Elida Bardhi eshte nje ze i ri teper i suksesshem ne muziken shqiptare. Kengetarja eshte ne fillimet e karrieres se saj dhe eshte pritur shume mire nga publiku shqiptar, kryesisht te rinjte. Elida eshte edhe nje vizitore e komunitetit tone virtual dhe ka shprehur deshiren qe me anen e kesaj interviste te prezantoje vetveten per publikun shqiptar si brenda edhe jashte Shqiperise.
Intervistoi Fatmir Terziu
Mes muzikës dhe këngës shqiptare padyshim është edhe emri juaj i fiksuar dhe i dashuruar pas një sfilate këngësh nga një zë që "magnetizonte", sidomos të rinjtë. Tani ku ndodhet ky zë?
Elida: Përshkrim interesant…akoma vazhdon të "magnetizojë" për të qënë e sinqertë, megjithatë mund të them se nuk e ka arritur kulmin e efektit nëse mund të shprehem kështu. Momentalisht e kryen k'të efekt nëpër koncertet apo aktivitetet e ndryshme që organizohen. Konkretisht jam e ftuar në një aktivitet multikulturor këtu në Londër ku do të prezantohem me këngë në shqip.
Atëherë kënga është një emocion më tepër për ju apo është vetë Elida ajo që "ngec" mes emocioneve të këngës?
Elida: Mund të them se të dyja ekzistojnë, arsyeja që jam këngëtare vërteton se kënga është vërtet një emocion i imi dhe, normalisht një këngëtar s'ka se si të mos "ngecet" mes emocioneve të këngës, përndryshe s'do të ishte një i tillë.
Cila është e zakonshmja dhe e përditshmja e kësaj panorame emocionale?
Elida: Eshtë me të vërtetë një pamje relaksuese…në çdo ambjent Elida është patjetër këngëtare, gatuan …këndon, shëtit…këndon, punon…këndon.
E qetë në interpretim dhe a ndodh të jeni gjithmonë kështu?
Elida: Çuditërisht e kam menduar të tillë por kam vërtetuar se emocionin më të madh në skenë e kam kur shikoj familjen aty diku nga rreshtat e parë duke më ndjekur. I kam shumë të dhënë pas muzikës dhe janë si të thuash kritikët e mi.
Jeni vlerësuar "brilante", po ashtu edhe me mjaft epitete të tjera, kë keni fiksuar si më me përkedheli në fshehtësine tuaj ndjesore?
Elida: Tashmë po u shpreha s'mbetet më në fshehtësi, më pëlqente kur më krahasonin me këngëtare si Shakira etj, megjithatë e them me plot gojën se kënaqësia më e madhe është kur prononcohet krenarisht emri im.
Një talent si ju s'duhet lënë në harresë. Atëherë ç'bëni vetë ju për të mos e shuar atë?
Elida: Sapo mbaroi sezoni i provimeve dhe kjo periudhë për mua do të jetë vrull pune. Kam disa bashkëpunime të planifikuara dhe më duhet ti realizoj derisa të fillojë sezoni tjetër. Dëshira është e madhe të punoj akoma më shume sidoqoftë pengesat ekzistojnë, shkolla, financimi, etj.
Studente me angazhime të tjera, po për skenën dhe artdashësin e adhuruesin shqiptar a keni menduar?
Elida: Kam menduar aq shumë sa që një herë më është dashur të pranoj një ftesë për koncert kur ndërkohë të nesërmen kisha për të dhënë një provim. Shpesh shquhem për iniciativë e kjo siduket ngaqë ia dal dhe mbanë.
Ku qëndron pasioni juaj për këngën mes një rrjedhe me plot angazhime të tjera?
Elida: E përsëris, kënga është bashkëudhëtari im i përhershëm, ajo më shoqëron mua edhe kur jam në humor edhe kur jam e mërzitur, asnjëherë s'ndihem vetëm, këtu qëndron edhe burimi i frymëzimit për angazhime të reja, për t'u paraqitur para publikut apo telespektatorit sa me mirë dhe me të reja surprizë. Kjo është njëkohësisht kënaqësi dhe përgjegjësi.
Si ndjeheni kur dëgjoni një këngë të kënduar prej jush?
Elida: Normal këngëtare…krenare për këngën, dhe përgjegjësi për të ardhmen.
A është Elida në të njëjtën startesë?
Elida: Jo, tashmë kam fituar goxha shpejtësi dhe më duket se dhe nga rezistenca nuk jam keq.
A ka raport mes një kënge dhe një këngëtari jashtë skenës?
Elida: Janë dy të dashuruar.
Po në jetën e përditshme ku është ndryshimi i këtij raporti?
Elida: S'ka aspak ndryshim, kudo që shkon i shikon bashkë përdore.
Ç'është jeta për ju?
Elida: Mvaret se si e ndërton atë, nëse e ndërton me kujdes dhe bukur del një kështjellë madhështore në të cilën ta ka ënda të jetosh, përndryshe , mund të mbetesh dhe i pastrehë.
A ka kënga juaj mesazh për dëgjuesin… dhe cili është ai?
Elida: Mesazhi kryesor jepet nëpërmjet tekstit, muzikës dhe interpretimi im e plotëson atë. Pastaj se cili është ai mvaret sipas tematikës në tekst… për diçka jam e sigurtë, gjithmonë përcjell mesazh pozitiv.
Shenim: Intervista eshte publikuar me deshiren e artistes dhe ne nuk na ngelet gje tjeter vecse ti urojme artistes suksese ne karrieren e saj artistike qe sapo e ka nisur. Shpresojme qe se shpejti albumi i saj ti bashkengjitet koleksionit te muzikes tone shqiptare.
Krijoni Kontakt