Close
Faqja 2 prej 3 FillimFillim 123 FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 11 deri 20 prej 25
    i/e regjistruar Maska e puroshkodran
    Anėtarėsuar
    07-02-2008
    Postime
    3,635
    Citim Postuar mė parė nga Adaes Lexo Postimin
    Me sa di un,podgricanjt jan malazez,kryesisht nga zona e Podgorices qe jan debu nga Mali i Zi,kurse shqiptart qe kan jetu ne tokat shqiptare ne Mal te Zi,nuk kan ndonje emer te vecant per tu quajtur,ose thjesht nga qyteti nga jan,ulqinake,tuziane etj etj....
    Ulqini nuk ka lidhje, por shum shqiptare qe vijne nga fshatrat shqiptare, si Tuzi apo ndonji tjeter afer Podgorices, quhen podgorican. Ata jane fshatra shqiptare qe i jane dhane Malit te Zi kur asht coptu shqipnia.
    Natyrisht, ka edhe malazez, por shum nga ata jane shqiptare.

Shqiperia eshte Evrope Maska e iliria e para
    Anėtarėsuar
    24-04-2002
    Vendndodhja
    Cunami ne Indonezi zgjati per disa minuta, kurse ne trojet tona 500 vjet.
    Postime
    4,907
    puroshkodran, mos po i ngatrron pak gjanat?
    "Podgoriēanet" jane nje grup njerzish te cilet kan qene ne sherbimin e Jugosllavise se dikurshme, "Kali i Trojes" per te okupuar Shkodren. Se bashku me vrakaēoret e mbetur pas rrethimit te Shkodres. Per nga feja jane musliman, por asnje nga ato nuk thote te jene shqiptar.
    "Se ēka ishim mos i pyet" , keshtu me tha nje nga keta"Podgoriēanet" nje here kure e pyeta per origjinen e tyre.Mos i ngatrro me malsoret qe vine nga fshatrat e Malesise, se nuk kan me shume lidhje se sa ke ti me "podgoriēanet".
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga iliria e para : 09-04-2009 mė 11:07
    Lumi ka ujin e paster ne burim

Kombi mbi te gjitha

maraklije Maska e bombona
    Anėtarėsuar
    09-02-2009
    Vendndodhja
    ne shkoder,ne shtepin time
    Postime
    4,714
    hej e dini se un jam podguricane??????
    ne familjen time thuhet se stergjyshi im ka ardhur ne shkoder ne nje moshe te re ku i kishin debuar nga vendi i tyre per shkak te luftes.dhe do doja tju shpjegoja se podguricanet vijn nga podguricadhe kryesisht jane malazez.
    meso nga e djeshmja,jeto te sotmen,shpreso per te ardhmen...

ShkOdrAne ForEver Maska e Adaes
    Anėtarėsuar
    06-01-2009
    Vendndodhja
    HeRe... TheRe... NoWheRe...
    Postime
    1,251
    Citim Postuar mė parė nga puroshkodran Lexo Postimin
    Ulqini nuk ka lidhje, por shum shqiptare qe vijne nga fshatrat shqiptare, si Tuzi apo ndonji tjeter afer Podgorices, quhen podgorican. Ata jane fshatra shqiptare qe i jane dhane Malit te Zi kur asht coptu shqipnia.
    Natyrisht, ka edhe malazez, por shum nga ata jane shqiptare.
    Un jam me origjin ulqinake per vete...Fisi im ka ardh ne Shkoder para nja 150 vitesh.Dhe nga pervoja e origjines time...Shqiptaret e Malit te Zi dhe Podgricanjt jan komplet ndryshe.Tuzi perbehet kryesisht me shqiptare,ose me mir te them,te gjith banoret e Tuzit jan shqiptare,po nuk quhen podgricanj po tuziane.Me ca me tregon gjyshja perrallat e rinise te saj,thot qe podgricanjt u vendosen afer shtepive karakteristike te vjetra shkodrane,ku banonin familjet me te vjetra shkodrane,dhe punonin si sherbetore neper kto familje.Dhe kto podgricanj nuk dinin asnje fjal shqip kur kan ardh...kurse shqiptaret e Malit te Zi edhe sot e ksaj dite,ata qe padrejtesisht mbeten jasht shtetit shqiptar,flasin shqip,ose e pakta e pakta kuptojn.
    Really Dude... Get A Life!!!

Anėtarėsuar
    09-02-2009
    Vendndodhja
    Postime
    4,714
    adaes gjyshja ime edhe sot din me fol potguriqanshe.(dhe shum mir biles)
    dhe ne podgoric ka shume shqiptar ,gjithashtu di qe podguriqant jan vendos neper rrethina se shkodranet nuk i kan leju me u vendos ne qytet

Anėtarėsuar
    07-02-2008
    Postime
    3,635
    Citim Postuar mė parė nga iliria e para Lexo Postimin
    puroshkodran, mos po i ngatrron pak gjanat?
    "Podgoriēanet" jane nje grup njerzish te cilet kan qene ne sherbimin e Jugosllavise se dikurshme, "Kali i Trojes" per te okupuar Shkodren. Se bashku me vrakaēoret e mbetur pas rrethimit te Shkodres. Per nga feja jane musliman, por asnje nga ato nuk thote te jene shqiptar.
    "Se ēka ishim mos i pyet" , keshtu me tha nje nga keta"Podgoriēanet" nje here kure e pyeta per origjinen e tyre.Mos i ngatrro me malsoret qe vine nga fshatrat e Malesise, se nuk kan me shume lidhje se sa ke ti me "podgoriēanet".
    Stergjyshja ime ka ardhe shum e re nga Tuzi ne Shkoder. Un nuk e kam njofte por ka fole gjithmone shqip dhe e flasin edhe ata qe jetojne hala atje. Tuzi asht fshat shqiptare, megjithate shkodranet i qunin Podgriēan. Biles gjyshja me tregonte qe , kur ishte femije, shoqet qe e dinin se e kishte nanen podgriēane, kur donin me e sha i thoshin: "Podgriēan e młt taman"
    Pra ka edhe shqiptar qe kane ardhe nga fshatrat shqiptare te Malit te Zi jane qujt podgriēan.

Edhe podgriēant malazez kane kene te asimilum(flas per ata te 90 e ktej) dhe i thoshin vetes shqiptare. Maksimumi ndigjoshin ndonji kange Jugosllave ose ishin tifoz me Jugosllavine ne Botnor ngaqe Shqipnia nuk merrte pjese.
    Megjithse para disa ditesh pashe ne TVSH qe disa prej tyne kishin formu nji organizate dhe kishin fillu si grekt ne Himare.....

Anėtarėsuar
    07-02-2008
    Postime
    3,635
    Citim Postuar mė parė nga bombona Lexo Postimin
    hej e dini se un jam podguricane??????
    ne familjen time thuhet se stergjyshi im ka ardhur ne shkoder ne nje moshe te re ku i kishin debuar nga vendi i tyre per shkak te luftes.dhe do doja tju shpjegoja se podguricanet vijn nga podguricadhe kryesisht jane malazez.
    Ti a e qun vedin shqiptare a malazeze?

Anėtarėsuar
    09-02-2009
    Vendndodhja
    Postime
    4,714
    Ti a e qun vedin shqiptare a malazeze?
    un e quj vedin shqiptare perderisa prejardhjen e kam nga shqiptaret dhe gjyshi,babai,dhe un kemi lindur ketu.qe do thot se dhe po te mos isha e till kur kolojn tre breza quhesh shqiptare mir....

Anėtarėsuar
    07-02-2008
    Postime
    3,635
    Citim Postuar mė parė nga bombona Lexo Postimin
    un e quj vedin shqiptare perderisa prejardhjen e kam nga shqiptaret dhe gjyshi,babai,dhe un kemi lindur ketu.qe do thot se dhe po te mos isha e till kur kolojn tre breza quhesh shqiptare mir....
    mos u xej moj bombone se nuk t'shava....

Anėtarėsuar
    09-02-2009
    Vendndodhja
    Postime
    4,714
    mos u xej moj bombone se nuk t'shava....
    ku me pave mor te nxeme,a u dogje gja kur me preke a lol
    un thjesh po te shpjegoja se sa per te nxeme mos me hassh ne tela -thot nje fjal e urte

Faqja 2 prej 3 FillimFillim 123 FunditFundit

Tema tė Ngjashme

1. Rrethimi i Shkodres dhe tradhtia e Esat Pashes
    Nga Dreri nė forumin Historia shqiptare
    Pėrgjigje: 5
    Postimi i Fundit: 22-03-2016, 02:37
  2. Mosekzistenca historike e "Jezusit" dhe e "Pavlit"
    Nga Qafir Arnaut nė forumin Agnosticizėm dhe ateizėm
    Pėrgjigje: 153
    Postimi i Fundit: 06-03-2015, 11:37
  3. Pasqyra e temave historike
    Nga Fiori nė forumin Historia shqiptare
    Pėrgjigje: 4
    Postimi i Fundit: 31-05-2011, 15:43
  4. Shqiperine e Cliruan Serbet
    Nga detiad nė forumin Problematika shqiptare
    Pėrgjigje: 26
    Postimi i Fundit: 06-11-2008, 12:44
  5. Historia e Shkodres ne 1913
    Nga Eni nė forumin Historia shqiptare
    Pėrgjigje: 3
    Postimi i Fundit: 25-02-2003, 14:04

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •