Close
Faqja 4 prej 11 FillimFillim ... 23456 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 31 deri 40 prej 107
    Vetvendosje Maska e INDRITI
    Anëtarësuar
    14-11-2002
    Vendndodhja
    I ulur ne zemren e njeres.
    Postime
    2,170
    ja paguaj une

po ti nuk mund ta paramendosh se ka persona qe e kane internetin ne shtyepi apo zyre?
    Dhe e dyta duhet ta dish se feja Islame eshte nje kudo dhe ajo eshte superiore mbi cdo fe tjeter.
    nese shkelqesia juaj sheh ndonje ndryshim nuk eshtye per tu cuditur sepse Allahu i madheruar thote per kuranin" liber i begate qe ne ta shpallem ty, qe ti studjojne argumentet e tij e te marrin mesim prej tij njerezit e mencur"
    pra nuk shuh cudi ne moskuptimin tend pasi per te kuptuar kuranin me te cilin argumentohet kjo fe ka vetem nje kusht , te jesh i mencur.
    Injoranca nuk zhduket me top

Postuar më parë nga INDRITI
    ja paguaj une

po ti nuk mund ta paramendosh se ka persona qe e kane internetin ne shtyepi apo zyre?
    Dhe e dyta duhet ta dish se feja Islame eshte nje kudo dhe ajo eshte superiore mbi cdo fe tjeter.
    nese shkelqesia juaj sheh ndonje ndryshim nuk eshtye per tu cuditur sepse Allahu i madheruar thote per kuranin" liber i begate qe ne ta shpallem ty, qe ti studjojne argumentet e tij e te marrin mesim prej tij njerezit e mencur"
    pra nuk shuh cudi ne moskuptimin tend pasi per te kuptuar kuranin me te cilin argumentohet kjo fe ka vetem nje kusht , te jesh i mencur.
    Nese thua qe feja islame eshte nje kudo, atehere bie ne kundershtim me kete qe thua ne fund te shkrimit tend, qe ka nje kusht:"Te jesh i mencur". Dmth qe nuk eshte kudo, ose te pakten NUK ESHTE PER TE GJITHE.
    Ne anen tjeter, Krishti thote:"Ejani tek une, sic jeni..." qofshi te mencur, qofshi te paditur, qofshi te pasur, qofshi te varfer, kushdo qofsh, eja tek une sic je. Nuk kam dashur te futem ne kete teme, sepse Krishti nuk erdhi per te folur per ndonje fe, por per vete Perendine dhe shpetimin qe ai jep. Dhe shpetimi qe jep Perendia nuk eshte fe, apo nje menyre e organizuar njerezore e besimit, por dhurate e vete Perendise, qe e jep vetem nepermjet Krishtit.
    Shendet
    Te shpëtohesh do të thotë të transformohesh prej Perendise, të ribëhesh ashtu siç Ai donte që ne të ishim që nga fillimi!

Shqiperia eshte Evrope Maska e iliria e para
    Anëtarësuar
    24-04-2002
    Vendndodhja
    Cunami ne Indonezi zgjati per disa minuta, kurse ne trojet tona 500 vjet.
    Postime
    4,907
    Indrit,paguaja se nuk prish pune.
    Po ti a me tregon s eme cilet je?
    Shiko atje me larte qe mos ta perseris se per cka eshte pyetja.
    Ate pytjen e dyte(se kush paguan) e shtova vecse per eksperiment. E dija qe me par do te pergjigjeni ne te.
    Ndryshuar për herë të fundit nga iliria e para : 01-11-2003 më 19:57
    Lumi ka ujin e paster ne burim

Kombi mbi te gjitha

i/e larguar
    Anëtarësuar
    16-10-2003
    Vendndodhja
    italy
    Postime
    94
    me fal kledis... ne shkollat italiane behet fe nje ore ne jave...
    gli ebrei* thon qe jezusi akoma ska arritur ne toke
    kristianet thon qe ka ardhur u ngjall dhe vdiq budalliqe...
    kush ti tha ty keto qe ti te besosh???
    ke pas jetuar t ne ato kohe??? jo
    ateher esht e kote
    ose per shembull i testimoni di geova* thon qe do vi nje dit qe do ngjallen te vdekurit dhe zoti do vi te komandoj ne toke

a te duken gjera te mundura???
    ose kur nje person vdes shkon in paradiso* ose all'inferno* a ste duken budalliqe???

Anëtarësuar
    14-11-2002
    Vendndodhja
    Postime
    2,170
    Manulaki!
    Feja islame i urdheron njerezit qe te mesojne dhe te shkollohen dhe urdheri i pare qe zbriti ne kuran qe "lexo" pra nuk eshte turp qe te mos dish por turp eshte qe me paditurine tende te ngulesh kembe.
    Fale ketij urdheri ne fene Islame gjate kohes kur Muslimanet qeverisen boten nuk u vra apo dogj asnje galile apo kopernik apo ku ta di une.
    Qellimi im ishte se jo te gjithe njerezit jane te afte ta koptojne kuranin si duhet prandaj ai ku nuk kupton duhet te pyese apo edhe te lexoje. Kot nuk thote profeti yne"Nese Allahu i do te miren dikuj i jep atij nje kuptim teper ne holle ne fe" pra nese verehen kundershtime ne fene Islame nga njeri vend ne tjetrin kjo ndodh per disa shkaqe me kryesori eshte moskuptimi i kuranit ashtu si duhet po ashtu nje rol goxha te madh kane edhe zakonat qe ndryshojne nga njeri popull tek tjetri.
    E bofsh naten e mire tani.

Anëtarësuar
    14-11-2002
    Vendndodhja
    Postime
    2,170
    kurse per Ilirien kisha keto:
    Ilirie sa per dijeni une financohem nga nje sponsor shume i fuqishem por per inat skam ndermend ta tregoj.
    Ndersa per dalje nga tema mos me qorto mua por vetveten pasi i fut hundet e piseta edhe aty ku nuk ti nxe.

i/e larguar Maska e drinas
    Anëtarësuar
    13-10-2003
    Vendndodhja
    pylli i lashte
    Postime
    14
    Postuar më parë nga INDRITI
    Manulaki!
    Feja islame i urdheron njerezit qe te mesojne dhe te shkollohen dhe urdheri i pare qe zbriti ne kuran qe "lexo" pra nuk eshte turp qe te mos dish por turp eshte qe me paditurine tende te ngulesh kembe.
    Fale ketij urdheri ne fene Islame gjate kohes kur Muslimanet qeverisen boten nuk u vra apo dogj asnje galile apo kopernik apo ku ta di une.
    Qellimi im ishte se jo te gjithe njerezit jane te afte ta koptojne kuranin si duhet prandaj ai ku nuk kupton duhet te pyese apo edhe te lexoje. Kot nuk thote profeti yne"Nese Allahu i do te miren dikuj i jep atij nje kuptim teper ne holle ne fe" pra nese verehen kundershtime ne fene Islame nga njeri vend ne tjetrin kjo ndodh per disa shkaqe me kryesori eshte moskuptimi i kuranit ashtu si duhet po ashtu nje rol goxha te madh kane edhe zakonat qe ndryshojne nga njeri popull tek tjetri.
    E bofsh naten e mire tani.
    Kush je ti mor te na flasesh per Krishterimin pa e njohur ate fare? Kush je ti te gjykosh mor harabel? Me c'mend identifikon praktikat historike papale me ato te Krishtera?

Me gjithe injorancen tende, po na flet per nje islam tolerant, paqesor, e te arrire. Ne c'vend misherohet ky Islam? Ne Arabi, apo ne Pakistan? Apo mos ndoshta ne Afganistanin e gjore? Si i ka ardhur ne ndihme islami botes se zhvlluar ne edukim, mjekesi, shkence, biologji, fizike, kimi, matematike, e ne teknologji? Kjo fe vetem injorance e prapambetje ka prodhuar.

Nuk hidhet poshte e verteta me nje liber shpellaresh.

Anëtarësuar
    14-11-2002
    Vendndodhja
    Postime
    2,170
    Degjo ti more drinas qe nuk ke as normat me elementare te edukates.
    Ne radhe te pare kur te flasesh per mua duhet ti kesh lare dhembet pas cdo ngrenie se pastaj vijne kavitetet......

E dyta une nuk po them asgje tjeter pervecse te vertetes. A nuk qe kisha ajo qe Urdheroi ndezjen e Zjarrit per te gjithe shkencetaret e kohes qe thonin se toka eshte e rrumbulla\ket?
    kisha e beri kete pasi binte ne kundershtim me theniet e bibles e cila thote se toka ka forme katrore.
    Theniet e kishes jane teper larg me theniet profetike Islame, Shiko se cthote pejgamberi yne"Fitoni dituri sepse ajo ju ndihmon per te dalluar te miren nga e keqja, ju ndricon rrugen per ne xhenet, dituria eshte mik ne shkretetire, shok ne vetmi, prijes ne fat, ndihmes ne vuajtje.Dituria eshte stoli ne mesin e miqve dhe kushtjelle kunder armiqve.
    I dashur Drinas une kam lexuar per Krishterimin dhe nuk flas kot, por ju flisni kot pa ditur gje.
    Ne kohen kur muslimanet perparonin duke Zbuluar gjera te reja evropjanet tuaj te krishtere kishin nje fyell ne dore e ruanin lopet.

Shqiperia eshte Evrope Maska e iliria e para
    Anëtarësuar
    24-04-2002
    Vendndodhja
    Cunami ne Indonezi zgjati per disa minuta, kurse ne trojet tona 500 vjet.
    Postime
    4,907
    Postuar më parë nga iliria e para
    Juve qe flisni te "vertetn" do te ju drejtohem me nje pyetje.
    Cila eshte feja juaj, ajo e Kabullit, Teheranit, Riadit, Stamolles,apo ndoshta e Mogadishut, te gjithat bazohen ne Kuran por jane shume larg na njera tjetra? E Romes, Athines, apo Londres e Biblen e kan si baze?
    Cila eshte e verteta dhe per cilen jeni ju?
    Ne keto nuk po me pergjigjeni!
    Lumi ka ujin e paster ne burim

Kombi mbi te gjitha

Anëtarësuar
    14-11-2002
    Vendndodhja
    Postime
    2,170

O zot I madh car behet ketu.

Atehere me flit ti mua ku jane ndryshimet qe te te them se me ke jam.
    Une besoj fene e paster Islame dhe ate mund ta gjesh kudo, ne afganistan Pakistan, sirilanke, somali, Malajzi, Indonezi SHQIPERI ShBa. etj etj.
    mjafton te kesh vullnetin e mire per njohjen e kesaj feje dhe e gjen kudo.

Faqja 4 prej 11 FillimFillim ... 23456 ... FunditFundit

Tema të Ngjashme

1. Popujt e zhdukur
    Nga Fatih në forumin Komuniteti musliman
    Përgjigje: 15
    Postimi i Fundit: 03-01-2010, 19:27
  2. A jeni munduar ndonjehere te vizatoni lumturine
    Nga AuGuSt_ në forumin Tema shoqërore
    Përgjigje: 80
    Postimi i Fundit: 04-11-2008, 15:36
  3. Për dëshmitarët e Jehovait
    Nga Kryeengjelli në forumin Komuniteti orthodhoks
    Përgjigje: 2
    Postimi i Fundit: 23-12-2006, 17:29
  4. A është e vërtetë përplasja e qytetërimeve?
    Nga [xeni] në forumin Toleranca fetare
    Përgjigje: 8
    Postimi i Fundit: 07-03-2006, 16:00
  5. Fenomeni i terrorizmit – Sfida e rendit te ri boteror
    Nga Enri në forumin Problemet ndërkombëtare
    Përgjigje: 4
    Postimi i Fundit: 17-01-2004, 10:59

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •