Close
Faqja 0 prej 4 FillimFillim 12 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin -9 deri 0 prej 37
    dEaD rAceR Maska e unreal
    Anėtarėsuar
    02-04-2003
    Postime
    528

Pse...?!

Pse pritni te vdisni nga nje semundje apo aksident,ose vdekja nga pleqeria,kur besoni se ka jete tjeter?!

Une po te besoja se jeta vazhdon ne kete moment do te beja vetevrasje,pse te lodhem se koti ketu!

Live free...or die.

mbushem me pafundesi.. Maska e ABIGAIL
    Anėtarėsuar
    10-12-2002
    Vendndodhja
    Athine
    Postime
    785
    Vertet qe ka jete tjeter, dhe e perjetshme, por ka nje ndryshim se disa shkojne ne vuajtje te perjetshme dhe disa ne harmoni e paqe te perjetshme.

Nuk eshte aq e lehte ben nje vetevrasje dhe mbaroi gjithcka, varet se ku shkon pas vdekjes.

Miqesisht Abigail!
    Dituria prehet nė zemrėn e atij qė ka mend, por ajo qė ėshtė nė zemrėn e budallenjve merret vesh.

Shpirt Shqiptari Maska e Albo
    Anėtarėsuar
    16-04-2002
    Vendndodhja
    Philadelphia
    Postime
    33,379
    Postimet nė Bllog
    22
    Po i jap nje pergjigje pyetjes tende me pyetje retorike:

A lind serrisht te nesermen dielli qe perendoi nje dite me pare?!
    A zgjohen njerezit serrisht ne mengjes nga gjumi i tyre ne erresiren e nates?!

Ajo force qe ben te mundur qe dielli te lindi serrisht te nesermen, do te beje te mundur qe shpirtrat te zgjohen edhe nga gjumi i vdekjes. Te gjitha pergjigjet per pyetjet e botes pas vdekjes, i gjeni ne boten dhe jeten qe po jetoni ne toke.
    "Babai i shtetit ėshtė Ismail "Qemali", e zbuloi Edvin shkencėtari!"

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    29-03-2003
    Vendndodhja
    london
    Postime
    47
    pershendetje ...

PEOPLE DIE TO LIF FOREVER.............
    [size=0.5]Kure te marresh veshe se une kame vdekur ti mos qaj ,kur te vizitosh varrin tim mos u trishto kur te them se ti ke faj....

Sot ti s'je me ketu
    DHe qielli nuk eshte me blu ,
    Dielli eshte zhdukur bashke me ty ,
    Une ndiej lotet qe me mlidhen ne sy ,
    Kuptoj se vetmia te shkaterron me Shume se dashuria,

Fundos koken nen jestekun tend dhe me dukesh ne c'do kend ,
    Shoh mekatet qe me bien c'do dit ,
    Kaluam bashke puthuajse nje vit ,
    Duke menduar se nuk do na ndante asgje ,derisa erdhi e sotmja ti nuk je me.
    E tani qe me nuk te shoh ,
    DHe trupi yt me nuk me ngroh,
    Pres ringjalljen e ndienjave te mia ,
    pres te me vi serisht dashuria.[/size]

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    18-06-2003
    Vendndodhja
    cairo egjipt
    Postime
    11

po egziston jeta pas vdekjes

Eshte shum interesante se si njerzit diskutoin rreth kesai teme
    sepse eshte shum logjike sepse te gjitha keto pa pergjegjesi sot dhe gjithmon qe kan dhe po ndodhin ,patjeter qe duhet te jen nje dit ne nje gjykate supreme , eajo gjykate eshte gjykata e Allahut fuqiplot icili jakadhane fillimin dhe fundin ekesaj gjithsie .
    Kurse njerzit pyesin se si eshte emundur qe te jete nje jete pas vdekjes ateher ikisha porositur tegjith ata qe kan dyshim ne nje gje te till qe ta shofin Kuranin eshejt dhe tea hapin sure(kaptinen) jasin dhe aty dote shohin se si njerzit ne Meke ekan pyet te derguarin e Allahut ,Muhamedin a.s. per kete , dhe eshte pergjigjur me fjalen e Allahut . se si ka pas mundesi Allahu tea krijoi njeriun per her te par ashtu pra sdotejet veshtir qe ta rikrioi ose ta ri formoi njeriun ne nje jete tjeter .po ka nje jete tjeter po egziston jeta pasvdekjes

Mergimtar Maska e Giovanni
    Anėtarėsuar
    19-10-2002
    Vendndodhja
    Ne planetin TOKE
    Postime
    16
    I dashur Rraif !
    Jam plotesisht dakord me ty, edhe pse nuk e kemi te njejten fe. Gjithmon kam besuar ne jeten pes vdekjes dhe vazhdoj te besoj. ^Ke bere nje pun shum te mire qe e ke shtruar kete tem, njekohesisht i lus edhe tjert qe te japin mendimet e vete.
    Po ashtu te uroj mirseardhje tek forumi.
    Gjith te mirat
    Edhe ora qė nuk punon, tė paktėn dy herė nė ditė e tregon kohėn e saktė

** Lawyer ** Maska e ediola
    Anėtarėsuar
    20-05-2002
    Vendndodhja
    Somewhere inside your heart!!!
    Postime
    24
    Pesrshendetje te gjithe,

Me sa di une, pothuajse te gjitha fete qe egzistojne tani neper bote, besojne tek rilindja ose ringjallja.
    Pra per mendinim tim, jeta vazhdon edhe pse trupi i njeriut vdes, pasi shpirti i njeriut nuk ka vdekje kurre.

Gjithe te mirat!
    I love my love, my love loves me!

Sinqeritet.Korektesi.
    Anėtarėsuar
    24-04-2002
    Vendndodhja
    Selanik Greqi
    Postime
    366
    Duke ditur se njeriu jeton serisht dhe mbas vdekjes se tij,cfare na shtyne qe kur dikush nga njerezit tane humbet jeten,dhimbja,pikellimi,boshlleku qe ndejem,te jete kaq i madh?
    Ku eshte besimi juaj ,pse qani,?duke ditur qe ai njeri,do jete ne parajs do ta takojme serisht(ose ne te kundert ne ferr,por jeton ama.)

Fjala parajs me sa di une do te thote nje kopesht i mrekullushem,thua te kete dhe ne qiell peme?Nejse,mendimi im eshte se mbas vdekjes cdo veprim dhe mendim i tij mbaron.
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga ari32 : 19-06-2003 mė 12:58
    Dashuria eshte si nje hekur flakerues, qe kur e kap te djeg, me kalimin e kohes plaget mbyllen por shenjat do te ngelen perjete.

Liri ne mendim......Respekt per nje mendim te kundert

Pergjigjia me e mire per nje njeri qe hiqet sikur i di te gjitha eshte heshtja.

Kureshtar Maska e DiamondRing
    Anėtarėsuar
    20-01-2003
    Vendndodhja
    Around the world
    Postime
    42
    Jeta pas vdekjes..hhhmmm pyetje interesante.Une do te besoj qe ka derisa te vertetohet e kunderta..Pra sigurisht qe ka jete pas vdekjes.Por kjo nuk duhet te thote qe te vras veten ne kete jete qe te shkoj ne jeten tjeter..Perderisa une nuk do mundem te jetoj kete jete cfare me garandon qe do mundem te jetoj me mire ne jeten tjeter asgje..Prandaj jetoje sa me bukur kete jete se jetes tjeter nuk i dihet sepse mund te shkosh ne dy mbreteri te ndryshme ose me keq te mbetesh ne mes...

Meqe fillova doja ti beja nje replike dhe shkrimit te Albo`s ku me lart ben dy pyetje retorike:
    A lind serisht te nesermen dielli qe perendoi nje dite me pare?!
    A zgjohen njerezit serisht ne mengjes nga gjumi i tyre ne erresiren e nates?!
    Une the PO
    dhe do beja 2 pyetje te tjera:
    A perendon serisht ai diell qe lindi po ate mengjes dhe qe kishte perenduar nje nate me pare?
    A bien prap ne gjumin e nates ato njerez qe u zgjuan po ate mengjs dhe qe kishin rene ne gjume nje nate me pare?
    Nqs do e argumintonim keshtu jeten e pasvdekjes atehere ju Unreal`it do ti keni thene qe jeta dhe vdekja qenkan nje cikel i pafund i gjendjeve. Mos je gje Budist
    Nejse.Jo cdo njeri mund ta kuptonte ne kete menyre mgjs menyra figurative e perdorur eshte e drejte.
    Mbeshtetem me Idene e ABIGAIL.
    Dhe nje shtese ne si perfundim:Vdekja eshte fillimi i nje jete te re por te PERJETSHME..
    Jeto ne paqe jeten qe te gjesh paqen ne vdekje...
    Nese per te jetuar te duhet te zvarritesh atehere ngrihu dhe vdis...
    VOX POPULI VOX DEUS

dEaD rAceR Maska e unreal
    Anėtarėsuar
    02-04-2003
    Postime
    528
    Postuar mė parė nga DiamondRing

[B]Jeta pas vdekjes..hhhmmm pyetje interesante.Une do te besoj qe ka derisa te vertetohet e kunderta..

Pra sigurisht qe ka jete pas vdekjes.

/B]
    D-Ring!

Deri me sot nuk e kam te njohur se dikush e vertetoi se ka jete pas vdekjes!
    Pret nga nje trup i vdekur te thote se ka jete atje,apo ne cfare menyre mendon ti se do te vertetohet e kunderta?!

Ari32 ishte shprehur shume mire dhe kishte bere nje pytje me vend!

Une shoh vdekjen si fund,asgje pertej saje,se po te ishte nje jete tjeter ateher vdekja nuk do quhej vdekje,mesiguri i kishin dhene nje term tjeter.

Faqja 0 prej 4 FillimFillim 12 ... FunditFundit

Tema tė Ngjashme

1. "Vizitori" i befasishėm
    Nga biligoa nė forumin Komuniteti musliman
    Pėrgjigje: 2
    Postimi i Fundit: 11-06-2009, 15:23
  2. Ndėron jetė presidenti i Kosovės Dr. Ibrahim Rugova
    Nga Veshtrusja nė forumin Tema e shtypit tė ditės
    Pėrgjigje: 220
    Postimi i Fundit: 02-02-2006, 21:32
  3. A ka jetė pas vdekjes?
    Nga Puhiza nė forumin Filozofi-psikologji-sociologji
    Pėrgjigje: 76
    Postimi i Fundit: 11-04-2005, 13:37
  4. KRYQI = shkandull apo fuqi e Zotit?
    Nga Shpresmiri nė forumin Komuniteti protestant
    Pėrgjigje: 6
    Postimi i Fundit: 23-08-2004, 17:26
  5. Dritė qė vjen nga humnera(Drita Ēomo)
    Nga Brari nė forumin Enciklopedia letrare
    Pėrgjigje: 4
    Postimi i Fundit: 12-07-2004, 18:45

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •