Close
Faqja 8 prej 12 FillimFillim ... 678910 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 71 deri 80 prej 115
    i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    17-03-2003
    Postime
    683
    o deshmues une jetoj ne shtepine time me familjen time . kaq dhe pike . Nuk dua te ulem me nivelin tat dhe po ta mbyll me kaq.

. Maska e *DJ-ALDO*
    Anëtarësuar
    03-03-2003
    Vendndodhja
    Asgjëkundi
    Postime
    297
    Postuar më parë nga AsgjëSikurDielli
    Leila: "Le qe, sic e tha Panbruk, qe feja islame u fut ne Shqiperi me dhune e ju ndani vellezerit per ate fe."

Jo vetëm në Shqipëri, dhe jo vetëm Islami u fut me dhunë. Me dhunë (dhe më të madhe) u fut edhe Krishtërimi. Feja origjinale e shqiptarëve është paganizmi, apo besimi në shumë zotëra.

Kështuqë.. argumenti se Islami është nuk është feja jonë sepse hyri me dhunë bie poshtë, ngaqë edhe krishtërimi u fut me dhunë.

Na mbetet si individë të zgjedhim atë që domë të besojmë, e jo ta politizojmë fenë tonë. Feja dhe Kombi, nuk shkojnë bashkë. Feja dhe Individi, po!

Ne e argumentojme me fakte,hyrjen e myslimanizmit ne Shqiperi me dhune,ti mund te na argumentosh ,hyrjen e krishterizmit me dhune???
    Perse sot po kthehen dhjetra myslimane shqiptare ,ne te krishtere??
    Ke degjuar ndonje qe te kthehet ,nga i krishter sot (ne shqiperi) ne mysliman?
    Perse nuk ndodh kjo,por ndodh e kunderta??

Revolucioni është afër Maska e Nuh Musa
    Anëtarësuar
    02-05-2002
    Vendndodhja
    vjenë, austri
    Postime
    4,463
    deshmueso, pse mor kaq emocional?, pergjigju ne pyetjen qe te parashtrova. Edhe nese perendimi e pranon VETEM fene e krishtere (gje qe nuk eshte e VERTET, sepse shtetet perendimore kane kushtezuar lirine fetare, ne aspektin teknik pra na thua nonsen), perseri kjo nuk legjitimon ekzistence e "pislleqeve", sepse cdo kushtetute, qofte ajo puro sekulare, rrenjet i ka ne bazat moralo-etike, pra, PISLLEQET e perendimit kultivohen systematikisht, dhe motori i mbijeteses se tyre nuk eshte as feja, e as normat shtetnore, por thjesht epshet individuale te njerezve, te cilet gjejne shtigje ne ligjet dhe i shfrytezojn keto ne menyre te paskrupullt. Nese ty mendon, se keto "pislleqe" jane veti e perendimit, atehere je GABIM, perendimi eshte i PAAFTE tu perballohet atyre, sepse vet vetvetes ja ka meshuar nje plumb ne gjunj.

Cdo dukuri e shemtuar shoqerore eshte LUFTUAR edhe ne perendim, por PA SUKSES, bile edhe ALKOHOLI, kujtojm ligjet e prohibicionit ne amerike viteve te 30 te shek. te kaluar.

flm

PS: jena pak larg temes, a ka problem???
    albanish by nature

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    17-03-2003
    Postime
    683
    panbruk , jeton ne amerike dhe mos e ngaterro me shqiperine.Nuk e di se nga i nxjerr ti keto statistika , por nuk eshte ashtu.......

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    28-04-2002
    Postime
    2,281
    Azgjesikurdielli! Ju kini mangesi te theksuara ne histrori, dhe po kshtu GINJENI, sukur njerezit te ishin prej hajmali.
    Krishterizmi ne Shqiperi nu ka erdhur si rezultat i PUSHTIMIT te ndonje fuqije te huaj. Pra jo me LUFTe. Krishterizmi per here te pare ne Shqiperi ke erdhur rreth 40-60 vjet pas Krishtit. Apsotulli Pal ka sjelle ne Shqiperi per here te pare Ungjillin e Krishtit. Pra ashtu si Greqia po keshtu edhe Shqiperia kane te njejten perjudhe te pranimit te Krishterizmit. Shqiperia ashtu si dhe vendet perreth, gezon te njejtin privilegj te Zotit Krisht, i cili e perzgjodhi ate nder te parat vende ku do te predikohej Ungjilli i Krishtit. Ja si deshmon Apsotulli Pal ne letren drejtuar Romak:15:19
    " Me FUQI shenjash dhe cudirash, me FUQI te Frymes se Perendise, keshtu , prej JERUZALEMIT e perqark deri ne ILIRI e kam KRYER ( sherbyer, shperndare , mesuar) Ungjillin e Krishtit. "

Mesojeni histrine e vendit tuaj, por jo nga Arabia. Bukshkalja juaj tejkalon cdo kufi te mirenjohjes dhe ju ben Injorante dhe te liq, me ligesi djallzore, per te mohuar te verteten, besimin e te pareve tane. Por nga do ta VERTEONI se jeni pasardhes te denje te atyre qe ndruan fene? Tek ju nuk rrejdh gjak i Kastriotajve, por i Enver HOXHAVE.

. Maska e *DJ-ALDO*
    Anëtarësuar
    03-03-2003
    Vendndodhja
    Asgjëkundi
    Postime
    297
    Postuar më parë nga The exorcist
    panbruk , jeton ne amerike dhe mos e ngaterro me shqiperine.Nuk e di se nga i nxjerr ti keto statistika , por nuk eshte ashtu.......
    Nuk te kuptoj ,per cfare e ke fjalen ??
    Ka rendesi se ku jetoj qe te mendoj apo shprehem ,te njoh apo jo realitetin,te njoh apo jo historine???
    Statistikat nuk i kam nxjerre une i dashur exor,por historia.
    Mund te me japesh ti ,ndonje statistike qe une te bindem ne "gabimin "tim,sepse me thua qe "nuk eshte ashtu"??
    E mirepres "statistiken"tuaj.

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    28-04-2002
    Postime
    2,281
    Nuh, ne disa gjera je realist, dhe kjo te ndan nga disa myslimane ketu ne Forum. Por duhet ta pranosh se, eshte merita e Forumit qe ti ke bere nje ndryshim ndaj ketyre ceshtjeve.
    Perendimi eshte nje vend i lrie ku cdo kush mund te ndjeke KRishtin dhe te behet i shenjte, ose mund te ndjeke Satanin dhe te satanoset. Une ne shume gjera nuk jam dakort me kete "LIRI" te Perendimit, por kjo nuk ndryshon gje. Apsotulli Pal thote se, jo cdo liri i ben mire njeriut. Nese lirija qe ndjek te con kunder Krishtit, atehere kjo tregon se e ke keqperdorur lirine me te cilin Krijuesi te krijoi., dhe ne diten e gjyqit te madh do te pergjigjesh vete deri me nje.
    Nuh gjithe te mirat. Nuk e di nese je i martuar, por nese je beqar mer nje austriake nikoqire( grua e denje).
    Deshmeusi

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    17-03-2003
    Postime
    683
    Postuar më parë nga panbruk
    Ne e argumentojme me fakte,hyrjen e myslimanizmit ne Shqiperi me dhune,ti mund te na argumentosh ,hyrjen e krishterizmit me dhune???
    Perse sot po kthehen dhjetra myslimane shqiptare ,ne te krishtere??
    Ke degjuar ndonje qe te kthehet ,nga i krishter sot (ne shqiperi) ne mysliman?
    Perse nuk ndodh kjo,por ndodh e kunderta??

Une kam pare plot te krishtere te kthyer ne muslimane ne shqiperi dhe shume nga ata jane shoke te mi ... Sa per muslimane meqe ra fjala duhet te dish se kush quhet musliman. Musliman quhet ai qe e praktikon fene islame dhe jo musliman nga emri...Keshtu qe zotni sa per statistika ska nevoje perderisa kam sy te shikoj dhe veshe te degjoj. Ti po deshe merr ne tel andej nga amerika ndonje nga shqiperia dhe pyet ....

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    17-03-2003
    Postime
    683
    Postuar më parë nga deshmuesi
    Azgjesikurdielli! Ju kini mangesi te theksuara ne histrori, dhe po kshtu GINJENI, sukur njerezit te ishin prej hajmali.
    Krishterizmi ne Shqiperi nu ka erdhur si rezultat i PUSHTIMIT te ndonje fuqije te huaj. Pra jo me LUFTe. Krishterizmi per here te pare ne Shqiperi ke erdhur rreth 40-60 vjet pas Krishtit. Apsotulli Pal ka sjelle ne Shqiperi per here te pare Ungjillin e Krishtit. Pra ashtu si Greqia po keshtu edhe Shqiperia kane te njejten perjudhe te pranimit te Krishterizmit. Shqiperia ashtu si dhe vendet perreth, gezon te njejtin privilegj te Zotit Krisht, i cili e perzgjodhi ate nder te parat vende ku do te predikohej Ungjilli i Krishtit. Ja si deshmon Apsotulli Pal ne letren drejtuar Romak:15:19
    " Me FUQI shenjash dhe cudirash, me FUQI te Frymes se Perendise, keshtu , prej JERUZALEMIT e perqark deri ne ILIRI e kam KRYER ( sherbyer, shperndare , mesuar) Ungjillin e Krishtit. "

Mesojeni histrine e vendit tuaj, por jo nga Arabia. Bukshkalja juaj tejkalon cdo kufi te mirenjohjes dhe ju ben Injorante dhe te liq, me ligesi djallzore, per te mohuar te verteten, besimin e te pareve tane. Por nga do ta VERTEONI se jeni pasardhes te denje te atyre qe ndruan fene? Tek ju nuk rrejdh gjak i Kastriotajve, por i Enver HOXHAVE.

Hajde ti historian na e thuaj se si filloi dhuna e fese islame ne shqiperi. Mos quaj njerezit " djallezor " sepse je vete i djallezuar . Perderisa jezusit erdhi te shpetoje boten , ku jane ata te shpetuarit kur ne bote ka rreth 2 miliarde muslimane , hindu , adhurues te budes etj etj etj (keto grupe quhen edhe djallezore nga ju)

Historine mesoje ti zotrote , por jo duke na sjelle citate nga bibla sepse bibla nuk eshte histori. Meqe ra fjala na thuaj kush ishte Pali ( Saul me duket ) , ai personi qe krijoji trinitetin.

Nje pyetje : Para se te vinin turqit ne shqiperi , kush ka qene perandoria e cila na zotronte ??? Na fol nje cike per mbretin Konstantin dhe Kongresin e Nikes dhe urdherat apo ligjet qe dolen pas ketij kongresi ..........

Ik meso deshmues se je akoma i papjekur dhe shume i vogel....

Sa per Enverin Hoxhen mos ja qaj hallin se fjalet e tij po dalin nga goja jote. Historia e Enverit po na del neper forume dhe njerezit nuk jane te vetedijshem se cfare thone.....
    Ndryshuar për herë të fundit nga Newhost : 31-07-2003 më 01:48

. Maska e *DJ-ALDO*
    Anëtarësuar
    03-03-2003
    Vendndodhja
    Asgjëkundi
    Postime
    297
    Postuar më parë nga The exorcist
    Une kam pare plot te krishtere te kthyer ne muslimane ne shqiperi dhe shume nga ata jane shoke te mi ... Sa per muslimane meqe ra fjala duhet te dish se kush quhet musliman. Musliman quhet ai qe e praktikon fene islame dhe jo musliman nga emri...Keshtu qe zotni sa per statistika ska nevoje perderisa kam sy te shikoj dhe veshe te degjoj. Ti po deshe merr ne tel andej nga amerika ndonje nga shqiperia dhe pyet ....

Neqoftese ti ke pare te krishtere te kthehen ne myslimane,ne shqiperi,une kam pare amerikane te kthehen ne arabe,ne amerike. LOL
    Une nuk kam lindur ne amerike,por ne shqiperi,dhe jam larguar prej saj para 2 vjetesh per ketu.
    Si rrjedhoje e kesaj,nuk kam degjuar ndonje te krishter te behet mysliman.
    Por.... cdo gje ben vaki sot.Te marrim per shembull ty Zoteri.Ti duhet te kesh nderruar fe. E besoj kete .
    Te gjithe jemi deshmitare te dhjetra e dhjetra kthimeve te fese myslimane ne te krishtere , nga myslimane qe punojne dhe jetojne ne GREQI,ITALI,FRANCE,GJERMANI,USA etj.Aq te shpeshta u bene keto ne Shqiperi,sa presidenti i meparshem Rexhep Mejdani,nxorri nje dekret te posacem per kete ,pavaresisht se binte ndesh me lirine e fjales dhe lirine e besimit.
    Kjo eshte llogjike,pasi keto lloj vendesh,nuk para e duan fene islame.Dhe si per cudi,djemte islame,ne vend qe te mos nderrojne fene e tyre islame,dhe te shkojne ne vende islame,shkojne ne vende te krishtera dhe nderrojne edhe fene e tyre ashtu si edhe emrat.
    Mos harrojme sa Vasfi,jane bere Vasile ne Greqi,sa Mahmute jane kthyer ne Jani apo Jorgo.Mos edhe per kete nuk kam sy te shikoj edhe veshe te degjoj??
    Per statistikat qe me permend,ato i deshe ti dhe u shprehe ti per to,une thjesht te kerkova statistika(e padiskutushme qe nuk i ke)per ato qe thoshe ,thjesht per te me bindur dhe per te me vertetuar ato qe mbroje i deshperuar.
    Per telefonat qe thua te marr ne Shqiperi,mos u bej merak.Mua nuk ma ndalon feja te kem kontakte me shkencen ashtu si e jotja te ndalon ty.Dhe shume e shume te tjera liri te hequra tendet,nga feja qe ti mbron.
    Ne fund mos kujto se mbroj fene.
    Jo Zoteri.
    Une jam ateist i bindur.E kam shprehur edhe me pare apo me lart ketu ,se per cfare eshte feja.Ajo eshte shtypesja me e mire dhe me e sakte e njeriut.As nazizmi e as komunizmi nuk munden te bejne ate qe ajo ka bere ne mijera vjet.
    Kaq kisha Zoteri.
    Ne se te bindin pergjigjet e mija,mire ,nese nuk te bindin pune per ty.Good for you.

Faqja 8 prej 12 FillimFillim ... 678910 ... FunditFundit

Tema të Ngjashme

1. Islami Sot Dhe Nesër
    Nga llokumi në forumin Komuniteti musliman
    Përgjigje: 11
    Postimi i Fundit: 22-09-2012, 10:50
  2. Prej erresires ne drite!
    Nga INDRITI në forumin Komuniteti musliman
    Përgjigje: 79
    Postimi i Fundit: 12-09-2011, 04:45
  3. Hyseni: Kadare kundër bashkimit të Shqipërisë etnike
    Nga Brari në forumin Çështja kombëtare
    Përgjigje: 69
    Postimi i Fundit: 18-06-2009, 12:44
  4. Kontributi i shkenctarëve islam në shkencë
    Nga Bleti002 në forumin Komuniteti musliman
    Përgjigje: 19
    Postimi i Fundit: 15-03-2009, 22:29
  5. Cfare na kujton viti 1492?
    Nga INDRITI në forumin Historia botërore
    Përgjigje: 0
    Postimi i Fundit: 22-03-2004, 18:15

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •