Me fal ndoshta mund te dukem ofensiv...pse e kuptoj qe asnjeri nuk do keshill nga nji tjeter..por kush jane keto komshinj??Serbia mbaroi...ka shkuar 20 vjet mbrapa dhe tani ato po shkaterrojn vetveten...Zgjedjet e fundit dhe pamundesia per te zgjedhur nji president dhe formuluar nji qeveri jane shembull te asaj cka thash me pare...Now...greqia eshte dicka me spec por taktikat jane te njejtat...Pregatitja e opinionit dhe me pas manipulimet e deri te presionet qe tashme dihen...por greqia ka armiq madje te fort dhe tani eshte i ka mbetur vetem franca..belgjika..hollanda dhe gjermania....Po dhe klubi evropian do filloj te ndryshoj...prit sa te futen shtetet balltike e shtetet evropiane qendrore dhe lindore...Lufta jone duhet bere ne frontin e brendshem dhe per kete duhet te synojm....Nano e Berisha s`duan nji shtet ligjor sepse me te vjen drejtesia..dhe pastaj ato perfundojn te koshi i plehrave....Une nuk e flas shqipen aq mire por po te them qe shteti ligjor lejon investimet pasi gjendja sociale atje eshte e ndere...Kuptohet qe ka shume qe s`duan nji shtet te funksionoj...por mos harroni se keto dy horra frymezuan brezin me kulturen e krimit dhe ate te mosnjohjes se shtetit ligjor...Kur shteti ligjor do vendoset...pronat do kthehen te pronari pavaresisht se keta mbeturina is lufter xhuveli..namik dokle..servet pellumbi..ylli bufi vazhdojn me ligjet komuniste....Mendoj se shumica ka minuar dhe minon progresin atje...dhe ne emigrantet jemi deshmi e kesaj dhune...Fare mire une mund te them qe mua nuk me lidh asgje me me kete vend...por kejo eshte ajo qe armiqt duan dhe keta horra indirekt punen e tyre po bejn....Nuk dua te vazhdoj me..por nje alternative politike si mjaft eshte ok per momentin....although...me duket se ato s`jan konfident ne aftesit e tyre dhe duan vetem te bejn presion per permiresim....Shpresoj qe disa individe intelektual te bashkohen dhe te thithin ndonji element si pandeli majko e ndonji tjeter dhe te marrin timonin ne dore...Pa lufte c`kuptim pati jeta?Tomas Mann ose sic that churchilli...kurre mos u dorezoni...kurre...Liria eshte gjeja me e shtrenjt dhe ate s`ta merr askush...Me te miraPostuar mė parė nga bicjani
Ne nje pozite gjeografi qe ndodhet shqiperia dhe me komshijte te tille veshtire te behet edhe sikur te duan ne..pastaj njerezit nuk e besojne nje gje te tille qe shqiperia do arrije te behet nje dite ashtu siē_„ meriton ...(keshtu mendoj disa njerez)
Por kjo nuk do te thote qe shqiperia nuk do te behet asnjehere.Kemi nje popullsi te vogel,nje popull atdhetar ,shumica e njerezve duan dhe vendin dhe jane te shumte ata qe perpiqen te bejne diē«”..
E rendesishme eshte qe ta besojme nje gje te tille dhe te mos behemi pesimiste....
Une jam optimist dhe them se shpejt do e shikojme shqiperine ne vendin qe meriton..............................![]()
Krijoni Kontakt