Close
Faqja 3 prej 4 FillimFillim 1234 FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 21 deri 30 prej 36
    Shpirt Shqiptari Maska e Albo
    Anëtarësuar
    16-04-2002
    Vendndodhja
    Philadelphia
    Postime
    33,455
    Postimet në Bllog
    23
    Qe te jesh i krishtere do te thote te mos kesh idhuj.

Albo
    "Babai i shtetit është Ismail "Qemali", e zbuloi Edvin shkencëtari!"

i/e regjistruar Maska e Iliri88
    Anëtarësuar
    07-12-2002
    Vendndodhja
    USA
    Postime
    272
    o ilir te tregoj nje histori une ty se ti dashke shume historite. e par sa per meken ate e ka ndertuar ibrahimi me djalin e tij ismail me argumente nga kurani

Qe nga fillimi kur thua se faktet vijne nga Kurani e ke prishur plotsisht pergjigjen persa i perket historise. Faktet historike ne Kuran nuk ka dhe ato nuk mund te pranohen per te treguar origjinen e Mekes dhe Kabase. Eshte arkeologjia moderne dhe puna e historianeve, librat e te cileve i kam cituar mesiper, qe mund te tregojne te verteten mbi historine e rajonit. P.sh. Kurani te tregon qe Aleksandri i Madh paska udhetuar drejt perendimit gjersa gjeti diellin te zbritur fizikisht mbi siperfaqen e tokes. Hajde liber i historise hajde. Pra kur ke absurditete te tilla ne kuran, nuk mund ta pranosh ate si regjister te historise se vertete te rajonit te lindjes se mesme.

I

Perjashtuar nga Mod. Maska e Klevis2000
    Anëtarësuar
    21-02-2003
    Vendndodhja
    Ne jeten reale
    Postime
    1,120
    o ilir sa per fakte arkelogjike jane akoma e kesaj dite ne meke quhen quhen shenjat kembeve te ibrahimit sa per diellin dhe aleksandrin e para mendimete dijatareve islame jan se ai mund te kete qene aleksandri por nuk eshte e preme me sopate kjo ka shume mendime per kete sa per diellin ajeti nuk thote Zbriti dielli fizikisht ska linje tani se ta sillja ajetin po ku e kupton ti dot kuranin me ate zemren qe ke. ti edhe njeriun e ben kafshe vetem qe te kundershtosh kuranin

jane ketu brenda argumentet arkeologjike nese do te marr nje foto me te qarte do ta sjell po ti prape sbie tuch je si macja hudhe nga te duash po ne kembe bie sbie asnjeher me kurriz.
    Ndryshuar për herë të fundit nga Klevis2000 : 24-07-2003 më 12:59

El-Letërsia Maska e macia_blu
    Anëtarësuar
    04-05-2002
    Vendndodhja
    michigan usa
    Postime
    2,492
    Kaq shume jeni persosur deri ke zgjedhja e idhujve.
    iu paskam "zili" une ende nuk kam , dhe gjithe ato qe do ti krahasoja me idhuj... vetem i krahasoj, or jo i kam idhuj...
    (krahasimi eshte mjet figurativ....)
    "Shkolla nuk e ben njeriun me te mencur, e meson te duket i tille" (e.m)

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    17-03-2003
    Postime
    683
    o terminator , une nuk jam majmun qe te lufotj per racen time sepse te gjithe njerezit jane njesoj ne Toke.Une mund te jem patriot ose nacionalist , por nuk jam majmun apo pasardhes i ndonej kafshe sepse jam njeri .....Ideollogjia jote eshte e Darwinit dhe Marxit , sepse ata ishin te paret qe bene diferencimin e popujve.Pastaj vjen hitleri me mendimin se raca ariane eshte raca me e paster dhe duhet te udheheqi boten .....
    EDHE NJEHERE PO TE THEM QE NUK JAM MAJMUN DHE HERES TJETER MENDOHU MIRE PARA SE TE FLASESH PA PERGJEGJESI

Revolucioni është afër Maska e Nuh Musa
    Anëtarësuar
    02-05-2002
    Vendndodhja
    vjenë, austri
    Postime
    4,463
    ilir "eksperti", natyrisht se ka FAKTE historike ne kur'an, PSH. vertetimi i ekzistences se Krishtit eshte nje FAKT historik, apo nuk e din se ka ajete kur'anore qe referojn mbi te?, nese nuk e pranon kur'anin si liber fetare, atehere si liber historik qe permban disa te dhena nga periudha e asaj kohe, dhe qe se kur'ani ne kete aspekt eshte libri me AUTENTIK qe posedon njerezia (per nga vlera shkencore), sic e din edhe vet, kur'ani daton nga fillimi i shekullit 7.

Flm
    albanish by nature

i/e regjistruar Maska e Iliri88
    Anëtarësuar
    07-12-2002
    Vendndodhja
    USA
    Postime
    272
    Postuar më parë nga The exorcist
    o terminator , une nuk jam majmun qe te lufotj per racen time sepse te gjithe njerezit jane njesoj ne Toke.Une mund te jem patriot ose nacionalist , por nuk jam majmun apo pasardhes i ndonej kafshe sepse jam njeri .....Ideollogjia jote eshte e Darwinit dhe Marxit , sepse ata ishin te paret qe bene diferencimin e popujve.Pastaj vjen hitleri me mendimin se raca ariane eshte raca me e paster dhe duhet te udheheqi boten .....
    EDHE NJEHERE PO TE THEM QE NUK JAM MAJMUN DHE HERES TJETER MENDOHU MIRE PARA SE TE FLASESH PA PERGJEGJESI
    Megjithe se je plotsisht jashte temes, dhe mbasi une te dhashe pergjigjen qe kerkove, ti vendose ti pergjigjesh vehtes, po pergjigjem per shkak te keqinformimit qe kerkon te besh me kete shkrim. Nuk eshte e vertete qe ti apo feja jote, apo ideologjia e tyre nuk permbajne rracizem brenda tyre. Ato perbejne ideologjite me te hershme te rracizmit dhe diskriminimit. Ato jane ne fakt te parat qe kane bere diferencimin e popujve:

Nga ideologjia fetare cifute e talmudit te Babilonise:

Sanhedrin 57a . "Kur nje cifut vret nje xhentil, aty nuk do te kete denim me vdekje per cifutin. Ate qe nje cifut e vjedh nga xhentili, ate mund ta mbajne (si prone te tij).

Baba Kamma 37b. "Xhentilet jane jashte mbrojtes se ligjit dhe ZOTI I KA VENE PASURINE DHE PARATE E TYRE NE SHERBIM TE IZRAELIT."

Yebamoth 98a. "Te gjithe femijet e xhentileve jane kafshe"

Abodah Zarah 36b. "Vajzat e xhentileve jane te felliqura, ne gjendje te ndyre qe nga dita e lindjes."

Abodah Zarah 22a-22b . "Xhentilet preferojne te bejne seks me lopet."

Vetem nje pjese e vogel e rracizmit semitik fetar mesiper dhe tani ketu meposhte rracizmi arab, islamik:

"Zoti ka zgjedhur si me te miret femijet e Ishmaelit, djemte e Abrahamit(RRACEN ARABE). Nga pasardhesit e Ishmaelit, zoti ka zgjedhur fisin e Quresheve (RRACA E MUHAMEDIT) si njerezit me te mire; nga Qureshet, ai ka zgjedhur Banu Hashim (familjen e Muhamedit) si njerezit me te mire, dhe nga Banu Hashim, zoti ka zgjedhur Muhamedin si njeriun me te mire te te gjithe njerzimit.."(Jame Tirzme, Vol: 2).

Pra rraca arabe eshte e zgjedhur nga zoti SI ME E MIRE. Te tjeret mund ti afrohen zotit vetem nepermjet sherbimit qe u bejne arabeve.

"Nga te dy fiset qe zoti kishte zgjedhur si me te miret kane qene pasardhesit e Ishmaelit dhe Isakut. Zoti preferoi femijet e Ishmaelit (pra arabet) para femijeve te Isakut (cifuterit.) Dhe zoti KRIJOI MUHAMEDIN NE FISIN E ZGJEDHUR TE QURESHEVE...." (Jame Tierzme Vol: 2)

diferencimi i popujve eshte i qarte ketu ne baze te rraces apo jo? Do te ishte mire sikur te mesoni ato qe pretendoni te na tregoni.

Kush duhet te sundoje boten? Muhamedi ka thene:

E drejta per te sunduar duhet te jete e Kuresheve, edhe nese vetem dy burra egzistojne
    ---Bukhari, Vellimi 4

Tregoi 'Umar b. al-Khattib qe ai e degjoi Lajmetarin e Allahut (paqja qofte mbi te) duke thene: UN DO TI ZHDUKI CIFUTERIT DHE KRISTJANET NGA GADISHULLI ARAB DHE NUK DO TE LE TJETER KETU PERVEC MUSLIMANEVE.
    ---Muslim, Libri 019, Numer 4366:

E ti exorcist na tregoke se nuk paska rracizem ne islam apo nuk na qenka majmun etj etj. Edhe majmune ke brenda islamit, po deshe shko ne Kube dhe aty kemi ndertuar nje kopsht te tere zoologjik me majmune te mbyllur ne kafaze.

E verteta eshte se e tere ideologjia fetare hebrenjeve dhe arabeve eshte e bazuar ne rracizem dhe diskriminim te eger. Po te shikoni, ne shume vende islamike aty behet diskriminim kundra njeriut vetem ne baze te seksit, njenit prej ndryshimeve me te zakonshme biologjike ne bote. Talibani nje shtet i sektit Sunni, te njejtit sekt qe i takojne edhe shqiptaret muslimane, beri gjenocidin e pare kundra femres ne historine e njerzimit. Nuk paska diferencim te popujve ne Islam? Hajde varferi mendore hajde.

Do te ishte mire te mesoni ate qe besoni dhe kerkoni te na tregoni.

Shendet,

I

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    17-03-2003
    Postime
    683
    po majmuna ka ne internet plot qe kane mesuar te shkruajne dhe thone me paturpesine me te madhe qe jane pasardhes se majmuneve.Ti deri tani mban kampion se ke dale majmuni me i zgjuar , heres tjeter do te jap ndonje banane............

1)Se ca thone cifutet nuk dua tia di fare sepse nuk kam te bej me ata.

2)Hadithin e pare te Jame Tirzme, Vol: 2 dhe po keshtu te dytin spo e gjejme dot.Nqs mundesh na i sill me qarte .............

3)Tek bukhari thua vellimi 4 po se sa i madh eshte vellimi 4 .....Ku tek vellimi 4???pse i fsheh gjerat......Apo po kopjon nga interneti hadithe te pabaza ( te trilluara ) ???

4)hadithi i muslimit 19:4366 eshte komentuar sipas deshirave te tua....E para e punes ti nuk e di ne ca kohe eshte thene dhe pse eshte thene........Meqe ti komenton si te duash , atehere do mundohem une te sjell komentimin.....

5)Quote nga temrinatori:
    aty kemi ndertuar nje kopsht te tere zoologjik me majmune te mbyllur ne kafaze

cdo te thuash me fjalen "Ne"????Kush je ti ???Amerika????Kush te jep te drejten ty per te gjykuar ????

6)te gjitha informacionet qe merr ti nga interneti apo media jane fallso.Ti flet per islamin sikur ta kishe jetuar por ne te vertete ti nuk jep asnje fakt por vetem kopjon shkrimet e ndonjerit ne interneti i cili gjen qorra plot qe mund ti lexojne shkrimet e tij.

Ne fund dua te se ty te ka hipur vetja ne qef mor cun.Ke ardh aty ne amerike dhe ben nje propagande te tmerrshme pro amerikane ....E dyta meqe je kaq demokrat skishe pse e nxirrje inatin tek te burgosurit ne Kube.Ti flet per barazim ne nje kohe qe nga goja jote del helm urrejtjeje ...???

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    17-03-2003
    Postime
    683
    22:72.
    E kur u lexohen atyre ajetet tona të qarta, në fytyrat e atyre që nuk besuan u vëren urrejtje. Gati u vërsulen atyre që ua lexojnë ajetet tona. Thuaj: "A t'u tregoj për një më të keqe se kjo?" Zjarri, të cilin All-llahu e caktoi për ata që nuk besuan". Sa i keq është ai vend ku do të shkojnë.

Revolucioni është afër Maska e Nuh Musa
    Anëtarësuar
    02-05-2002
    Vendndodhja
    vjenë, austri
    Postime
    4,463
    mire bre ilir, ne te pyesem pa nderprere KUJT I INTERESOJN keto gjera, ty ende po mbytesh dhe harxhon energjine per pallavra te shkeputura nga kontekstet historike. Islami ka referenca te shkelqyeshme te shqyrtuara e analizuara nga njerez kompetent, qe nuk ka mbet halli te kritikohen nga "ekspert" sic je ti. Na trego KUJT I INTERESOJN KETO PALLAVRA???

Ne pergjithesi shoku ilir, NUK KA POPULL NE BOTE, qe nuk ka krijuar kode dhe norma shoqerore (cka mendon per kanunin e lekes?), sepse kjo rrezullton nga nevoja e njeriut per RREND. Cfare vlere ka nje denim me vdekje, ku i denuari pret me vite ekzekutimin, cfare vlere ka rregullorja ne shtete europjane per emigrantet, ku per te mare familjen e ngushte (une pershembull bashkshorten time) ne mergim duhet te torturohesh pa mase, dhe te presesh me vite ?, keto jane NORMA aktuale, mos mendon se e ke ngrane te verteten, shoku ilir?, koha eshte relative shoku ilir. Kujto cfare u tha pas 11.09, se "asgje nuk do te jete, sic ish para kesaj dite", dhe metevertet, amerika per interessa nacionale shkeli mbi krejt konventat nderkombetare, qe nuk jane gje tjeter VECSE norma relative te ndikuara nga KOHA. Perjashtim ben ketu vetem kur'ani, por ti nuk je ne gjendje nga preokupimet, paragjykimet, dhe konkludimet perverze qe ben te kuptosh kete. Por, shoku ilir, do ta kuptosh nje dite, kur'ani ka mbijetuar milliona "ilira" e "nuha", mos mbaj dert shoku ilir, hic mos ta ndij palla.

E vetmja pyetje qe parashtrohet eshte, si do tia dalesh ty PERZONALISHT te mbijetosh ne kete xhungell. Une sic e shoh je i corientuar, dhe dyshoj ne synimin tend, sepse jam i mendimit se gatuan per tjeter gje, se c'ka na shet ketu.

Vec per dijeni, ne mesjet mbaheshin debatte tek te krishteret mbi natyren e gruas, ku debatohej mbi pyetjen "se a ka gruaja SHPIRT"!!!, kjo nuk mund me te tejkalohet, edhe nese ajo largohet nga shoqeria, edhe nese ajo shtypet nga shoqeria, edhe nese ajo keqperdoret nga shoqeria, por KURRE, asaj nuk i mohohet EKZISTENCA, se shpirti, pra, vetdija, vullneti, eshte shkaktari i JETES, i te qenurit "ekzistent".

Flm
    albanish by nature

Faqja 3 prej 4 FillimFillim 1234 FunditFundit

Tema të Ngjashme

1. Futbollisti juaj i preferuar
    Nga bayern në forumin Sporti nëpër botë
    Përgjigje: 275
    Postimi i Fundit: 30-12-2008, 10:01
  2. Kush është idhulli juaj në NBA?
    Nga kacaku basket në forumin Sporti nëpër botë
    Përgjigje: 132
    Postimi i Fundit: 16-05-2008, 16:57
  3. Muhamedi dhe likujdimi i kundershtareve
    Nga Matrix në forumin Toleranca fetare
    Përgjigje: 23
    Postimi i Fundit: 26-04-2007, 17:54

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •