Close
Faqja 3 prej 4 FillimFillim 1234 FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 21 deri 30 prej 31
    Gezuar Kosoven e Pavarur Maska e dodoni
    Anëtarësuar
    07-11-2002
    Postime
    3,393
    Tema në lidhje me këtë çështje janë hapur disa sidomos tek forumi i çështjes kombëtare por deklarata si kjo e therepel asnjë nuk ka qenë deri tani, dhe ta them të drejtën sikur besoj që nuk i pëlqen asnjë shqiptari as mua nuk është duke më pëlqyer aspak, bile çuditem se si një shqiptar mund të shkruaj gjëra të tilla.
    Mirëpo, forumi është i hapur dhe këtu mund të futet kushdo edhe njerëz të shitur ndoshta apo njerëz që siç e tha edhe njëri këtu nuk sheh më larg se hunda e tij (dhe edhe ata të shiturit kështu janë), mirëpo e mira e së mirës është që kombi jonë është i vetdijshëm politikisht dhe kombëtarisht dhe i di interesat e veta fare mirë pamvarësisht disa budallenjve që mund të kemi tek e fundit budallenj ka në çdo vend dhe pjesëtar të çdo kombi dhe këtu e ka futur veten e tij edhe ky therepel.
    Bashkimi i Kosovës me Shqipërinë do të bëhet shumë shpejt, kurse për Maqedoninë mendoj se do të marri kohë por e rëndësishme është që të fitojnë të drejtat kombëtare e pastaj me kohën edhe vjen deri te bashkimi, te Mali i Zi, Kosova Lindore, Çamëria poashtu do të marri pak kohë.
    Bashkimi i Kosovës me Shqipërinë do të forcoj shtetin shqiptar dhe pastaj edhe mund të bëj shumë më shumë edhe për trojet tona tjera. Duhet të jemi optimist sepse të gjitha do të bëhen me kohë.

Përshëndetje
    Leje mos m'trano, pashe zotin!!!!

Rrofte Shqiperia Etnike

Gezuar Kosoven e Pavarur Maska e dodoni
    Anëtarësuar
    07-11-2002
    Postime
    3,393
    Të gjithë shqiptarët kudo që janë sot duhet të kenë shumë më shumë motiv e vullnet për të punuar për bashkimin shqiptar se paraardhësit tanë sepse sot edhe i kemi më mirë punët, çka na bën edhe më të lehtë t'ia arrijmë kësaj gjëje.
    Vetëm mendoni situatën që ka qenë Shqipëria para 100 vjetësh dhe vullnetin e motivin e gjithë paraardhësve për të punuar për Shqipërinë tonë.
    Sot kemi një shtet Shqiptar të pranuar ndërkombëtarisht për gati 100 vjet tani dhe që në një farë mënyrë e ka kaluar tranzicionin dhe është duke u zhvilluar shumë shpejt (me qeveritar më të mirë edhe zhvillimi do të ishte dhe do të jetë më i shpejt) dhe shumë shpejt do të jetë me standarde të njëjta me ato të shteteve të më të përparuara përëndimore, me gjithë atë bregdet të mrekullueshëm.
    Shqiptarët e Shqipërisë së sotme duhet llogaritur se kanë pasuri kombëtare shumë më shumë se shteti i tyre, pra duhet llogaritur në tokat e tyre në Kosovë, Maqedoni, Mal të Zi, Kosovë Lindore e Çamëri sepse ajo është pasuri e gjithë neve dhe për të duhet të punojmë të gjithë sepse është e jona.
    Poashtu edhe Kosova, me gjithë atë popull të mrekullueshëm, shumë atdhetar dhe më optimisti në botë për tre vjet rresht tani, shumë punëtor dhe me një moral shumë të lart ndoshta më të lartin në Europë shumë shpejt mund të jenë një Slloveni (sepse as Sllovenia nuk është e madhe)për nga zhvillimi ekonomik e në aspektet tjera, por ata nuk e kanë nevojën për një gjë të tillë kur kanë më shumë se gjysmën e kombit në Shqipëri dhe e kanë mundësinë të bashkohen me Shqipërinë duke krijuar një shtet shumë më të madh dhe shumë më të fuqishëm e më konkurrues.
    Ky forcim i shtetit Shqiptar do të na bëj gjendje që të punojmë edhe më shumë pastaj për vëllëzërit e motrat tona që janë duke na i mbajtur me zor të huajt, së bashku me pasurinë tonë të përbashkët kombëtare në këto troje, dhe që shansin e parë të ardhur nga konjukturat politike ndërkombëtare ta shfrytëzojmë për të rikthyer edhe këtë pasuri tonën kombëtare.
    Pra, duhet punë gjithë kohën sepse vetëm me punë arrihen të gjitha. Mirëpo për këtë politikanët sidomos disa në Shqipëri, ose duhet të përmirësohen dhe ti kenë prioritete këto interesa të të gjithë neve duke përfshirë edhe ata vetë, ose duhet të ikin dhe t'ia lirojnë vendin politikanëve shqiptar që kanë këto prioritete dhe dinë ti realizojnë këto më së mirë dhe në kohën më të shpejtë të mundshme.
    Përshëndetje
    Leje mos m'trano, pashe zotin!!!!

Rrofte Shqiperia Etnike

Postuar më parë nga Therepel
    Mhh, Gjermania e vertete permbledh dhe Dancig (Poloni), Konigsberg (Rusi), ecc ne Sllovaki, Ceki, etj. Neve s'na takon te bashkohemi para tyre. Po u votua, une do votoj gjithmone jo.
    hi sa i zgjuar je ti qe the se gjermania e vertete permban edhe rusine... etj. KJO SESHTE GIERMANI E VERTETE. SEPSE DUET TE TI LLOGJIKOSH GJERAT DHE VETE (FLASIN NJE GJUE ?) PIKERISH JO

germania i kishte pushtuar ato shtete.
    dhe me ne funt u bashkua me giermanine ,istorine gjuen ,traditat ,dhe me gjakun e tyre
    ne skemi shume qe u ndame me kosoven , dhe qe ta arojme , se dhe nuk arohet , reth 80 vjet na i mori kosoven anglezi dhe ja dha serbit , po ashtu dhe copa te tjera reth sinorve qe kuvizohemi .

BASHKIMI I SHQIPERISE , SA KA RASTI SE PASTAJ .... shqiperia dhe kosova me vone ,(BREZAT E ERINJ) mundet te kene dhe ferkime ,me pasoja qe zdua ta perfytyroj ,

DHE SA PER EKONOMINE SHQIPTARE QE THATE , MOS JU VIJE KEQ , SIC E SHEKOJ < DHE DEGJOJ UNE ,POR DHE VETE E VERTETA , ESHTE NE GJENDJE TE MIRE , DO NGRIHET ME SHUME , DHE PARASHIKOHET SE PER 6_10 VITESH , DO PERPAROJE SHQIPERIA , DHE DO JETE NE GJENDJE, QE TE PAKTEN 25% TE EMIGRANTVE

ROFTE SHQIPERIA THE SHQIPTARET NE CDO VENT TE BOTES QE NDODHEN (dhe ti qe jeton ne maqedoni , kosove,mal te zi , apo nuk edi une se ku . se shqiptar je , dac pranoje dac jo . )
    ju perqafoj .

Postuar më parë nga Ermali-AL.....
    hi sa i zgjuar je ti qe the se gjermania e vertete permban edhe rusine... etj. KJO SESHTE GIERMANI E VERTETE. SEPSE DUET TE TI LLOGJIKOSH GJERAT DHE VETE (FLASIN NJE GJUE ?) PIKERISH JO

germania i kishte pushtuar ato shtete.
    dhe me ne funt u bashkua me giermanine ,istorine gjuen ,traditat ,dhe me gjakun e tyre
    ne skemi shume qe u ndame me kosoven , dhe qe ta arojme , se dhe nuk arohet , reth 80 vjet na i mori kosoven anglezi dhe ja dha serbit , po ashtu dhe copa te tjera reth sinorve qe kuvizohemi .

BASHKIMI I SHQIPERISE , SA KA RASTI SE PASTAJ .... shqiperia dhe kosova me vone ,(BREZAT E ERINJ) mundet te kene dhe ferkime ,me pasoja qe zdua ta perfytyroj ,

DHE SA PER EKONOMINE SHQIPTARE QE THATE , MOS JU VIJE KEQ , SIC E SHEKOJ < DHE DEGJOJ UNE ,POR DHE VETE E VERTETA , ESHTE NE GJENDJE TE MIRE , DO NGRIHET ME SHUME , DHE PARASHIKOHET SE PER 6_10 VITESH , DO PERPAROJE SHQIPERIA , DHE DO JETE NE GJENDJE, QE TE PAKTEN 25% TE EMIGRANTVE do te kethehen ne atdhe me kushte me te mira ne jeten e tyre

ROFTE SHQIPERIA THE SHQIPTARET NE CDO VENT TE BOTES QE NDODHEN (dhe ti qe jeton ne maqedoni , kosove,mal te zi , apo nuk edi une se ku . se shqiptar je , dac pranoje dac jo . )
    ju perqafoj .
    korgjim i vogel

i/e regjistruar Maska e DGman
    Anëtarësuar
    30-12-2003
    Vendndodhja
    Wichita KS USA
    Postime
    78

Shqiperia eshte nje.

Skenderbeu para se te vdiste i mblodhi te gjithe princerit dhe kapedanet e ushtrise se Arberit dhe i tha nje djali te ri dhe te fort
    qe te provonte te thyente nje tufe me shkarpa te gjitha se bashku. Ky djal i fuqishem sa ska e provoi, po si thevi dot.
    Skenderbeu tha qe po te jemi te bashkuar sebashku si ato shkarpat nuk do jete e lehte te na thyejne dhe te na marrin neper kembe sic eshte bere me ne (me cdo njeri qe flet shqip dhe ka tradita SHQIPTARE) Mendoj se po te jemi te gjithe se bashku dhe te veme ne rradhe te pare interesat e kombit dhe ta njohim boten se cilet jemi ne Shqiptaret, ti tregojme me kulturen tone mijevjecare, se ne kemi qene ne keto vende qe ne kohen e Grekerve te vjeter dhe Romakeve, do tju realizonim endrrat shekullore per liri gjysherve dhe stergjysherve tane.
    Shpirt i tyre do buzeqeshe atje lart ne parajse ku jane.
    Le ti harrojme kishat xhamiat
    dhe maskarenjte qe ka qeveria,
    se ai qe eshte burre
    dhe s'ka per te vdek kurre,
    eshte ai qe i ben
    lavdi vendit te tij.

Nderi i Forumit Maska e Acid_Burn
    Anëtarësuar
    02-05-2002
    Postime
    1,028
    Me lejen e vellait ASD qe eshte nismetar i temes do ju beja nje pyetje juve forumiste te nderuar. Nga cfare shkruani del se duhet te bashkohemi. Duhet te ribehet Shqiperia Etnike etj. Pyetja ime:

----- SI ????------

Si thoni ju arrihet kjo ? Kam parasysh ketu slloganet : Po shkojme drejt Evropes, Jemi pjese e Evropes, Po integrohemi ne Evrope, Syte i kemi nga USA etj etj Kemi para dy alternativa bardh e zi dhe kush thote ndryshe shef endrra.

1- te luftojme per tu bashkuar (nese eshte nevoja me cdo mjet qe permbledh nocioni lufte). Nese bejme kete shume shpejt do akuzohemi per terrorizem, per krijimin e Shqiperise se Madhe, krijimin e kesaj e asaj .....

2- te integrohemi ne Evrope me fuqishem dhe bashkimin e trojeve shqiptare ta konceptojme brenda Bashkimit Europian. Ne kete te dyten armiq dhe kundershtare direkt kemi vetem Greket.

Pa dashur te prek ndonje forumist qe i bie vetem daulles se emocioneve dhe endrrave ( ne kuptimin e mire ) do doja te shtoja qe kur flasim per ceshtjen e bashkimit kombetar sharra ka mbet te SI-ja dhe jo te Po-ja apo Jo-ja. Ndaj le ta lodhim mendien te gjejme menyren se SI duke mos injoruar as ndjenjen patriotike dhe "shqiptarin" brenda secilit prej nesh, por ne te njejten kohe duke qene te vetedijshem per realitetin ku jetojme.
    RIPPR

¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯
    Anëtarësuar
    26-02-2003
    Postime
    1,349

Lightbulb ~ ReLoAd ~

Bashkimi Kombëtar - Një domosdo e drejtësisë?

Citim Postuar më parë nga PrInCiPiEl

Përshëndetje

Shpeshhere m' ka ra me nigjue ni term "Big Albania" - " Shqiperia e Madhe " .

Shqiperi t' madhe ???

Mund te flasim vetem per SHQIPERINE ETNIKE !
    Fund - Pike !

Duan apo nuk duan te huajt - Bashkimi Kombetare do te behet !
    Heret apo vone AI DO TE BEHET !
    Sikur qe eshte bere bashkimi i dy Gjermanive ashtu do te bashkohen shqipetaret !

Pamvaresisht edhe nga pikpamjet politiko-pragmatike te atij apo ketij politikani apo diplomati shqipetare - Bashkimi ne nje SHQIPERI ETNIKE eshte e DREJTE LEGALE dhe LEGJITIME e jona !
    Se si dhe ne cfare intervali kohor do te behet kjo , eshte ceshtje qe duhet diskutuar , mbase edhe pyetur mbare populli ne nje REFERENDUM ( kur te plotesohen kushtet per nje gje te tille !!!).

Mbi te gjitha :

Neve na duhet nje DASHURI me e madhe ne mes nesh !
    Nje RESPEKT me i madh ne mes nesh !
    Nje SINQERITET me i madh ne mes nesh !
    Nje VULLNET me i madh per te bere MIRE !!!!

Ajde shendet , e me te mira !
    Mbase e zgjata pak , por edhe pse nuk doja te shkruaja fare, e as flisja : ME FOLI ZEMRA , E ME SHKROI SHPIRTI !

PrInCiPiEl

i/e larguar Maska e dibrani2006
    Anëtarësuar
    29-01-2006
    Vendndodhja
    Europe
    Postime
    2,693
    Bashkimi Kombetar,do te ishte nje plus per Shqiptaret.

Shikohet se edhe Shqiperia ka shume probleme,por nese te jemi te bashkuar mendoj se problemet do te paksohen te Shqiptaret.

Por gjeja qe duhet ne mes te Shqiptareve "Dashuri" se besoj kjo u mungon Shqiptareve.

BASHKIMI BEN FUQINE

i!i!i!i!i!i!i!i!i!i!i!i! Maska e biligoa
    Anëtarësuar
    16-08-2007
    Postime
    3,216
    Të bashkuar, edhe të pamundshmën, e bëjmë të mundshme; të ndarë të mundshmën e bëjmë të pamundshme.
    Të veprosh i pabashkuar është njëjtë sikur të bashkohesh pa vepruar.
    Duaje tëndin.Të armiqësohesh me tëndin, është njëjtë sikur t’i vësh zjarrin shtëpisë sate.
    Bashkimi Kombëtar - Një domosdo e drejtësisë?
    Nese eshte e bere me dashuri, asgje nuk eshte mekat.

i!i!i!i!i!i!i!i!i!i!i!i! Maska e biligoa
    Anëtarësuar
    16-08-2007
    Postime
    3,216

Kot E Kanë Të Gjithë…!

Kot e kishin dje armiqt pushtuesë të Shqipërisë Etnike, kot e kanë edhe sot pushtuesët e rinj të saj, sepse Shqiptarët dhe Shqipëria i mbijetuan me stoicizëm heroik të gjitha pushtimet dhe gjenocidet e tyre gjatë shekujve e mijëvjeçarëve të historisë së përgjakur kombëtare dhe njerëzore!

Kot e kanë matrapazët, tregtarët politik,… dhe të gjithë shitësit e trojeve shqiptare, sepse trojet tona as nuk shiten dhe as nuk blehen, ata janë pronë hyjnore e Kombit Shqiptar të dhuruar nga Zoti i Qiellit dhe nga ”Perënditë” e Olimpit të Pellazgëve të Pellazgjisë.

Kot e kanë të gjithë maskarenjtë, demagogët dhe djallëzorët shqipfolës, që mundohen në emër të mirëqenies dhe demokracisë të përfitojnë për vete pasuri e privilegje, në kurriz të popullit dhe të pasurive mbitokësore e nëntokësore të tokës shqiptare!

Kot e kanë të gjithë bajraktarët, karrieristët, pseodokombëtarët,… të cilët në emër të popullit e të atdheut, në emër të shqiptarizmit dhe demokracisë, përpiqen që të marrin pushtetin, të shesin shtetin dhe të bojkotojnë ribërjen e Shqipërisë Etnike!

Kot e kanë të gjithë antishqiptarët e pseudoaleatët të cilët nën maskën e ”miqësisë” dhe të ”demokracisë” përpiqen të na lënë në robërinë e vjetër!

Kot e kanë sllavo-grekët, të cilët nuk kanë hequr ende dorë nga pushtimi dhe ricopëtimi i trojeve shqiptare të Shqipërisë Etnike, që me mijëra manovrime demagogjike, veshur me lëkurë të ”qingjit”, mundohen që të bindin faktorët relevantë ndërkombëtarë se ata janë konvertuar në ”paqësorë” dhe ”demokratë”!

Kot e kanë tradhtarët e mercenarët ”shqiptarë”, që jo vetëm atdheun, por edhe ”shpirtin” e tyre ia kanë shitur e falur armikut dhe djallit!

Kot e kanë edhe këto Pranga të Reja të Robërisë së Kosovës, të cilat janë hartuar nga të huajtë dhe nga "tanët":

1.Marrëveshja e Rambujesë (Parisit)

2.Marrëveshja Ushtarake - Teknike e Kumanovës midis Forcave të NATO-s dhe Forcave Ushtarake të Serbisë

3.Rezoluta 1244 e KS të OKB-së

4.Demobilizimi i UÇK-së dhe shndërrimi i saj në organizatë civile me emrin Trupat Mbrojtëse të Kosovës

5.Pushteti pa pushtet e pa shtet i organeve dhe institucioneve të Kosovës: Kuvendit të Kosovës, Qeverisë së Kosovës, Shërbimit Policor të Kosovës (SHPK), Trupave Mbrojtëse të Kosovës (TMK), Shërbimit Gjyqësor të Kosovës, etj.

6.Të drejtat e pakufizuara të Shefit të UNMIK-ut

7.Ndalimi i lidhjeve diplomatike të Kosovës me botën dhe lidhjet telekomunikative dhe ekonomike të Kosovës me botën përmes kodit të Serbisë

8.Korniza Kushtetuese e Kosovës

9.Agjensia Kosovare e Mirëbesimit (AKM)

10.Shpikja e kushtit - Standardet para Pavarësisë

11.Përkufizimi i Kosovës si vend "multietnik"

12.Pakoja e Ahtisarit

13."Decentralizimi" apo Ndarja dhe Enklavizimi i Kosovës

14.Traktati i Miqësisë me Serbinë i Grupit Negociator të Kosovës

15.Deklarata e Nju Jorkut e 28 shtatorit 2007

16.14 Pikat e Treshes: SHBA-BE-Rusi

17.Pakoja e Ahtisarit “Plus”, që është duke u hartuar nga Treshja, e cila në fakt parashihet që jetë gjoja “Pakoja e Ahtisaarit” Minus Pavarësia e Kosovës!

Askush nuk e di edhe sa “Marrëveshje e Deklarata”, sa “Pako e Pika” do të hartohen e përpilohen nga ndërkombëtarët dhe kosovarët, derisa Kosova përfundimisht të hy përsëri nën zgjedhën neokolonialiste të robërisë serbe!

Është koha e atomit dhe internetit, koha e robotëve dhe informatikës, është koha e dritës dhe jo errësirës, prandaj të kotë e kanë të gjithë mashtruesit, pushtuesit, hartuesit e farkëtuesit e prangave të "reja" të robërisë për Kosovën dhe për të gjithë trojet tjera shqiptare të Shqipërisë Etnike.

Nuk ka pranga, as zinxhirë, që mund t'i detyrojnë Shqiptarët të jetojnë në errësirë. Nuk ka "Marrëveshje" as "Korniza", nuk ka "Pako" as paketa që mund të bindin Shqiptarët të heqin dorë nga trojet e veta. Nuk ka "Deklarata" as "Traktate", nuk ka "Pika" as thika, nuk ndihmon as dhuna as frika, që të detyrohen Shqiptarët të heqin dorë nga liria, pavarësia dhe bashkimi kombëtar i Shqipërisë Etnike.

E drejta vonon, por fiton. E vërteta vonon, por triumfon.

Kot e kanë të gjithë,… Shqipëria Etnike do të riçlirohet dhe do të ribashkohet.

2 nëntor 2007
    Nese eshte e bere me dashuri, asgje nuk eshte mekat.

Faqja 3 prej 4 FillimFillim 1234 FunditFundit

Tema të Ngjashme

1. Origjina e Himnit te Flamurit
    Nga Albo në forumin Çështja kombëtare
    Përgjigje: 39
    Postimi i Fundit: 22-12-2021, 11:51
  2. Bashkimi Kombëtar: Sfida Dhe Realiteti
    Nga Sabriu në forumin Çështja kombëtare
    Përgjigje: 1
    Postimi i Fundit: 18-03-2009, 14:01
  3. Shqipëria firmosi sot me KE marrëveshjen për vizat
    Nga DYDRINAS në forumin Tema e shtypit të ditës
    Përgjigje: 25
    Postimi i Fundit: 09-01-2008, 04:43
  4. Historia ndryshe
    Nga karaburuni në forumin Historia shqiptare
    Përgjigje: 43
    Postimi i Fundit: 01-07-2005, 09:53
  5. Abaz Ermenji
    Nga Eni në forumin Elita kombëtare
    Përgjigje: 7
    Postimi i Fundit: 12-03-2003, 14:11

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •