arun, nuk e diskutoj aspak qe nga leximi i VEDA-ve ke se ē'perfiton dhe ia vlen, qofte edhe per kenaqesi, por desha ta dij se a beson me te vertete qe ato nuk jane vepra njerezore?Postuar mė parė nga arun
arun, nuk e diskutoj aspak qe nga leximi i VEDA-ve ke se ē'perfiton dhe ia vlen, qofte edhe per kenaqesi, por desha ta dij se a beson me te vertete qe ato nuk jane vepra njerezore?Postuar mė parė nga arun
Ndryshuar pėr herė tė fundit nga [xeni] : 29-11-2004 mė 14:19
lazgush poradeci mesoi gjuhen sanskrite vetem per ti lexuar vedat ne shkrimin e tyre origjinalPostuar mė parė nga sh.hasanaj
vedat jane tekste te shejta te cilat jane zbritur ose reveluar rreth 15 000 vjet me pare nga njerez te ndricuar dhe te lartesuar nga ana shpirterore , por keto qe kane arritur deri ne ditet tona jane te cunguara ose per te thene me mire jo te plota , pra gjate mijera vjeteve kane humbur shume pjese
nga ato konferenca dhe seminare qe kam asistuar une personalisht ne keto vitet e fundit nga persona qe i kane studiuar me kujdes vedat ,thone qe vedat jane reveluar nga njerez te avancuar nga pikepamja spirituale , megjithate asgje nuk mund te meret tabu sepse tek tabute fillojne problemet njerzore
sejcili nga ne te gjithe eshte i lire ti lexoje dhe ti gjykoje sipas kendveshtrimit te tij , dhe te nxjerri konkluzione pa u influencuar nga te tjeret
ja edhe disa libra te tjere qe me kane bere te mendohem shume:
veronika vendos te vdese
spiritus-Ismail Kadare
Idioti-Dostojevski
Main Kampf-Adolf Hitler
Nje tragjedi Amerikane-Teodor drajzer
Bosi i Bosave
nga
Xhozef O'Brajan dhe Andris Kjurins
Shume i bukur ky liber.Postuar mė parė nga stolen
E kam dhe une kete liber te perkthyer ne shqip. E nisa para 5 vjetesh por e lash se po me thyente zemren tradhetimi i djalit vetem per te arritur sukses, do ta nis dhe njehere tjeter ta lexoj vetem te shikoj si mbaron.![]()
Be yourself and you will always be in fashion.
"Iluzionet e Humbura" me ka pas pelqyer, por ka kohe qe e kam lexuar.
HOLLAND...
Tomka dhe shoket e tij!![]()
![]()
Te shpėtohesh do tė thotė tė transformohesh prej Perendise, tė ribėhesh ashtu siē Ai donte qė ne tė ishim qė nga fillimi!
a ka lexuare dikush nga ju novelen "Ishmael" nga Daniel Quinn?
Ne kete jave lexova "Five People You Meet in Heave," "Ishmael," "The Hemingway Book Club of Kosovo," dhe sapo fillova ta lexoj "Lolita" nga Nabokov dhe te tregoj te verteten Ishmael me ka lene shume pershtypje, eshte nje liber qe ne nje menyer trajton problemet me te cila ndeshet njerezimi. Novela eshte e shkruare ne formen e Republikes se Platonit, por ne Ishmael-ia nje njeriu bisedon me nje gorrille rreth cultures se njeriut dhe mitologjise e cila e rrethon qenien njeri.
Ju sugjeroj te lexoni neqofse keni mundesi. Neqofse e keni lexuare atehere kisha pasur deshire te di mendimin e juaj rreth Ishmael.
Gjitha te mira!
SINQERISHT,
Dardani
Ndryshuar pėr herė tė fundit nga ILovePejaa : 18-12-2004 mė 02:23
no respect whatsoever for authority - Richard Feynman.
une jam nje nga viktimat e atij libri... para nje nje viti, e morra se me beri shume pershtypje , por ma shpifi... ato dialogjet gjoja filozofike, qe prej perkthimit te dobet zor kuptoheshin, nuk ishin aspak interesante. (mbase po ta lexoja n'anglisht mund te ishte pak ndryshe)...a ka lexuare dikush nga ju novelen "Ishmael" nga Daniel Quinn?
gjate leximit me dukej siku shihja ate shkrimtarin qe ferkonte duart dhe thonte: shyqyr qe ka budallenj qe lexojne ksi librash.
Mendimi im ky.
Krijoni Kontakt