Z. Bislim - nuk dua të hyj në një polemikë të gjithanëshëm me ju, por në lidhje me Dom Lush Gjergjin ju lutem shumë, mos përdorni shkelma prej gomarit kundër një njeriu aq të respektuar dhe me kulturë të gjerë. Miqtë e mi nga Ferizaj e lavdërojnë, për arsye të tolerancës së tij, aftësisë së tij të bashkëpunimit me myslimanët për të mirën e përbashkët. Ky sulm kunder Dom Lushit për fat të keq e njollos diskutimin tuaj dhe duket mjaft e pakëndshme.
Këtu në Suedi më në fund u ndërtua xhamia e Stokholmit. Mjaft suedezë ishin kundër - numri i kritikuesve u zvogëlua kur njerëzit u bindën për qëllimin e xhamisë. Ky është një institucion për paqe dhe tolerancë fetare, jo për arsye fundamentaliste. Dhe në javën e kaluar mjaft antifashistë u bashkuan për të mbrojtur këtë xhami kundër një sulmi neonazist. Sigurisht shumë pak nga mbrojtësit janë me fe myslimane!
Me duket e arsyeshme të kemi kishën katolike në kryeqytetin e Kosovës, edhe një kishë ortodokse ka vend atje. Shqiptarët janë me tri fe - dhe kemi shumë të mësojmë nga të gjitha fetë. Edhe ata që janë jo-fetar kanë dicka për të mësuar....
Z. Bislim, dua të ju njoftoj se jam suedez (përkthyes i shqipes) dhe gruaja ime është kosovare. Ju uroj shumë sukses me diskutime më të frytshme në të ardhmen.
Krijoni Kontakt