Close
Faqja 12 prej 12 FillimFillim ... 2101112
Duke shfaqur rezultatin 111 deri 115 prej 115
    musliman krenar Maska e Shiu
    Anëtarësuar
    20-02-2003
    Postime
    1,040
    Te faleminderit per korigjim, nuk kisha afer ndonje liber per ta verifikuar sakte ndaj edhe e ceka ne postim se nuk jam i sigurte.
    The greatest obstacle to discovery is not ignorance - it is the illusion of knowledge.

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    22-09-2003
    Vendndodhja
    itali
    Postime
    10
    Ashtu si edhe mashkullin, Allahu e krijoi dhe femren per nje dhe te vetmen arsye: per ta adhuruar Ate.
    Ashtu si cdo njeri ne kete bote dhe per ty do te vije nje dite ku do te gjykohe si dhe do te marresh shperblimin ose denimin.
    Nese ti pranon mosbesimin nga besimi, zhveshjen nga veshja, njohjen nga martesa, apo "daljen" (xhiro) nga dashuria e vertete, atehere kjo eshte nje zgjedhje e jotja per te cilen do jesh pergjegjese.
    Me kujtohen disa thenje: dashuria eshte si vdekja. nuk mund te provohet por duhet ta presesh te vije.
    Ne ate zemer qe ka vend per shume njerez nuk gjen vend te mjaftueshem per nje te plote.
    organet jane nje dhurate nga Allahu ashtu si dhe forca, por kane nje afat te caktuar veprimi, mendo tani nje djale te forte qe mendon qe forcen e ka dhurate qe ta perdore maksimalisht dhe ne kedo qe takon.
    Te uroj qe Allahu te ndriqofte rrugen e besimit, pasi ne kete gjendje nuk mendoj qe do ti kuptosh as prinderit, e as mashtrimet e shejtanit nga fjalet e verteta te Allahut.
    ..........................................

failed & quoted Maska e IsiNYC
    Anëtarësuar
    27-08-2003
    Vendndodhja
    mbi dhe, nden qiell
    Postime
    227
    Asnjeri s'po mer parasysh qe ajo eshte e fejuar. Ky nuk eshte nje njeri qe ajo sapo e njofti ne xhiro dhe do te dali me kete - ky eshte dhendri i ardhshem....besoj se Zoti e krijoj boten me liri te duhur qe njeriu te balancoj jeten e tij.

Nuk do ishte me mire qe kjo te shpenzonte sa me shume kohe me te fejuarin....apo te martohesh me nje te panjohur......dhe nje dite kur te jen me kalama, si do i behet kur ai apo ajo te realizojn qe nuk e duan njeri tjetrin.
    A casual stroll through the lunatic asylum shows that faith does not prove anything. | Nietzsche

i/e regjistruar Maska e Weise_Angel
    Anëtarësuar
    01-11-2002
    Postime
    17
    Po me vjen keq qe kjo teme vazhdon akoma.Babai im nuk me la te njihja ate qe doja ate qe dashuroja me gjithe shpirt.Une dhe ai mbas shume takimesh te fshehta kemi vendosur te ikim dhe te jetojm ne nje shtet tjeter, dhe te krijojm jeten sic i takon dy te rinjeve qe duhen dhe respektohen nga njeri tjetri.Babai im , e di qe nje dite do te behet pishman ,e megjithate une do e dua njesoj ,sikur e kam dash,por me vjen keq per disa myslyman qe jan extrem,dhe nuk perdorin fare llogjiken.Nga te gjitha mesazhet qe lexova ,me pelqyen disa por me e vecanta dhe me me llogjikja ishte ajo e ASDE numer mesazhi 16.Ndoshta ato qe flasin dhe i mbajne krahun babit tim dhe fese myslymane per ceshtjen e dashurise ,nuk e besojne te jene dashuruar ndonjehere,se po te jene dashuruar ,do te me jepnin dhe mua te drejte te dashuroja, kete dashuri te ndaluar nga feja myslymane.Nuk kam cfare te them me po kam shpresa se djali qe dashuroje eshte i pari dhe i fundit per mua.
    Forca shpirtërore s'është gjë tjetër, veçse arti per të mbajtur mbyllur në zemer shqetësimin. (Neitzshe)

Vetvendosje Maska e INDRITI
    Anëtarësuar
    14-11-2002
    Vendndodhja
    I ulur ne zemren e njeres.
    Postime
    2,170
    Postuar më parë nga Weise_Angel
    Po me vjen keq qe kjo teme vazhdon akoma.Babai im nuk me la te njihja ate qe doja ate qe dashuroja me gjithe shpirt.Une dhe ai mbas shume takimesh te fshehta kemi vendosur te ikim dhe te jetojm ne nje shtet tjeter, dhe te krijojm jeten sic i takon dy te rinjeve qe duhen dhe respektohen nga njeri tjetri.Babai im , e di qe nje dite do te behet pishman ,e megjithate une do e dua njesoj ,sikur e kam dash,por me vjen keq per disa myslyman qe jan extrem,dhe nuk perdorin fare llogjiken.Nga te gjitha mesazhet qe lexova ,me pelqyen disa por me e vecanta dhe me me llogjikja ishte ajo e ASDE numer mesazhi 16.Ndoshta ato qe flasin dhe i mbajne krahun babit tim dhe fese myslymane per ceshtjen e dashurise ,nuk e besojne te jene dashuruar ndonjehere,se po te jene dashuruar ,do te me jepnin dhe mua te drejte te dashuroja, kete dashuri te ndaluar nga feja myslymane.Nuk kam cfare te them me po kam shpresa se djali qe dashuroje eshte i pari dhe i fundit per mua.
    ----------------------------------------------------------------------------------
    Degjo!
    me qe ti pyete se a ka te drejte nga ana fetare atehere duhet te dish te verteten ashtu sic eshte.
    Dihet qe martesa e nje muslimani e nj te te krishtere lejohet pasi muslimani e beson jezusin si profet po ashtu edhe biblen origjinale(teuratin e inxhilin) qe Zoti shpalli.
    pra kjo femer e martuar me kete musliman ka mundesi ta respektoje fene e saj, dhe ritet qe ajo permban.
    Por tani le te kthehemi nga ana tjeter, nese ti do te martohesh me kete djale te krishtere.
    A keni mundesi ju qe te praktikoni itualet tuaja fetare(islame) kur te krishteret nuk besone kuranin dhe thone qe ai eshte liber i djallit?
    A mundesh ti te praktkosh fene tende kur dihet qe te krshteret jo vetem qe nuk e besojne profetin tone si te derguar te Zotit por e konsiderojne si mashtrues, imoral dhe terrorist.
    A mundesh ti te zbatosh fene tende kur bashkeshorti juaj ju kerkon te silleni ne kundeshtim te besimit tuaj.
    Nese ti e ke vendosur mua nuk me mbetet tjeter gje vetemse tju uroj fat por ama duhet te dish se Kenaqesia e Zotit qendron ne kenaqesine e prinderit dhe zemerimi i tij eshte ne zemerimin e prinderit.
    Pyet njeqind vete e bej si di vete.
    Une ndoshta e kisha detyre tju them te verteten dhe e bera.
    Me respekt indriti.
    Injoranca nuk zhduket me top

Faqja 12 prej 12 FillimFillim ... 2101112

Tema të Ngjashme

1. Islami Sot Dhe Nesër
    Nga llokumi në forumin Komuniteti musliman
    Përgjigje: 11
    Postimi i Fundit: 22-09-2012, 10:50
  2. Prej erresires ne drite!
    Nga INDRITI në forumin Komuniteti musliman
    Përgjigje: 79
    Postimi i Fundit: 12-09-2011, 04:45
  3. Hyseni: Kadare kundër bashkimit të Shqipërisë etnike
    Nga Brari në forumin Çështja kombëtare
    Përgjigje: 69
    Postimi i Fundit: 18-06-2009, 12:44
  4. Kontributi i shkenctarëve islam në shkencë
    Nga Bleti002 në forumin Komuniteti musliman
    Përgjigje: 19
    Postimi i Fundit: 15-03-2009, 22:29
  5. Cfare na kujton viti 1492?
    Nga INDRITI në forumin Historia botërore
    Përgjigje: 0
    Postimi i Fundit: 22-03-2004, 18:15

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •