E ē'prisni te thote nje "vorio epirot " kur shume e shume Shqiptar den baba den kane bere e thene me keq se nje vorio epirot.
Rastet Luan Shabani, apo Mirela Majani etj.
Sa per Tepelenėn, ajo, ka qene dhe do te mbetete djepja e patriotizmit Shqiptar.
Kush te doje le te lehi se ajo eshte e greqise, se, dikur, por, dhe serish mundemi, ja u ēojme kufirin tek thana, si ja u ēoji Aliu ne vitet 1800.
un kam ba gjimnazin ne itali dhe ketu ne histori eshte e shkruar qe epiri eshte toke shqiptare mandej grekt mund te kallxojn tan prrallat e kesaj bote
Dua tju shpjegoj dicka "vorio epiroteve" ketu ne forum. Nese thoni se jeni vorio epirote por i doni shqiptaret beni nje kontrast pa dashje. Do te ishte me mire sikur te thonit se jeni minoritare , sepse vorio ipiros perdoret nga eladha per jugun e Shqiperine , pra eshte pretendim territori dhe nuk mund te kete qellim te mire. Nese thoni se jeni Epirote pa veri perpara jam dakord... Gjithe jugu Epir ka qene dikur , por ka qene i pavarur nuk ka qene grek.
Sa per temen dhe artikullin , them se ka marre ndonje lek zonja. Kam pase une bashkefshatare qe nga Qani e Xhevdet jane bere Niko e Vasillaq , vetem per te marre nje vize apo vetem per te marre 300 euro pension si minoritare...
Edhe njehere qe te mos keqkuptohemi , nuk e kam inatin me minoritaret e vertete dhe as me greket. Inatin e kam me hipokritet dhe ata qe shesin edhe prapanicen per 5 lek
RespekteDo beje mire tju thoje forumisteve qe jane te pakte ne Sarande ata qe flasin greqisht ne shtepi ( di apo nuk di eshte pune tjeter ) dhe jane vetem minoritaret... se ve bast qe edhe ne forum ashtu si ne jeten e perditshme ka shume qe na quajne greke... sidomos kosovaret qe mos degjofshin nje fjale greqisht se na e vune targen
Ndryshuar pėr herė tė fundit nga DoLpHiN : 24-12-2007 mė 21:07
`That` is good and `that` is funny...but it costs a lot of money...
Dy dite me pare me vjen nje klient dhe me pyet ,
-Nga je pa nje pa dy i thashe,
-Shqipetar.
-Une jam , Grek, me tha.
-Nuk e njeh njeri Shqiperine, vazhdoi ai.
E ndjeva gjaku po me hipte ne koke, por isha ne pune dhe nuk doja ta humbja ate, me gjakftohtesi nuk fola, sepse e kuptova qe ishte naconalist mund ta quaj pa frike i ndyre.
-Po ja qe e njihni ju, ja ktheva .
-Njihet vorio epiri , vazhdoi ai , Piro i Epirit.
Mor mik i thashe, Vorio Epiri eshte Vorio Epir nuk eshte Eladha, ose Greqi, po te ishte Greqi nuk do ta quanin Vorio Epir ,Por ju Greket, te njejten Gje thoni dhe per Maqedonine, dhe vise te tjera, si Qipro e ku ta di une. Nuk e hapi gojen .Por tha perseri,komuniteti juaj eshte kot fare kurse i yni eshte me i forte,me i mire. Nuk i fola sepse ne kete rast mendova ka te drejte, e kuptova kisha te beja me nje njeri jo ne rregull nga trute e kokes.
Kam pasur te njohur nje minoritare nga Gjirokastra e cila me thoshte, UNE JAM GREKE POR MUA ME PELQEJNE ME SHUME TRADITAT DHE ZAKONET TUAJA.
Me thoshte- Greku sot martohet neser shkon tek tjetra,(ndoshta ka edhe shqipetare te tille, por ndoshta jo sa greke)
Ndryshuar pėr herė tė fundit nga niktironci : 24-12-2007 mė 21:12
Kjo teme duket goxha e vjeter dhe nuk e di sa aktuale mund te jete sot ne 2007. Une kam pasur e kam shok minoritar dhe qe mund t'jua them me plote gojen qe pjesa me e madhe e tyre qe njoh jane shqiptarizuar prej kohesh. Aq me pak te shfaqin ndjenja anti-shqiptare. Madje edhe ne shtepine e tyre komunikojne vetem shqip me njeri tjetrin dhe jane komplet te integruar ne shoqerine shqiptare. Te pakten per Tiranen kjo, nuk e di per qytetet e tjera te jugut. Keshtu qe nuk e di nese me kete teme eshte qellimi te shenjestrohen minoritaret si anti-shqiptare apo thjesht behet fjale per nje individ te vetem si kjo zonja nga Tepelena.
ABCĒDDhEĖFGGjHIJKLLlMNNjOPQRRrSShTThUVXXhYZZh (Alfabeti Shqip, 36 gėrma)
Sa hipokrite jane keta njerez, mendoj dhe besoj se "fryhen" nga dikush qe te shprehen ne te tille menyre. Por, sido qe te jete, sido qe te shprehen dashakeqesit dhe ēfaredo paskrupulltesi qe te beje Greqia, "Vorio Epiri" eshe Toke Shqiptare me Shumice Shqiptare dhe te vrasin veten ato nuk e ndryshojne dot kete. Le te vuajne nder shekuj per "Vorio Epirin"
Pėr inad tė Djallit dhe Shqyptarėvet, Zoti ka me mbajtė Shqypninė mė kambė me nder e me lumni
E quajne Vorio Epir qe te mos kerkojme Camerine.Ne nje ballafaqim me nje grek ,i cili thoshte se te tere ortodoksit ishin greke ,nje shok i imi ,i beri nje pyetje qe e la grekun goje hapur
-Po ruset jane greke?
Dija eshte injorance e mesuar.....
Krijoni Kontakt