une kam punuar deri ne korrik te 90tes ke 326 dhe do te thoja qe nuk eshte si thote ky me poshte dru me pre.
une kam punuar deri ne korrik te 90tes ke 326 dhe do te thoja qe nuk eshte si thote ky me poshte dru me pre.
Postuar mė parė nga Tannhauser
Po forcat speciale greke meqe ishin aq te "afta" pse e percollen autobuzin e marre peng ne Shqiperi?
![]()
Reparti 326 u formua ne MPB me sportistet me te mire shqiptare qe kryesisht vinin nga sportet e mundjes.
Ne kete repart ushtrohej kryesisht arti luftarak i sambos i huazuar nga repartet me te mira te ministrise se mbrojtjes se bashkimit sovjetik.Per kete quheshin ndryshe : Sambistat.
Materjali ushtarak i repartit perbehej kryesisht nga automatike AK 47dhe model 56, pushke snajper e modelit Dragunov, kryesisht kopje e atyre kineze apo ruse, si dhe pistoleta TT e Makarov. Per saktesine e ketyre armeve flasin dhe statistikat boterore.
Automjetet e repartit ishin te markes gjermano-lindore IFA, e furgone Fiat Ducato italiane si dhe dy helikoptere kineze.
Pavaresishte se ky repart ishte thjesht nje instrument force ne duart e shtetit komunist per nga vete forca e goditjes iu krijua nje mit ne shqiperine ish-komuniste.
Te flasim shtrembet apo te rrime drejt, sapo degjohej emri sambistat te "fortet " e qyteteve shqiptare fshiheshin si minjte.
Me te miret e ketij reparti ishin baza e Reneas dhe disa prej tyre u larguan ne 90ten jashte shqiperise ku punojne akoma ne forcat e sigurise apo te rendit ne shtetet perendimore.
ne ate kohe asnje punonjes i repartit 326 nuk kishte nevoje per ta fshehur fytyren pas nje kapuci sepse respekti dhe frika ndaj tyre arrinin ne vend para ardhjes se tyre.
po renea88 te drejte ke famen e kishin se vinin te stervitur gjithe diten se pune tjeter nuk kishin dhe i thyenin briret njerzeve te thejshte te pastervitur si fizikisht dhe psikollogjisht me dhunen
dhe aty u duknin si derra te forte qe i ben zap te gjithe .....une kam qene vete njehere prezent tek gjeollogjku ne tirane si ju futen nejrzve me shqelma dhe grushta e kush ishin at femije pensioniste gra dhe disa puntore qe ishin te lodhur nga vapa dhe puna .......
me nje fjale ........te thyeshin brinjet atehere dhe nuk gjeje te verteten dhe te drjeten ...keta kane qene ........326 e jote ..........
kurse keta sot e kane me siguri me veshtire se athere .......se jane vetem kunder krimineleve dhe drogisteve qe jane te paisur me mjetet me moderrne dhe kane leke te thyejne koken ..........ku hakmarrja personal eshte ne kulm ...dhe drejtesia pertoke .........vine te vrasin dhe i hypin avionit ose marrin tragetin per sehir aty .....
prandaj i duhen maskat ..........per te lufut ata shkerdhatat qe dolen ne tirane dhe bene nomin athere ...se kush i futi ata athere .......enigme do te negli .......
dhe une njof njeri qe punon aty dhe tha pa maska nuk beht do asnje gje ...gjoja pare qe thone kriminelt ..do ta vras familjen ......po besoj se keto gjera i di me mire se une ..........kohet kane ndryshuar tani ..........
OZZY besoj e ke degju njefare te forti tani ne Tirane, e quajne Ylli Kelmendi, ne 89-ten ky miku rrinte e ngacmonte vajzat qe dilnin nga Sami Frasheri megjithe njefare Gramoz Camike ish vetesherbimi ke shtepia e Ismail kadarese. Ndaloi nje dite nje IFA e jona dhe zbriten vetem tre prej nesh: Jak Ndokaj, Vasillaq Sotaj dhe Petrit Mertiri. Ja kane shkelur koken me kepuce me kambale ke cepi i trotuarit aq sa ky Ylli bertiste :se bej me te lutem.....
Ndoshta ti nuk e di por mund te te kujtoj dhe te qarat e atij Mirit te Xhikes kur njeri nga sambistat dhe pikerisht Gazmend Dhelpra ish kampioni legjendar i mundjes ja hyri me shqelma mu tek Liceu Artistik!
Cdo trupe speciale eshte aq e forte sa i forte eshte shteti te cilit ajo i perket!
Ne ate kohe shteti mund te ishte diktatporial (komunist) por ekzistonte ligji dhe rreptesia e tij. Mjafto te te them qe cdo shkolle kish depon e saj me material luftarak dhe kurre nuk humbte nje fishek! Si te humbte kur per gjene me te vogel te fusnin 15-25 vjet burg dhe te internonin te gjithe sojin!
Ky or mik ishte ndryshimi!
Medemek kur i rrihnit njerezit ne mes te rruges ( ne vend qe ti arrestonit pa i rrahur dhe tia dorezonit prokurorise apo gjykates ti denonte ) ekzistonte ligji eh? Por kur garipat e 326 dilnin neper Tirane me gershere ne duar e u shqyenin pantallonat tubo djemve dhe vajzave edhe atehere ekzistonte ligji? Kur arrestuat dhe zhduket pa gjyq 106 persona ne naten e 1 korrikut 1990 ( nje nate para se te hapeshin ambasadat) edhe atehere ekzistonte ligji? Dhe mos me thuaj qe reparti juaj nuk kishte dore ne ate pune se nuk te beson njeri!Postuar mė parė nga Renea88
Eshte paradoksiale te na flasesh per ligjin , ne kohen kur ju vete e shkelnit ate me te dy kembet! Ju nuk zbatonit ligjet, zbatonit urdhrat! Dhe per kete jeni bashkefajtore me ata qe i jepnin ato urdhra!
Ndryshuar pėr herė tė fundit nga Toro : 04-07-2006 mė 10:58
He pra ate them dhe une kush i futi ata shkerdhatat ne Tirane ne 1990-1991 dhe i pajisi dhe me pistoleta dhe me Thompson? Kush ia dha psh armet Gaz Muces qe te bente masakrat ne stadiumin e Barit? Mesa di une armet ishin monopol i shtetit deri ne 1991! Apo do te mohosh qe gjysma e bandes se Gazit ishin fuksa te policise e Sigurimit?Postuar mė parė nga Ozzy
Toro!!Postuar mė parė nga Toro
Me tė dėgjuar i ke kėto qė thua mė lart, apo i ke provuar vetė mbi shpinė??
326-shta, ishte tmerr sepse ishin repart i forcave speciale dhe si tė tillė kishin hijen e rėndė. (mos harro se vetėm Ndue Doda hipi nė shkallėt ku ndodhej monumenti i Enverit dhe e ke edhe sot e kėsaj dite (tė xhiruar nė arshiva) se si turma u hap vetėm nga njė sampist i cili njihej qė prej sė vogli nė Tiranė dhe Babrru... pra njė Ndue Dodė dhe turma u hap si deti nga shkpi i Moisiut nga bibla.
Nuk besoj se tė kanė ndaluar nė rrugė ty se mbaje pantollona tub dhe ti kanė prerė me gėrshėrė... dhe nėse ndodhte diēka e tillė, tė merrnin cepave, nė oborre shkollash etj si kjo dhe tė detyronin mos i vishje mė (nėse nuk kish mundur fronti nė lagje, bashkimet profesionale apo organizata e rinisė tė ti hiqte)
Ndėrsa pėr ata/o tė "zhdukurit" para ditės sė hapjes tė ambasadave... nuk e besoj qė akoma me kėto pėrralla merreni??!!
Mė jep njė emėr qė familja e "atij" apo e "asaj", kėrkon tė birin/jėn qė nga ajo datė dhe nuk e gjen.
Ishte PD-ja qė thėrriste pas formimit tė saj, se kėta tė "zhdukur" (imagjinarė) janė tė varrosur nė Malin me Gropa... por sa vite qėndroi nė pushtet kjo PD-ja po ashtu edhe sot qė ka pushtetin, nuk PO SHOHIM e as PO DĖGJOJMĖ "ēuditėrisht" pėr kėta tė zhdukur qė u sajuan pėr tė eleminuar pushtetin e atyre qė e mbanin.
Pėrsa i pėrket "fajėsisė qė zbatonin urdhėrat" kjo ėshtė kryekėput gabim, sepse 326-shta ishte efektiv special i policisė dhe si repart i tillė, ėshtė organ egzekutues siē ėshtė edhe policia. Nė ēfarėdo kohe dhe ēfarėdo lloj pushteti, policia zbaton ligjin e atij shteti apo atyre qeverish qė e kanė ligjin nė kohėn qė policia e egzekuton.
Policia e drejtuar nga Agron Musaraj, nė 1996 u fokusua nga gjithė televizionet e botės, sesi godiste politikanėt e opozitės nė sheshin "Skėndėrbej" dhe kjo sepse po zbatonte ligjin apo urdhėrin e dhėnė nga eprorėt, tė cilat nėse nuk bien ndesh me lirinė dhe pavarėsinė e vendit, nuk kundėrshtohen por vetėm egzekutohen.
Policėt dhe ushtarakėt nė pėrgjithėsi, nuk e zbatojnė urdhėrin VETĖM kur ky urdhėr cėnon dhe ėshtė nė kundėrshtim me sovranitetin e vendit dhe pavarėsinė e tij, kur ka tė bėjė me veprime armiqsore tė cilat tė ēojnė nė situatat e mėsipėrme kundėr vendit... nė raste tė tjera, urdhėri zbatohet pa asnjė hezitim dhe mė pas dilet nė raport pėr ankesat ndaj kėtij urdhėri.
Krijoni Kontakt