Close
Faqja 2 prej 3 FillimFillim 123 FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 11 deri 20 prej 25
    El-Letėrsia Maska e macia_blu
    Anėtarėsuar
    04-05-2002
    Vendndodhja
    michigan usa
    Postime
    2,492

oh,

si te isha une e ke thene.
    te gjithe burrat me kane lene pa me fituar.
    ishin lodra te vjtra per lojrat e mija te hershme.
    po te me duhen....
    i bej lodra te reja ne lojen time te vjeter....
    dhe....
    me duken prap lodra.

Vjosa, me kenaqe me mungon me pak, nje burre sonte.

i/e regjistruar Maska e Agim Doēi
    Anėtarėsuar
    23-05-2002
    Vendndodhja
    Tiranė, Ministria e Mbrojtjes
    Postime
    2,799

Njė mendim

VJOSA e dashur!
    Nėse nuk mė keqkupton Sfilata yte Poetike me tė vėrtetė qė ka mendime tė qarta, por jot tė gjitha poezitė "nuk jetohen!". Pra nėse njė histori e thėnė nga dikush, njė impresion qė tė shkakton emocione, apo thjesht dhe njė gjethe qė bije nga degė e saj nė rrugė dhe dikush e shkel tė frymezon, kjo do tė thotė qė ke arritur pėrsosmėrinė! Tė gjithė kujtojnė se tė shkruash poezi ėshtė e lehtė! Thonė qė dikur nė lashtėsi e kanė gjetur njė njeri tė vdekur nė mėnyrėn mė tė habitshme: gjoks-shqyer e faqe- ējerrė! Ky kishte qenė poeti i parė i njerzimit nė tentativėn e parė tė stėrmundimshme pėr tė shkruar njė strofė(!).
    Unė desha tė tė uroj! Ti ke shkruar sinqerisht, por pėrpiqu tė ngresh lart pak "pjacėn" dhe ndrroju "klimėn"! Mjaft me brenga e trishtime! Pa provo tė shkruash pėr njė lule qė ka ēelur nė mes tė dimrit tė acartė, apo paradoksalisht nė njė hapsirė tė bardhė nga dėbora! Pa provo tė shkruash njė poezi pėr njėtė dashur ideal! Pa pėrpiqu tė shkruash pėr Nėnėn! Ndoshta duke komunikuar sėbashku "do ia marrim dorėn", qė tė mos na "shajnė" kot!
    Ti ke njė mendim tė veēantė dhe tepėr fisnik kur shkruan se "notin nuk dua t'a mėsoj prej tej!"
    Tė lumtė dhe tė peØrqafoj
    Agim Doēi

Programues Softueresh Maska e edspace
    Anėtarėsuar
    04-04-2002
    Vendndodhja
    Filadelfia, SHBA
    Postime
    2,565
    Hemoj Vjose.

S'te pelqyen verejtjet e mia se une jam picolo dhe jam pa eksperience me poezine. Pa tani qe po te ben te njejtat "kritika" edhe Agimi cdo thuash. Apo edhe Agimi nuk eshte i afte per nivelin tend?

Je vertet si lumi vjosa...nuk te kontrollon dot njeri dhe ke mendjen tende por ndonje keshille nuk te ben dem ndonjehere ne te ralle.

Agim faleminderit per keshillen qe i jep vjoses. Duhet ta degjoj nga profesionistet kjo cupa qe ti mbushet mendja. Te shome cdo beje.
    Edi

i/e regjistruar Maska e Agim Doēi
    Anėtarėsuar
    23-05-2002
    Vendndodhja
    Tiranė, Ministria e Mbrojtjes
    Postime
    2,799

Edspace dhe VJOSA.

Edspace dhe VJOSA,

Po ju ndjek gjithė dashuri e gėzim, sesi komunikoni me njėritjetrin. Jeni tė mrekullueshėm! VJOSA kur pėrgjigjet qė "jo ēdo poezi duhet jetuar paraparakisht e pastaj tė thuret!" - e bėn pėr t'iu shmangur keqinterpretimeve nga lexuesit, shijuesit dhe kritikuesit - qė nė kėtė FORUM janė dashamirės! VJOSA shkruan tepėr sinqerisht, ndėrsa "emrin forumor" - VJOSA, ju lutem mos ia nxirrni pėr hundėsh! Ajo atė emėr e ka vėnė sepse ay lum e ka lidhur fort me kujtimet mė tė ėmbla qė ka nga qyteti i saj, mes pėr mes tė cilit kalon VJOSA FAKTIKE! Ndėrsa mendimet e mija i kam shkruar pėr VJOSĖN POETIKE! Pėr kėtė poeteshė qė ka mendim, qė ka frymėzim, por qė pėr ndjekje mode" - shkruan me stilin e poetėve modernė - qė kanė si temė qėndrore trishtimin(!). Unė pa i rėnė nė qafė i lutem VJOSĖS - dhe jam i bundur qė ajo do e bėjė realitet - do tė thur poezi pa MARRĖ POZA!!! Por duke marrė mbi supe fisnikėrinė e shpirtit tė saj poetik dhe pse jo POZITIVISHT PRETENDUES!
    hAJ JU PUTH FORT TĖ DYVE!
    aGIM dOēI (MĖ LEJONI TĖ SHKRUAJ NJĖ 8 VARGĖSH QĖ E KAM BĖRĖ MESA KUJTOJ NĖ VITIN 1987 - pra kėtu e 15 vite tė shkuara!)

S'jam Majakovsk, as Walt Witman!
    Nuk jam Migjen, as Kadarč!
    S'jam Driteroi - ai vargjekuqi
    qė poezinė e ka rrufč!

Por jam i mbarsur me poezi
    ēdo hap nė jetė mė bėhet varg!
    dhe kam pėr ju aq dashuri
    sa mund t'a ndez dhe qiellin flak'

Agim Doēi

In Flames Maska e dimegeni
    Anėtarėsuar
    23-04-2002
    Vendndodhja
    Göteborg
    Postime
    371

vjosa

kurore dashurie-me pelqeu shume po nuk e di sa shume,po dhe me beri melankolik shume nuk e di sa shume di vetem te te them se ishte shume e bukur po nuk e di sa shume e bukur.Te te jap nje mase,jo se nuk ka rendesi.

Edspace,nuk e di ti qe Vjosa nuk ika qef gjykimet prandaj,te lutem,lere mos e gjyko se do na iki dhe gjithe ai uje i embel qe ka ajo do derdhet kot ne det te kripur.
    Discover me like emptiness.......

. Maska e elda
    Anėtarėsuar
    02-05-2002
    Vendndodhja
    turqi
    Postime
    569
    "Burrat nene hije
    rrine e kuvendojne
    pika qe sju bie
    se nga grate rrojne"
    Fotografitė e Bashkėngjitura Fotografitė e Bashkėngjitura  

El-Letėrsia Maska e macia_blu
    Anėtarėsuar
    04-05-2002
    Vendndodhja
    michigan usa
    Postime
    2,492

edspace

poezia, pervec atyre qe ka thene Platoni, eshte edhe loje fjalesh.
    ti luan bukur me fjalen - urime!

(moda ka evoluar me shume se ne, ndonese edhe ne evoluam bashkerisht..duke e bere moden -mode dhe.....
    Po mesojme te luajme me njeri tjetrin. Me ke te luajme po nuk luajtem me njeri tjetrin? Mbas lojes kush vjen??? Njeriu ne zhvillimin e dyte mbas lojes shpiku moden e luftes.)

une jam larg...teper e frikesuar nga kercenimet e heshtura!
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga macia_blu : 06-06-2002 mė 10:14

one in a million Maska e ^VJOSA^
    Anėtarėsuar
    11-05-2002
    Vendndodhja
    OLIMP
    Postime
    323

ju falenderoj shume per komentet dhe keshillat tuaja

Eshte e vertet ne te gjitha poezite qe kam shkruar ka pesimizem...ndoshta andej anon dhe natyra ime me shume,,,Mbaj mend profesorin tim te letersise Elez Peposhi i cili me shtynte gjithmon ti lexoja para klases poezite e mia dhe ti tregoja ( ngaqe si kokeshkret qe jam i mbaja te fshehura se kisha turp) dhe ne cdo hartim qe beja ne shkoll merrja vetem 8,,sado qe beja hartimet e gjith klases te mijat prap 8,,,dhe pas 8 ishte verejtja..."ndrysho klime" behu optimiste ( ne cdo shkrim timin te mbsyte pesimizmi dhe loti te thuash ti kjo ka hequr piserin e dynjas) po ne te vertet un se kisha dhe se kam provuar kurre lotin

Zoti Agim gjithashtu te falenderoj per keshillen tende,,,e di vertet qe poezite qe kam shkruar jan shume pesimsite dhe faleminderit again qe shpejgove se jo te gjitha poezite qe poetet bejne jetohen...ato mund te fantazohen ( nje poet po nuk fantazoi pse do quhet poet) shifen nga dhimbja e dikujt etj,,,nejse te siguroj qe poezite e mia nuk jan te gjitha ashtu,,,kam dhe poezi me te dashur ideal ,,,por gjithashtu poezi me tema te tjera,,,jasht fueshes se dashurise ...po sic tha dhe edspace jam cik e rrembyer ndonjeher,,dhe sme ka hije si poete,,sepse poetet jan te qete dhe te shtruar ne mendime,,,mendimet e mia jan te rrembyera si vete VJOSA,,, megjithate ju falenderoj te gjithve per komentet tuaja ....I ALSO ASSUME THIS DIMEGEN
    LuM i RrEmByEr

Programues Softueresh Maska e edspace
    Anėtarėsuar
    04-04-2002
    Vendndodhja
    Filadelfia, SHBA
    Postime
    2,565
    Kur do te kemi kenaqesine te lexojme disa nga ato poezite per te dashurin ideal ose mjafton per nje teme me shprese se na depresove te gjitheve me keto varet, kurorat, zemrat, lotet, dritaret dhe endrrat.
    Edi

Konservatore Maska e Dita
    Anėtarėsuar
    17-04-2002
    Postime
    2,925
    Shume te ndjera vargjet Vjosa!

Prandaj eja shpejt
    dhe me perqafo
    se dhe keshtu e vdekur
    prap per ty mendoj.

Po pse moj Vjosa te vdesesh ti ???

Dita!

Faqja 2 prej 3 FillimFillim 123 FunditFundit

Tema tė Ngjashme

1. Letra dhe histori dashurie.
    Nga Era1 nė forumin Nė kėrkim tė romancės
    Pėrgjigje: 40
    Postimi i Fundit: 25-07-2014, 18:05
  2. Ardian-Christian Kyēyku
    Nga Eagle nė forumin Shkrimtarė shqiptarė
    Pėrgjigje: 29
    Postimi i Fundit: 05-09-2012, 10:35
  3. Evropianėt gjithnjė e mė rrallė vendosin kurorė
    Nga Drini_i_Zi nė forumin Problemet ndėrkombėtare
    Pėrgjigje: 0
    Postimi i Fundit: 01-12-2008, 12:40
  4. Letėr dashurie -- Dhaskal
    Nga Arbushi nė forumin Nė kėrkim tė romancės
    Pėrgjigje: 7
    Postimi i Fundit: 16-10-2006, 10:26
  5. Njė histori dashurie.
    Nga INDRITI nė forumin Komuniteti musliman
    Pėrgjigje: 9
    Postimi i Fundit: 16-08-2006, 15:33

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •