Close
Faqja 4 prej 4 FillimFillim ... 234
Duke shfaqur rezultatin 31 deri 34 prej 34
    i/e regjistruar Maska e krokodili_73
    Anėtarėsuar
    14-06-2003
    Postime
    382
    Ornament, meqe na qeke leksilog, po emrin tend pse se analizove, apo te vjen marre. Atehere,
    Ornament- Ore te paska hy mren.
    bukur e
    Edhe i gjo, kur lexoj shkrimet e tua nuk e di pse me vjen ndermend ajo barcaleta ku humoristat shkodrane thonin:
    'Hajde gru t'flem ne dy mat miret e shkodres' hej lum baca
    ta
    Crocks in action

human
    Anėtarėsuar
    25-03-2003
    Vendndodhja
    Angli
    Postime
    47
    Qe Fevziu del te mbroje "parimet oksidentale" ne emer te gazetes Korrieri dhe te bemave te tij zogiste, kjo s'ka gje te keqe perderisa ai ate pune ka. E keqja eshte se ne Shqiperi eshte gati antikushtetuese te mbrosh sot moralin dhe traditat shqiptare. Ne Angli njerezit vriten edhe KOT, ne kuptimin me te thjeshtezuar te kesaj fjale. Ne Angli nga ana tjeter, publiku po e pret me kundershtime vendimin e pritshem per te mos lejuar sharje dhe fjale banale ne ambiente publike. "Sharjet per ne anglezet jane si oksigjeni" - shkruante gazeta The Sun, e cila eshte nje nga kundershtaret me te ashpra te avancimit te Bashkimit Europian ne Britani. Qe do te thote se ata duan te mbrojne identitetin e vet te shpelare dhe pamoral ne emer te vetvetes. Ne kemi natyrisht vlera shume per t'u patur zili, dhe nuk besoj se ne emer te "emancipimit europian" duhet t'u kthejme krahet vetem pse nje baba trushpelare shkon ne ekstrem.
    jetoj jeten time, vetem sot

i/e regjistruar Maska e krokodili_73
    Anėtarėsuar
    14-06-2003
    Postime
    382
    Ok, ja dhe nje tjeter vlere shqiptare:
    DURRES (12 Korrik) - Njė krim ka ndodhur mbrėmė nė mesnatė nė qytetin e Durrėsit. Edmir Hoti 17 vjeē vrau me thikė, fqinjin e tij, Edmond Selimi, 40 vjeē, me profesion bojaxhi. Viktima ėshtė qėlluar 7 herė me thikė dhe vdiq nė spital nga plagėt e marra. Policia nuk e ka thėnė motivin e saktė tė krimit, por mendohet se krimi mund tė jetė pasojė e njė konflikti nisur nga xhelozia, qė kanė ngjallur tek adoleshenti, mardhėniet qė kishte viktima me nėnėn e djalit. 17 vjeēari ėshtė arrestuar menjėherė nga policia. ro/ro (BalkanWeb.........
    Tani ky i riu model shqiptar, pse se pyti nenen e tij pse kishte marrdhenie me bojaxhiun, a ishte e lumtur me te apo jo, pse duhet te kishte marrdhenie mceftas, nese ishte e lumtur me te, pse smartohej ose te pakten te dilte ne drite si njerez normal se spo bente nai krim.
    Ne shqiperi, njerzit qe do duhet ti shtypesh sipas vlerave te shoqerise shqiptare dhe jo ti pyesesh dhe ti vleresosh per ato gjera qe i bejne ato te lumtur, dhe ti respektosh sepse duke bere nje gje te tille, ti i forcon marrdheniet me njerzit qe i do dhe kujdesesh per ta, gjithashtu i ben te lumtur, dhe kjo duhet te jete kryesorja ne marrdheniet njerzore, qe njerzit qe ti kujdesesh per ta te jene sa me mire dhe sa me te lumtur.
    Tani, kti djali sypatrembur, qe me siguri i kane fryre ne vesh edhe shoqeria me shume vlera shqiptare, i erdhi me drejte ti fuste thiken atij qe nena e tij e kishte zgjedhur si partner sesa ta shikonte realitetin ne sy dhe ti pershtatej atij. Kur them une qe ne jemi njerez me bisht, ca te hidhen ne fyt. Kto lloj vlerash e ca te tjera bacore jane ato qe na bejne ne si shqiptarete dukemi si majmun ne syte e botes perendimore.
    Ta
    kroksi

Arcobaleno
    Anėtarėsuar
    04-07-2003
    Vendndodhja
    milano
    Postime
    20
    lexova nje pjese te mire te shkrimeve por jo te gjithe. te them te drejten ose me mire ate cka mendoj une: femijet kane gjithmone nevoje te jene te mbrojtur nga prinderit. ne cfare kuptimi? atehere deri ne moshen 18 vjecare ata jane akoma femij ose adoleshente le ta quajme si te duam. mbas kesaj moshe jane aq te pjekur per te bere zgjedhjet e tyre qofte gabim ose e drejte ne ate moment cdo gje quhet me "dashje" sepse cdo kush ne kete bote eshte ne gjendje te ndaj te miren dhe te keqen. une mund te them qe kam dy prinder me te vertete te mire. me ndalonin per shume gjera ndoshta jo me te drejte por gjithmone kam pasur nje arsye per ata cka ata vendosnin per mua. por asnjehere edhe sot qe kam 23 vjet nuk me kane bere zgjedhje te jetes time per fejese apo martesa. kurre! mbaj mend nga im ate qe me ka thene para 3 vjetesh -asnjehere nuk do te ndryhyje ne jten tende private, se ti dashurohesh me nje apo nje tjeter ti bej zgjedhjen tende vetem nqs ti nuk do me pyesesh si baba te marresh edhe opinionin tim mqs jam babai dhe sigurisht qe me dhemb shpirti per ty dhe s'dua te shoh keq, por do besh mbas kokes te nde atehere deren time do ta kesh gjithmone te hapur por nese ti ke probleme me bashkeshortin nuk dua ti ndegjoj ato probleme sepse ti veprove mbas kokes tende.
    atehere cfare mendoj?! mendoj kete qe midis prindit dhe femijes duhet te kete gjithmone nje lloj komunikimi. nese mundohen te dy te flasin te shpjegohen atehere asgje nuk eshte me e veshtire. ne ne shqiperi nuk e bejme nje gje te tille (flas per pjesen me derrmuese te shqiperise per mos te kaluar per ata qe jetojne neper fshatra apo ku di une). kjo eshte ajo qe mendoj ndoshta e gabuar ndoshta e drejte nuk e di?!
    ju pershedes te gjitheve!
    dentro di me 6 solo tu!

Faqja 4 prej 4 FillimFillim ... 234

Tema tė Ngjashme

1. Theofan Stilian Noli: Jeta dhe veprat e tij
    Nga ILovePejaa nė forumin Elita kombėtare
    Pėrgjigje: 85
    Postimi i Fundit: 15-11-2022, 22:39
  2. Sulė Hotla (1875-1947), Njė Jetė Pėr Shqipėrinė
    Nga strong_07 nė forumin Bashkėpatriotėt e mi nė botė
    Pėrgjigje: 8
    Postimi i Fundit: 29-04-2019, 16:32
  3. Pėrgjigje: 3
    Postimi i Fundit: 24-11-2016, 09:56
  4. Kristo Frashėri: Dilema pėr Himarėn
    Nga Qafir Arnaut nė forumin Historia shqiptare
    Pėrgjigje: 5
    Postimi i Fundit: 28-02-2006, 13:56
  5. Letėrsia Shqiptare
    Nga [A-SHKODRANI] nė forumin Enciklopedia letrare
    Pėrgjigje: 0
    Postimi i Fundit: 24-10-2005, 14:02

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •