Close
Faqja 5 prej 11 FillimFillim ... 34567 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 41 deri 50 prej 107
    Njohuria te ben te lire Maska e SuNRiSeR
    Anëtarësuar
    29-05-2002
    Vendndodhja
    ...where everything fades...
    Postime
    368
    Postuar më parë nga INDRITI
    A nuk qe kisha ajo qe Urdheroi ndezjen e Zjarrit per te gjithe shkencetaret e kohes qe thonin se toka eshte e rrumbulla\ket?
    kisha e beri kete pasi binte ne kundershtim me theniet e bibles e cila thote se toka ka forme katrore.

Ne kohen kur muslimanet perparonin duke Zbuluar gjera te reja evropjanet tuaj te krishtere kishin nje fyell ne dore e ruanin lopet.

Aman te keqen me thuaj nga e nxorre kete qe Bibla thote qe toka ka forme katrore. Me sill vargun dhe pastaj do te te sjell edhe une se cfare thote Bibla per formen e tokes.

Ndersa per kete te dyten, mos u "dhjaks" shume se ne kohen kur arabet jetonin ne cadra dhe adhuronin 1000 idhuj ne mes te Mekes, ne Evrope ndertoheshin keshtjella dhe besohej ne 1 zot.
    Sa per ato zbulimet qe kane bere arabet, hallall iu qofte dhe iau kemi per nder, aman mos harro qe ato zbulime nuk kane as lidhjen me te vogel me islamin pasi shumica e atyre shkencetareve ishin idhujtare dhe okultiste.

Pershendetje, SS.

Shqiperia eshte Evrope Maska e iliria e para
    Anëtarësuar
    24-04-2002
    Vendndodhja
    Cunami ne Indonezi zgjati per disa minuta, kurse ne trojet tona 500 vjet.
    Postime
    4,907

Re: O zot I madh car behet ketu.

Postuar më parë nga INDRITI
    Atehere me flit ti mua ku jane ndryshimet qe te te them se me ke jam.
    Une besoj fene e paster Islame dhe ate mund ta gjesh kudo, ne afganistan Pakistan, sirilanke, somali, Malajzi, Indonezi SHQIPERI ShBa. etj etj.
    mjafton te kesh vullnetin e mire per njohjen e kesaj feje dhe e gjen kudo.
    Sikur mos te ishte tragjike(se cdo dite po ndodhin tragjedi ne "emer" te fese) do te ishte qesharake.
    Dmth qe ose je i verber ose nuk ke dal kurr nga shtepia jote?
    Te thuash qe nuk jane te ndryshme, eshte njejete si te thuash se Shqiperia eshte e njejte ka siperfaqeja me Italine.
    Tashti po na behesh edhe komik.
    Lumi ka ujin e paster ne burim

Kombi mbi te gjitha

Vetvendosje Maska e INDRITI
    Anëtarësuar
    14-11-2002
    Vendndodhja
    I ulur ne zemren e njeres.
    Postime
    2,170
    po mire pra une shqip te thashe me trego ndryshimet dhe une do te them se ke ndjek dhe do te ta sqaroj edhe me shume.
    Injoranca nuk zhduket me top

....... E pergjuar....... Maska e vana
    Anëtarësuar
    08-11-2002
    Vendndodhja
    Ku jam une......Nuk je ti!....(Ndoshta jemi duke luajtur kukamcefti) ....
    Postime
    346
    Po te pyesesh besimtaret kristian, katolik, musulman, etj (po vej me te rendesishmet dhe ata qe kan me shume fetar si %, c'do kush nga keta njerez do te pergjigjet qe eshte e vetja fe me e verteta, prandaj nuk ekzistojn fe te verteta apo jo, jan te gjitha te rendesishme, por me e rendesishmja eshte qe te besosh te zoti!!! Ai shyqyr eshte nje! Dhe i perkrah te gjitha!

Authentic Maska e DeuS
    Anëtarësuar
    08-06-2003
    Postime
    2,319
    Ah mo vellezer .. !

Akoma nuk e kuptoni qe fete po ju shkaterrojne jeten ? Akoma nuk e kuptoni qe bota eshte percare dhe e vetmja arsye eshte besimi i ndryshem qe kane njerezit ne Zot ?

Lexova pak Klevis dhe shikoj pasionin qe ka ai dhe vullnetin qe tregon duke postuar aq shume faqe , vetem e vetem qe te bindi te tjeret qe ka te drejte. Kush nga ju arrin ti ndryshoje mendjen atij qe e ka gabim ? ...askush . Pse ? Sepse ne te vertete gjithcka qe ai lexon ne Kuran eshte e dobishme per jeten e njeriut dhe te tregon rrugen e drejte per te arritur prane Zotit dhe per te qene shembull ne kete jete te shkurter. Ama ai gabon shume kur e tepron duke ngulmuar ne te tijen. Ai ka te drejte , por nga ana tjeter edhe nuk ka te drejte. Pse ? sepse ai e njeh mire fene myslimane dhe ka gjetur ngrohtesine aty. E ndjen madheshtine e Zotit me afer dhe me mire se me cfaredo lloj feje tjeter. Por ama nuk ka te drejte ti imponohet kaq shume dikujt tjetri sepse ai tjetri , te njejten ndjesi qe Klevis e provon duke ndjekur fene myslimane , ai e ndjen ne fene Kristiane . Pra kush ka te drejte ? Te gjithe dhe asnjeri !

Njerez te obsesionuar , Besoni ne ZOT dhe lerini fete se po shkaterrojne boten !

Pse ka kaq shume fe te ndryshme ne bote ne bote ?!

Sepse njerezit nuk jane te njejte. Mendimet dhe ndjenjat e tyre nuk jane te njejta. Atehere ne rast te tille nuk mund te pretendosh qe ka do kete fe te njejta. Mua ajo qe me vjen keq eshte qe ...Pse njerezit vritet e pritet per besimet e ndryshme fetare ? A nuk e kuptoni mor vellezer qe keni rrjedhur nga trute te gjithe duke marre inat njeri-tjetrin vetem sepse e gjykoni nga besimi fetar qe ka ?

O popull i cmendur ! Besoni ne Zot dhe kaq ka rendesi. Mos merrni inat njeri-tjetrin per gjera te tilla. Mundohuni ta kuptoni edhe ju tjetrin ashtu sic deshironi ju qe te tjeret t'ju kuptojne juve. Cfare rendesie ka cafer feje eshte ky apo ai ? Ik mer daj se eshte puna e tij dhe vrafte veten po te doje.... Ti shiko punen tende dhe aq te mjafton.

Sinqerisht qe me vjen shume keq kur shikoj si copetoheni mes njeri-tjetrit kur diskutohet puna e fese...

Klevis ! nje keshille shoqerore kam per ty plako . Mos ma merr per ters te lutem ...

" Nese rri e shkruan aq shume sa c'ben ti dhe nese mundohesh te bindesh te tjeret me kaq vrrull , nuk do besh asgje tjeter vecse do krijosh antipati tek njerezit. Klevis , ti ke besimin tend plako dhe askush nuk ta mohon. Leri edhe te tjeret te jene te qete ne menyren sesi ato besojne. Ti shkruan shume dhe une e kuptoj qe ti ke dituri te madhe o flori.................por i hudh te gjitha poshte vetem me sasine dhe menyren qe ti poston. Bota eshte e percare dhe kjo vjen sepse mendja dhe shpirti i njerezimit eshte i percare. Gjynah qe nuk e kuptoni qe Feja po ju merr ne qafe. Ndoshta jo aq shume por ama , psh nje mysliman ketu e urren nje kristian. Pse ? ...idiotesi pra. Ju neser mund te takoheni dhe mund te gjeni nje shok te mire qe deri dje e paragjykonit dhe e sulmonit vetem per besimin e ndryshem ne Zot. "

Uroj te me kesh kuptuar Klevis . Te fola ty sepse eshte gjynah ti besh njerezit te te urrejne , nderkohe qe ti duhesh vleresuar. Vetem per sasine dhe cilesine e materialeve ( duke menduar kohen qe harxhon te shkruash ) duhesh vleresuar.

Mos u zini dhe mos merrni inat njeri-tjetrin per fete. KY eshte mesazhi im per ju te gjithe.

Beni si une ----> Besoj ne Zot por nuk me plas portokalli per asnje fe qe egziston ne kete bote. Respektoj Jezu Krishtin , Muhamedin , Adamin , Moisiun , Abrahamin , etj etj por feve u kam bere naften.........................

Pershendetje !

Anëtarësuar
    14-11-2002
    Vendndodhja
    Postime
    2,170
    Postuar më parë nga SuNRiSeR
    Aman te keqen me thuaj nga e nxorre kete qe Bibla thote qe toka ka forme katrore. Me sill vargun dhe pastaj do te te sjell edhe une se cfare thote Bibla per formen e tokes.

Ndersa per kete te dyten, mos u "dhjaks" shume se ne kohen kur arabet jetonin ne cadra dhe adhuronin 1000 idhuj ne mes te Mekes, ne Evrope ndertoheshin keshtjella dhe besohej ne 1 zot.
    Sa per ato zbulimet qe kane bere arabet, hallall iu qofte dhe iau kemi per nder, aman mos harro qe ato zbulime nuk kane as lidhjen me te vogel me islamin pasi shumica e atyre shkencetareve ishin idhujtare dhe okultiste.

Pershendetje, SS.
    Hahahhahaha epo kur shkruan shume edhe ngutesh nuk ka dyshim qe edhe gabon, e sidomos kur je ne momente nervash.

Thjeshte kam dashur te them se thote per nje toke te sheshte dhe jo katrore.
    Ndersa persa ju perket arabeve dakort qe kane qene ne cadra por jo te gjithe sikur thua ti. ne cadra kane qene vetem arabet e hixhazit.
    Por shiko se cndodhi keto njerez qe adhuronin idhujt dikur, ky popull gjysem i eger qe me mire preferonte ta vrase femren se sa ta rrite arrin qe per 24 vjet pas vdekjes se profetit edhe dicka perfundimisht po te them se zbulimet u bene pas perqafimit te Islamit pasi edhe ti po thua se ishin ne cadra.
    Shembull me te mire per kete kemi andaluzine e dikurshme apo spanjen e sotme e cila ishte arritur 20 000 000 popullsi dhe ndodhej ne kulmin e saj te zhvillimit kur qeverisej nga arabet.
    pastaj pa permendur Zbulimin e sinusit logaritmave etj etj.

Anëtarësuar
    14-11-2002
    Vendndodhja
    Postime
    2,170
    Vana dhe Wolf Power.
    Fillimisht ju pershendes qe te dyve qe keni marre mundimin te shkruani dicka ne kete teme.
    Jam dakort me ju qe Zoti eshte nje dhe i drejte me te tere por ama ky Zot qe une dhe ju besojme ka zbritur norma dhe ligje per ne.
    Shume fe ekzistojne dhe dihet pasi ekziston nje Zot normalisht duhet te jete vetem nje fe.
    Ne ditet e sotme pretendohen si tre fe monoteiste Hebraizmi Kristjanizmi dhe Islami. pra i gjithe halli eshte se njerezia nuk di nga te mbaje.
    Meqe jemi ne kete situate duhet te kthehemi tek llogjika e shendoshe dhe te mendojme, a ka mundesi qe nje Zot i cili Ka krijuar gjithcka te te zbrese ne toke e te vritet per mekatet tona?
    a ka mundesi qe ky Zot te kete djale?
    A ka mundesi qe dikush te pretendoje se beson nje Zot dhe nga ana tjeter beson verberisht trinitetin(besimin ne zotin at bir edhe shpirt i shenjte)?
    pra Zoti ne kuran thote"Me te vertete ne krijimin e qiejve e te tokes ne kombonimin e nates e dites ka argumente per ata qe llogjikojne"
    Pra te dashur nuk them te besojme verberisht dicka pa e kuptuar fute mendjen ne pune dhe llogjiko rrugen e drejte.
    Po ashtu edhe une sikur ju Besoj ne redhe te pare Zotin po ashtu edhe te tere profetet qe Ai dergoi per te na zgjuar ne e per te treguar rrugen e drejte duke filluar qe me ademin e deri tek i fundit Muhamedi as.
    Besimet fetare nuk duhet te jene burim urrejtje te pakten tek muslimanet pasi kurani nuk lejon qe muslimani ti imponoje fene dikujt tjetri por ama ne te njenjten kohe i urdheron besimtaret e tij qe te ftojne ne kete fe.
    Une nuk kam pse te urrej asnje qe nuk pranon alternativen qe une predikoj pasi Zoti thote" kujt ja do Allahu te miren i hap atij gjoksin te pranoje Islamin.." pra nga ne varet ftesa ndersa suksesi apo mos suksesi eshte ne dore te Allahut.
    une apo klevisi apo ndonje tjeter nuk po detyrojme njeri qe te pranoje fene tone por vetem po paraqesim te verteten mbi kete fe e cila dita dites luftohet e keqinterpretohet neper shtyp e media.
    me shume respekt Indriti.

Anëtarësuar
    08-11-2002
    Vendndodhja
    Postime
    346
    Nje nga gjerat qe dua dhe preferoj ne Shqiperi eshte mos urrejtja te te gjitha fet, sepse aty banojne religione te ndryshme por ska urrejtje, ti Indrit a e ke pyetur mir veten pse kjo gje ndodh vetem ne shqiperi dhe tek vendet e tjera kjo gje sjell luftra dhe inate midis popullsise?! A mos valle eshte feja qe te meson luften apo te kunderten, pra Dashurine! Kur te me jesh pergjigjur atehere do e kuptosh se cfare eshte me rendesishme per shqiptaret: Feja, dhe ndjekja e obsosienuar e saj apo Zoti?!

I njoh te gjitha fet, dhe te gjitha ne vetvete kan dicka te mrekullueshme dhe misterioze qe te terheq!

Anëtarësuar
    14-11-2002
    Vendndodhja
    Postime
    2,170
    Islami nuk predikon urrejtje e inate ai predikon dashuri e harmoni, ai predikon paqe por ama urdheron lute ne rast se cenohet paqja e harmonia.
    Nese ndonje musliman urren dike sepse nuk mban alternativen e toj e ben ne kundershtim me ligjet hyjnore.
    Indriti.

Anëtarësuar
    08-11-2002
    Vendndodhja
    Postime
    346
    S'eshte vetem islami, por edhe katolicezimi, induizmi e etj dhe te gjitha fet ne minoranz ..... Paqe mesohet, por paqe nuk sjellin, kur jan te lidhura bashke, dhe kur bashkejetojn, por ne shqiperi kurr dhe perseris kurr nuk ka ndodhur asnje lufte per fen, Perse? Akoma nuk mu pergjigje!

Faqja 5 prej 11 FillimFillim ... 34567 ... FunditFundit

Tema të Ngjashme

1. Popujt e zhdukur
    Nga Fatih në forumin Komuniteti musliman
    Përgjigje: 15
    Postimi i Fundit: 03-01-2010, 19:27
  2. A jeni munduar ndonjehere te vizatoni lumturine
    Nga AuGuSt_ në forumin Tema shoqërore
    Përgjigje: 80
    Postimi i Fundit: 04-11-2008, 15:36
  3. Për dëshmitarët e Jehovait
    Nga Kryeengjelli në forumin Komuniteti orthodhoks
    Përgjigje: 2
    Postimi i Fundit: 23-12-2006, 17:29
  4. A është e vërtetë përplasja e qytetërimeve?
    Nga [xeni] në forumin Toleranca fetare
    Përgjigje: 8
    Postimi i Fundit: 07-03-2006, 16:00
  5. Fenomeni i terrorizmit – Sfida e rendit te ri boteror
    Nga Enri në forumin Problemet ndërkombëtare
    Përgjigje: 4
    Postimi i Fundit: 17-01-2004, 10:59

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •