyte te "L'America" lutju te te marre ne ekip, sepse mund te japesh mend gjithe diten e dites ..Postuar mė parė nga Gaxhija
Keshillat jepi aty ku ti degjojne teta, jo aty ku qeshin me ty !! (edhe gjyshi yt, keshtu do thote, po ta pyesesh!)
(may I call you "yankee", too ??)
farewell "nigga" (your nick, no?).. Oh, u ngaterrova.. i thone "e bardhe" ne gjuhen e kultures ndryshe..
![]()
Prektora
ufaaaaa ti darwin nuk paske pune tjeter........Jeta ime nuk eshte korrenti dhe uji qe jane 24 ore. Pastaj ti ku e di qe nuk po dal une apo po me mban pishen?? Meqenese nuk e ditkam une se ca eshte te dalesh me shoqerine, po pres ndonje faqe te shkruar prap nga ty(jo per gje po nuk paske pune tjeter) te me tregosh se ca eshte te kesh shoqeri dhe te dalesh me ta. Ne ne amerike i themi se jeta eshte nje kuti cokollatash ju ne shqiperi i thenkeni nje cope gjalpi. Sa per dijenine tate une po jap opinione dhe jo keshilla, and YES you can call me Yankee because i do live up north
.
PS. kur ta mesosh se cfare do te thote "nigga" atehere do flasim bashke.....ta ta for now ......![]()
Eh gaxhije
E shikon cdodh ketu. Vjen ne nje forum se ndjen mall dhe don te ndjesh prane vendin tend e cfare gjen nje turme krimbash rraciste.
A e kuptoni qe ne "rrace superiore" sipas jush, jemi ne cdo vend te botes te diskriminuar nga ky racizem. Si eshte e mundur??
Dhe ketru ka njerez akoma qe perdorin te njejten arme. Kur ju degjoj ju me duket se degjoj nje grek, nje italian, nje amerikan, nje serb apo nje francez racist. Perdorin kunder nesh te njejtat argumenta qe perdorni edhe ju.
Mbroni teorine raciste. Me idiote ne bote, e cila ku eshte zbatuar ka sjelle vetem shkaterrim dhe vdekje. Vazhdoni te mbroni me nje kokefortesi prej budallai esperimente qe kane dale tashme shkaterrimtare.
Mjaft ore kokeforte me keto teori.
Nje njeri duhet te ndjehet superior me ate qe nderton. Me thoni ju cfare kemi ndertuar ne per tu ndjere kaq superior. Kemi nxjerre ndonje filozof te madh, ndonje muzikant te madh, shkrimtar te madh qe njihet ne bote. As edhe nje sportist te madh spo arrijme te nxjerrim. Edhe ndonje shqiptar qe behet i famshem ia arrin vetem pasi largohet nga realiteti juaj i felliqur.
Sa here duhet t'iu a them shikoni ne pasqyre para se te gjykoni te tjeret o ju qe i perkisni nje rrace superiore!!!!!!!!!
Krijoni Kontakt