nora roberts eshte ne anglish 3 volumet e fundit
nora roberts eshte ne anglish 3 volumet e fundit
Kame lexuar pothuajse te gjithe literaturen shqipetare,por te them te drejten liber qe me ka bere te qaje ka qene.
"Rruget e Ferrit" te shkrimtarit qe e kaloi jeten ne burg,Visar Zhyti.
kristali
Une me letersine shqiptare kam ngelur ne vitet 90
kristal mund te me keshillosh ndonje liber te bukur?
jam kurioz te lexoj diēka mbi keto vitet e fundit.
gjithe te mirat
Quod timor cladis.
Sed intuitum amet elit vitae est
Ja vlen..
Hija - Ismail Kadare $6.95
Romani i fundit i I.Kadaresė qė dėshmon rikthimin e tij tek romani intergral, gati-gati njė kalim i tė mundshmes tek e pamundura dhe anasjelltas qė njihen nė korpusin e veprės sė tij. Ballafaqimi i dy botėve, nuk ėshtė nė fakt ballafaqimi vetėm i dy, por i mė shumė syresh, qė me gjithė pėrpjekjen e autorit pėr t?i vėnė nėn fre, mbesin komplekse. Roman i kėrkimit tė lirisė universale tė individit dhe shoqėrisė njerėzore, nė kėmbim tė shtypjes qė pjell mungesa e saj dhe mė tej, mungesa e mungesės sė saj, produkt ekstrem i diktaturės komuniste nė Shqipėri. ?Hija? ėshtė ekstrakt simbolik, filozofik, psikologjik e njė endjeje tė gjatė nė kėrkim tė sė pėrkryerės absolute.
330 faqe
detyra ime ėshtė qė me gjithė fuqinė time t'i shėrbej kėtij brezi; duke bėrė kėshtu, njėkohėsisht, kam dhėnė kontributin tim mė tė mirė edhe pė brezin e ardhshėm... - george mueller
Libri me i mire i te gjitha koherave per mendimin tim eshte:
Les Miserables - Te mjeret - nga VIKTOR HYGO
:^xhan2 "How often have you sailed in my dreams and now you come in my
awakening which is my deeper dream" K.Gibran :^smooches
Nese ke deshire ne gjuhe te huaj me qe letersia shqipetare eshte ndare nga ne ne momentin qe lame vendlindjen, do te sygjeroja te lexosh.Postuar mė parė nga leci
Une me letersine shqiptare kam ngelur ne vitet 90
kristal mund te me keshillosh ndonje liber te bukur?
jam kurioz te lexoj diēka mbi keto vitet e fundit.
gjithe te mirat
[ANNA KARENINA],nje nga librat me te medhenj boterore,[WORDSWORTH CLASSIC]. LEO TOLSTOY tre vellimet.
kristali
mua me ka lene mbresa libri Nata e Ustikes e Petro Marko,
mezi po pres te shkoj ne shqiperi te blej botimin e plote te ketij libri,me kane thene qe eshte krejt ndryshe nga ai i botuari ne kohe.
Pastaj me ka lene mbresa edhe nje liber i nje profesori italian ne uni La Sapienza ne Rome qe titullohet "Historia e Shqiperise"
Ai mund te jete objektiv si historian po shqiperia atje nuk dilte ashtu si e kemi mesuar ne ne shkolle,dilte me ndryshe,e percare,pa qellime,dhe cdo krahine kishte qellimet e veta.Dhe ajo qe me ngeli me shume ne mendje ishte se familjet e medha ne kohen e pushtimit otoman luftonin kush te kishte me shume perparesi nga perandoria osmane.ky liber me ka bere te mendoj me shume per origjinen time.nuk e di a mund ta gjeni atje ku jeni,po nqs mundeni lexojeni dhe do ju duket vetja ne udhekryq ke te besoni, historine sipas shqiptareve apo ate sipas historianit italian.
pershendetje,
ANDi
bingo !!!
Jam i fiksuar qe ta studjoj dhe ta lexoj shpesh botimin e Nices keshtu foli zarathustra`````
redeeming love
nje nga librat me fantastike qe kam lexuar ndonjehere.....
gjithashtu edhe romani : a walk to remember qe esht bere edhe film, esht shume liber fantastik dhe prekes....
Krijoni Kontakt