Close

Rezultati i Sondazhit: Sa optimist jeni per te ardhmen e kombi shqiptar?

Votues
121. Nuk mund tė votoni nė kėtė sondazh
  • Shume pesimist

25 20.66%
  • Pak pesimist

9 7.44%
  • Jam indiferent

8 6.61%
  • Pak optimist

28 23.14%
  • Shume optimist

51 42.15%
Faqja 4 prej 11 FillimFillim ... 23456 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 31 deri 40 prej 102
    Pasi nuk kemi mjaft intelektualė tė mirėfilltė e patriotė, nuk kemi as politikė patriotike nė shtyp e media, por bastardhime e shund nė muzikė e programe ku dominon e huaja, nuk kemi politikanė tė mirėfilltė, pėr interesa materiale, jemi nė gjėndje edhe ta dėmtojmė Mėmė/Atė/dheun, pakkush e ka nė mendje tė mirėn e Atdheut, por vetėm tė veten, arsimi nė gjėndje katastrofike, Jugu rrezikohet tė greqizohet dhe t'i kalojė Greqisė???, jam pak optimist, por pasi deri sot nuk jemi shuar, do ta marrim veten ngadalė, nė njė tė ardhme jo fort tė afėrt!
    Ini, bėhuni, pėrhapni dhe jetoni dashuri!

Perjashtuar Maska e shkodrane82
    Anėtarėsuar
    01-05-2002
    Vendndodhja
    Sunshine State
    Postime
    1,750
    Gjithcka e shof ne ate vend me optimizem...
    Perderisa edhe pak kohe jam ketu..pastaj vec atje do jetoj.
    Kam bindjen e plote se do behet me mire nga dita ne dite ai vend..Po gjithashtu me blute ne krye do jete gjithcka qe ne kerkojme.
    Une mendoj se gjerat per mire do vene,keshtu ska pse te jem pesimiste..Fundi fundit vendi im eshte edhe duhet une..ti te gjithe ta ndihmojme te paret...me optimizmin tone edhe besimin qe nje dite do jete me mire....

Shpirt Shqiptari Maska e Albo
    Anėtarėsuar
    16-04-2002
    Vendndodhja
    Philadelphia
    Postime
    33,379
    Postimet nė Bllog
    22
    Une jam shume optimist per te ardhmen e kombit shqiptar. Optimizmi im buron tek historia e ketij populli te lashte sa vete koha, qe sa here kane dashur ta shkaterrojne, zaptojne, ndajne, asimilojne, shfarrosin nga faqia e dheut, shqiptaret gjithmone kane mundur qe dhimbjen ta kthejne ne force. Te studiosh historine shqiptare nuk ke si te mos ndjesh dhimbje per historine e parardhesve tane, pasi kalvari i vuajtjeve te shqiptareve eshte i dimensioneve biblike. Por ne te njejten kohe, teksa i mbyll librat e pluhurosur te historise, per nje cast arrin te meditosh e te kuptosh se mbrekullia e shqiptareve eshte pikerisht tek mbijetesa e tyre. Une jam shqiptar pasi flas shqip, ruaj traditat e mia prej shqiptari qe nuk i ka asnje popull tjeter dhe jam trashegimtar i nje thesari kulturor qe shkon mbrapa ne mijevjecare. Per nje gje te jeni te sigurt, geni i shqiptarit e ka treguar veten e tij ne cdo qyteterim dhe ne cdo kohe. Nga nje popull i vogel kan dale njerez qe sot i respekton nje bote e tere.

Optimizmi im buron edhe tek investimi kolosal qe vete shqiptaret po bejne per te ardhmen. Nuk ka investim me te madh per kombin shqiptar se sa shkollimi i mijera studenteve shqiptare ne Perendim ne shkollat me te mira te botes. Keta jane "gjaku i ri" qe rrjedh me kohen dhe nuk eshte qelbur nga vitet e izolimit komunist apo titist. Jane me mijera te rinjte shqiptare qe kane emigruar nga Shqiperia dhe studiojne ne Perendim. Keta do te jene arkitektet e se ardhmes, e cila ju siguroj do te jete 100 here me e mire se e shkuara.

Cdo brez i shqiptareve ka nje shans per te deshmuar perkushtimin e tij ndaj kombit duke i sherbyer interesave te tij. Pavaresisht se brezat qe udheheqin sot interesat shqiptare mund te kene deshtuar per te perfaqesuar denjesisht interesat e shqiptareve, une di te them qe edhe ne deshtimin e tyre une shoh dicka pozitive. Per brezat e rinj qe vijne pas tyre kane jetuar per vite te tera me deshtimin e brezave te vjeter dhe e kane me te qarte rrugen e suksesit. Nese sot ne Shqiperi egziston nje mentalitet kriminal e korruptiv ne ekstrem, po aq ne ekstrem egziston ne rradhet e shqiptareve ne Perendim deshira per te vendosur drejtesi per krimet dhe vjedhjet e bera. Nese sot keta njerez mendojne se mund te bejne si te duan pa u hyre nje gjemb ne kembe, e ardhmja ka per ti ndeshkuar rende. Efekti dhe kunderefekti jane shume te dukshme edhe ne mendimet e shprehura ne kete forum.

Arsyeja kryesore perse une jam shume optimist eshte se shqiptaret duhet te prisnin mijevjecarin e trete per te fituar lirine dhe per tu rikthyer ne familjet e tyre. Shqiptaret ne Kosove e Shqiperi tashme e shohin njeri-tjetrin sy nder sy, jane te lire te levizin ne te dy anet e kufirit. Nuk jemi me te huaj per njeri-tjetrin dhe nese deri dje propogandohej se Kosova eshte Jugosllavi, sot realiteti te meson qe Kosova eshte Shqiperi. Shqiperi eshte emri i kombit shqiptar dhe ky komb nuk kufizohet vetem brenda kufijve te republikes se Shqiperise. Shqiptaret e Kosoves po shkojne te sigurt drejt pavaresise duke ndertuar dalengadale institucionet demokratike ne vend. Shqiptaret ne Maqedoni kane fituar ato te drejta qe nuk i kishin 2-3 vjet me pare dhe jane perfaqesuar denjesisht ne arenen politike ne vend. Problemi i Camerise eshte ngritur ne Keshillin e Europes dhe Kongresin amerikan dhe nuk do te jete e larget dita qe shqiptaret e Camerise do te fitojne te drejten te kthehen ne tokat e tyre sipas te drejtes nderkombetare.

Te gjitha keto jane zhvillime kolosale pozitive. Asnjehere mos e humbni perspektiven kombetare dhe largpamesine ne mendim. Jetegjatesia e imja dhe e juaj eshte hic asgje perpara jetegjatesise se kombit shqiptar. Nese per jeten tone 12 vjet jane shume, per jeten e nje kombi te mocem si ai shqiptar jane shume pak.

Konsiderojeni veten me fat qe do te arrini te shihni transformimin e nje kombi te ndare ne nje komb e ne nje shtet. Nuk do te ndodhi sa hap e mbyll syte, por jam i bindur qe do te ndodhi brenda jetegjatesise sone. Ne do te mundesojme dhe deshmojme zgjidhjen e ceshtjes kombetare shqiptare per te cilen kane dhene jeten dhe jane flijuar breza te tere para nesh.
    "Babai i shtetit ėshtė Ismail "Qemali", e zbuloi Edvin shkencėtari!"

Miss. Congeniality
    Anėtarėsuar
    19-11-2002
    Vendndodhja
    Where else babe?
    Postime
    180
    Qofte ashtu !
    Edhe une kam optimizem te jashtezakonshem qe shqiperia do avancoje, por me kusht qe te behet nje rekonstrukturim i qeverise komplet!
    prane detit i pa lare
    prane drites i pa pare
    prane sofres i pa ngrene
    prane dijes i pa nxene

Eks-plorator Maska e kolombi
    Anėtarėsuar
    27-05-2003
    Vendndodhja
    Mes oqeaneve...............
    Postime
    3,720
    Optimizmi,kurre nuk na ka munguar si popull.E di qe ndoshta do te duhet kohe,po ca njerez te mencur thoshin se edhe ROMA(peradoria)nuk u ndertua per nje dite.
    Une per vete shpresoj se vertete atdheu im nje dite do eci perkrah vendeve te zhvilluara e demokratike evropiane,shpresoj te mos zhgenjehem serisht,ashtu sic u zhgenjeva ne fillim te viteve 90,ne fillim te aedhjes se demokracise.Edhe ne ato vite,shpresuam besuam e ishim optimist,por qeveritaret e majte e te djathte .si ujqer te xhindosur,vazhduan ta kafshonin ku te mundnin Shqiperine e gjore e te majmeshin sa me shume.Dhe ata pak miq qe kishin vertet deshiren per te na ndihmuar,kur pane keta gladiatore politikane,ne arenen shqiptare,na kthyen kurrizin.Shpresoj se kohet kane ndryshuar dhe me ato qe shikojme e degjojme vertet po ecim ne rruget e zhvillimit,per nje te ardhme te ndritur.Eh!atehere do peshperis me gjithe shpirt ato vargjet e Naimit tone kombetar
    <lum kush te rroje,ta shohe zonje>
    "Meqe brenga eshte burimi i gezimit,mos vajto............"

GETE

te pershendes albo per fjalet qe the. jam dakord me ty per gjithcka.ne fund te fundit jeta nuk eshte vetem nje cope buke qe po hame ketu ne emigrim,eshte nje vizion eshte nje qellim,dhe pamvaresisht se shume shqipetare nuk e kane ndjenjen e kolektivitetit,duhet ti veme forcat qe me cdo menyre te realizojme qellimet tona kombetare. Ju Faleminderit!
    Nuk ka perėndi tjetėr pėrveē ZOTIT

i/e regjistruar Maska e Shkupi
    Anėtarėsuar
    14-05-2002
    Vendndodhja
    Shkup/Iliri
    Postime
    758
    Shqiptaret per momentin po ndeshen me sfidat e tranzicionit postkomunist.
    Krejt eshte e ndare ne dysh, dekue filluar me gjeneraten e re qe eshte per progres properendimor e qe e sfidon te vjetren, e kemi Shqiperine si shtet dhe te ashtuquajturin nocion "trojet etnike shqiptare" peraferisht nje teritor dhe popullate sa vet Shqiperia politike e qe nuk eshte as ne qiell as ne toke.Pra ne te ardhmen shume gjera do te duhet te sqarohen brenda shqiptareve para se te themi se jemi ne drejtimin e duhur.Por ne pergjithesi kur do ta arrijme fitoren mbi te vjetren do ta kemi shume kollaj ta arrime edhe kohezionin e brendshem qe ne fakt eshte edhe celesi i suksesit.

100%...Shqiptare Maska e Monica
    Anėtarėsuar
    24-05-2003
    Vendndodhja
    New York, USA
    Postime
    39
    Jam shume optimiste dhe besoj se Shqiperia do ti thote the gjithe emigranteve : "Welcome back, home"
    Eshte vendi i yni dhe e duam, shpresojme qe te jete i shpejte...
    Kam shume besim!
    The best and most beautiful things in the world cant be seen or even touched, They must be felt with the heart!

T'majt e jotja. Maska e Reiart
    Anėtarėsuar
    28-04-2002
    Vendndodhja
    Atje ku arrin tymi i SHARRES
    Postime
    621
    Ne 92-shin kur fitoi PD isha shume optimist. Kja para dhjete vjetesh. Ndersa me gjykimin e sotem them se isha shume euforik.
    Optimizmin dhe perparimin e Shqiperise do ti bazoja ne: njerez te edukuar, familje te shendoshe, pune pune dhe shume pune qe per fat te keq mungojne.
    Per mua realiteti i sotem eshte shume i zymte dhe nuk te ben te jesh optimist.
    Injoranti eshte......
    Injorant nuk eshte ai qe nuk di, por ai qe nuk meson!

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    31-07-2003
    Postime
    726
    pak optimiste
    Be yourself and you will always be in fashion.

Faqja 4 prej 11 FillimFillim ... 23456 ... FunditFundit

Tema tė Ngjashme

1. Ēfare historie false mesohet ne shkollat shqiptare?
    Nga BARAT nė forumin Historia shqiptare
    Pėrgjigje: 38
    Postimi i Fundit: 31-07-2009, 09:54
  2. “Kombi kosovar” perballe Kombit Shqiptar
    Nga ZANOR nė forumin Ēėshtja kombėtare
    Pėrgjigje: 1
    Postimi i Fundit: 05-02-2009, 16:45
  3. Rrymat politike katolike shqiptare
    Nga ~Geri~ nė forumin Toleranca fetare
    Pėrgjigje: 74
    Postimi i Fundit: 30-04-2006, 04:33
  4. Pėrgjigje: 139
    Postimi i Fundit: 14-06-2005, 06:29
  5. Me Titizmin kunder Enverizmit
    Nga Albanino nė forumin Ēėshtja kombėtare
    Pėrgjigje: 1
    Postimi i Fundit: 08-09-2002, 19:06

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •