Shume Optimist
Shume pesimist
Pak pesimist
Jam indiferent
Pak optimist
Shume optimist
Shume Optimist
Sa te Rrosh Do Te Dashurosh! Juventus For Life!!
une jam larg ktyre anketave por prap me pelqen idea qe me nje klik mund te gzoj njerez qe jane atdhetare.... shqiperia do bohet prap zonje e rane!!!
Money Makes Man act Funny
Shume pesimist per te ardhmen e kombit shqiptar!
Te me pyesesh per zemren e kam shume optimiste dhe dua ta shikoi sa me mire ate vend qe dhe vete te mos jetoi larg gjithckaje,POR duke pare qe Shqiperia jon e dashur gjat gjithe historis se saj nuk ka pasur asnjehere nje shtet demokratik ku secili qe eshte shqiptar te punoi dhe studioi ne vendin e vet nuk ka sesi te jem optimist kur shqiperia sot drejtohet nga njerez te korruptuar qe sa po vjen e po e groposin.Aq me teper nga nje president qe gjoja eshte i ditur dhe e mori vesh se ca ish komunizmi ne 74.
Ne nje vend ku asnje nuk mendon per SHQIPERIN DHE SHQIPTARET po secili per xhepat dhe te hap ndonje parti tjeter e ti bejne 100.
Pra te nderuar bashkatdhetaret e mij po ti hedhesh nje sy tere historis se shqiperis(jo si eshte shkruar ne 50 vjet diktatur) por te analizosh se a ka patur ndonjehere shtet ai vend...?Del ne nje konkluzion qe as mua nuk me pelqen sepse jam bir i atij vendi,por ai vend nuk diti te me mbante...un dua te kthehem,ai vend nuk me do atje(jo se nuk me do ai po nuk kam ca te bej un atje vec te mas trotuaret e te rri buze shkollave kur dalin ne pushim se pun nuk gjen atje)
Si ka thene dhe kolombi:
Optimizmi asnjehere nuk na ka munguar.....e vertet po nga kjo ka shekuj qe e kan ngrene te paret tan....dhe ne qe po e ham po qe nuk e ndjejm dhe i bejme qefin vetes me fjal te bukura,ose me shpres se nje dite do jemi atje!
Kete mendim e kam un,bledi qe nje dite dua te kthehem te jetoi jeten time ne ate vendlindje,SHQIPERI.....po deri tani me ca shikoi,degjoi e me thon nuk ma mban me shkuar e takuar nenen e baban.
"O bindu o permendu o merr malet e cemendu"
Une per vehte jam shume optimist,per kete kam votuar.
Aresyet e optimizmit tim do te mindohem ti them me poshte.Kam parasysh historine e formimit te SH.B.A. Ne fillim drejtonin kaubojsit,mbasi qeruan njeri tjetrin,pjesa qe ngeli i foli mendjes.Ne tani u plakem,do te dalin kaubojsa te rinj,sa te na i marin ata pasurine dhe te mos i gezojne femijet tane ,me mire te ndertojme shtetin ligjor.Sot eshte shteti me demokratik ne bote.Vuatjet nuk jane te perjetshme(panvaresisht brezit tim te pafat).Duke kontribuar te gjithe nga pak,ato zvogelohen dhe nje dite marin fund.Prandaj le te kontribojme te gjithe ne shqiptaret kudo qofshim per te vene sejcili nga nje gure(edhe faktori jashtem ka rolin kryesor) per te ndertuar demokracine e vertete.Mjaft kemi bere emer te keq(per kete ka investuar dhe bota).Po ti vesh emrin nje femije qe sapo ka lindur HAJDUT,ai i tille do te behet sepse mendon qe mua hajdut me thone te gjithe ,pra perse te mos vjedh, mua njesoj do me therasin.Duhet te kontribojme te gjithe (sidomos ata qe e kane ne dore fatin tone) qe te ndryshojme imazhin,dhe jam i sigurte qe nje jete me e mire do te vije.E shpreh edhe nje here optimizmin tim,por duke thene qe asgje nuk vjen vehte por me pune dhe djerse cdo gje realizohet.
Per ēfare optimizmi flisni? Ju te gjithe qe kishit shkruar mendoj se jetoni jashte dhe kur e sheh diēka nga larg te jep deshiren e mire ....Po hajde na pyesni ne qe jetojme ketu.... Une jam shume pesimiste se do te vij nje dite qe ne te kemi uje gjithe diten ,,se do te kemi drita 24 ore si te gjith ju qe jetoni jashte.. ketu ēdo gje po shkon drejt shketerrimit..Eshte e vertete qe po ngrihen ndertesa dhe pallate te bukura po ato ngrihen vend e pa vend dhe ja kan prishur bukurin qytetit.....korrupsioni ka arritur kulmin dhe shteti flet e bertet per ta luftuar ate dhe ne fund nuk behet asgje...E si mund te jemi optimist kur perdit degjojm ne lajme se po vriten polica dhe kur shteti nuk mbron figuren e tij ēfar do bejme ne te shkretet? Kush do na mbroj ne? Te gjitha partite tani jane ne ethet e zgjedhjeve lokale dhe vetem per to flasin ...Perse nuk qajne hallet qe ka ky popull po kan hallin e karrigeve te tyre...Une jetoj ne nje lagje te varfer ku treēereku i familjeve jetojne me asistenca dhe e marrin buken me list..unaza e qytetit tim eshte ne gjendje te mjerueshme ne vere behet tym i madh kurse ne dimer nje lluc e tmerrshme... Pra duke jetuar dhe duke me prekur vete keto probleme un personalisht nuk jam fare optimiste se Shqiperia do vij nje dite dhe do jete ne lartesine e shteteve Europiane.-... A ::base po te kalojne dhe 50 vjet te tjere po...
jam optimiste qe kombi shqiptar do te jete me mire sec eshte
ne te ardhmen. Une kam vetem 3 vjet larg nga shqiperia, dhe po shikoj shume ndryshime nga qyteti qe vij. une mendoj qe neve si komb jemi "survivors", dhe do te jemi.
jam shume optimiste se shqiperia do behet nje vend qe do respektohet nga e gjith bota
Ne nje pozite gjeografi qe ndodhet shqiperia dhe me komshijte te tille veshtire te behet edhe sikur te duan ne..pastaj njerezit nuk e besojne nje gje te tille qe shqiperia do arrije te behet nje dite ashtu siē_„ meriton ...(keshtu mendoj disa njerez)
Por kjo nuk do te thote qe shqiperia nuk do te behet asnjehere.Kemi nje popullsi te vogel,nje popull atdhetar ,shumica e njerezve duan dhe vendin dhe jane te shumte ata qe perpiqen te bejne diē«”..
E rendesishme eshte qe ta besojme nje gje te tille dhe te mos behemi pesimiste....
Une jam optimist dhe them se shpejt do e shikojme shqiperine ne vendin qe meriton..............................
Ndryshuar pėr herė tė fundit nga bicjani : 29-01-2004 mė 16:13
.................................................. ..........
shume pesimiste ...
nuk e besoj se deri... sa te jemi ne brezi jone gjalle do shikojme ndonje te mire ne ate vend ..
ndoshta mbas 100 vitesh do arrihet dicka .... who knows .. maybe ;P
pink
Music to my heart that's what you are, a song that goes on and on.....
Eh mos harro se te dy partite kukulla u krijuan nga nje njeri...dhe nqs sistemi atehere ishte hajdut per nje kaste tani i vetmi ndryshim eshte nje shperndarje midis hajduteve....Shqiperia s`ka patur dhe as nuk ka per momentin element politik per te shpresuar...Megjithate pesimismi eshte vetvrases dhe te con te gremina...Shoqeria jone eshte ne depresion...por jo se eshte e pakapercyeshme...Nqs te kujtohet filmi "mediterraneo" me diego abantuoto dicka e tille...kur ai that..vedrai vedrai che bel paese chi construeremo"....Keep punching albos...ne nuk jemi aspak cfar armiqte tane perpiqen te na bejne...Postuar mė parė nga Reiart
Ne 92-shin kur fitoi PD isha shume optimist. Kja para dhjete vjetesh. Ndersa me gjykimin e sotem them se isha shume euforik.
Optimizmin dhe perparimin e Shqiperise do ti bazoja ne: njerez te edukuar, familje te shendoshe, pune pune dhe shume pune qe per fat te keq mungojne.
Per mua realiteti i sotem eshte shume i zymte dhe nuk te ben te jesh optimist.
Money talks..abuse walks...
General Trial of Tears HVO/OKH
Krijoni Kontakt