xhivola ,
parate i jep ai qe i ka per te nxjere me shume para, se ashtu i intereson atij. mos hap shume diskutime se cfare behet per leke, se nga cdo shoqeri do gjesh sa te duash, sa me e varfer te jete ajo shoqeri, edhe nga shoqerite shume te pasura si amerika, ka ca raste ne lidhje me gjerat qe bejne njerezit per leke sa te duash. merr rastin me banal qe mund te te them eminemin ti qe shau mamane e tij me rrenje e me dege publikisht para gjithe botes, per te blere ato tutat e gjera qe e shikon ti tani, dhe qe e lavderojne e praise te gjithe ne amerike, per te mos permendur industrine e mishit te bardhe se ehuha. nuk ka diskutim per kete.
edhe ketu ku jam une, une hap biznes me aq dollare. une nuk thashe se vdes njeri ne amerike nga uria apo jo.
nuk dua te futem ne diskutimin e UN, bankes boterore e gjera si keto, se kam aq shume gjera per te thene ne lidhje me kete dhe me globalizmin, sa me beso nuk do me mbetej kohe te vija ne banjo.
edhe ketu ku jetoj une sic thua ti qe jetojne ne nje godine te tere edhe ketu ashtu jetojne, nuk eshte vetem amerika ashtu.
me thuaj
kush i nxjerr GMO dhe kerkon t'ia shese evropes me cdo kusht, dhe eshte evropa qe u shqepka per leke, dhe evropa i beri dalje.
ekrem bardha dhe mc donald, a e di sa fitohet nga mc donald me franchising apo jo? po ato pyjet qe shkaterrohen per letrat e mcdonald i di? po ushqimi me kot qe eshte ai i mcdonald e di? une as qe vete ndonjehree ne mcdonald, ta shpif. konkurrenca ne baze te lekut, nuk eshte konkurrence e denje eshte takeover, nuk ka te beje me cilesine ose me permiresimin e ndonje gjeje.
per ta mbyllur se nuk po di me se cfare te them me pare, aq gjera kam, dhe aq kohe kam se kam teper pune:
amerika nuk eshte me vendi me i pershtatshem, as per emigrim as per studim, po te vesh re rezultatet e fundit, sa biliona dollare do humbase amerika kete vit vetem nga tere ata studente nga e gjithe bota, te cileve ua pi gjakun amerika. fatmiresisht ata tani do te zgjedhin kanadane dhe angline si vende studimi, me shume se kurre ndonjehere. perse per shkak te politikes se paranoias dhe mosbarazise midis njerezve ne amerike. shiko muslimanet qe i trajtojne si kriminele mos shko me larg.
haj ciao
njehere tjeter diskutoj me gjate
ps
ketu ku jam une behesh nenshtetes me 4-5 vjet
Krijoni Kontakt