hajde,hajde mentaliteti.E un qe kisha iluzionin kur kthehesha ne
hajde,hajde mentaliteti.E un qe kisha iluzionin kur kthehesha ne
Shqipri se shkoja mbrapa ne kohe.Mos e vrisni shume menien per zezaket se ku i dihet mos vjen dita qe afrika te rregullohet para nesh kshu si i kemi punet neve.
Sa per homogjenira qe na fliskan ca tipa,hapni syte more para se te flisni,bota shkon drejt mondializmit,gjithe shtetet ne evrope kane pranuar kultura te tjera plotesuese.C'jane keto fjale si te Hitlerit more s'ju vjen turp.Jemi ne shek e 21 e me keto mendime sikur te ishin gjithe qeverite e botes tani do ishim duke u krimb qe te gjithe aty ne shqipri.Se ne kudo ne bote kerkojme tolerancen e mbrojtjen prej shteteve ku dum me u venos.Prej paragjykimesh e prej njerezve qe mendojne paralelisht me ju ne vendin e vet,shqiptaret i kthejne me turma e si perfundim mbyten detit e vriten kufijve si kafshe gjahu.Po kur te shifni bot me sy se si arrihet perparimi,barazia e vellazeria ndermjet popujsh nga ēdo cep i botes atehere hajdeni me na fol per fjalime neonaziste.Shteti shembull eshte amerika per te treguar se si bashkimi ben fuqine.
Le te kalojme ne nje pike tjeter.
Pse permendet rracizmi vetem ndaj afrikaneve e jo ndaj amerikaneve te zinj neper bote.Kush ka qene ai qe se ka pelqyer NBA,rrymat muzikore tipike zezake prej te cilave bota sot ka msu se ēa esht rrepi,xhazi,bluzi.Lojrat olimpike qe kete vere i ndoqet etj etj.
E pra rracizmi ushtrohet ndaj te varfrit si nje damke qe e ka mangut.A s'eshte kjo nje poshtersi?
Mos e ka njeri ne dore te zgjedhi se ne cilin shtet do te linde te cila familje e kshu me rradhe?Cfare faji ka dikush se tiparet e tij pershtatese me vendin nga e ka origjinen ju duken te shemtuar ca njerezve qe ne minimum jane te paqyteteruar.E kshu pra mendojeni mire ēeshtjen o shoke perpara se te krijoni idete tuaja.
(sa per sqarim,s'jam zezak e s'jam martu me zezake pse po i them keto fjale)
Pershnetje te gjithe atje ku jeni!
Postuar mė parė nga daniel00
Afrika mbase rregullohet para nesh, por nese kjo ndodh eshte gati eksluzivisht per fajin tone qe kemi keto lloj liderash qe bejne kete qeverisje. Kulturat plotesuese nuk kane ndonje gje te keqe, dhe nuk me duket se i kam mohuar !!
Dhe meqe "bota e perparuar" po shkon drejt mondializimit, "Seattle people" ose Anti-Global me duket se vijne po nga te njejtat vise, nga vjen dhe Mondializmi !!
Kurse kumtesa te mrekullueshme per globalizimin dhe bashkimin mund te degjosh sa te duash nga shqiptaret qe enden dyerve te ambasadave PERENDIMORE ne Tirane.. Eh, c'vllazerim ka atje !!!
Pastaj, une nuk po them asgje me shume sesa, (mendimi im!!) eshte me mire qe shqiptaret te jene homogjene !! I don't like "United colours of benetton" ..
Sikur mos te kishim patur komunizmin, nuk besoj se do te endeshim rrugeve te botes, per te bere prokopine, por do ta gjenim ne vendin tone.. Pastaj c'hyn Hitleri ketu ???!!! A e dini ju personalisht qe ne IZRAEL (quite the opposite of reich, huh?) ke nje nen ne KUSHTETUTE ku ndalohet emigrimi i jo-hebrenjve ne kete shtet ? edhe, mos harro qe eshte "Demokraci perendimore"..
Posi, boll shembuj jep.. p.sh Muri Ndares qe po ndertohet ne Izrael, eshte perkrahur nxehtesisht nga Amerika, apo jo? Ky eshte nje shembull i mrekullueshem tolerance dhe vllazerimi midis popujve..![]()
Rap and hip-hop and MTV??!!! take that so called "music" and keep it for yourself..
po c'hyn racizmi ne marredheniet midis te varfrit dhe te pasurit ??!! ai lloj ndarjeje ka lindur qe kur lindi bota..
pershendetje !!
Ndryshuar pėr herė tė fundit nga darwin : 10-09-2004 mė 20:18
Prektora
nigjo mer daj ,nga na dole ti kaq i civilizum te mbrosh te drejtat e njeriut ,,e sidomos te jevgjve nga afrika ,,kom i pytje une per ty meqe qeke kaq liberalPostuar mė parė nga daniel00
Sikur motra ose kusherira jote do te martohej me nje zezak ca do boje ti (Si do reagoje )????
si evropa perindimore sic po thu ti qe i kan perzi rracat ,ne smund te bohena kurre,se kena mentalitet ndryshe ,na prek sedra ne plako ,,,nuk jena si puna e perendimit spordhjaka qe u shko fisi e farefisi me zezak edhe se kan problem fare !!
une per vete nuk jom racist extremist ,po ama edhe qef nuk i kom ,ndofta une jom gabim ,se shume nga ne shqiptaret mundohen te civilizohen me 7-8 vjet kurbet ,do kohe plako ,brezi tjeter ndofta dhe mund te ndryshoje se sdihet se ca brumi qello ,po ky brezi jone ska shons qe te ndryshoje,mundohu sa te dush ti , e kena ngjak daje o si puna e bixhozit te merr me vete !!!!
ja kalofshi mire edhe me noi thes me lek
Darwinit:
Ti (nese me lejon per arsye praktike te te drejtohem me ti)thu se nuk i mohon kulturat e tjera nderkohe qe thu se shqiptaret jane me mire homogjen,si mund ta kuptoj ndryshe nese s'eshte nje kontradikte?
Nje nder shqiptaret qe endeshin neper dyrt e ambasadave kam qene edhe vete ene e kam msu mbi kurriz tim poshtersite qe behen per shkaqe qe tani s'po ju hyj se tema do behej ēorap.Po per kuriozitetin tend kam kalu nji muj rradhave po t'i mbledhesh ditet qe isha pinc qy me pese te mengjesit te kangjellat e rruges se ambasadave tu bo muhabet me policin.Prap se kuptoj lidhjen qe i ben me rracizmin se ate trajtim na e bojn evropianet qe ju lepihemi aq shume si qeveri,e jo zezaket.
Po ti ishin arsyetimet me sikur(sikur te mos kishim patur komunizmin)tani do isha mbret un te keqen.![]()
C'lidhje ka shteti i izraelit me nje demokraci perendimore,a s'eshte shteti qe masakron gra e femije?!Nuk po i hyj me tej ēeshtjes se prap perfundojme ne nje teme tjeter.Po sa per kuriozitetin tend,ne nje sondazh te bere ne gjithe shtetet e evropes,izraelitet ishin kombi me ngatrrestar e me problematik.
Kur flet per murin ndares te perkrahur nga amerika prap ke dale nga shinat s'e un se kisha absolutisht fjalen tek politika e jashtme e amerikes por tek principi qe e ka bere ameriken superfuqine sunduese ne bote.Politika e jashtme e amerikes duket se ne ē'gjendje te pikelluar ka perfunduar me bushin torollak ne krye.
Hyn qe ēke me te pasuria tek rracizmi sepse po te jesh i varfer zezak njerezit rraciste te trajtojne si qen e po te jesh i pasur shohin te ti nje njeri tjeter e jane gati te te shtrengojne doren.
Nje keshille miqsore:kur pergjigjesh ndiqe fillin e mendimit qe eshte shume i qarte e mos ma shtrembero neper qorrsokake pa fund se jo per gje po u lodha edhe un tu gri lakra me sqaru punet![]()
titi_ali_demsit:
Sikur motra ime apo kusherira ime te ishte dashuruar marrezisht me nje njeri me ngjyre,ē'hyj un ne kete mes sepse un s'kontrolloj njeri perveē vetes time.Secili ne jeten e vet s'ka nevoje per xhandare se njeriu duhet te beje zgjedhje te lire e jo me kot jane bere ligje ne kete drejtim ne ēdo shtet qe ka sadopak respekt ndaj individeve.
Nga ana tjeter un s'dua te ndryshoj asnjeri sepse secili vendos ne zemren e vet kur te ndryshoje apo jo e s'me takon mua te qe te ndryshoje mentalitete por ēdo njeriu ne zemren e vet.Arsyeja pse u pergjigja ne kete teme eshte sepse s'mu durua me gjithe ato mendime te pabaza.Sepse un kur dua te flas per dike tjeter e shoh me pare boten me syte e tij para se te krijoj opinionin tim se ndryshe perfundon ēeshtja ne nje hipikrizi te shfrenuar e pa fund.
Me respekt ndaj te gjithve,pershnetje!
Pershendetje.. Mund te me drejtohesh me "Ti" pa pike problemi.
Them nuk i mohoj kulturat e tjera ne sensin qe ne Galerine e Arteve mund te jepen sa te duash ekspozita mbi zhvillimin primitiv te skulptures nga popullsia qe jeton ne anen perendimore te Kilimanxharos, ose nese ne Gjirokaster mund te zhvillohen festivale te tera mbi muziken tailandeze dhe traditen e saj, por ne si popull eshte me mire qe te qendrojme Homogjen, pra te mos perzihemi ne sens trashegimtar me te huajt !!
Sepse, jane po ata europiane qe bejne thirje per "vllazerim midis popujve" dhe "shoqerine e perzier"..
Po mire, me fal.. gabimi im !! mu duk sikur po diskutonim po te kishim emigrante me ngjyre ne Shqiperi.. Fatmiresisht- zero immigration, fatkeqsisht - 1/3 e popullsise ka emigruar brenda 13 vjeteve (!!) .
uuh, kjo nuk sqarohet dot ketu, por duhet te futemi te seksioni i historise.. Gjithsesi nga amerika na vijne filma te "mrekullueshem" si : "Save the last dance", edhe ato shpifurinat e MTV qe duke u transmetuar 24 ore ne dite nga keta injorantet qe kane ne dore median ketu te ne, kane krijuar pershtypjen se jane "vlere muzikore dhe kulturale" !!
Po c'hyn kjo ketu !!?? Edhe nje raport midis dy te bardheve qe eshte i bazuar mbi parane, te siguroj qe eshte i njejte si ai qe thua ti !! Ky eshte raporti i kastave shoqerore, dhe midis njerezve qe nuk kane integritet karakterial brenda vetes, ku paraja perfaqson pozicionin ne lidhje me tjetrin..
Po meqe ra fjala, ato videot muzikore te zezakeve, sikur i kane shume qejf makinat luksoze qe nga Bentley e deri te Mercedes, dhe vargonjte e tere prej floriri qe varin ne qafe.. apo eshte ideja "e shikoni si rrojme ne !!"?
Mos harro qe ky na jepet si shembull !!!!![]()
Faleminderit per keshillen gratis, por nuk ke pse lodhesh duke u sqaruar me injorante si puna jone. Fare kollaj, nuk ke edhe pse lodhesh duke grire lakra.. Mbaje ne amerike ate interacializmin, se ne Shqiperi as qe na hyn ne pune fare..
Prektora
S'te hyn ne pune ty po ti s'perfaqson forumin e aq me pak shqiperine ok?Faktet qe te kam dhene e qe e ke zakon t'i shtremberosh nuk do ta merrja mundin ti shkruaja vetem per ty,kupton?
haj shnet tani
nuk kuptoj cfare shtremberova !? nuk kam thene asgje tjeter, pervec se nuk na duhet te perzihemi me te tjeret !!Postuar mė parė nga daniel00
Dhe e di qe perfaqsoj vetem veten time, por kur te vijne te japin mend nga ana e anes se cfare eshte me mire per vendin ku UNE ( jo TI !!) jetoj, kjo eshte skandaloze.. as une nuk do merrem me me ty !! kur ti kujton se une nuk kam pare ndonjehere bote me sy, dhe me duhet te shikoj medoemos "The land of the free ?" qe te marr vesh sesi ecet drejt progresit (!!??)
Farewell "yankee"![]()
Ndryshuar pėr herė tė fundit nga darwin : 13-09-2004 mė 11:53
Prektora
Meso te flasesh per veten tate para se te japesh mendime ne emer te shqiperise se merr persiper pergjegjsira qe s'te takojne.
E ēdo te thote kjo se ti jetoke aty,e kujton se s'ia kam idene un per gjendjen qe eshte shqiperia kur me duhet ore e minute te vihem ne rolin e nje guide turistike me ata qe me pyesin.Ki parasysh edhe faktin qe un 20 vjet i kam kalu aty dhe kur shikoj ketu zgjidhjet e problemeve shekullore te shqiperise nuk mund te me behet veē me e qarte situata atje.
Kudo ne bote shtetet e perparuara kane pranuar emigracionin si nje rigjenerim te popullsise(e pse jo per ti shfytzu e per te pagu pensionet).
Per tu kthy te rracizmi kudo ne evropen e emancipuar gjen pakica kombetare nga kontinenti i afrikes meqe po flasim per te.Un vete kam njohuri me njerez me ngjyre per te cilet jam veē krenar.
Sa per kuriozitet po te mbaje keto fjalime ti kunder rracave te tjera ketu ku jetoj une,do te kaloje me shume kohe ne komisariat sesa ne shpin tate![]()
Shnet!
Krijoni Kontakt