Close
Faqja 9 prej 11 FillimFillim ... 7891011 FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 81 deri 90 prej 107
    Njohuria te ben te lire Maska e SuNRiSeR
    Anëtarësuar
    29-05-2002
    Vendndodhja
    ...where everything fades...
    Postime
    368
    O exorcist!

C'pune ke mor vlla me perkethimin ne anglisht?! Doje cargun ne hebraisht, ta solla ec merru me te dhe jo me perkethimin, jo per gje por para pak ditesh me ra ne dore nje kopje e kuranit ne anglisht dhe gjeja qe me beri pershtypje ishte qe fjala ALLAH nuk permendej asnjehere por ishte zevendesuar me GOD, prandaj mos u bazo ne perkethimet. Vargun e ke dhe ne arabisht per lehtesi dhe aty me duket se fjala eshte perkethyar ashtu sic duhet.

Po nuk pertove, pa u ngaretuar me terma fjalori, mund te me shpjegosh se c'do te thote "circle of the earth" pervec idese se formes se tokes? (nuk besoj se e ka fjalen per token ne forme unaze apo rrethi).

Use your mind, not your ass. Po kjo cdo te thote? Me sill ndonje citat fjalori po nuk e gjete dot vete.

Pershendetje, SS.

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    17-03-2003
    Postime
    683
    Sunriser i ke kullotur bagetite sot ?? Menyra se si flet me ben te mendoj qe ke e zene ndonje cep parku andej ne amerike .... kuptoje vete ....

http://bible.crosswalk.com/Lexicons/...=1&version=kjv

ose : http://bible.crosswalk.com/Lexicons/...29&version=kjv

Kliko me siper

P.s : Populli thote qe mendja eshte kokerr gruri , po ta hengren ....
    Ndryshuar për herë të fundit nga Newhost : 12-11-2003 më 16:53

Sinqeritet.Korektesi.
    Anëtarësuar
    24-04-2002
    Vendndodhja
    Selanik Greqi
    Postime
    366
    Postuar më parë nga The exorcist
    o ari 32 nqs ke mundesi na i jep nje cike ato vargjet e mesiperme ne hebraisht. Flm
    The exorcist

Nese di Hebraisht mund te shikosh ato shkrime qe te ka sjelle SunRiSeR,dhe po pate mundesi te na i shpjegosh se si do te ishte me i mire perkethimi ne Shqip.

Megjithate une do te thosha kete,se kur njerzit besonin se toka qendronte mbi elefnt dhe breshka gjigande,ne bibel paraqitet e rrumbullaket,dhe ishte e varur ne hapsir dhe nuk mbahej nga asnje gje.
    Dashuria eshte si nje hekur flakerues, qe kur e kap te djeg, me kalimin e kohes plaget mbyllen por shenjat do te ngelen perjete.

Liri ne mendim......Respekt per nje mendim te kundert

Pergjigjia me e mire per nje njeri qe hiqet sikur i di te gjitha eshte heshtja.

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    17-03-2003
    Postime
    683
    me vjen keq ari 32 por jeni pak me vonese. Une postimet e mija i kam bere dhe i kam sqaruar duke sjelle edhe nje websit per perdorimin e fjales "circle" gjithashtu edhe ne hebraisht. Shkrimi im i fundit (dmth para ketij qe po shkruaj tani) ka linkun per websitin.

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    07-11-2003
    Postime
    337
    PUNA E FEVE TE NDRYSHME ESHTE SI PUNA E PARTIVE TE NDRYSHME POLITIKE.
    SHIKONI KONKURENCE E BOTES ISLAME ME BOTEN E KRISHTERE.
    ESHTE TENDENCE E PATER PER DOMINIM.ASHTU SI PERANDORIA OSMANE DIKUR,PO KESHTU DHE FEJA KRISTIANE.TE DY APO ME SHUME PALE KANE VETEM NJE QELLIM,DOMINIMIN.KURSE ZOTIN E SHPIKEN PER TE TREMBUR NJEREZIMIN."o delet e perendise"

Anëtarësuar
    29-05-2002
    Vendndodhja
    Postime
    368
    Ex.

Me jep pra versionin tend se cdo te thote "circle of the earth" ose "circuit of the earth" meqenese nuk ta mbush mendjen qe behet fjale per formen sferike te tokes.

Me nje gje bej cudi: Ti si musliman, qe te behet thirrje ne Kuran te respektosh Librin (nuk ka rendesi a eshte apo jo origjinali ky qe po flasim ne) a nuk mund te pranosh me mire qe kjo mund te jete nje pjese e mbetur nga Libri origjinal?! dhe del dhe ti i nderuar dhe te krishtereve ketu iau mbyll gojen. Po me duket se te eshte bere zakon grindja dhe nuk ben dot pa te.

Pershendetje, SS

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    17-03-2003
    Postime
    683
    Postuar më parë nga SuNRiSeR
    Ex.

Me jep pra versionin tend se cdo te thote "circle of the earth" ose "circuit of the earth" meqenese nuk ta mbush mendjen qe behet fjale per formen sferike te tokes.

Me nje gje bej cudi: Ti si musliman, qe te behet thirrje ne Kuran te respektosh Librin (nuk ka rendesi a eshte apo jo origjinali ky qe po flasim ne) a nuk mund te pranosh me mire qe kjo mund te jete nje pjese e mbetur nga Libri origjinal?! dhe del dhe ti i nderuar dhe te krishtereve ketu iau mbyll gojen. Po me duket se te eshte bere zakon grindja dhe nuk ben dot pa te.

Pershendetje, SS
    ti prape ngul kembe kot... Ku e ke hallin se spo te marr vesh ? Ti do opinionin tim personal apo faktin se si eshte ne te vertete ? Per sa i perket nqs e respektoj une Biblen apo jo , po te them qe i besoj asaj qe "ato qe jane te verteta te tilla mbeten".

Ku e ke hallin ti tani qe po del avokat kot se koti ? Apo nuk te rrihet pa i futur hundet kudo qe te tregosh qe je me horizont te "gjere".

p.s : Spo marr vesh ku do te dalesh ?? Nqs kerkoje fakte une ti dhashe kurse ti e rrotullon muhabetin tani....Mos vazhdo diskutimin me tutje nqs sja ke haberin per cfare po flitet sepse eshte me mire per ty qe te mos shkruash gjera qe nuk bejne sens

Anëtarësuar
    29-05-2002
    Vendndodhja
    Postime
    368
    Me duket se une shqip shkruajta me siper, nuk e kuptoj cfare nuk ke kuptuar. Une po te pyes ti si e kupton fjalen "circle of the earth", dhe asgje tjeter.

Une nuk po behem avokat dhe as po fut hundet aty ku nuk me takon, por gjerat ku ju muslimanet kapeni nuk kane llogjike (ose mund te kete llogjike arabe por te pakapshme per ne shqiptaret).
    Prandaj pergjigju pyetjes qe kam bere ne rast se nuk ta mbush mendjen ai varg megjithese mua me duket cdo gje e qarte.

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    17-03-2003
    Postime
    683
    Postuar më parë nga SuNRiSeR
    Me duket se une shqip shkruajta me siper, nuk e kuptoj cfare nuk ke kuptuar. Une po te pyes ti si e kupton fjalen "circle of the earth", dhe asgje tjeter.

Une nuk po behem avokat dhe as po fut hundet aty ku nuk me takon, por gjerat ku ju muslimanet kapeni nuk kane llogjike (ose mund te kete llogjike arabe por te pakapshme per ne shqiptaret).
    Prandaj pergjigju pyetjes qe kam bere ne rast se nuk ta mbush mendjen ai varg megjithese mua me duket cdo gje e qarte.
    Kush qenkan "ne shqiptaret " ?? Ti qenke vetem ... Me ty nuk u diskutoka dot...

circle nuk eshte njesoj si rruzull !! Kete e kupton dot ??
    tjetra : It is he that sitteth upon the circle of the earth .....

Cfare rrethi paska Toka ???

E kuptove tani ?? se vetem ti po pyet kot .... Mos fol me ne emer te shqiptare se nuk te ka dhene njeri autoritet ty ...
    Po vazhdove keshtu me mire e leme diskutimin ..

Anëtarësuar
    29-05-2002
    Vendndodhja
    Postime
    368
    Mire mor vella, perseri nuk e kuptoj cfare nuk kupton ketu, "rrethi i tokes" paraqet fare mire formen e tokes. Horizonti shfaqet si nje rreth dhe meqenese qe nga cdo pike e tokes ti e sheh ate si rreth a nuk eshte kjo nje prove qe toka eshte sferike?!

Autoritetin per te folur si shqiptar e kam nga vete fakti qe jam shqiptar dhe kur ju e harroni qe dhe ju jeni shqiptare pasojat jane edhe ne menyren se si mendoni dhe llogjikoni. Ne rast se jeni ndjekes te Muhamedit kjo eshte puna juaj dhe une e respektoj kete zgjedhej tuajen, por mos u beni idhtare te arabeve apo ndonje populli tjeter dhe ideve te tyre pasi kjo nuk con ne asgje te mire.

Pershendetje, SS

Faqja 9 prej 11 FillimFillim ... 7891011 FunditFundit

Tema të Ngjashme

1. Popujt e zhdukur
    Nga Fatih në forumin Komuniteti musliman
    Përgjigje: 15
    Postimi i Fundit: 03-01-2010, 19:27
  2. A jeni munduar ndonjehere te vizatoni lumturine
    Nga AuGuSt_ në forumin Tema shoqërore
    Përgjigje: 80
    Postimi i Fundit: 04-11-2008, 15:36
  3. Për dëshmitarët e Jehovait
    Nga Kryeengjelli në forumin Komuniteti orthodhoks
    Përgjigje: 2
    Postimi i Fundit: 23-12-2006, 17:29
  4. A është e vërtetë përplasja e qytetërimeve?
    Nga [xeni] në forumin Toleranca fetare
    Përgjigje: 8
    Postimi i Fundit: 07-03-2006, 16:00
  5. Fenomeni i terrorizmit – Sfida e rendit te ri boteror
    Nga Enri në forumin Problemet ndërkombëtare
    Përgjigje: 4
    Postimi i Fundit: 17-01-2004, 10:59

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •